Imagini tulburătoare din Nigeria

De mai multe zile păstrez în computer o imagine primită de la cineva, dar am ezitat să o public de teama de a nu răspândi o știre falsă. Mesajul respectiv vorbea despre persecuția creștinilor nigerieni, dar voiam să am certitudinea că imaginea provine de la un act real de persecuție, nu de la vreun episod de război sau vreun accident. În fine, am găsit și alte materiale care susțin că în imaginile sunt cu adevărat de la un masacru îndreptat împotriva creștinilor din Nigeria. Iar dacă sunt adevărate, mă întreb: Ce are Biserica de spus? Mă refer la toate formele și manifestările a ceea ce se numește Biserică în secolul al XXI-lea.

Să ne rugăm pentru frații noștri! Până în ziua dreptei judecăți, fie ca Dumnezeu să-i întărească pe credincioșii nigerieni.

„Aşa vorbeşte Domnul: „Pentru trei nelegiuiri ale Moabului, ba pentru patru, nu-Mi schimb hotărârea, pentru că a ars, a ars până le-a făcut var, oasele împăratului Edomului, de aceea voi trimite foc în Moab, şi va mistui palatele Cheriotului; şi Moabul va pieri în mijlocul zarvei, în mijlocul strigătelor de război şi sunetului trâmbiţei.” (Amos 2:1-2)

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

9 răspunsuri la Imagini tulburătoare din Nigeria

  1. http://www.msnbc.msn.com/id/38071948/ns/world_news-africa/t/least-die-fuel-truck-explodes-congo/#.TzriXVGR7Dk

    Imaginile nu sunt din Nigeria ci din Sange, Congo. Mortii nu sunt martiri crestini ci victimele unui accident groaznic, un oil truck care a explodat in timp ce mai multi oameni furau combustibil. Poza circula intr-adevar cu mesajul atasat cum ca ar fi crestini martirizati in Nigeria. E un fals. Nu ca n-ar fi martiri in aceasta tara, dar fotografia nu e de acolo.

  2. Alex Pop zice:

    Unii sustin totusi ca fotgrafia ar fi din Congo, cind un oil tanker venind din Tanzania s-ar fi rasturnat si lumea s-a adunat sa colecteze benzina care se revarsa si cind aceasta a luat foc au murit 220 de oameni. Altii zic ca poza e din 2010 si arata mortii scosi dintr-un cinematograf unde oamenii se uitau la World Cup. Cinematograful si cladirile din jur ar fi luat foc tot din cauza unei cisterne cu combustibil care a explodat.
    In Nigeria, intr-adevar, doar anul trecut, peste 500 de crestini au fost ucisi de Boko Haram, o organizatie terorista musulmana. Nu cred insa ca i-a interesat sa faca niscaiva fotografii cu realizarile lor ca sa vada lumea de ce-s in stare.
    Ei tac si fac… adica macelaresc fara mila si daca nu exista fotografii care sa socheze lumea ei isi vad linistiti de treaba. Oricum, Westului ii pasa mai mult de crimele odioase pe care evreii le comit zilnic impotriva palestinienilor si maslinilor lor dezradacinati, despre care exista dovezi girla, inclusiv videoclipuri, nu doar fotografii.
    Dar asta e alta poveste…
    Despre crestinii din Nigeria si situatia lor iata ceva aici:
    http://www.dailymail.co.uk/news/article-2083291/Nigeria-At-20-dead-Nigerian-town-hall-massacre-sectarian-violence-spirals.html

  3. Trebuie spus ca nu toata Nigeria este afectata de asemenea atacuri, sunt zone (in Sud, Lagos, de exemplu) unde exista comunitati crestine extrem de puternice si mari, mult mai puternice decat in Romania. Am fost acolo, stiu ce zic. E dureros ca se intampla asa ceva. Ceea ce cred eu ca avem de invatat din aceste lucruri este: ce vom alege noi personal cand vor veni astfel de atacuri asupra noastra? In ce tabara vei fi tu? Vei fugi sau vei confrunta atacul?

  4. Pingback: Update: imaginile sunt atribuite în mod fals persecuției | Răscumpărarea memoriei

  5. Pingback: 10 postări în Top 100 WP (15.02.2012) « Romania Evanghelica

  6. ironwork76 zice:

    Oare chiar sunt de la acel accident? Totusi mi se pare prea de tot ca o mana de oameni (musulmani) sa dea foc la nush cate sute de oameni odata. Ma rog… imaginile sunt tulburatoare. Prima data cand le-am vazut am ramas … socat.

    Si provocarea lui Cristian e interesanta.

Lasă un comentariu