Altarele Tale, Doamne…

Valerian Galan a fost un împuternicit care a coordonat mulți ani activitatea cultelor din zona Sucevei. Acest „sol al Satanei” era prezent la fiecare ședință, impunând agenda de lucru conform cu obiectivele Statului. Tovarășul Galan participă la o ședință în 1962, pentru a

„reglementa serviciile religioase și unele chestiuni legate de practici religioase ca vorbirea în limbi, prorocirile mincinoase, despre disciplina financiară și problema dizidenților penticostali.”

În Biserica Domnului, venea un păgân, un antihrist, pentru a reglementa modul de desfășurare a programelor. Urâciunea pustiirii în locul preasfânt! Când asta s-a întâmplat cu poporul evreu, s-a stârnit revolta macabeilor. Știu că nu este corect să le cerem altora să își dea viața pentru credință, aceasta este o chemare care nu poate veni decât din partea lui Dumnezeu. Dar nici nu poți să-ți crezi ochilor când vezi slujitori care s-au „întovărășit” cu împuternicitul și jertfesc împreună pe altarul desacralizat: împreună conduc o ședință în care doctrina și practica bisericii penticostale sunt siluite.

„Dumnezeule, au năvălit neamurile în moștenirea Ta, au pângărit Templul Tău cel sfânt și au prefăcut Ierusalimul într-un morman de pietre.” (Ps. 79:1)

Ședința asta are loc la un an după ce avusese loc arondarea bisericilor. Bisericile erau decimate. Rănile erau deschise și sângerau. Păstorii prezenți la ședințe nu mai aveau puterea de a se opune la nimic. Sugestiile lor (precum doleanța lui Ujeniuc de a le permite măcar botezul celor proveniţi din familii de credincioși) erau ignorate total. De acum urmau doar consecințele unor compromisuri peste care trecuseră prea ușor câțiva lideri, în frunte cu Bradin.

Și ca să nu îi lase pe credincioși fără ceva de lucru (evanghelizare nu se mai putea face, adunări nu se construiau, grupele de rugăciune erau interzise…), Statul le inventează un dușman: disidenții care ieșiseră din Cult, adică frații lor care nu au putut accepta reglementările DC. Documentele de mai jos au câte o referire la disidenți aproape pe fiecare pagină.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s