Mihai Wurmbrand despre „Răscumpărarea memoriei”

„Lumina luminează în întuneric și întunericul n-a biruit-o!” Cine poate exprima mai măreț acest etern adevăr decât Sfântul Apostol Ioan, el însuși chiar la adânci bătrâneți persecutat pentru credința sa în Fiul lui Dumnezeu? Domnul Isus, părăsit de cei mai mulți admiratori, își întreabă cei doisprezece discipoli: „Voi nu vreți să vă duceți?” „Doamne, i-a răspuns Simon Petru, la cine să ne ducem? Tu ai cuvintele vieții veșnice.”

Din tinerețe am întâlnit și chiar cunoscut pe aproape 70% din personalitățile mai importante pomenite în această carte, atât pe cei care au prigonit (și uneltele lor din cadrul bisericilor), cât și pe cei care au suferit de pe urma acestei prigoane. Tatăl meu, pastorul Richard Wurmbrand, și mama mea, Sabina, au petrecut mulți ani în pușcăriile comuniste din România. Fiind singurul lor fiu, și eu am avut mult de suferit. Prin îndurarea lui Dumnezeu, am ajuns la sfârșitul anului 1965 în Vest, având neașteptata șansă să fim vânduți de către regimul comunist pentru suma de zece mii de dolari americani. Cu privire la chinurile prin care am trecut sub regimul comunist, mama mea spunea deseori: „Dumnezeu a dat harul Său tuturor celor care I-au fost credincioși, o binecuvintare pentru care trebuie să-i multumim din nou și din nou, fiindcă nu am fost printre cei ce au schingiuit, ci numai printre cei schingiuiți.”

Cartea aceasta descrie în mod detailat întunerecul mintal și regimul mincinos prin care au trecut generații sub comunism. Ea va face inima fiecarui cititor să-și dorească să audă „cuvintele vieții veșnice” și să vadă „adevărata Lumină care luminează pe orice om, venit în lume!

Mihai Wurmbrand

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la Mihai Wurmbrand despre „Răscumpărarea memoriei”

 1. Doru Radu zice:

  Mihai Wurmbrand:
  Multumim pt acese ginduri. Niciodata nu m-am gindit sa multumesc Domnului ca n-am fost tortionar/informator. Parintii dvs ne-au dat o pilda de-a ierta pe cei ce ne-au facut rau, urmind calea Domnului. Desigur ca ei trebuie sa raspunda de faptele lor, dar noi trebuie sa-i iertam daca ne-au gresit noua; nici nu-i putem ierta pt greselile impotriva altora.
  Mi-aduc aminte ca, intr-un episod din Memorialul Durerii, mama dvs poveste ca atunci cind au fost inchisi amindoi, dvs erati singur, copil fiind. „Doamne nu-ti pasa ca pierim?”- s-a rugat dinsa precum ucenicii. „Lui Dumnezeu i-a pasat” -continua dinsa amitinndu-si ca El a trimis pe tati Alice, invatatoare de copii, sa va ingrijeasca. Dac-am inteles bine invatatoarea avut de sufeit de pe urma ajutorului… Cunosc multi frati care au fost amenintati ca daca nu cedeaza copiii o sa le moara pe drumuri, vor fi alungati din scoli. Slavit sa fie Dumnezeu c-a purtat de grija acelor copii care au ajuns sa se realizeze si sa fie credinciosi, nu doar ca n-au pierit.

 2. Cine a zidit pe stanca va ramane in casa, iar cine nu, va platii pretul compromisului.
  http://www.bisericaalbini.com/predici-video/invitati-si-musafiri/825-samuiel-pintican

 3. sorin ticlea zice:

  Multumesc Lui Dumnezeu, pentru oameni Richard si Sabina Wurmbrand ,care sunt cu Mantuitorul pe care l-au slujit. Ei au plecat, dar cuvintele lor pline de har, raman intiparite in inimile noastre. Fiti binecuvantati!

 4. Ma gandesc ca cei care intr-un fel sau altul au avut de suferit de pe urma vechiului regim sustin acest demers, Petrica Lascau, Mihai Wurmbrand, Ioan Mihalas, s.a. Cei care sunt impotriva fie n-au trait pe vremea aceea cat sa-si dea seama, fie nu au idee despre ce vorbesc.
  Insa vreau sa fac o precizare istorica, cu acordul tau Vasilica, Biserica intre 1948-1965 a fost in anii stalinismului la romani, anii temnitelor grele, a persecutiei directe. Anii 1965-1989, asa numita epoca Ceausescu, a fost un alt fel de persecutie.
  Astept sa vad cum e tratata perioada in volumul tau!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s