40 de zile

Astăzi se împlinesc 40 de zile de la lansarea blogului. Așa după cum promiteam de la început, am publicat zilnic informații și documente despre Biserica Penticostală în perioada comunistă.

În toată perioada scrierii acestei cărți, am beneficiat de un sprijin moral consistent din partea colegilor de slujire din Comunitatea Regională Penticostală Constanța. Ei au avut marele merit și că „mi-au ținut spatele” câtă vreme am lucrat la carte, m-au înțeles (când prin ședințele noastre mintea mea zbura aiurea la carte și nu mă puteam concentra la subiectele zilei) și m-au susținut în rugăciune. Nu în ultimul rând, au păstrat secretul despre îndeletnicirile mele, pentru ca nu cumva să fiu stânjenit și supus la presiuni de orice fel, așa că vestea s-a răspândit numai la momentul potrivit.

Voi publica două paragrafe scrise de Mihai Dumitrașcu, actualul președinte al CRPC și Ghiță Rițișan, fostul președinte al CPRC și actualul președinte al APME:

În timp ce parcurgeam paginile cărții „Răscumpărarea memoriei”, mă întrebam care sunt compromisurile la care societatea de astăzi îi cheamă pe slujitorii Evangheliei? Este trist să vezi cum conștiința unor lideri ai Bisericii a fost distrusă de o mașinărie infernală care a creat un întreg context de compromitere a celor ce au fost chemați ca de la amvoanele Bisericilor să proclame prin vorbe și fapte integritatea, dedicarea, necompromisul. Mă simt provocat să-mi analizez viața de mesager al Evangheliei din perspectiva ispitelor pe care ni le întinde azi dușmanul și care îmi cer și mie același preț – compromisul.

președintele APME

Apariția cărții „Răscumpărarea memoriei” era absolut necesară pentru ca Biserica Penticostală din România să-și recupereze o bună parte din istorie și să și-o asume, chiar dacă e dureroasă sau rușinoasă pe alocurea.  Dovedind multă consecvență și curaj Vasilică Croitor scoate la lumină realitatea tulburătoare a colaboraționismului unor păstori penticostali cu Securitatea comunistă dar și chipurile adevăraților eroi ai credinței de atunci. Mesajul puternic al cărții este că nu ascunderea faptelor trecutului în spatele unor scuze ieftine și puerile vor face Biserica liberă și triumfătoare ci doar așezare ei pe temelia adevărului.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la 40 de zile

  1. Costel Gramada zice:

    Dati-mi voie sa apreciez spiritul de echipa al membrilor Comitetului CRPC. Sustinerea pentru scrierea unei astfel de carti din partea acestor ”barbati” demontreaza ca ei nu s-au compromis. Doar cand esti curat poti avea curaj. Doar cand ai constiinta nepatata poti lupta cu indrazneala si putere pentru o cauza nobila. In acest caz, pentru recuperarea istoriei ascunsă. Fratilor, Dumnezeu sa va binecuvanteze pentru slujirea voastra!
    Ma gandesc la urmatoarea metafora. Probabil ca voi sunteti plugul pe care Domnul il va folosi pentru destelenirea constiintei celor compromisi care se mai afla printre noi. Iar in urma voastra, sa se alinieze alte pluguri. Miscarea Penticostala din Romania va fi cu adevarat o lucrare duhovniceasca în ogorul Imparatiei lui Dumnezeu doar atunci cand Duhul Sfant va stapani si va lucra 100% peste si prin liderii si slujitorii ei.

  2. DanutM zice:

    Felicitari pentru acest parcurs. Ma rog ca aceasta carte sa intoarca o noua fila in procesul scrierii unei istorii veridice, necosmetizate a perioadei comuniste.

  3. Pingback: Nu ne tulburati visarea – despre confortul necunoasterii « Trepte

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s