Apel la rugăciune

Am scris această carte împreună cu rugăciunea ca Dumnezeu să ne dea harul pocăinței. Știu că ea face deja „valuri”, că polarizează cititorii, că pentru penticostali lucrurile nu vor mai fi ca înainte. Zilnic primesc o sumedenie de telefoane și mesaje despre cum este receptată cartea. Deși cele mai multe sunt foarte pozitive, știu că nu este de ajuns.

În calitate de slujitor am învățat că oamenii acceptă rar schimbarea fiindcă le-ai recomandat o carte, fiindcă i-ai chemat la consiliere sau fiindcă le-ai spus care sunt pașii pentru îndreptarea lor. Dacă Duhul Sfânt le schimbă inima și mintea, atunci oamenii înțeleg voia lui Dumnezeu și se lasă modelați de El; dacă nu intervine El, atunci toate cărțile și toată persuasiunea din lume nu folosesc la nimic.

Ar fi o infatuare să îmi imaginez că „Răscumpărarea memoriei” face excepție de la această regulă. Nu vreau să exagerez rolul cărții și nici să uit că Dumnezeu este cel care dă har pentru pocăință. Lui Faraon nu i-a mai fost oferită șansa de-a se pocăi. Inima împietrită a rămas așa după fiecare dezvăluire a puterii lui Iahweh. Informatorii și colaboratorii sistemului comunist nu se vor pocăi pentru că am scris eu o carte…!

Vă invit să apelăm la arma cea mai puternică armă oferită credincioșilor: rugăciunea. Am spus de la începutul acestui proiect că voi face un astfel de apel. A venit momentul să însoțim toate intențiile bune cu mijlocirea în rugăciune pentru Biserica lui Hristos. Știu că sunt mulți care deja o fac (vă mulțumesc celor care mi-ați scris în acest sens și m-ați încurajat astfel), atât biserici cât și credincioși. Dar aș insista să ducem lupta noastră la un alt nivel, unindu-ne în rugăciune și chemând îndurarea lui Dumnezeu peste această generație de credincioși.

Nu vă pot oferi detalii acum, dar vă spun celor care veți mijloci că sunt câteva ziduri care stau să cadă. Și sunt persoane gata să mărturisească greșelile trecutului. Pentru aceștia vă invit să mijlociți în rugăciune.

Măcar că trăim în firea pământească, totuşi nu ne luptăm călăuziţi de firea pământească. Căci armele cu care ne luptăm noi, nu sunt supuse firii pământeşti, ci sunt puternice, întărite de Dumnezeu ca să surpe întăriturile. Noi răsturnăm izvodirile minţii şi orice înălţime, care se ridică împotriva cunoştinţei lui Dumnezeu; şi orice gând îl facem rob ascultării de Hristos. (1 Cor 10:3-5)

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

10 răspunsuri la Apel la rugăciune

 1. Petru Amarei zice:

  Inca nu am citit cartea pentru ca nu a ajuns la mine in SUA, dar dupa ce o voi citi, voi incerca sa-i contactez pe cei vizati sa-mi dea un interviu televizat. Daca cumva cei mentionati in cartea „Rascumpararea Memoriei” doresc sa se exprime public, ofer posibilitatea sa se marturiseasca sau plus si simplu sa-si povesteasca experienta vietii sale in cadrul emisiunii de televisiune „Fata in Fata” realizata la Chicago de Romanian Christian Television (RCTV), si difuzata de Romanian Television Network (RTN) pe satelit in SUA, Canada, Europa si prin internet la http://www.rtnchicago.com.

  • Dragă Petru, cred că este o idee bună să le oferi ocazia celor vizați să răspundă. Desigur, ca unul care am studiat puțin cum funcționează sistemul, îmi este foarte greu să cred că va accepta cineva mărturisirea în fața camerelor de filmat, având în vedere faptul că nu a făcut-o înaintea celor pe care i-a vândut. Oricum, demersul jurnalistic este necesar și corect, și de aceea te încurajez să îl pui în practică.

 2. Ionut R. zice:

  Mi-as dori ca la aceasta postare de cheamare la rugaciune sa citesc cele mai multe comentarii/raspunsuri care sa confirme un raspuns pozitiv.
  Sunt incurajat doar de: „Știu că sunt mulți care deja o fac (vă mulțumesc celor care mi-ați scris în acest sens…)”.

 3. LIDIUTZA zice:

  FRATE AMAREI DE CE NU CHEMATI O VICTIMA AL ASA ZISILOR FRATI (VINZATORI ) LA UN INTERVIU? ATI CITIT CARTEA INAINTE DE A CHEMA VREUN (FRATE ) VINZATOR LA UN INTERVIU?VA SUGEREZ SA CITITI CARTEA IAR APOI DUPA CUM VA INDEAMNA CONSTIINTA.
  DOMNUL SA VA DEA INTELEPCIUNE

  • Vaisamar zice:

   Sora Lidiutza, nu ştiţi ce cereţi, când spuneţi: „De ce nu chemaţi victimele la interviu”? Vorbiţi ca o femeie neştiutoare. Dacă aţi fi citit măcar un dosar cu turnătorii la Securitate, n-aţi mai fi vorbit aşa. Vreţi să vină cei turnaţi cu foi din dosar şi să arate negru pe alb faptele odioase ale celor turnaţi? Cred că e mai convenabil pentru toată lumea ca turnătorii să-şi facă ei „mea culpa”, nu să fie difuzaţi de victime în mass-media.

 4. Petru Amarei zice:

  LIDIUTZA, Raspunsul la intrebarea dvs este ca nu am citit cartea, dar urmeaza sa o primesc in curand. Sunt foarte interesat sa am un interviu filmat cu cei afectati de aparitia acestei carti. Cred ca merita sa acordam aceasta sansa celor care au suferit, dar si celor acuzati, si daca cineva doreste sa se apere sau sa se marturiseasca public ramane la apreciarea fiecaruia. Scopul meu nu este sa-i judec, sau sa-i condamn pe acesti oameni. Imi doresc sa avem si punctul lor de vedere, cu speranta sa invatam ceva din experientele lor, si sa ne apropriem cu totii de Domnul. Invitatia mea este deschisa pentru cei acuzati si familiile lor, dar si pentru cei care au suferit. In curand voi lansa o serie de emisiuni pe aceasta tema, pe canalul RTN/RCTV din Chicago care se poate urmari si online la http://www.rtnchicago.com.

 5. V-aș ruga să nu uitați de mijlocirea în rugăciune, atât de necesară în acest moment. Măcar pe această postare să ne concentrăm asupra aspectelor menționate mai sus.
  Dojenindu-vă puțin pe cei care ați făcut unele comentarii, vă reamintesc ce spunea Ap. Pavel: Măcar că trăim în firea pământească, totuşi nu ne luptăm călăuziţi de firea pământească. Căci armele cu care ne luptăm noi, nu sunt supuse firii pământeşti, ci sunt puternice, întărite de Dumnezeu ca să surpe întăriturile. Noi răsturnăm izvodirile minţii şi orice înălţime, care se ridică împotriva cunoştinţei lui Dumnezeu; şi orice gând îl facem rob ascultării de Hristos. (1 Cor 10:3-5)

 6. După peste 70 de postări, peste 150.000 de accesări, peste 2.000 de comentarii, lansarea oficială a cărţii şi epuizarea primului tiraj, cred că a venit vremea unor schimbări pe blogul „Răscumpărarea memoriei”.

  Consider că mi-am împlinit misiunea de a alcătui o istorie sinceră şi neromanţată a Cultului Penticostal în perioada comunistă. Interesul uriaş arătat faţă de carte arată că această discuţie era necesară. M-am bucurat de susţinerea deschisă a unor personalităţi de prim rang, atât din mediul teologic, cât şi din cel ştiinţific, după cum m-am bucurat şi de intervenţiile celor care au avut critici faţă de demersul acesta, atunci când acestea au fost judicios argumentate şi nu defulări emoţionale.

  Din nefericire, există şi oameni fără căpătâi, oameni care nu au curajul să se prezinte şi care nu au deprins încă manierele unui dialog civilizat. Ţipând din răsputeri, repetând aceleaşi mesaje pe alte pagini ale blogului „R.M.” sau ale blogurilor „vecine”, folosind un limbaj suburban sau chiar injurii la adresa partenerilor de dialog, aceştia creează impresia că nu sunt chiar aşa de rătăciţi pe cât vor să pară, ci în mod intenţionat caută să discrediteze orice dialog civilizat. Ei sunt „gaşca lui Vadim” care a venit cu fluiere, banere şi vuvuzele în Parlament, atunci când s-a dat citire raportului Tismăneanu.

  În acest context, am decis să limitez comentariile de pe blog conform următoarelor criterii:

  Comentatorii trebuie să precizeze numele real şi emailul real.
  Unele comentarii vor fi afişate numai după ce, în urma verificării prealabile a emailului, autorii vor confirma că îşi asumă conţinutul mesajelor postate.
  Nu vor fi acceptaţi la dialog comentatorii care nu au citit măcar un capitol din carte. În prima postare pe blog, fiecare comentator va trebui să precizeze dacă a citit măcar o parte din carte. Ştiu că astfel se va reduce numărul comentatorilor, dar cred că va creşte calitatea comentariilor.
  Comentariile trebuie să se refere strict la problema pusă în discuţie.
  Comentariile care conţin atacuri la persoană şi procese de intenţie vor fi şterse fără nicio avertizare prealabilă.
  Dialogul este binevenit, însă cu respect faţă de partenerii de dialog.
  În speranța unui dialog constructiv și util,

  Vasilică Croitor

 7. marcel lupas zice:

  Era intelept sa faci aceasta schimbare mai devreme…,

  Se pare ca unii fug de responsabilitate.

 8. bonte z zice:

  Tocmai am primit cartea, m-am uitat doar prin ea… as avea multe de spus.
  Am avut o discutie ampla cu pastorul Petru Dugulescu cu foarte putin timp inainte de moartea sa despre cartea „Pigmei si uriasi” in care dumnealui fusese acuzat; gasesc anumite similitudini dar si diferente intre cele doua abordari.
  Acum intreb doar un singur lucru: va schimba aceasta lucrare de „identificare si fixare in memorie a faptelor istorice”, va schimba nomenclatura si structura capeteniilor penti ? Doar urmeaza alegeri la esantioanele superioare de conducere din cadrul cultului !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s