Video – lansarea cărții (Dorin Dobrincu)

Voi posta în curând şi celelalte luări de cuvânt.

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

8 răspunsuri la Video – lansarea cărții (Dorin Dobrincu)

 1. ionutr zice:

  „…mult mai coerenti intelectual, au reusit…”
  Modul in care este „primita” de marea masa a penticostalilor lansarea acestei carti reprezinta o dovada a unei carente intelectuale. Din nefericire aceasta a luat forma unei dogme in penticostalismul mioritic, asa incat a merge la scoala putea fi usor asociat la un moment dat cu ispita pacatului mandriei. Intilnesc aceasta mentalitate si azi. De ce sa ma mire ca nu gustam semnificatia unei astfel de scrieri. Aceasta carte bine documentata si apreciata de profesionisti, nu e pe intelesul unei comunitati sa-i zicem mediocre, hranita stim noi bine cu ce daca citim cartea lui P.L. „Biserica in asediu”. Ma bucur insa de orice dovada a schimbarilor in bine care le traim.

  • Christian Rad zice:

   ionutr, scuza-ma daca cumva gresesc in scriere, sunt plecat din Romania de foarte mult timp. Nu cred ca primirea acestei carti reprezinta o dovada a unei carente intelectuale. Vorbele tale imi aduc aminte de vremurile comuniste cand eram facuti oameni inculti pentru ca credeam in Dumnezeu. Sunt de acord cu vorbitorul cand spune ca penticostalii au fost inchisi in timpul lui Antonescu, bunicul meu a fost unul din cei inchisi si ca nu erau foarte organizati, dar raspandirea Evangheliei nu se face prin intelepciunea omeneasca, vezi 1 Coriteni 1: 18-25. Faptul ca unii sunt de acord cu scriera cartii RM nu are nici o legatura cu nivelul intelectual ale penticostalilor. Cunosc oameni care au mai multe facultati si nu sunt de acord cu scrierea RM si de asemenea cunosc oameni care au numai liceul terminat si sunt de acord cu aceasta carte, deci nu este bine sa generalizam ca primirea acestei carti are vreo legatura cu nivelul intelectual al celor din care facem parte, penticostalii.

   • ionutr zice:

    Referitor la activitatea de gândire, la intelect, ca si crestin trebuie sa fie evidenta trasformarea data de revelatia si cunoasterea ce o primim de la Dzeu. Trebuie sa fie depasite lipsurile/deficientele/carentele unei gindiri neinoite, marcata altadata de ignoranta/necunoasterea in care ar fi vrut sa-ne tina comunistii. Acum insa devenim: cultivati intr’ ale adevarului, deprinsi a deosebii lucrurile prin folosirea unei judecati iluminate, cercetatori ai Scripturi, cercetatori cu de-amănuntul ca si Luca a evenimentelor istorice, insufletiti de un duh al excelentei ca si Daniel… etc – o noua generatie eliberata din asediul comunist de altadata. Asta vad eu, o exraordinara schimbare in bine. Vom depasi vechile mentalitati cultivate de sistemul de altadata ce ne-au tinut captivi.

  • Joldes Ioan- pastor penticostal zice:

   Cred ca referirea ta la comunitatea penticostala din Romania ca fiind mediocra este deplasata si neconforma cu realitatea. Ar fi bine sa fi mai prudent in exprimare.

   • ionutr zice:

    Va rog sa luati in considerare sensul de: comun, mijlociu, potrivit. In mare parte cred ca conditia nostra este modesta in ce priveste pregatirea si excelenta intelectuala, teologica etc. Da, dupa rev. s-au schimbat mult lucrurile insa este loc de mai bine. O comunitate supusa unui asediu comunist a avut de suferit si in sensul limitarii accesului la cunoastere. Conditia noastra de astazi este in mare parte si o consecinta a acestui fapt. Neconform cu realitatea?

  • ionutr zice:

   Dr. Dobrincu afirma despre liderii baptisti sub comunism ca au fost “…mult mai coerenti intelectual”… despre aceasta lipsa sau carenta am comentat.

 2. Valentin L. zice:

  @ All.

  Daca tot suntem la capitolul ,,aprecieri”, ar fi de dorit sa auzim realmente opiniile si aprecierile mai marilor Cultului Penticostal cu privire la ,,Rascumpararea memoriei”. Sunt convins ca ,,mai marii” penticostali au citit cartea, dar dupa cum se vede tac malc.
  Ma gandesc ca isi ,,alcatuiesc” impresiile postlecturale…sunt tare curios sa citesc, sa ascult opiniile domniilor lor.
  Dar, alegerile ce urmeaza sa se desfasoare spre sfarsitul anului in Cultul Penticostal sunt mai importante decat probitatea morala…vom vedea, mult de asteptat nu mai este.

 3. Pingback: Evanghelici în Top 100 WP (24.09.2010) « România Evanghelică

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s