Rezumatul întâlnirii de la Brașov (005)

Nu aș fi putut să ajung până aici cu demersul RM dacă nu erau oamenii care s-au pus de-a curmezișul… Pur și simplu, după ce îi auzi vorbind împotriva cărții, îți dai seama că era nevoie de o așa carte! Telefoanele, emailurile, comentariile pe blog sau întâlnirile cu aceștia au trădat o nervozitate ieșită din comun, o teamă de adevăr, precum și disponibilitatea de a călca în picioare orice principii, numai să blocheze „Răscumpărarea memoriei”. Au făcut orice, cu excepția furnizării unor argumente logice și biblice.

Am să iau în discuție pseudoargumentele utilizate la Brașov.

„Nu l-a trimis nimeni pe Vasilică la CNSAS. Nu este treaba lui să cerceteze ce s-a întâmplat în perioada comunistă.”

Era nevoie de o trimitere? Unii s-au învățat să reacționeze doar la ordine; vorbesc sau tac după cum le dictează alții. Au trecut 20 de ani de la Revoluție și unii încă nu au aflat că nu mai trebuie să ne consultăm cu împuternicitul de culte sau cu ofițerul de legătură.

Dar dacă vorbim de o trimitere, ar fi putut să trimită Cultul pe cineva! Fiindcă a PROMIS cu 4 ani în urmă că va face o comisie care să analizeze chestiunea colaborării cu Securitatea. Or fi fost foarte ocupați cu multele proiecte și cu viziunea amplă pe care au pus-o în aplicare în acești 4 ani. Dacă nu aveau ei timp, trebuia să trimită pe altcineva. Cum ar fi sunat un îndemn de genul: „Du-te tu, Vasilică, și fă cercetare în locul nostru”?

Așadar, cred că este mai important să discutăm despre cei care au fost mandatați de Adunarea Generală a păstorilor să rezolve această problemă și nu au făcut-o! Au trecut 4 ani. Și fără să spună un „vă rugăm să ne iertați”, ei îi iau la rost pe cei care le-au făcut temele la care ei au rămas corijenţi, cu prețul călcării unei promisiuni.

O propunere: convocați comisia de disciplină a Cultului și luaţi-i la rost pe cei care și-au călcat cuvântul dat în Adunarea Generală. Doar un singur membru din Executiv și-a cerut iertare pentru aceasta la Brașov, restul o vor face la Bistrița?

Reclame
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

12 răspunsuri la Rezumatul întâlnirii de la Brașov (005)

 1. ioanjoldes zice:

  Da/ne si astfel de nume.

  • Te referi la ultima frază? Moise Ardelean a fost cel care a menționat că regretă faptul că au trecut 4 ani și promisiunea nu a fost onorată.

   • ioanjoldes zice:

    Da, aceasta a fost ceea ce am cerut.
    Cred ca ar trebui sa fim mai atenti cand acuzam (sau huiduim/ cum se spune mai nou pe acest blog) conducerea cultului. Generalizarea nu este buna! Cred ca avem frati din conducerea noastra care sunt pentru aflarea adevarului si de aceea nu cred ca a vorbi despre CB sau CE la modul general este corect. Suna a huiduiala!

  • Mai interesant ar fi să cunoaștem cine este în comisia de disciplină. I-am căutat pe net, dar nu i-am găsit.

 2. evedyahu zice:

  Bine zis! Hang in there!

 3. Aurel Oniga zice:

  Votati [ ] presedinte.
  [imi pare rau, dar nu pot accepta mesaje de reclama electorala]

 4. @ ioanjoldes pastor penticostal ?! 🙂 Sunt oameni care isi doresc o oarecare imagine si se lupta pentru ea , dar ma intreb cu ce pret ? Nu am inteles niciodata crestinii care se dau drept altii ,decat sunt in realitate si pentru o anumita imagine (?) sau pentru o presupusa cariera ( ?) si-au ignorat vocea constiintei. Nu am inteles niciodata de ce unii fac pe grozavii , cu toate ca uneori s-au facut de ras ,vorbesc mult ,dar de fapt nu spun nimic important.

 5. Pingback: Vorbe care contează: unii s-au învățat să reacționeze doar la ordine « Istorie Evanghelica

 6. Bactan Nelu zice:

  Eu zic ca incercarea de a schimba un sistem ineficient ca si cel al conducerii noastre nu va putea fi facut pentru caci conducerea pana la urma reprezinta majoritatea. Ei spun si sustin ce vor oamenii sa auda. Oamenii sunt confortabili mai ales spiritual.

  Eu zic caci discutiile despre colaborarea cu securitatea nu sunt un motiv in sine de a schimba. Mai degraba acestea au aratat modul defectuos de gandire si au accentuat lipsa de viziune a conducerii cultului.

 7. Remus zice:

  Daca nu era treaba lui Vasilica Croitor sa cerceteze ce s-a intimplat in perioada comunista , atunci a cui era ? Ce […] au in ei unii din „” mai marii „” Cultului . Unii din ei au impresia ca „” noi astia „” mai neinsemnati din popor , acum ne-am dat jos din copac !!!

 8. Apropos, vreau si eu cartea asta! Unde o gasesc? Imediat dupa revolutie am aflat cine erau „prietenii” care ma turnau la „Secu” dar i-am iertat… erau doi dintre cei mai buni prieteni aimei, sau cel putin asa credeam eu, ca-mi sunt prieteni.
  C’est la vie!
  Multumesc pentru informatia privind cartea.
  Teo
  skype/ym: mmteodor

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s