Mărețele realizări ale mandatului al IV-lea

La al IX-lea Congres, am fost copleșit de emoție când președintele ne-a citit raportul de activitate pentru mandatul precedent.  Traducerea în limba română și comentariile vor urma săptămâna viitoare.


Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

62 de răspunsuri la Mărețele realizări ale mandatului al IV-lea

 1. CORNELIU LIVANU zice:

  Anul 2006 trebuia eliminat din interval intrucat a facut parte din
  mandatul anterior. Prin urmare intervalul corect, in ani, este 2007-2010.

 2. GIM zice:

  aplauze injdelungate,……iar masinaria de vot a functionat comform cartii tehnice.

  • DRAGO zice:

   „Ce a fost,va mai fi,si ce s-a facut,se va mai face;nu este nimic nou supt soare”(Ecl. 1:9)
   ” Am vazut tot ce se face supt soare;si iata ca totul este desertaciune si goana dupa vint!.. Ce este strimb,nu se poate indrepta,si ce lipseste nu poate fi trecut la numar”.(Ecl.1: 14,15)

 3. Ma bucur ca nu comentezi „la cald”. E mai bine asa.
  E super inspirata expresia „traducerea in limba romana….” Trebuie sa ai darul talmacirii ca sa intelegi raportul acesta. Maine voi da si eu o talmacire raportului presedintelui.

 4. Nicu zice:

  Traducere din ce limbă? Limba de lemn? 😉
  Iliesciană?

 5. David zice:

  sa inteleg ca dupa un nou mandat se poate scrie o noua opera „Dupa douazeci de ani ?”

 6. liviu zice:

  La vremuri noi…tot noi! Trist, dar adevarat. Se pare ca amprenta comunismului are urme adanci.

 7. Samuel Benza zice:

  S-a intonat „Trei culori cunosc pe lume”?

  Sincer, am crezut ca baptistii si alte culte au fost mai manjiti decat noi, dar incep sa cred ca suntem plini pana la gat de comunism. Ii cea ma pura forma de comunism pastrata. Cred ca si tovarasul Iliescu ar crapa de invidie sau de multumire ca mai este cineva care duce mai departe lupta de clasa.

  Chiar nu suna nimanui din conducere strident in urechi un asemenea raport? Chiar nu este nici un consilier sau secretar in stare sa scrie un raport mai de Doamne-ajuta?

  Pai nu ii de mirare ca apar rupturi in cadrul cultului.

  O treaba demna de dezbatut: care ii treaba cu disciplina financiara? Poate da cineva o explicatie pentru ce sunt folositi banii la comunitati si la Centrul Cultului?

  Pai nu inteleg fratilor, cum adica, CP din Romania a devenit o organizatie de sine statatoare inafara Bisericii lui Dumnezeu???

  Nu stiu de ce am impresia ca se infiinteaza biserici in diaspora pentru capital, nu spuneti ca sunt rau, dar nu inghit galusca. Ca dupa infiintare nu ii mai vezi pe respectivii in zona.

  Ii foarte interesant ca nu pomeneste nimic despre „reusita” comisiei create pentru analizarea colaborarii cu Securitatea, comise promisa la penultimul congres.

  Daca asta nu ii dictatura (sa nu poate spune nimeni nimic la congres) atunci ma intreb sincer: nu cumva noi penticostalii avem alt DEX? Daca ati facut un congres doar pentru alegeri atunci inseamna ca ne afundam tot mai mult in ceata.

  Sistemul de conducere piramidal si impus anihileaza orice incercare de reforma a bisericii locale. Nu vad unde este autonomia bisericilor scrisa in statut. Dau un exemplu: daca un pastor ales de biserica locala (autonomie) ajunge in conflict deschis cu majoritatea din biserica, el nu poate fi schimbat decat de catre comunitate sau regionala (asta numai este autonomie).

  Domnul fie laudat ca adevarata Biserica ii a Lui si nu va trece niciodata sub stapanirea cuiva.

 8. florentin a. zice:

  DE CE ROMANIA ESTE PORTLAND?

 9. Gherghel Virgil zice:

  Trebuie sa fim realisti, cei din ,,noua conducere” nu au nici o vina si nici un merit ca au fost alesi. Nu si-au prezentat nici o viziune pentru mandatul de 4 ani, nu au dat nici o explicatie pentru nerealizarea asumarilor de la Timisoara de acum 4 ani, nu au rostit nici un cuvant inainte de inceperea votarii, dar aceasta este perceptia majoritatii celor peste 600 de votanti. Majoritatea sunt ,,pastori” care spun: ,,nu e nimeni mai bun”, ,,ce vor tinerii astia care nu au facut nimic”, ,,sa alegem oameni care au tulburat pacea penticostalismului dupa peste 80 de ani de liniste cu tot felul de scrieri”, ,,sa nu-i lase sa vorbeasca de securisti ca ne tulbura”, ,,sa nu le dea microfonul sa nu-i auda nimeni” si multe alte expresii de genul acesta au curs pe buzele celor care cu ,,manuta” lor au spus NU schimbarii. Trebuie redactat si aprobat de un congres extraordinar cel tarziu in 2011, un STATUT SI REGULAMENT ELECTORAL CARE SA POATA FI APLICAT SI NU EXPERIMENTAT DIN 4 IN 4 ANI. Trebuie limitat numarul de mandate la DOUA fara alte motivatii. Trebuie introdus sistemul de vot CIVILIZAT, cu liste votanti, identificare prin carte identitate, semnare pe tabel pentru preluare buletine vot, intrare in cabina pentru vot, introducere bilete de vot in urna. Nu votam in mod ,,necivilizat” si ascultam cuvantarile presedintelui comisiei de zi din 10 in 10 minute cum spune: ,,ma confrunt cu probleme pe care nu le cunosc”, ,,e pentru prima data in istorie acest mod de alegeri”, etc. Daca vrem sa aratam ca suntem ,,oameni cu carte” cred ca nu este greu sa acceptam imbunatatirea sistemului. Nimeni nu le stie pe toate (decat unul singur care a murit in decembrie 89) dar este foarte important cei care au ,,puterea” sa stie sa se aplece la toate vocile sa analizeze si sa actioneze cum este mai bine pentru comunitate si nu pentru individ su grup de indivizi. Apropo de Bistrita cei din colegile 1 si 2, fiind mai aproape de,,microfon” inainte de creare vidului de putere puteati pune intrebari privind nerealizarea celor asumate public la Timisoara acum 4 ani, dar raspunsul era acelasi cu a presedintelui comisiei de zi: ,,sunteti de acord sa inceapa votarea?”. Majoritatea din sala: ,,DA”

 10. George zice:

  Rusinos este un cuvant frumos pentru ceea ce s-a intamplat ieri la Bistrita. Pentru Bistriteni, gazda noastra tot respectul. Pentru cei ce au organizat congresul nu pot spune acelas lucru. Imi este teama sa spun tot ce gandesc acum, vrau sa-mi decantez un pic gandurile si emotiile.
  Acest raport daca era facut de un taran cu patru clase dintr-un sat pierdut in munte ar fi putut arata mai onorabil. Este umilitor pentru orice penticostal care gandeste, modul in care s-au derulat alegerile din 2010.

  • George,
   Nu încape discuție că totul a fost aranjat cu scopul precis de a împiedica dialogul. Așa cum spui și tu, este necesar un scurt timp de decantare, dar reacțiile nu vor întârzia să apară. Important este că toți au văzut și că unii au și priceput jocul făcut de Mircea Damian & Co.

 11. Gabi Bogdan zice:

  Speculatie, daca votul ptr. presedinte ar fi fost deschis la toti membri cultului, cred ca rezultatul ar fi fost acelasi. Putem sa strigam cit vrem, acestea sint dezavantajele democratiei. Istoria ne arata ca schimbarea incepe la nivelul bisericii locale, cu pastorii locali, nu cred ca Presedintele o sa va opreasca, nu mai are puterea lui Bocheanu. Pastorii romano/americani, au fost liberi de cult, si majoritatea nu au facut mare brinza…. ce e drept ca oile nici nu dau mult lapte, dar totusi se putea face mai multa brinza

  • Gabi, dragă. Mă uimeşti din nou. Nu numai că vorbeşti din staulul tău după ce ţi-ai lăudat nevoie mare ciobanul şi relizările stânei voastre, dar acum te dai şi specialist în ciobani şi mai ales în brânză. Poate dai o reţetă cum se poate face mai multă brânză – din laptele acela puţin al oilor de care vorbeşti. Cu cine îi compari totuşi pe ciobanii ceilalţi? Care ţi-e ciobanul model? Câtă brânză face şi cine i-o mănâncă?
   Mă tem că bizuindu-se lumea pe ştiinţa ta brânzovenească, ar trebui s-o pună de mămăligă fără apă…

   • Gabi Bogdan zice:

    Frate Lascau, nu cred ca mi-am laudat staulul, numa am zis ca ciobanu nostru no furat chiar asha de multa brinza pre cum e acuzat si ca inca intr-un an sau doi o sa avem mai multi ciobani decit oi. Atit. Si drept sa spun am destul cascaval Lascau prin bibioteca mea ca sa fac aluzie la dumneavoastra. Si Doamne fereste ca cineva sa se bizuie pe stiinta mea brinzoveneasca, sint copil sarac, ca am crescut la Sibiu, in oras, nu la Poiana Sibiului.

  • Adrian.S zice:

   Chiar daca nu ti-am impartasit opinia cu privire la pastorul nicky pop,aici trebuie sa-ti dau dreptate.In democratie si ingerii si dracii au drepturi egale.Sad but true.

 12. benzar zice:

  bla bla bla
  doar vorbe ,unde ne sunt faptele ?

 13. Dan Blidar zice:

  Vasilica, am putea sa stim si noi, cei care nu am fost la Bistrita, ce fel de joc a facut Mircea Damian & Co? Eu stiam ca Mircea Damian este un pastor cu viziune, cu viitor care doreste schimbari in actualul CP. Sau m-am inselat?

  • suceavaevanghelica zice:

   Am fost prezent si am inteles ce viziune are. La primul Consiliu Bisericesc probabil ca va fi luat la intrebari de catre colegi cu privire la felul in care s-a comportat. Jigniri, interpretari eronate ale bibliei , exces de zel, profanarea ideii de cantare, manipularea audientei prin modul interogarilor au realizat apanajul intalnirii de la Bistrita.

 14. fr. Gheorghe zice:

  De fapt Domnul Isus a avut si el un comitet dar o avut un singur mandat de trei ani si jumatete ; si la alegera comitetului, nu a avut nici un fel de voturii nici pro , nici contra.
  Daca suntem penticostali si credem in Duhul Sfint OARE DUHUL SFINT NU AR PUTEA SA SPUNA SI AZI ???: Punetimi deoaprte pe fratii x. y. Z . sa sa cada intii Duhului sfint si apoi noua cine trebue sa conduca Biserica Lui Cristos.
  Dar vechile cojoace imprumutata de la vechiul regim par calduroase si este greu sa le dam jos ….. sau mai bine sa tacem!!!

 15. Un pacatos zice:

  Daca la ortodocsi titlul celui mai mare e ” Prea Fericitul”, pe drept cuvant Rivis Tipei poate fi numit : Exagerat de Fericitul, judecand dupa rezultatul alegerilor.

 16. Opris Victor zice:

  Ii compatimesc pe cei care au colaborat cu Securitatea pantru ca nu-si dau seama ce au ales vineri. Secretarul general a intocmit o declaratie pe care trebuie sa o completati (cautati-o pe net) , este o declaratie foarte dura, iar daca nu o sa o semnati o sa va dea pe mina vicepresedintelui iar el sigur o sa va lamureasca.
  Apoi fratilor „vai de voi” –urmeaza sa va aplice Presedintele PEDEAPSA.

  Asa va trebuie ca nu a-ti fost de acord cu demersul lui Vasilica.

  • Samuel Benza zice:

   Frate Opris, despre ce declaratie este vorba? Poate fi citita undeva pe internet?

   Multumesc

  • Nelu Ianchis zice:

   Victore, cred ca ai asteptari prea mari. Nici cei trei amintiti de tine nu sunt aptzi sa semneze documentul. E intocmit inadins dur pentruca nimeni sa nu-l mai semneze. Asta ii va absolvi de obligatie si pe cei trei.

   In ceea ce priveste demersul lui Vasilica, cred ca e prea mult sa ceri masei de manevra sa se ridice la nivelul de a putea discerne si a fi de acord cu el. Nu poti cere lucruri atat de mari de la oameni atat de mici.

   Idealurile sunt ca stelele: s-ar putea sa nu le atingem,
   dar ne pot calauzi in viata.
   Se pare ca pe la Bistrita cerul era innorat

 17. manu zice:

  Ma dau lacrimile atatea s-au realizat te doare mintea . E clar nu mai au simtul realitatii,sunt prinsi in jocurile lor de putere… Chiar sunt trist…

 18. Andrei zice:

  vazand rezultatul alegerilor, ma consider smerit de Dumnezeu si pedepsit pentru inca 4 ani (cine stie insa cati pina la urma) datorita felului meu de vietuire, a starii spirituale decazute in care ma zbat de atita timp.
  sa-mi ajute Dumnezeu sa ma pocaiesc

 19. Andrei zice:

  daca in comunism oamenii au incercat sa se salveze prin cultura in masura dictata de cenzura sau credinciosii prin bisericile subterane, poate noi cei din secolul XXI ne putem salva prin reteaua de bloguri, pagini web, e-mail, etc. de o biserica al carei scop a fost denaturat.

 20. Anghel zice:

  Fr Vasilica,
  Despre constructia de noi case de rugaciune s-a spus ceva la congres? Din necesitate, in urma cu trei ani de zile s-a inceput construirea unei modeste case de rugaciune in com Cateasca pentru satele Gruiu, Salistea, Ciresu. Sunt cateva familii de credinciosi care se strang intro camera, neexistand pe o raza de 15km vreo biserica evanghelica. Faptul ca la serviciile divine participa de cele mai multe ori mai multi copii si tineri decat batrani ne motiveaza sa continuam lucrarea.La solicitarea noastra comunitatea regionala nea raspuns verbal: nu avem bani.Pentru a finaliza aceasta lucrare rog fratii din diaspora care au dragoste si potential,sa verifice si sa dea o mana de ajutor si Domnul le va rasplati binefacerea.

 21. Nelu Ulici zice:

  Fratilor, eu nu am fost la Bistrita dar as vrea sa luam un exemplu din viata romaneasca pentru ca biblia pe care o citim cu totii spune ca poti invata din lucrurile care te inconjoara , asta daca ai urechi si ochi…
  Clasa politica, viata pe care o traim etc. este intr-o continua reforma, oare cultul nostru si „fratii nostri” au scos din vocabular acest cuvint sau nu au auzit de el ?
  Daca avem metehne din „regim” chiar nu suntem in stare sa fim contemporani ?
  Nu cred ca putem sa mai umblam in opinci cind sunt la indemina pantofi si sa circulam pe aceeasi strada .
  Este nevoie de o reforma in cultul nostru si Dumnezeu va da izbinda.

 22. Pingback: Sensul sensiblizării spiritului de dărnicie… « România Evanghelică

 23. Pingback: Sensul sensibilizării spiritului de dărnicie… « România Evanghelică

 24. Anonim zice:

  Vasilica, multumit sau infrint acum cu rezultatele astea ? Tipei e tot presedinte, Nicky Pop tot pastor senior. S-a meritat tot efortul asta si taraboiul asta mondial ?

 25. Ioan zice:

  Am fost la Congres, mai bine n-as fi fost. Nu as fi putut crede ca se va intampla asa ceva. In programul pe care l-au primit toti pastorii si delegatii la Congres intre orele 10,20-11,30 era scris un punct in ordinea de zi – PREZENTARI, REFERATE SI LUARI DE CUVANT – Din ordinul cui s-a trecut peste acest punct din ordinea de zi? Sau cui i-a fost frica de luarile de cuvant? Trist, degradant, au fost alesi oameni in biroul de zi foarte bine instruiti probabil la Brasov sau munca de la om la om in frunte cu pastorul de altfel pe care l-am respectat Mircea Demean care dupa cum a condus lucrarile il felicit (in mod figurativ). Ma intreb: Oare mai mult de doua treimi din pastorii prezenti la acest congres au fost colaboratori ai securitatii comuniste? aceasta reese din modul in care s-a votat. Este inca odata degradant ca pastorii si slujitorii delegati la acest congres sa aleaga in cunostinta de cauza in fruntea lor oameni despre care se spune in mod cert ca au fost informatori ai securitatii. Este momentul schimbarii fratilor, (o alternativa la cult) modul in care s-a raportat aceasta conducere a cultului la problemele ivite in bisericile din tara ( Alba, Huedin, Satu Mare etc.) nu mai poate prezenta nici o garantie sau ne place sa ne scaldam in mizeria compromisului, al dictaturii in functie de interesele personale ale celor care se pretind a fi lideri spirituali si care calca in picioare sufletele oamenilor fara nicio remuscare ascunzandu-se dupa asa zisele reguli statutare ignorand adevarul scripturilor.
  Acum sau niciodata!!!

  • Csontos zice:

   Frate Ioane, si eu am fost la Congres, la Bistrita. Dar ma mir, ca unul ca domnia voastra, nu a auzit dupa prezentarea referatelor intrebarea presedintelui inca in exercitiu, daca are cineva ceva de intrebat, sau de spus. Acum toata lumea, care scrie pe blog, este dezamagit de raportul cu „maretele realizari” din mandatul trecut, dar atunci n-a avut nimeni nimic de spus, de obiectat, de remarcat, de corectat, de reprosat, etc. DE CE NU S-A SPUS ATUNCI SI ACOLO NIMIC? Poate asa a trebuit sa fie, ca sa aiba blogherii ce sa comenteze acum, dupa razboi…
   SAU DOMNUL a inchis gura la toata lumea, sa nu avem motive de suspiciune, cearta, vociferari, sa nu ne dam in spectacol, ca poate unii asta au asteptat, cu nerabdare…
   Va mai amintiti de faptul, ca am facut apel la post si rugaciune, ca totul sa fie dupa voia Domnului? Sunt biserici, care nu numai joi, ci si vineri au stat in post si rugaciune pentru bunul mers al lucrarii. Si a iesit la vot, cum a iesit. Oare Dumnezeu nu ne-a ascultat rugaciunile si nu ne-a primit postul a mai multor frati? Eu sunt convins de contrariul. Ca doar s-ar fi gasit vreunul „drept” printre cei ce au postit si s-au rugat… Iar daca Domnul a ascultat rugaciunile noastre, de ce ne mai razboim?
   Cunoasteti sfatul lui Gamaliel (Fapte 5,38-39)?
   Au votat peste 600 de frati. Fratii acestia (pastori, delegati, vreau sa cred ca toti sunt botezati cu Duhul Sfant), chiar nu au stiut ce fac? Chiar asa de „comunisti inversunati” am fi, ca ne-a orbit cineva, si nu vedem cine ne conduc inca 4 ani, de-acum incolo? Chiar majoritatea celor prezenti ar fi fost „colaboratori” ai Securitatii, de au avut interesul sa iasa la vot acest rezultat?
   Nu seamana asta cu o jignire subtila a dragilor nostri frati intru Domnul si colegi de slujire? ca sa nu spun: partasi la mostenirea Imparatiei lui Dumnezeu. ca doar asteptam RAPIREA… Vai de noi…
   Daca in urma lucrarii RM s-ar pocai vreo cativa, si vor ajunge in Rai, poate Dumnezeu ii va aseza la masa chiar langa cei pe care i-au „turnat”, ce s-ar putea intampla? Ca doar Dumnezeu, daca iarta si uita, sterge pacatele. Dar noi… ne vom privi fata in fata si datorita deconspirarii, ne vom aduce aminte de toate acele rapoarte….

   Ma gandeam si eu, asa… (meditam)…
   Curajos frate pastor Vasilica, daca mai publica si acest raspuns pentru toti fratii „Ioan” (=Dumnezeu este milos).

   P.S. Biserica noastra nu va inceta sa posteasca si sa se roage mai departe pantru bunul mers al Lucrarii lui Dumnezeu. Si cred ca Domnul ne va asculta… Si cred ca Lucrarea in CP va merge mai departe… Ca nu e a noastra, ci a Domnului. Sa ma fereasca Domnul, sa ajung ca Uza (1Cron.13,9-10).

   • Csontos zice:

    Frate „Ioan”, uitasem sa scriu: poti sa-l repsecti in continuare pe fratele Mircea Demean, ca doar ne este frate, la fel si ceilalti, din „biroul de zi”. Va asigur pe toti, nu cred intr-o atare conspiratie, ca sa fi fost montati toti de la Brasov. Ce ziceti de ideea, ca asa a vrul Dumnezeu, ca fratele Mircea sa conduca votarile? ca daca nu ar fi vrut El, Dumnezeu omniscient, ar fi facut in asa fel, incat ar fi fost altul. Eu am stat in balcon, dar cand s-au facut propunerile , nu am prea auzit alte nume.
    Oricum alegerile nu se mai repeta. Cel putin asa cred, ca daca se repeta, nu ma mai duc nici eu… Deci nu ne ramane altceva de facut, decat rugaciune si post, ca lucrurile sa mearga bine.

   • rubens zice:

    @Csontos
    dubioasa teologia dvs cu privire la voia lui Dumnezeu in alegeri.
    Da, cred ca o mare parte din cei peste 600 de oameni NU SUNT CALAUZITI de ADEVAR!!!!

    ce, nu va vine sa credeti ca alegerea majoritatatii nu e voia lui Dumnezeu chiar daca tara a postit si s-a rugat?

   • Nicu zice:

    Pentru a-l respecta pe Mircea Damian trebuie sa ne ajute si el putin. Biblia spune ca trebuie sa fie „vrednici de cinste”. Ori ceea ce el a facut este rusinos!!!
    Trist este ca Domnu ne lasa in pace, fiindca si El s-a saturat de noi si de politicienii astia. Igen, Testvér Csontos?

   • Gherghel Virgil zice:

    Frate Csontos subscriu la necesitatea postului si rugaciunii dar tot de la balcon am privit realitatile din sala si tin sa precizez cu toata convingerea ca a lucrat in mare parte firea si nu Duhul. Daca a existat un comunicat catre congres transmis de o comunitate si nu a fost prezentat ce ziceti ? Fratele de la Galati a pus intrebarea de ce nu se citeste comunicatul ? Doar era adresat congresului. In ce priveste calitatea noastra ca oameni esxista un mare semn de intrebare de ce nu putem purta dialoguri civilizate chiar pe teme contradictorii. Aici se vede adevarata pocainta a slujitorilor si cred ca cei care nu pot asculta alta parere si apeleaza la ridicarea vocii sau alte metode de impiedicare a prezentarii opiniei de catre celalalt au o problema cu pocainta. Trebuie sa recunoasteti ca presedintele comisiei de zi a avut avantajul ca se auzea ce vorbeste fiind la microfon iar celor din sala care aveau ceva de spus nu li se dadea microfonul. A jignit comunitatea din sud spunand ca au tulburat pacea penticostalismului, a refuzat sa dea cuvantul celor care aveau ceva de spus, cu alte cuvinte a comis greseli prin omisiune si ,,cine stie sa faca bine si nu face …”

 26. Sorin C. zice:

  ”Ma intreb: Oare mai mult de doua treimi din pastorii prezenti la acest congres au fost colaboratori ai securitatii comuniste? aceasta reese din modul in care s-a votat. ”

  Nu cred că au fost așa mulți colaboratori, dar și-au făcut treaba foarte bine, încât și mulți dintre ceilalți numai știu care e stânga și care e dreapta!!

  • Csontos zice:

   Sorin C., imi pun intrebarea, nu seamana fraza „mulți dintre ceilalți numai știu care e stânga și care e dreapta!!” cu o usoara (ca sa nu zic grava) jignire? Oare suntem noi din Ninive, si ne-ar mai trebui un Iona de nu stiu unde, in loc sa fim noi Iona, ca doar la asta suntem chemati.

   Oare am fost ordinati pastori, prezbiteri, diaconi, asa, la „apel de seara” sau prin voia Domnului, ca slujim ca sa slujim in Biserica? Poate azi-maine va striga cineva „Jos pastorii”, ca au fost colaboratori sau nu mai stiu care e dreapta si care e stanga… In trei cuvinte: VAI DE NOI! Daca nu ne pocaim, nu ne sfintim, sincer!

   Ma mai gandesc si la Romani 8,28, oare este adevarat? Pot sa ma incred in Cuvantul scris al lui Dumnezeu? Eu cred ca DA si toate vor lucra impreuna spre binele nostru, ca doar Il iubim pe Dumnezeu…

   • Sorin C. zice:

    @ Csontos.
    Nu trebuie să o ia nimeni ca pe o jignire.

    Nu asta am intenționat.

    Dar sunt sigur că cei care au colaborat cu securitatea, cei care au împiedicat aducerea în discuție a unei declarații de necolaborare, aceia nu mai știu care e stânga și care e dreapta,
    dacă au știut vreodată.

    Și, DA mulți dintre aceia au fost ordinați la comandă, la apelul de seară. Cel puțin așa am citit eu în RM. Și înclin să cred mai mult ce am citit acolo, până nu am să văd ceva dovezi. O declarație de necolaborare, semnată, mi-ar fi suficientă, ca să-mi cer scuze de la cine se simte jignit de această comentare.

    Domnul să ne ajute pe toți să ne pocăim.

 27. Sorin C. zice:

  @ Alin Ilas

  Dacă nu ai citit cartea, citește măcar primele postări ca să înțelegi scopul acestui demers.

  @ Vasilică

  Când ai aprobat acest coment te-ai prins că Alin Ilaș nu a citit nici măcar titlul cărții ?
  Noroc cu blogul că are același nume.

 28. alin zice:

  Vasilica, am vazut ca cineva si-a dat numele meu la un comentariu mai sus (Alin Ilas). nu l-am scris eu. te rog sa-l stergi sau sa-i schimb numele. Multumesc.

 29. Pingback: SIMPTOMELE TRECUTULUI (3) « Popas pentru suflet

 30. Adrian.S zice:

  Sa decodam putin realizarile.
  1.Nu poti verifica daca rugaciunile au avut efect sau nu,daca cei care se roaga chiar se roaga sau bolborosesc cuvinte asa ca e normal ca asta sa fie trecut.
  2.Asta se poate zice ca s-a rezolvat partial prin regulamentul din 2007 dar din pacate regulamentul este insuficient.
  3.Am construit biserici.Da asa e.Parca 5 biserici.Doar ca acestea au fost construite din bani contribuabililor nu de catre centru.
  4.Avem prea putine comitii si comitete,trebuie extinsa birocratia.
  5.Sa testam pastorii sa vedem care’s partidele.
  6.Promisiuni promisiuni promisiuni.
  7.Dati banii,nu puneti intrebari,mercedesurile costa.

 31. pete zice:

  Daca erau botezati nu apelau la vot ci la sorti cel putin asa am gasit in biblie

 32. ianis zice:

  Vasilica

  Esti sigur ca n-ai postat, din greseala, o pagina din Catavencu? 🙂

 33. IONEL ANDRUS zice:

  …… SI DUPA PREZENTAREA ACESTUI RAPORT,TOATA SALA A IZBUCNIT IN ROPOTE DE APLAUZE PRELUNGITE, RIDICINDUSE IN PICIOARE !
  ……..CU GREU AU FOST OPRITI DIN APLAUZE,DOAR DUPA CE PRESEDINTELE LE-A FACUT GINGAS DIN MINA !
  ……..LA SFIRSIT SAU IMBRATISAT SI AU FACUT POZE !

  CU RACEALA TOTALA, IONEL – RO.

 34. Vasile Roman zice:

  Ce s-a intamplat acolo in sala, la vot, m-a dezamagit si nu-mi vine sa cred ca a fost o adunare a pastorilor penticostali sau a fost in parlamentul Romaniei. Oricat s-ar stradui cineva sa spuna ca totul a fost corect, nu face altceva decat sa arate neregulile existente a unei conduceri lipsite de viziune care nu doreste cu adevarat propasirea si largirea Imparatiei lui Dumnezeu in tara noastra. Daca cineva crede ca prin minciuni si manipulari poate propasi…. se insala. Nu vreau sa jignesc pe nimeni, dar adevarul trebuie spus si trebuie sa iasa la iveala. Cui ii este frica de adevar, sa nu uite proverbul: „adevarul este ca untdelemnul… iese totdeauna la suprafata”. Pentru unii poate fi tarziu si dureros. Cred ca prin cartea RM Dumnezeu vrea pocainta pentru cei vinovati de vanzarea fratilor, manipulari etc… si nu nimicirea lor. Daca nu se pocaiesc se vor nimici singuri. Va respect si va iubesc si doresc ca cei mai multi adevarul.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s