Vot după ureche: Minunile Congresului al IX-lea (002)

A doua minune de la Congresul de la Bistrița a fost modul în care Mircea Demian a asamblat mașina de vot, o măreață invenție a tehnicii de manipulare pe care a studiat-o asiduu.

Folosesc această postare și pentru a clarifica o chestiune ridicată de Joldeș Ioan. Dialogul cu Joldeș devine conversația cea mai simpatică. Este un om sincer, cred din toată inima. Din păcate, realitatea îl lasă fără argumente, deși încearcă să își dovedească sieși că sistemul este mai bun decât pare. Pe blogul lui – Ioane, spuneai „să nu se scrie pe bloguri!” 🙂 – i-a oferit următorul răspuns lui Flaviu:

În privinţa majorităţii eu am fost poziţionat mai bine decât tine, eram în spatele sălii şi am văzut mâinile ridicate. Au fost mai multe decât cele ce erau jos. Ca o cutumă, atunci când cu ochiul liber se vede că sunt mai multe mâini ridicate nu se mai numără. Se numără doar atunci când nu este clar care sunt mai mulţi pentru o anumită propunere. Aceasta a fost situaţia la acest Congres.

Dragă Ioan, după cum ne spunea un profesor în glumă, aici ești în eroare greșită. Cutuma despre care vorbești este total diferită de ceea ce s-a întâmplat la Bistrița.

Nu poți să știi câți sunt pentru sau contra până nu întrebi:
– cine este PENTRU?
– cine este CONTRA?
– cine se abține?

Sunt de acord că dacă ai pus aceste întrebări, este normal să nu mai numeri dacă a fost o majoritate covârșitoare pentru sau contra. Dar, la Bistrița, Mircea Damian nu a întrebat decât: „nu-i așa că nu sunteți de acord să se discute rezoluția?” Este greșit a spune că au ridicat mulți mâna. Am văzut că FOARTE mulți nu au ridicat mâna. Votul acela este invalidat de această procedură. Nu mi-a venit să cred că are curajul să manipuleze astfel adunarea.

Cum poate cineva spune că a cunoscut ce a vrut majoritatea atâta timp cânt o treime din participanții la congres erau la balcon și încă o parte din colegiul al doilea erau în spatele lui Mircea?!? Fiindcă nu s-au pus toate întrebările, ci doar dacă suntem de acord să nu se citească rezoluția, putem spune în mod cert că adunarea nu s-a pronunțat prin vot asupra propunerii Comunității Regionale Penticostale Constanța.

Acest fel de vot este o bătaie de joc la adresa bunului simț.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

27 de răspunsuri la Vot după ureche: Minunile Congresului al IX-lea (002)

 1. Gherghel Virgil zice:

  Daca rezolutia a fost adresata congresului prin inregistrare la secretariatul cultului penticostal trebuia citita in fata celor prezenti si dezbatuta fara alte formalitati. Se tot face caz ca nu discutam in interior problemele din cult, dar daca nu se vrea de catre cei care conduc sedintele cine este vinovat ? In ce priveste modul de conducere a sedintei din ziua congresului este sub orice calificativ.

 2. mia zice:

  DE CE NU SA FILMAT ACEST CONGRES.IAR DACA SA FILMAT SA FIE PUBLICAT SA VADA TOATA LUMEA.

 3. salut zice:

  Pe zi ce trece isi dau tot mai mult arama pe fata,dovedindu-ne de altfel ca „pocainta” lor se rezuma la tiparul din revista Cuvantul Adevarului.Sunt comunisti si asa or sa moara,sindromul asta daca intra in organismul lor nu mai iese niciodata,asta ma face sa cred ca si astazi se mai ocupa de aceleasi lucruri ca si atunci.

 4. ionut andrisan zice:

  Aproape ca nu-mi vine sa cred ce citesc aici. Sa iti bazezi votul pe „calauzirea personala”? Atunci, daca toti sunt slujitori si calauziti de Dumnezeu, ar fi trebuit sa se voteze in unanimitate, ca doar e acelasi Duh. De fapt poate era mai bine sa vina un prooroc care sa spuna direct pe care dintre candidati sa-i numeasca in functie, sau cel mai bine, sa se ridice direct cineva sa spuna ca el el CEL care are chemarea asta si TOATA lumea sa fi fost de acord – fiind toti calauziti de acelasi Dumnezeu, nu?. Insa, pentru ca s-a mers pe sistem democratic si nu (macar aparent) teocratic – sa nu fie prezentata viziunea fiecaruia, mi se pare inacceptabil. Mi-e rusine de CP si de ce se intampla acolo.

 5. ionut andrisan zice:

  PS: vezi ca e broken link pe blogul lui Ioan – ai uitat sa pui „:” dupa „http”

 6. Daniel zice:

  Bun. Dar de ce va-Ţi lasat manipulaŢi !?

 7. benzar zice:

  Unde e „Pavel sau Petru sau altii apostoli” ?
  Cu siguranta daca astfel de oameni ar fi fost printre ce care au votat la congres,astazi aveam un alt „presedinte” un altfel de cult,dar trebuie sa se implineasca ce scrie Biblia.
  Stiu ca pe toti ne doare de ceea ce se intampla,dar ceea ce ne ramane de facut este sa rabdam pana la capat….

  • Nelu Ianchis zice:

   Cred ca e o fantezie sa-ti imaginezi pe apostolii Petru si Pavel ca ar participa la vot in cadrul Cultului Penticostal. Ti-ai putea oare imagina ca apostolii acestia ar accepta acel spectacol?

 8. Avocatul Boborului zice:

  Proiectul RM
  Scopul acestului blog:
  – promovarea cărții „Răscumpărarea Memoriei”
  – publicarea unor documente inedite care nu au putut fi incluse în carte
  – schimbul de idei pe tema cărții.

  Scuze, imi place cartea, sper ca pana la urma sa castig si eu si io ceva, dar… totusi… ce legatura are votul viciat de la Bistrita cu scopul acestui blog?

  Hmm…?

  • Legătura este simplă: În carte am arătat că trebuie ca organizație să ne asumăm trecutul și să ne pocăim. Congresul a primit o solicitare cu patru luni în urmă de a aborda această chestiune, însă prin aceste manevre discuţia a fost blocată. De aceea voi continua să arăt viciile de procedură care au fost prezente la tot pasul în organizarea congresului.

 9. tika zice:

  fr Vasilica, cred ca nu se cade sa se intretina discuti despre un congres cu cei ce nu au fost prezenti ci doar au aflat informatii de pe acest blog, sti…. prea multe comentari pripite, sau cel putin expune si faptul ca luarea dumneavoastra de cuvant intradevar a fost intr-un moment inoportun, sincer se putea face cand inca comitetul executiv nu se dizolvase. Era de competenta lor sa fi avut o pozitie fata de solicitare dvs. , si nu a fr Mircea. Cu tot respectul!

  • Mihai Dumitrascu zice:

   Draga tika,
   Este important de mentionat ca Rezolutia care se dorea a fi citita in Congres a fort trimisa oficial la sediul Cultului din Bucuresti cu cererea de a i se da citire in cadrul Congresului din Bistrita. Cu o saptamana inainte de Congres a mai fost facuta o adresa din partea CRPC prin care s-a solicitat sa se permita discutarea si votarea rezolutiei. Poate intelegi de ce nu s-a intervenit din partea CRPC, s-a asteptat ca intr-un mod civilizat sa se dea curs unei solicitari oficiale. In momentul in care s-a vazut ca nu se permite dezbaterea pe baza solicitarii s-a intervenit si asa se explica ca nu a fot initiata interventia in timp ce vechiului Birou Permanent ce conducea Congresul. M-as bucura daca as sti cu cine am onoarea in spatele pseudonimului TIKA.

 10. @Benzar. Draga frate, apostolul Pavel si Petru traiesc pe filele Noului Testament si dumneata si cu mine putem sa fim ca si ei, pentru ca Domnul Isus ne-a iubit tare mult si ne-a dat din Duhul sau cel Sfant si daca avem acelasi duh ca si Domnul Isus, Pavel, Petru si restul apostolilor, negresit vom avea si putere sa traim ca si ei si sa infruntam pe oricare, care macar ca isi zice frate 1Cor.5:11 cum a facut apostolul Petru cu Anania si Safira Fapte.5, ori cum a facut Pavel cu Petru si cu restul care erau cu el, cand a vazut Pavel ca nu traiau drept dupa adevarul Evangheliei Gal.2:14 le-a statut in fata la toti fara sa-i pese de viata lui, si a ales intotdeauna sa traiasca dupa adevarul Evangheliei. Asa trebuie sa alegem si noi toti, sa traim numai dupa adevarul Evangheliei si daca vom alege sa traim asa, nu vom alege niciodata un presedinte , pentru ca Evanghelia dreapta nu ne invata sa avem un Papa in fruntea noastra. Domnul Isus ne spune la Mat.20:26-28 cum trebuie sa fie cei din fruntea noastra si apostolul Pavel ne spune din nou in 1Cor.12:28 si in Efes.4:11 ce a randuit Dumnezeu in biserici si cu siguranta ca nu a randuit o piramida papala in fruntea ucenicilor si daca Dumnezeu nu a randuit asa ceva in Biserici, atunci va intreb eu cine a rinduit???
  Asadar noi nu alegem presedinti pentru ucenicii Domnului Isus, ci alegem presedinti pentru conducera unei tari si daca acest presedinte va alege sa ne persecute, cum s-a mai intamplat, atunci vom rabda pana la capat, dar nu vom rabda, cand comunistii se pun in fruntea copiilor lui Dumnezeu si incearca sa ne amageasca.
  Domnul Isus sa ne binecuvanteze pe toti sa putem trai dupa Evanghelia data odata pentru totdeauna sfintilor 1Cor.15:1,2..

 11. David Damian zice:

  Of Of….se pare ca societatea romaneasca sa reformat si continua sa se reformeze mai rapid decit CP. Guvernul Romaniei are la in spate FMI si EU in vreme ce Cultul Penticostal se bucura de libertatea de a fii cea ce sunt:un produs a unor vremuri deja apuse. Nici nu imi dau seama daca incompetenta mea lingvistica sau ingradirile spirituale ma impiedica sa vorbesc mai clar de atit!! Asadar nu spun nimic pe sleau, de teama de a nu fii etichetat…sic , sic!!

  • Nelu Ianchis zice:

   @David Damian
   Cred ca ai sintetizat foarte bine realitatea in formularea: „…Cultul Penticostal se bucura de libertatea de a fii cea ce sunt: un produs a unor vremuri deja apuse.” Mai trebuie doar ca cineva sa aiba urechi sa auda, ochi sa vada si minte ca sa poata pricepe.

 12. ftdorel_Chicago zice:

  wow wow wow …
  ” Cei care nu pot invata nimic din ISTORIE sunt condamnati sa o repete ”
  de George Santayana

 13. DRAGO zice:

  Nu-i asa ,ca nu sinte-ti de acord sa credeti ,ca pamintul s-ar putea sa nu fie rotund..??.
  Raspuns..
  ––––- peste 80% HABARNAUTI.. Deeeeeeeeeeeeeeeehhhhhhhh..!!!!!!!

  S-ar parea,dupa ritmul si situatia „interna si externa” in care se deruleaza evenimentele -pe intreg mapamondul -ca ne gasim la punctul descris astfel;

  „Si am vazut un alt inger care zbura prin mijlocul cerului cu o Evanghelie vesnica,pentru ca s-o vesteasca locuitorilor pamantului,oricarei neam,oricarei semintii,oricarei limbi si oricarui norod.( inclusiv HABARNAUTILOR)
  El zicea cu glas tare:”TEMETI-VA DE DUMNEZEU SI DATI-I SLAVA,CACI A VENIT CEASUL JUDECATII LUI; SI INCHINATI-VA CELUI CE A FACUT CERUL SI PAMANTUL,MAREA SI IZVOARELE APELOR!”(Apoc.14;6,7)

 14. Adrian.S zice:

  Frate Vasilica.Cred ca cel mai bine ar fi fost sa ne prezentati o inregistrare video cu cele intamplate la congres.

  • David Damian zice:

   Adrian , astfel de inregistrari ar duce la dezbinare. Frati la CP au grija de noi , Ei stiu ca nu avem discernamint si ne ofera protectia pe care dinsi o considera obligatorie. Stii , fetitele mele au un bunny, refuza sa il numeasca iepure, il parfumeaza cu baby phat dar tot iepure este. Ori noi suntem iepuri care ne dorim bunnies, si ei stiu lucrul asta . De la noi se vrea doar blana si cu siguranta cind vor veni dupa ea , vom primi citeva seminte ademenitoare!!. Ce este important ptr noi este faptul ca sau reconfirmat in functii si asta ar trebui sa iti fie de ajuns. Am inteles ca au atins toate obiectivele , asadar comentariile noastre sunt doar mici inconveniente, asta daca sunt citite vreodata .

 15. LA zice:

  Şi eu m-aş bucura să fie posibilă postarea video, dar nu cred că s-a autorizat filmarea lucrărilor congresului. Poate doar ceva filmuleţe pe telefoanele mobile… dar şi alea ar fi bune, că ne-am putea contura o idee despre cele petrecute. De aceea rog pe toţi cei care au filmat ceva, să ne ajute şi pe noi (cei rămaşi la calabalâcuri – nu c-am fi bătrâni, copii sau femei, ci mai degrabă pentru că suntem incomozi) să vedem ce s-a întâmplat.

 16. mia zice:

  AR FI FOARTE BINE CA VOI TOTI CARE LOCUITI IN S.U.A.SA NU VA DATI CU PARERIA DESPRE CONDUCEREA C.P. VOI CRITICATI CONDUCEREA VOASTRA.IAR CEI DIN ROMANIA SA VORBEASCA MAI CLAR.TOAT ESTE SECRET.ESTE CORECT CA SA AFLI CA PASTORU BISERICI CANDIDEAZA LA CONDUCEREA C.P.DOAR DE PE BLOGURI.DE CE ACEST LUCRU ESTE UN SECRET?CINE STIE SA RASPUNDA.

  • Nelu Ianchis zice:

   Sora mia, cred ca si cei din USA au dreptul sa-si exprime parerea despre conducerea CP ce deseori trece oceanul ca sa le adune colectele.

 17. tika zice:

  fr Dumitrascu,
  multumesc de raspuns, stiti ….dar nu todeauna daca incerci sa faci un demers pe cai corecte este garantia rezolvari. Uneori refuzul sau ignoranta cu care este tratat cineva sunt o arma greu de demascat. Acum consider ca daca scopul acestui blog este ce declarat, imi dau seama ca foarte usor se aluneca pe panta de a dezacredita CP, CB, CE…, deci vreau sa spun ramaneti pe verticala si nu va lasati sa cadeti in panta de a arunca vorbe care in parte nu au fundament asa sar pre putea chiar si cei ce va apreciaza sa se dea inapoi. Multumesc si sper ca m-am facut inteles.

  • Mihai Dumitrascu zice:

   Multumesc pentru raspuns.
   Peronal nu imi place sa denigrez persoane sau sa folosesc un limbaj care sa iasa din limitele bunului simt. Nu ma asociez cu cei ce folosesc acest blog sa atace pe altii sau sa isi prezinte frustrarile calcand principiile crestine. Cred in schimb ca trebuie sa existe un cadru in care sa se poata exprima opinii diferite, dar cu pastrarea decentei. Din pacate pentru ca nu se acorda spatiu de dialog in cadrul institutional, blogul ramane un mod de a discuta ceea ce nu se doreste a se aborda in cadrul oficial.
   Cu siguranta ca sunt dezamagit ca la un document oficial nu s-a raspuns; nu imi ramane decat sa observ cu tristete aceasta realitate.
   Fiti binecuvantat!

 18. IONEL ANDRUS zice:

  PLAGIAT,

  SUNT SIGUR CA PSD A SPIONAT ACESTE ALEGERI DEOCHIATE SI O SA ADOPTE ACEASTA TEHNICA ORTODOXA LA VIITOARELE ALEGERI IN RO .
  CRED CA PSD S-A SIMTIT UMILIT VAZIND CA ALTII, MAI INTELIGENTI, LUMINATI, NEAPARAT FOARTE CREDINCIOSI AU O TEHNICA MAI INGENIOASA CA A LOR.
  CRED CA INTRE CELE DOUA PARTIDE O SA FIE O COLABORARE FRUCTUOASA.
  CU UIMIRE , IONEL – RO.

  • Cornel G. zice:

   PD-L s-a folosit cu succes de sfaturile consilierilor proveniti din CP. Sunt o rusine pentru crestinii penticostali, fie ei senatori, deputati in Parlament sau consilieri locali sau judeteni acesti „frati” care sustin acest sistem tot mai asemanator cu regimul Dej. Cred ca ar fi trebuit sa-si dea demisia in momentul in care au observat ca acest partid derapeaza de la democratie. Cum poate un crestin practicant sa se identifice cu mincinosii, sa-i sprijine si mai mult decit atit sa-i insoteasca prin bisericile evanghelice in scopul campaniei electorale? Despre minciunile principalului partid de guvernamint, ale prim-ministrului, ministrilor si ale presedintelui nu mai scriu ca apar zilnic in mass-media romaneasca si straina fara nici o scuza sau dezmintire din partea lor.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s