Mașina de vot: Minunile Congresului al IX-lea (003)

Modul în care Mircea Demean a supus votului adunării generale anumite chestiuni (fiindcă cele mai multe propuneri s-au lovit de refuzul său, fără a mai fi supuse votului), merită analizat mai atent. Iată un aspect interesant:

De ce credeți că Mircea a pus astfel întrebarea: „nu-i așa că nu sunteți de acord să se discute rezoluția?”

Exista o rezoluție trimisă Congresului Cultului și publicată din luna septembrie. Era de bun simț să întrebe astfel:
„Cine este de acord să se discute rezoluția?”
„Cine nu este de acord să se discute rezoluția?”
„Cine se abține?”

Poate că vi se pare ceva banal, insuficient de important pentru o postare. Însă Mircea Demean nu era în fața noastră în mod întâmplător. El și-a făcut un doctorat în „Retorica persuasivă”. A scris și o carte despre persuasiune și a avut grijă să se folosească de tehnici de manipulare în blocarea demersului CRPC. Formularea lui era atent pregătită pentru a evita un vot corect.

Întrebarea a fost răsucită cu un scop precis. „Nu-i așa că nu sunteți de acord cu rezoluția?” O întrebare vicleană, la care aștepta doar să se ridice câteva mâini, ca apoi să spună repede: „Gata! Mergem mai departe.” Totul a fost regizat fiindcă exista teama de a nu se auzi vocea adunării generale.

Dacă ar fi întrebat mai întâi, așa cum era normal: „Cine este de acord să se discute rezoluția?”, atunci ar fi fost obligat să ia în seamă mânile ridicate.

Oamenii aceștia s-au mobilizat exemplar și au pus în fruntea adunării un expert în manipulare. Sună foarte dur? Ei bine, închei aici cu un citat din cartea lui MD:

Manipularea este o acțiune de determinare a unui actor social (persoană, grup, organizație…) de a gândi și acționa în conformitate cu dorințele și interesele factorului de influență, uneori chiar împotriva propriilor interese, în acest scop se folosesc tehnici speciale de persuasiune care implică distorsonarea adevărului, utilizarea unor sofisme și argumentații voit nevalide, pe fondul inducerii unor sofisme și argumentații de ordin emoțional, care să susțină adoptarea unor atitudini convenabile manipulatorului. (p. 199)

Cunoașterea adevărului despre relația dintre Stat și Biserică în perioada comunistă și asumarea acestui adevăr nu au fost posibile din pricina intervențiilor manipulatorii pe care le vom exemplifica și în articolele următoare.

Nu-i așa că nu sunteți de acord ca aceste jonglerii să rămână ascunse? Cine este pentru? Vă mulțumesc. Va urma.

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

59 de răspunsuri la Mașina de vot: Minunile Congresului al IX-lea (003)

 1. sadLink zice:

  Ii ca si in filmul asta… Nu-i asa ca…???

 2. DRAGO zice:

  Fr.Vasilica,
  Dupa toata aceasta MANIPULARE LA VEDERE ve-ti sustine INCONTINUARE finanaciar, acest MECANISM de PROPASIRE a ” UNSUROSILOR „.?

 3. rubens zice:

  ma intreb: oare acest frate pastor Mircea Demean care a condus „congresul” predica fara motivatii ascunse? oare slujeste fara motivatii ascunse?

  retorica e buna, insa sa folosesti tehnici de persuasiune ca sa ajungi la rezultatele dorite este O FAPTA DRACEASCA!! Cum e constiinta lui acum? Cum va predica in continuare, cum va dormi fara remuscari? Oare aude vocea Duhului (ca roada nu se vede)?

 4. DanutM zice:

  Draga Vasilica,
  Iti marturisesc faptul ca, desi, asa cum stii, sunt sceptic cu privire la sansele evanghelicilor romani de a ajunge la normalitate in viitorii 20 de ani, am sperat, nebuneste ca cel putin voi, penticostalii, veri putea informa prevederile mele pesimiste. Se vede ca n-a fost sa fie. Mare pacat.
  Daca in momentul in care acest manipulator, care pare sa aiba talentul unui Paul Negrut la baptisti, a pus aceasta intrebare mestesugita, cei prezenti s-ar fi sculat in picioare si ar fi parasit sala, menevra i-ar fi esuat lamentabil. Nu avem insa calitatea de oameni care sa faca asta. De aceea ne merotam soarta. Aceea de a fi condusi de niste otrepe comunistoide.
  Si acum o intrebare. Nu ne poti lumina si pe noi de unde a rasarit acest maestru al manipularii si cine este el de fapt? L-a cautat cineva la dosar Sau este dintre colaboratorii actuali ai SRI si nu are dosarul la vedere?

  • ioanjoldes zice:

   Idea este ca cei din sala nu s/au ridicat pentru ca cei mai multi nu sunt de acord cu demersul CPRC.
   Cred ca toti au inteles foarte bine intrebarea faratelui pastor Mircea Demean si au raspuns ca atare- nu dorim sa discutam ceea ce vor ei! Langa mine erau oameni care spuneau- sa ne lase in pace!
   Eu cred ca avem un corp pastoral de calitate si majoritatea nu au fost de acord cu discutia propusa de CRPC. Este trist ca fratele pastor Vasilica Croitor ne face fraieri pe aproape 600 de oameni!

   • 1. Și eu cred că avem un corp pastoral de calitate.
    2. Este fals a spune ce a vrut majoritatea fiindcă nu a avut posibilitatea să se exprime. Stii ce gandeau cei de la balcon? Stii ce gandeau cei din cor? Ce rost mai are să mergem noi la congres? Spuneți-ne voi ce gândea majoritatea. Aceasta am subliniat în postările recente: adunarea generală a fost substituită de Mircea Demean. Acum văd că și tu puteai să o faci la fel de bine.
    3. Îmi arăți și mie unde am spus că sunt fraieri delegații?!?

   • Daniel vaduva zice:

    Frate Ioan, nu sunteti de acord cu rezolutia CRPC din care motive. Poti sa enumeri cateva?

   • DRAGO zice:

    @ioanjoldes,
    Esti cumva”purtatorul de cuvint”al corpului pastoral.??
    Cu cit esti platit- pentru intretinerea „jocului” la „ruleta MANIPULARII”.???
    Domnul uraste folosirea a doua masuri.

   • Tim zice:

    Nu fratele Croitor va face fraieri ci M.D. pt ca numai asa pot fi numiti acei care voteaza si sunt slugarnici.Probabil daca erai in locul lui MD tot asa conduceai ca sa areti cit de drag iti este acest corp pastoral de calitate

   • Vasile Roman zice:

    Parerea mea este ca cei „600”de care vobiti, nu pot lua ei deciziile pentru-ca le iau altii pentru ei. E trist sa nu ai curajul sa-ti spui punctul de vedere dupa 20 de ani. Eu sunt de parere ca trebuie sa ne cunoastem trecutul, chiar daca doare. Dar cred ca nu ii doare decat pe cei care au fost si pocaiti si comunisti, iar azi au ramas doar comunisti. Cartea pe care a scris-o fratele Vasilica eu o socotesc unicat in istoria cultului nostru si ar trebui sa fim gata sa dam pe fata greselile trecutului, sa le condamnam si sa ne pocaim de ele.

   • Un fraier din Congres zice:

    ioanjoldes says: Este trist ca fratele pastor Vasilica Croitor ne face fraieri pe aproape 600 de oameni!

    Mda, cred ca cel care încearcă sa fraiereasca pe aici este altcineva. Nu prea reuseste. Am impresia ca nici macar un doctorat in „retorica persuasiva” nu l-ar ajuta prea mult.

    El a reușit să fraieriereasca doar doi-trei frați din Congres, atunci când a răcnit: „ Să nu se mai scrie pe bloguri!”.

    Domnule Joldes, cei pe care i-ați fraierit in Congres nu mai scriu.
    Dar dumneavoastră?

   • benzar zice:

    Dumnezeu sa aibe mila de tine „”frate””!!!

   • ioanjoldes zice:

    Frate Vasilica,
    Uita/te doar la titlurile posturilor tale si vei afla raspunsul la aceasta intrebare DUMINICA ORBULUI, VOT DUPA URECHE, MASINA DE VOT. Ce spun aceste titluri?

    • Dragă Ioan,
     Aceste titluri nu spun nimic din ceea ce insinuezi tu. Dacă ele spun ceva neplăcut, o spun despre cei care au regizat alegerile, nu despre corpul pastoral și delegații care nu au avut posibilitatea să se pronunțe în cunoștință de cauză.
     Să îți dau un exemplu. Am avut parte de o surpriză totală după alegeri.

     A venit la mine un frate tânăr, un om despre care știam că este destul de informat. Alegerile se terminaseră, iar el mă întreabă: Vasi, îmi arăți și mie cine este fratele X, fiindcă am auzit pe mulți vorbind despre el, dar nu îl cunosc. Fratele X fusese candidat la una dintre cele 3 funcții! El apăruse în fața adunării la Congres, dar unii nici măcar nu îi cunosc la față pe acești candidați. Dacă prietenul meu nu l-a cunoscut pe X, dă-mi voie să cred că jumătate dintre participanți nu îi cunoșteau pe toți cei 9 candidați!
     Așadar, îți mulțumesc pentru că ai selectat aceste trei titluri care definesc exact modul în care a votat maşinăria de vot, în vinerea orbului, după ureche.

 5. luky zice:

  …nu va mirati…lupi imbracati in piei de oi,ca intodeauna ….asa ca trebuie facut ceva cu oile ca le manaca lupul…asteptam macar pastorii locali sa ia pozitie si sa faca ceva pentru turma care le-a cazut la sort,in rest la „pastorii” securisti ce sa te mai astepti?…adica ar mai fi ceva de asteptat la astia…ca de obicei,vanzarea si tradarea,asa ca…

 6. Valentin Licxandru zice:

  @ Vasilica Croitor.

  378, Facultatea de Stiinte Politice, FILOSOFIE , DUMULESC DEMEAN MIRCEA, Constantin Grecu, Comunicarea persuasiva, 27.01.2006, 2006.

  Intr-adevar, cu privire la subiectul acesta, domnul Dumulesc Demean Mircea a sustinut un examen de doctorat, sub conducerea domnului Profesor Univ. Dr. Grecu de la Facultatea de Filosofie a Universitatii de Vest, Timisoara. Din informatiile ACCESIBILE, aprecierea obtinuta pentru lucrarea preyentata a fost ,,cum laudae,,…totusi, pentru respectarea adevarului va rog sa luati cu o mica rezerva informatia referitoare la apreciere.

  Remarc ca pentru teologii romani, un titlul academic in filosofie pare sa fie ,,the last frontiere,, in recunoasterea si obtinerea aprecierii din partea actualului mediu academic din Romania, dar si din partea confratilor de slujba. Si asta pentru ca in Romania, cel putin trei sferturi din intelectuali au prejudecati cu privire la filosofie, prejudecati negative ( filosofia nu e buna de nimic…) si prejudecati pozitive ( O, are doctorat in filosofie, e destept, ce mai…).
  Aceasta tendinta se manifesta si si in celelalte culte crestine din Romania, fiti pe pace, mai ales la ortodocsi, care, insa, sunt puternic concurati de teologii mediului crestin neoprotestant. In Romania poti obtine un titlu academic intr-un domeniu in care respectivul nu s-a ,,licentiat,,…
  Dar acest aspect poate fi un subiect separat de postarea ce contine informatii referitoare la modul cum domnul Dumulesc Demean Mircea ,,a condus,, diverse momente ale desfasurarii scrutinului de vot.
  Ce mi se pare mie a fi o problema de discutat, este modul in care actuala MASA PASTORALA, a Cultului Penticostal a acceptat sa voteze si, implicit, sa legitimeze prin vot, o conducere in care oamenii alesi nu au facut dovada probitatii morale in ceea ce priveste actualul subiect intens disputat si anume necolaborarea cu securitatea.

  O intrebare pe care fiecare si-o poate pune: credeti ca este posibil ca un cult crestin sa functioneze fara amestecul serviciilor secrete?

  • Un pacatos zice:

   Domnule Valentin Lixandru, pe vremea comunismului profesorii, si nu numai ei, trebuiau sa dea examen din filosofia marxista, mai precis din „Socialism stiintific”. Cred ca de aici se explica aversiunea fata de filosofie a unora, dar a reduce filosofia la Marx si Engels e o mare prostie.
   Ar mai fi si versetul din Coloseni 2: 8.
   Doamne ajuta!

  • Valentin Licxandru zice:

   @ Un pacatos.

   De unde aveti aceasta siguranta in afirmatia dvs.? Pe ce va bazati?
   De exemplu, daca intrebam pe marii profesori de filosofie ( mari si in vremea dictaturii comuniste, mari si acum ), multi dintre ei nu ar fi de acord cu aceasta speculatie a dvs….

   Mai adaugam mai jos alte informatii despre teza de doctorat a domnului DUMULESC DEMEAN MIRCEA, informatie preluata din cartea ,,Teze” editata de Biblioteca Nationala:
   129 – DEMEAN-DUMULESC, MIRCEA. Comunicarea persuasivă :
   teză de doctorat / drd.: Mircea Demean-Dumulesc ; cond. şt.: prof. univ. dr.
   Constantin Grecu. – Timişoara : Universitatea de Vest, 2005.
   256 f. ; 30 cm.
   Antetitlu: Universitatea de Vest din Timişoara. Facultatea de Ştiinţe
   Politice, Filosofie şi Ştiinţe ale Comunicării.
   Bibliogr. f. 243-256.
   [6.00] lei.
   http://www.bibnat.ro/dyn-doc/carte%20TEZE-11-2008.pdf

 7. DanutM zice:

  Stimate domnule Joldis,
  Nu cred ca Vasilica este cel care i-a numit fraieri pe cei 600 de delegati, dar eu, fiind oarecum in afara sistemului, indraznesc sa spun cu parere de rau ca un grup de oameni care accepta in continuare o conducere compusa din oameni compromisi prin colaborareea lor cu fostul regim comunist MERITA PE DEPLIN ACEASTA CALIFICARE. Eu asteptam altceva de la cei care pretind a fi calauziti de Duhul Domnului. Nu credeam ca pacatul lui Cain, cel al tradarii de frati, poate sta alaturi de darurile Duhului. Se vede ca m-am inselat. Imi pare rau.

  • Nelu Ianchis zice:

   @DanutM
   Frate Danut, fiti sigur ca nu v-ati inselat. Dimpotriva ati exprimat un mare adevar: „pacatul lui Cain, cel al tradarii de frati, nu poate sta alaturi de darurile Duhului.” Credeti mai departe acest adevar cu valoare de postulat. Pastorii penticostali si liderii care erau dotati cu daruri de la Duhul Sfant au fost scosi din slujbe cu mult inainte, dupa aparitia Cultului Penticostal de catre Departamentul Cultelor si imputerniciti (inspectorii de culte) prin liderii din structura cultului care au acceptat compromisul cu comunistii ateisti. Stiu bine ce spun. Sunt martor la astfel de cazuri cand oameni ai lui Dumnezeu de mare calibru cu daruri spirituale autentice au fost scosi din slujbe. Pastorii si liderii dotati cu Darurile Duhului Sfant au fost inlocuiti cu altii care nu se aveau bine cu Duhul Sfant, dar se aveau bine cu comunistii ateisti, devenind colaboratori. Acei pastori care s-au compromis in fata lui Dumnezeu si a Bisericii Lui vanzand pe frati si, care „au urmat pe calea lui Cain (Iuda 11) sunt cei ce i-au pus in slujbe pe majoritatea celor 600, punandu-si mainile pe crestetul lor si transmitandu-le din duhul pe care-l aveau in ei insisi. Casa Domnului a fost jefuita de Sisac (comunistii – dusmanii poporului lui Dumnezeu) si scuturile de aur au fost luate din Casa Domnului si au fost inlocuite cu scuturi de arama, care sunt mereu scoase in fata (2 Cron. 12:10, 11). Se pare ca si la alte congrese in viitor vor mai fi scoase in fata.

   • John I.Nicorici zice:

    Apropo de opinia fr.Nelu Ianchis: Asa stau lucrurile, si acesta este adevarul, ca structura! Sigur ca detaliile, pot imbraca diferite aspecte. Dumnezeu sa ne lumineze !

 8. IONEL ANDRUS zice:

  OARE NU AM SPUS EU CA, COMUNISTII SUNT PRINTRE NOI ?
  CHIAR MAI APROAPE DE CAT CREDEM NOI !

  CU INGRIJORARE , IONEL – RO.

  • DRAGO zice:

   @IONEL A.
   Ai dreptate cu o mica „corectura” la un alt post al tau,; In loc de PSD este PDL

   Ce” tari si uniti” sintem..dela o vreme,dupa schema urmatoare;

   CP PDL
   P.R.T. L.R.T

   Unitate in duh,credintaaaa…..si FAPTEEEEEEEEE…..?

   TRAIASCA DOMNUL SI SA TRAITI BINEEEEEEEE……!

   • IONEL ANDRUS zice:

    DRAGO,

    MAM REFERIT LA PSD PENTRUCA EI SUNT ULTIMI PERDANTI.
    DAR SA NU UITAM CA CEI DIN POLITICA SUNT TOTI LA FEL,PARCA AR FI GEMENI.
    TRIST DAR ADEVARAT ESTE CA UNII DIN CONDUCEREA NOASTRA AU APUCATURI CA CEI DIN POLITICA !
    ,,SCAUNUL CALDUT” DA UNORA DINTRE EI, DURERI DE CAP.

    CU RESPECT ,IONEL – RO.

 9. marius zice:

  fr Ioan esti cam „credul” pt meseria ce ti-ai ales…
  cat despre fr.Mircea…”fiecare da ce are…”cand nu mai este „foc de sus” face el unul

 10. marius zice:

  cu siguranta serviciile nu pot lasa la voia intamplarii o asa masa de oameni[votanti] si trebuie sa aiba parghiile[oamenii] lor

 11. Teo zice:

  D-le Joldis, am crescut si trait in Romania aproape 30 de ani si apoi m-am stramutat pe plaiurile Americii.. Poti sa te superi sau ba, dar mie , limbajul d-tale si tonul „fratesc” de aparare, imi aduce asa mult aminte de vremurile „dragi” ale epocii de aur, cum acelasi fel de oameni isi aparau cu „dragoste” tovarasii lor de banca.. Traiasca tovarasii!

 12. Cristi zice:

  E rusinos modul in care a fost pusa intrebarea! Ca absolvent de sociologie si in baza experientei din institutele de sondare a opiniei publice, confirm asertiunile lui Vasilica Croitor.

 13. florentin a. zice:

  cind sa votat la portland sa folosit urmatoarea fraza ,, Dau votul meu de incredere fratelui Nicky Pop sa slujeasca in continuare ca pastor principal al bisericii noastre pina la incheierea mandatului actual.”
  nu cumva sa folosit acesta fraza tot pentru a manipula , sa nu uitam ca Fr. Daniel C este secretarul bisericii philadelphia din portland si nepotul fratelui Nicky(din cite am auzit eu )cel care sa ocupat de formularea textului pe buletinul de vot presupun ca a fost secretarul bisericii.
  cred ca nu este nevoie sa-i condamnam pe cei din portland ca au dat votul lor de incredere lui Nicky Pop deoarece prin textul de pe buletinul de vot , probabil fratii au fost manipulati(si nu toti sunt pastori sau au scoli ca cei care au fost si au votat la bistrita)
  presupun ca multi au gindit ,, pina la sfirsitul madatului , nu are nimic daca il mai lasam un an sau doi, doar atit pina la sfirsitul mandatului” , si dupa aceea totul se uita si apoi alt mandat .
  Asa ca asteptam alta carte numita ,, Rascumpararea Prezentului”

  • Cred că formularea de pe buletinul de vot de la Portland a fost corectă. Era un vot de confirmare, în timpul mandatului, și a fost formulat corect.

   • Liviu Vultur zice:

    Si totusi, nu a fost corecta formularea.
    Partea cu „pina la incheierea mandatului actual ” este in masura sa induca in eroare, sa produca trecerea cu vederea: „nu-i mult pana la sfarsitul mandatului”.
    Daca pt persoana cu pricina, se constata descalificarea, asta are loc acum, nu peste …. ani.

  • DRAGO zice:

   @florentin a.
   La Portland-MANIPULAREA consta NU in formularea intrebarii ci IN FAPTUL CA votarea – de catre ENORIASI- sa facut in conditiile – ASCUNDERII CU BUNA STIINTA-a ADEVARULUI cu privire la rezultatul INTRUNIRII de la St. Luis, unde NP-pus in fata probelor INDUBITABILE a RECUNOSCUT ACTIVITATEA SA CA INFOSECU .(conf.Comunicatului dat de AG).
   Pentru edificarea ta asupra -operatiunii de votarea- citeste Referirea prezentata pe blogul CV- Nicki Pop a RECUNOSCUT.

 14. ioanjoldes zice:

  Pentru Daniel Vaduva
  Nu imi amintesc sa fi scris ca nu sunt de acord cu Rezolutia CPRC. Am spus ca altii nu au fost de acord sa o discute in congres.
  In ce ma priveste nu sunt de acord cu
  1. declaratia in fata unui notar de la pct. 3
  2. nu stiu ce vor sa propuna concret la pct. 4, de aceea am rezerve pentru ca este posibil sa avem perspective diferite.

 15. ioanjoldes zice:

  Pentru Un f. din congres
  Daca ai fost la congres poate iti amintesti situatia in care am spus sa nu se mai scrie pe bloguri. Era situatia in care fr. Nicu Cotlet a spus sa se discute cu cei din CPRC. Daca se doreste sa fie luati in seama si cei care au primit mandatul sa ne conduca sa se aseze si sa discute cu ei ar trebui sa nu mai scrie ceea ce scriu pe bloguri. Dar se pare ca nu exista nici o sansa ca aceasta discutie spre rezolvare sa aiba loc. Si ma doare!

  • Draga Ioan,
   Te apropii de miezul problemei, în sfârșit. Mai străduiește-te să afli răspunsul la o întrebare și ajungi la capătul tunelului:
   Cine nu are interesul ca „această discuție spre rezolvare să aibă loc”?

   • ioanjoldes zice:

    Am asteptat sa nu mai scrieti pana nu aveti acea discutie pe care o propunea fratele pastor Cotlet. Insa cum continuati nu dati nici o sansa unei astfel de discutii.
    Dimpotriva tind sa cred ca va fi o discutie la care nu veti fi invitati si din care … .

  • DRAGO zice:

   @Joldes
   Pentru-ca se constata ca esti-PURTATORUL DE CUVINT al corpului pastoral- iti pun urmatoarele intrebari;
   1- Personal, crezi ca-se mai poate face”inoirea in duhul mintii”-a celor NOI -VECHI alesi pentru A SE TRECE DELA stilul de discutii tip MONOLOG la UN DIALOG CONSTRUCTIV ..?

   2-Avind in vedere ca STARUINTA DUPA UMPLEREA CU DUHUL SFINT a fost inlocuita cu SPECIALIZARI IN ARTA „Retoricii persuasive” pentru O CIT MAI PERFECTA MANIPULARE a „OILOR (cobai)” -ce ii PLATESC LUNAR pentru EXERCITAREA specializarilor obtinute,
   PE CE CALE se gaseste CP(inclusiv adunarile locale ce-l compun) .?
   -cale INGUSTA…??? CALEA LARGA…?

   3- Consideri ca -in bunul mers al conducerii adunarilor- liderii (incepind cu proaspetii alesi) APLICA PERSUASIV- prevederile uneia din EREZIILE ce se predau la Fac.Betania-Arad si anume;
   „Darul proorociei(unul din atributurile Duhului Sfint) NU SE AMESTECA in slujba pastorului,care este numit de Biblie-Ingerul Bisericii-(Apoc.2:1,8,12,18).”…?

   • ioanjoldes zice:

    1. Nimic nu este imposibil.
    2. Pe calea ingusta (intuiai raspunsul).
    3. Nu stiu ce se preda acolo, stiu ca Dumnezeu este la lucru in Biserica Lui.

   • DRAGO zice:

    @joldes,
    Raspunsuri scurte,la fiecare intrebare,fapt pentru care nu pot decit sa-ti urez;
    „Faca-se DUPA STIINTA TA”.

   • John I.Nicorici zice:

    Lui Ionel Andrus, RO. Nu înteleg:”Printre noi”, aici peste Ocean,sau în Mioritic ? Probabil în ambele, dar mai ales în Biserica, si culmea: chiar în USA! Am spus-o mai de mult! Dar am fost luat în ris!
    Domnule Alex:Parerea mea, e, ca nu ai dreptate! Si se pare nu ai suferit nimic pe „vremea aceea”! Sustinerea lui V.Croitor, este demna de crestinii autentici si nu de tradatori! Nu ma refer la matale, ci o spun doar ca principiu. Oricum,aroganta…Jos! Aici vorbim de Biserica, despre care El a spus:”voi zidi Biserica Mea”
    Mat.16:18 .Domnului Danut M. : 1 Cor. 12:28: „Si Dumnezeu a rînduit în Biserica, întîi apostoli…” Asta este Teocratie, si nu democratie! Incerc doar sa aduc un aport, nu sa infrunt, cum am fost eu infruntat de matale la capitolul Eutanasie.
    Faptul ca nu funcţioneaza, asta e alta problema! Oare de ce?Undeva gresim noi, nu D-zeu!
    Ma bucur de V. Croitor, ca il ajuta pe Joldes. Numai sa nu fie asta „o frectie buna la un picior de lemn”.

 16. Gherghel Virgil zice:

  Solutia e foarte simpla, un congres extraordinar cu discutarea problemelor care se tot vehiculeaza pe net(se discuta in interior si se rezolva), modificari la statut (cu introducerea 2 mandate pentru functii de conducere cult, comunitati), elaborarea unui regulament electoral care sa poata fi invatat de toti posibili presedinti ai comisiei de zi de la alegerile urmatoare si etc..

 17. Aurel Oniga zice:

  Regulament electoral? Folositi pe cel din anul 1981 scris de Trandafir Sandru si aprobat de Departamentul Cultelor. Este perfect!
  Statut? Cand si-au scris constitutiile tarile comuniste cred ca s-au „inspirat” din Statutul Church of God (organizatie religioasa mai veche decat comunismul) privind sistemul de conducere centralizat, piramidal, ierarhic superior. Prezentul statut este inspirat aproape in totalitate din Statutul COG si sunt convins ca cineva din echipa care s-a ocupat de modificarea si redactarea lui in forma prezenta are mari afinitati pentru COG ( m-a ispitit si gandul ca michiduta a strecurat ceva idei de inaltare/avantaje/dictatura – Dumnezeu sa ma ierte).
  Modificati-l oameni buni si sa nu va fie rusine sa cereti voie baptistilor sa va inspirati din al lor. Sunt sigur ca fratele Vasile Talos ar fi bucuros sa va ajute.
  Alo, juristi si avocati penticostali din Romania, nu aveti nimic de spus?

 18. Tomuta Mircea zice:

  Santem o biserica care am suferit mult in perioada comunista batai,amenzi, ne adunam pe ascuns,iar astazi vrem toti sa cunoastem adevarul despre cei care ne-au facut mult bine turnandune la securitate
  Cum se poate ca sa avem partasie cu astfel de frati falsi?

 19. OBSERVATOR zice:

  Trist, fratilor , foarte dureros , problema este ca
  A INTRAT DEMOCRATIA SI IN BISERICI !!!
  „…dar la voi sa nu fie asa…”
  si totusi este.
  Cu stima

  • DanutM zice:

   Interesat. Dar cum ar trebui ca sa fie altfel? Dictatura? Pai este deja. Se vede de la o posta.

   • Observator zice:

    Slava Domnului ISUS !!!
    Sa citim :
    1 Samuel 8: 7
    „Domnul i-a zis lui Samuel: „Ascultã glasul poporului în tot ce-ti va spune; cãci nu pe tine te leapãdã, ci pe Mine mã leapãdã, ca sã nu mai domnesc peste ei.”

    I se mai spune Teocratie !

    1 Samuel 2
    6. Domnul omoarã si învie, El pogoarã în locuinta mortilor si El scoate de acolo.
    7. Domnul sãrãceste si El îmbogãteste, El smereste si El înaltã…”
    1 Samuel 9
    16  „Mâine, la ceasul acesta, îti voi trimite un om din tara lui Beniamin, si sã-l ungi drept cãpetenie a poporului Meu Israel.”

    1 Samuel 15:1  
    „Samuel i-a zis lui Saul: „Pe mine m-a trimis Domnul sã te ung împãrat peste poporul Lui, peste Israel: Ascultã, deci, ce zice Domnul.”

    Efeseni 4:
    11  Si El a dat pe unii apostoli; pe altii, prooroci; pe altii, evanghelisti; pe altii, pãstori si învãtãtori,…”
    Cum a dat EL pe unii… , Democratic ?
    Democratia a adus Biserica in aceasta stare !!!

 20. Paul zice:

  COMUNICAT
  PENTICOSTALI ROMANI DIN TOATE TARILE UNITI-VA !

  De ziua tuturor romanilor, vin cu o propunere la care nu trebuie sa-mi raspunde-ti acum. Luna aceasta sa fie un timp de meditatie si rugaciune inaintea lui Dumnezeu, si daca Domnul ne va pastra cu viata, incepand cu prima luna a anului 2011, sa incercam sa realizam o intalnire, la care sa participe toti aceia care sustin proiectul RM + rezolutia CRPC. Invit pe aceasta cale si pe fratii nostrii din SUA sa ni se alature.
  In cadrul acelei intalniri, vom incerca sa ne cunoastem mai bine, vom incerca sa clarificam pentru toata lumea scopul proiectului RM si fiecare dintre noi( cine doreste si are ceva de spus) sa venim cu propuneri clare in vederea asigurarii sustinerii si continuitatii proiectului RM , cat si a rezolutiei CRPC.
  Tin sa precizez ca propunerea imi apartine si nu am fost influentat de nimeni, asa ca sa nu existe suspiciuni, ca as fi un ”pion trimis la inaintare”.
  Pe aceasta cale indemn pe toti aceia care sunt dispusi sa se angajeze in acest ”razboi ” spiritual, sa-mi confirme personal hotararea luata. O puteti face aici : http://sustinererm.blogspot.com/ Voi pastra confidentialitatea hotararii dvs.
  Pentru ca intalnirea sa se desfasoare in bune conditii, propun ca intalnirea sa fie condusa de fr. Vasilica Croitor, promotorul acestui proiect.
  In cadrul acestei intalniri, nu vor fi admise atacul la persoana si nici atacul sub nici o forma impotriva CCPR. Precizez ca prin aceasta intalnire noi nu declaram razboi Cultului Penticostal, ci declaram razboi lui Satan, care a reusit sa implementeze in miscarea penticostala ( chiar prin unii lideri din trecut) o mentalitate si un sistem de organizare potrivnica propasirii spirituale.
  Am venit cu aceasta propunere deoarece am observat din postarile multora dintre dvs. sustinerea RM si dorinta de reforma, si de aceea am certitudinea ca aceasta intalnire va fi posibila.
  Domnul Isus sa ne calauzeasca !

  Fr. Paul

 21. alex zice:

  pt.V.Croitor: a fost cumva la congresul de la Bistrita si inspectorul CRISTOIU?, sau a-ti fost intimidati de vreun ofiter de securitate?,eu cred ca NU!, atunci de ce d-le Croitor nu a-ti protestat? de ce , voi sustinatorii rezolutiei nu a-ti intervenit?.In R.M.scrii biografii din petice de hirtie, ale unor oameni care au avut de infruntat un sistem diabolic,fiind hartuiti si amenintati zeci de ani!,iar tu intr-un mediu penticostal, fara riscuri majore a-i tacut milc!!! ai gasit insa repede vinovatul:”expertul in persuasiune”! Concluzia mea: esti tare in birou ,cu conditia sa fi singur acolo!,esti tare pe blog , pentruca acolo nu te priveste nimeni in ochi!. Ai(a-ti) tacut cind trebuia sa vorbesti! fi bun abtine-te si acum!! crede-ma! este periculos sa urmeze cineva un pseudo-lider ca tine.

  • Alex, nu am tăcut, nici eu, nici Mihai Dumitrașcu, nici Balcan (Onești). Am vorbit în mai multe rânduri, așa cum am făcut și la Brașov. Însă după ce noi am vorbit, Mircea a făcut exact ceea ce a dorit el, călcând în picioare adunarea generală.
   Concluzia mea: mai întâi întreabă și apoi judecă!!!

   • Ancuta zice:

    Aceasta manipulare am trait-o si noi in bisericile locale la asa zisele reconfirmari – adica alegerile sunt reconfirmari, dar stai putin, de unde stii ca te ‘reconfirm’ prin vot??!! Eu vroiam sa aleg, dar de unde……… cand intrebarea a fost aceeasi: Asa ca sunteti de acord ca sa nu se mai faca, (cica), reconfirmarea pastorilor? nici macar nu le-au zis alegeri.
    Arta manipularii face parte din lista calitatilor „necesare” ale unui conducator, care vrea sa-si pastreze scaunelul, nu v-ati prins inca? Avem multi experti in asta, din nefericire…
    Doamne ai mila de noi! Dar daca tacem, nu stiu daca are Domnul de cine sa aiba mila….

  • mia zice:

   BRAVO DOMNULE ALEX .

 22. Ioan zice:

  Probabil ca Alex nu a fost la Bistrita, daca ar fi fost n-ar fi scris cele de mai sus, ar fi vazut si auzit faptul ca s-a incercat sa se ia pozitie insa fratele Mircea ar fi pus sa se cante o cantare peste, si atunci sigur a fost mai intelept sa lase lucrurile sa decurga asa cum au fost programate……
  Frate Vasilica suntem alaturi de tine si dorim ca Domnul sa te sprijineasca si cred ca intr-un viitor apropiat Dumnezeu va aduce mult dorita schimbare in CP sau pe langa CP……(o alternativa asa cum propune Paul la care raspundem afirmativ).
  Domnul sa ne binecuvinteze!

 23. alex zice:

  pt.Ioan . Desigur nu am fost la Bistrita,dar inteleg ca nici d-ta nu ai fost ,din moment ce folosesti aproximari de genul:” ar fi vazut si auzit,––,ar fi pus sa se cinte o cintare peste,_ – -„!si ce daca?cit dureaza o cintare?5 minute! astept!, iar in ultima instanta parasesc sala!,evident fara vociferari sau amenintari, mai ales ca exista precedentul”Brasov”. In final il asigurati pe Vasilica de sprijinul vostru!!parerea mea este ca sunteti un om circumstantial, va ascundeti dupa slogane si aproximari,invocati scuze si’ntotdeauna asteptati o ocazie mai buna!Intr-un demers costisitor ca cel in care pare sa fie angrenat v.croitor,eu nu m-as sprijini pe ajutorul d-voastra!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s