Rezoluțiile EU și ONU votate azi: confuzia vremii noastre

Mă alătur și eu celor indignați de recenta rezoluție a Comisiei Europene prin care este refuzată solicitarea a șase țări din estul Europei de a interzice negarea crimelor făcute de regimurile comuniste. Detalii puteți citi pe bloguri (Mănăstireanu și Conțac), pe HotNews și în The Guardian. Vreau să adaug câteva remarci:

1. Este interesant că România este cosemnatară a acestei solicitări. Vă imaginați așa ceva sub președinția lui Iliescu, Năstase, Geoană & Co? Poate cândva vom ajunge să aflăm care persoane de la vârful puterii au autorizat această semnătură. Oare cărui stat i-a aparținut inițiativa? Oricum, un punct pozitiv pentru prestația României în această situație.

2. Aceasta este a doua încercare de a condamna comunismul la nivel european. Încercarea precedentă a fost în ianuarie 2006, când Parlamentul European s-a opus condamnării crimelor regimurilor totalitare comuniste. Era vorba de o simplă rezoluție, nu o lege, ci doar un gest simbolic. Rezoluția 1481/2006 condamna în termeni clari crimele regimurilor comuniste, dar a fost votată astfel: 99 pentru, 42 împotrivă, 12 abțineri. Erau necesare 2/3 din voturi.

3.  Organizația Conferinței Islamice (OIC) – reprezentând 57 de state musulmane, a reușit astăzi să obțină la ONU un vot majoritar pozitiv pentru introducerea unei Rezoluții împotriva defăimării religioase. Legislația care promovează valori islamice mascate sub cuvântul magic „toleranță” va face din dreptul la opinie un delict. Deși nu există o legătură directă între cele două rezoluții votate azi, ele constituie un tandem care ne deslușește mersul vremii. Mai crede cineva că islamul nu are ușa larg deschisă pentru a răsturna valorile care au clădit Europa?

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

12 răspunsuri la Rezoluțiile EU și ONU votate azi: confuzia vremii noastre

 1. manuintrigatu zice:

  Vasilica nimic nu e la voia intamplarii si cu atat mai mult in lumea de oglinzi si fum. UE si soara ei mai mare ONU sunt sub acelasi patron de functionare si anume: dictatura si fascism. Henry Alfred Kissinger spunea odata despre China ca este laboratorul viitoarei ordinii mondiale. Prietenul sau Bush (tatal) era faimos pentru declaratiile sale pro comuniste. Nu sunt un conspiranoic al NWO insa cred ca ne indreptam cu pasi repezi spre fascism. Romania si toate statele din UE si-au pierdut suveranitatea. Totul face parte din marele plan FIRMA SRL Mondiala ( in care banckerii sunt nasii). Sa ne rugam lui Dumnezeu pentru discernamant in vremurile astea in care nu orice este ceea ce pare. Pare ridicola ideea insa cred ca suntem binecuvantati ca nu am vom fi primiti in spatiul schengen 🙂

 2. virgilc zice:

  Deci, se poate spune ca e un castig pentru Romania faptul ca nu este chiar atat de repede membra deplina in structurile europene?
  vezi si
  http://germaniaevanghelica.wordpress.com/2010/12/22/germania-nu-este-de-acord-ca-romania-sa-intre-in-martie-2011-in-spatiul-schengen/

  • manuintrigatu zice:

   se pare ca si haosul in care se afla clasa politica romaneasca e benefic :). Criza nu ne-a lovit asa de tare pentru ca …la noi e vesnic criza. Imi place cum il definesti pe Big Brother: „membra deplina in structurile europene” 🙂

  • Având în vedere că acum controlul de la frontiere este doar o banală verificare a documentelor, nu înțeleg care ar fi nenorocirea dacă nu intrăm în Schengen. Nu știu ce alte avantaje politice sau economice ar pierde țara noastră dacă rămânem pe dinafară.

 3. Pingback: Dezbateri europene privind o lege de condamnare a celor ce neagă crimele comunismului « Istorie Evanghelica

 4. mxm zice:

  Comisia Europeana hotaraste: E LEGALA NEGAREA GENOCIDULUI COMUNIST. Centrul Simon Wiesenthal: HOLOCAUSTUL NU SE COMPARA CU CRIMELE COMUNISTILOR, CACI RUSII I-AU ELIBERAT PE EVREII DIN LAGARE …
  Comisia Europeana a respins solicitarile mai multor state din estul Europei,printre care si Romania, care au solicitat adoptarea unei legi europene a genocidului dublu. Proiectul legii prevedea interzicerea negarii crimelor facute de regimurile comuniste in acelasi mod in care unele state din Uniunea Europeana interzic negarea si banalizarea crimelor Holocaustului. Cu alte cuvinte, conform legii propuse de cele sase state europene nimeni nu ar mai fi avut voie, odata aprobata legea, sa nege, in orice context, public sau privat, genocidul communist caruia i-au cazut victime milioane de oameni din fostul lagar comunist.
  Numai in Romania, de pilda, in cei 45 de ani de comunism, au fost, in total, 2.451.000 victime ale regimului totalitar, conform datelor ofciale mentionate in volumul “Holocaustul Rosu” al doctorului Florin Matrescu, autorul celui mai documentat si relevant compendiu in materie: prizonieri de război în URSS, 180.000; ucişi în lagăre şi închisori, 500.000, dintre care 250.000 ucişi în lagăre şi închisori si alti 250.000, decedati din multiple cauze, la scurt timp dupa eliberarea lor din detentie; 200 000, ucisi in timpul colectivizarii fortate; 10.000 de membri ai Miscarii nationale de partizani; 60.000, in perioada ceausista; peste 1400 in Revoltuia Romana din Decembrie; 1500 000 de victime in Basarabia si Bucovina, ca teritorii instrainate ale Romaniei.
  Parerea ministrilor de externe ai Romaniei, Lituaniei, Letoniei, Bulgariei, Ungariei si Cehiei, care au discutat saptamana trecuta acest subiect cu Comisarul pentru Justitie Europeana ,Viviane Reding, a fost aceea ca aceste crime trebuie tratate dupa aceleasi standarde si prevederi ca si crimele impotriva evreilor si au solicitat, in numele statelor pe care le reprezinta, interzicerea negarii si banalizarii crimelor comuniste cat si apologia lor.
  Comisia Europeana a dat insa un raspuns negativ cererii de adoptare a legii dublui genocid motivand ca ororile savarsite de comunism sunt evidente insa ele nu au fost indreptate impotriva unei minoritati etnice ,asa ca ideea unei legi a genocidului dublu se respinge din start.
  Nesansa victimelor totalitarismului, nu-i asa, sa nu fi fost toate din randul uneia sau a mai multor minoritati! Ca doar ce conteaza numarul acestora cand mai importatnta e minoritatea etnica!
  Si o parte a comunitatii evreiesti, prin vocea directorului centrului Simon Wiesenthal din Israel, Efraim Zuroff, si-a exprimat pozitia fata de cererea celor sase state europene spunand ca nu se pot compara crimele impotriva evreilor cu cele comise sub regimurile comuniste pentru ca rusii au fost cei care i-au eliberat pe evreii din lagare si, fara Rusia, probabil ca Germania nazista nu ar fi fost invinsa.

  Concluzia? Ca pentru Holocaustul rosu, Rusia si regimurile totalitare pe care le-a impus aceasta in statele fostului lagar comunist pot fi absolvite, fiindca ea, Rusia, e cea care a stopat Holocaustul evreiesc invingand Germania nazista.

 5. Alex Pop zice:

  Ai spus un mare adevar cind ai afirmat ca cele doua rezoluții ONU votate recent constituie un tandem care ne “deslușește mersul vremii.”
  Mersul vremii, dupa Scriptura, ne duce inspre ziua cind toate imparatiile pamintului vor fi impotriva Israelului. ONU nu face altceva decit sa lucreze din greu ca sa se implineasca Sriptura si coalizeaza toate tarile lumii impotriva unei natiuni inghesuita pe un petec de pamint de 11 ori mai mic decit Romania.
  De-aceea n-are ONU treaba cu musulmanii, cu tarile arabe, China, Zimbabwe, Cuba ori Sudan! Criminal e doar statul Israel pe care l-a condamnat prin sute de rezolutii pina acum, mai mult decit pe orice alta tara! Doar anul acesta a mai aprobat inca 21 de rezolutii impotriva Israelului iar sase rezolutii pentru restul lumii, si anume: Burma, Iran, North Korea, Afganistan, Georgia si … United States!
  America e deocamdata singurul aparator al Israelului, si indeobste cine uraste Israelul ajunge sa urasca si America.
  Am vazut luna trecuta cum a fost SUA umilita in sedinta Consiliului ONU pentru drepturile omului. Delegati din tari precum Cuba, China, Libya, North Korea, Iran, Egipt, etc, s-au intrecut in a condamna SUA pentru tot felul de crime si abuzuri: xenofobie, discriminare rasiala, intoleranta, crime de razboi, masacre,tortura, genocid, violenta impotriva femeilor, ingradirea libertatii de expresie s.a.m.d.
  La fel s-a procedat si in cuvintarile condamnind Israelul. Un citat din partea delegatului Siriei:
  “The leaders of Israel…are war lovers. They oppress others. And they send messages of apartheid and racism.”
  Si inca unul: “There is no other terrorism on the surface of the planet like the terrorism committed by Israel. This entity was established on the basis of terrorism.”

  In ruptul capului nu pricep cum de USA inca acopera un sfert din bugetul anual al acestei organizatii ce colcaie de antisemiti si de anti-americani!

  • manuintrigatu zice:

   Alex Pop „pozitia contra” a ONU fata de Israel e o pura diversiune…pt o si mai grasa sponsorizare a Israelului 😉 – asa se produc banii atat in razboi cat si in industria farmaceutica ( se creeaza dusmanul ca „antidotul” deja este). Nu uita ca terenul cladirii ONU cat si niste „accesorii” sunt donatii a unui evreu: Rockefeller. Intreg sistemul financiar american este conceput si controlat de bancherii englezi (ideea a fost formulata si sponsorizata la inceput de catre tot un evreu pe nume Rothchild ( prieten bun cu primu amintit). Au fost dati de rusine SUA pentru ca nu au avut argumente Alex aici e baiul: toate serviciile secrete stiu acest lucru. Atentatul mininuclear de la Bali a fost opera Mossadului. Cat despre afirmatiile rasiste ale multor lideri religiosi si politici evrei sunt deja arhicunoscute. Nu este spatiul aici dar crede-ma ca te vei ingrozi ce a iesit de pe gura unor proeminenti lideri religiosi si politci despre goyim si despre faptul ca ei sunt genetic o „rasa superioara” noua. Iti las doar un mic exemplu http://www.youtube.com/watch?v=FJX8g-55_oA . Vreau sa fac o precizare aici: Cred in poporul iudeu si in intoarcerea sa in Tara Sfanta in urma unei pocainte sincere ( asta e modelul biblic).

   • Alex Pop zice:

    @Manuintrigatu – Ma cam intriga afirmatia ta ca evrei „proeminenti lideri religiosi si politici”, ar sustine ca ei sint genetic o rasa superioara noua. Ca exista extremisti in orice religie, organizatie sau comunitate umana e un fapt bine stabilit. Deci musai sa aiba si evreii lunaticii lor – dupa cum ii prezinta si unele publicatii citate in videoclipul pe care l-ai atasat. Dar ei nu sint prezentati ca niste lideri cu vreo influenta in politica interna sau externa a Israelului.
    Exact insa asta ar vrea naratorul acelui clip sa credem! Dar respectivul narator nu e altul decit … David Duke, un antisemit notoriu, ale carui opinii (tipic KKK) nu au absolut nici o valoare pe piata de idei a Americii. Exista motive bine intemeiate pentru care acest individ a fost marginalizat si pentru care nimeni nu-l mai baga in seama. Conspiratiile lui sioniste sint ridiculizate chiar si de democrati pro-palestinieni.
    Sint de acord ca exista evrei foarte influenti in toate ramurile economiei si culturii americane (mass-media, finante, medicina, Hollywood, etc.) dar imensa lor majoritate voteaza cu stinga democrata care nu e deloc pro-Israel! Asta inseamna ca ori sint niste sadomasochisti prosti la cap, ori nu prea le pasa de soarta statului Israel.
    Inclin sa cred ca e ultima varianta deoarece cei mai multi sint niste atei notorii care nu gasesc nimic sacru in Ierusalim, Zidul Plingerii, sau mai stiu eu ce alte locuri sfinte pentru cei ce locuiesc acolo. Cu citiva astfel de evrei sint chiar prieten (unul fiind un rabin care nu crede in existenta lui Dumnezeu! altul e un fost IDF ofiter care nici macar nu urmareste ce se intimpla in tara lui, fiind prea ocupat cu noua-i agenda, deloc sionista: sustinerea organizatiei PETA si implicarea in lupta pentru „drepturile” animalelor).

 6. fr. Gheorghe zice:

  Traim vremuri de cotitura mondiala cind fara sa vrea UE pregateste mediul de dezvoltare a islamismului , daca te uiti la franta , anglia , si alte tarii , populatia musulmana creste tot mai tare se inmulteste. In america se propune construirea unei moschei unde a fost atacul terorist ( cele doua turnurii cineva a invins si … alah are nevoie de o moscheie) . Rugaciunea din casa alba este scoasa; dar pesedintele se duce la inchinare la o moscheie, si il vezi cum se descalta cind intra in moscheie…. traim vremuri dureroase cind asteptam sa vina Mesia. MARANATA.

 7. Pingback: 11 postări în Top 100 WP (23.12.2010) « România Evanghelică

 8. Chis Paul zice:

  Nici nu ma mir ca o astfel de propunere de condamnare a comunismului a fost respinsa in conditiile in care numerosi parlamentari europeni au fost in tinerete membrii ai unor organizatii comuniste. De exemplu parlamentarul european ecologist Daniel Cohn Bendit (europarlamentar din partea Germaniei) a fost in tinerete membru al unei organizatii teroriste comuniste din Germania de V( RFG)-Lupta Revolutionara(desi deocamdata nu s-a dovedit ca el personal ar fi facut atentate desi de acoperit faptele ,,tovarasilor” sai teroristi le-a acoperit cu siguranta). Fostul ministru de externe al Germaniei Ioscka Fisher(si el membru al partidului ecologist) a fost si el membru al acestei organizatii teroriste si chiar a luat parte la atentate si batai de strada ranind grav un politist(peste cativa ani i-a cerut iertare politistului in cauza). In cele din urma a renuntat la violenta ca mijloc promovare a idealurilor ,,socialiste” si a intrat in politica. Nu stiu ca ,,tovarasul” ministru sa fii zis ca ideil marxiste sunt o prostie si ca ii pare rau ca in tinerete a pus botul la ele. Dealtfel ideologia partidului ecologist german e cam la ,,stanga” extrema .
  Si ca si acesti doi oameni mai sunt si altii in tarile din V. Nu mai vorbesc de fostii colaboratori ai serviciilor de securitate sau fosti membrii de partid comunist din tarile foste comuniste ale Europeo de E si care acum sunt europarlamentari.
  E greu sa condamni sau si mai rau sa pui egal intre nazism si comunism cand tu ti-ai petrecut toata tineretea in slujba comunismului. O sa spui ca iti pare rau ca ai facut atentate teroriste , ca ai fost tanar si nesabuit , ca ai aplicat prost o idee buna dar niciodata nu o sa spui ca , comunismul e la fel de rau ca si nazismul.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s