Un site dedicat „Fenomenului Piteşti”

Recomand tuturor celor interesați să înțeleagă ce a fost comunismul să parcurgă situl care a fost lansat ieri: www.fenomenulpitesti.ro. Iată mesajul de prezentare al coordonatorilor proiectului.

Site-ul este cea mai bogata sursa de informatii on-line, disponibile in mod gratuit pentru toti utilizatorii, despre asa-numitul „fenomen” sau „experiment” Pitesti – reeducarea prin tortura (1949-1951), si contine poze, documente, texte si marturii video in exclusivitate, prezentate in conditii grafice deosebite.

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Un site dedicat „Fenomenului Piteşti”

 1. Valentin LICXANDRU zice:

  @ Vasilica Croitor.

  Stimate domnule Croitor, nu stiu daca ati fost in Pitesti pana acum sa vedeti despre ce este vorba, dar pentru ca ati adus vorba de acest subiect, va comunic o informatie: din fosta cladire/inchisoare a Pitestiului in care au fost torturati oameni, n-a mai ramas mare lucru…doar un zid plin de grafitti…puterea post-decembrista locala a avut grija ca sa lase sa se deterioreze acea cladire intr-un asemenea grad, incat, ulterior, a fost preluata aproape pe nimic de un grup de business-meni locali care au facut in fosta locatie a ,,fenomenului Pitesti” sediile lor de firme.

  Nu au avut interesul de ,,a conserva memoria vizibila” a trecutului, deoarece asta avea legatura si cu ,,ei”…au postat in apropiere un monument sinistru, care aminteste de oroare, nu de jertfele nevinovate ale celor ce au murit si au suferit pe nedrept, doar pentru ca aveau alte opinii, alte viziuni cu privire la ce se putea face bine pentru amarata noastra natie. Aceasta este perceptia mea, este adevarat, dar este clar, pentru orice minte lucida ca nu de pastrarea dovezilor din care se puteau invata cele trebuincioase au fost ei preocupati, ci de pierderea acestora…
  Este trist.

  • @Dragă Valentin,
   Nu am vizitat memorialul de la Pitești. Dar din ceea ce îmi spui înțeleg cât de urgentă și importantă este misiunea de a conserva mărturiile suferinței bisericii sub comunism. Altfel, unii o vor pângări, alții o vor ignora pur și simplu, iar alții vor ajunge chiar să o nege.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s