Se caută colaboratori în proiectul „In Memoriam Biserica subterană”

Prin colaboratori sper că ați înțeles altceva decât ochi albaștri și numele conspirativ 🙂

Caut oameni care să dorească să lucreze în echipă pentru ca împreună să dăm viață proiectului „In memoriam Biserica subterană”. Am primit deja sugestii și mesaje care mi-au confirmat că este necesară și urgentă demararea acestei acțiuni.

Așadar, dacă îți place să lucrezi în echipă, dacă ai disponibilitate pentru a oferi voluntar o parte din timpul tău, dacă consideri că este necesară cunoașterea şi conservarea memoriei Bisericii subterane din România comunistă, atunci trimite un email la adresa rascumpararea.memoriei [at] gmail.com

Doamne ajută!

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

13 răspunsuri la Se caută colaboratori în proiectul „In Memoriam Biserica subterană”

 1. Marius Silvesan zice:

  Vasilică, reiterez și pe această cale disponibilitatea de a colabora în cadrul acestui proiect. Personal m-am gândit și propun aici ca direcție de cercetare în cadrul proiectului pe care îl inițiezi, realizarea unui volum de documente despre Bisericile Evanghelice din România în Arhiva Departamentului Cultelor (Arhiva Secretariatului de Stat pentru Culte conform noii denumiri). Așa cum m-ai rugat scriu aici câteva date despre mine:
  Cercetător doctorand în cadrul Facultății de Istorie din Universitatea București, absolvent al instituției menționate sunt implicat în cercetarea istoriei comunităților evanghelice din România pe parcursul perioadei comuniste și nu numai. Direcția de cercetare menționată precum și istoria socială trebuiesc încadrate în aria mea de preocupare referitoare la istoria contemporană a României.
  Mai multe detalii dacă sunt necesare se găsesc aici:
  http://istorieevanghelica.wordpress.com/about/

 2. Marius Silvesan zice:

  Mulțumesc asemenea. Aștept cu interes conturarea proiectului.

 3. Tomuta Mircea Florin zice:

  Slujesc pe Domnul de 25 de ani iar in ultimii ani pentru curajul de a spune adevarul am fost persecutat si chiar atentionat sa tac altfel voi avea de suferit dar cred ca Domnul Isus ne-a chemat si la suferinta.
  Lucrez ca Impiegat de Miscare la CFR de 28 de ani.
  Doresc sa colaborez in acest proiect.

 4. Pingback: Se caută colaboratori în proiectul „În Memoriam Biserica subterană” « Istorie Evanghelica

 5. rodi zice:

  Vasilica, poate daca am avea putin mai multe detalii ne-am alatura mai multi de proiectul acesta. De exemplu, ai avea nevoie de ajutor de la fratii din strainatate? Cu ce am putea ajuta si noi?

  • Rodi, cred că și credincioșii din afara țării pot să facă parte din echipa de inițiativă. Lucrez în mai multe echipe și borduri, iar în majoritatea acestora ne folosim destul de mult de skype pentru a comunica mai rapid și mai ieftin.
   Detalii mai multe cu privire la viziunea pe care o am aș putea să ofer acum, dar nu o fac pentru că aș vrea să decidem în echipă ce este viabil și ce nu, și totodată aș vrea să aud și sugestiile celor care vor contribui la dezvoltarea viziunii.

 6. F. B zice:

  Vasica ,una dintre interventiile mele putine cu privire la cartea R M ,afost si remarca aceasta ;putini foarte putini frati cumpara si citesc cartea,nu detaliez aici amanuntele nu e cazul acum ,dar vreau sa zic ca dintre cei cei cauti acum pentru acest scop vor fii si mai putini .Martori si traitorii vremurilor acelea sunt tare putini care acceseaza internetul sau il detin .Ai scris de o persoana in cartea ta pe numele Tofei Dumitru,exista inca decamdata fara acordul lui i-ti dau No de tel.004026236735 este unchiul meu ,bolnav ,dar inca in viata ,are multe de povestit si daca ai tact si de oferit .Succes

 7. fr. Gheorghe zice:

  frate Vaslie daca ati putea sa ajungeti in legatura cu fratele Dorin Druhora el este in San Diego California din cite stiu el a strins o multime de marturi multe interviuri cu frati ce au fost in inchisoare pentru credinta . fratele Dorin vroia sa faca un film despre fratii persecutatii . Ma gindesc ca poate ar fi un ajutor in colectionarea de documente, tinind cont ca totii avem acelasi scop. multumesc FR. Gheorghe.

 8. Pingback: Scriu, deci exist | Răscumpărarea memoriei

 9. Paul zice:

  Am auzit mai multe mărturii interesante, venite din partea unor credincioşi care au trăit în acele vremuri, şi sper să fie folositoare acestui proiect.
  Doresc să mă alătur acestui proiect, în primul rând pentru că sunt interesat de subiect, şi în al doilea rând pentru că acest proiect este unul comun, şi fiecare mărturie ( adusă de fiecare dintre noi) este importantă, pentru a se putea zugrăvi un tablou cât mai complet al activităţii bisericii subterane din timpul perioadei comuniste.
  Dacă mă primiţi , sunt dispus să lucrez în echipă. Singura problemă este că nu am ochi albaştrii, ci verzi :)şi nu am deocamdată nici un nume conspirativ 🙂 …

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s