Și Societatea Misionară Română a încheiat conturile cu Iosif Ţon

Situl http://gtgospel.wordpress.com/ ne comunică faptul că Iosif Țon a fost îndepărtat (de data asta într-un mod elegant) din poziția deținută în bordul Societăţii Misionare Române. Pentru că documentul care dovedeşte aceasta este la rezoluţie mică, vă ofer transcrierea sa:

28 decembrie
Comunicat

Din 1968 şi până în prezent Societatea Misionară Română este dedicată să ducă Evanghelia poporului român şi continuă să facă aceasta prin cărţile publicate, prin activităţile de formare spirituală şi intelectuală a tinerilor, prin susţinerea păstorilor şi misionarilor din zonele mai puţin evanghelizate, cât şi prin grija faţă de orfani şi familiile în nevoie din România.

După pensionarea sa în 2004, Dr. Iosif Ţon a continuat să colaboreze cu Societatea Misionară Română în mai multe proiecte din România, ca misionar internaţional. În toamna aceasta a simţit chemarea specială de la Dumnezeu să se dedice unei lucrări focalizate spre o trezire spirituală în România, şi pentru a avea toată libertatea să se angajeze total în această lucrare bordul de directori ai Societăţii Misionare Române l-a eliberat pe Dr. Iosif Țon din toate responsabilitățile față de Societatea Misionară Română începând cu 1 ianuarie 2011.

Dorim să exprimăm şi pe această cale aprecierea deosebită şi recunoştinţa pentru rolul pe care Dr. Iosif Ţon l-a avut în conducerea Societăţii Misionare Române ca Preşedinte, din 1981 până în 2004, şi apoi ca misionar internaţional. Îi dorim de asemenea sănătate deplină şi ne rugăm ca binecuvântarea lui Dumnezeu să îl însoţească în lucrare.

Suntem încredinţaţi că Dumnezeu va conduce şi va binecuvânta în continuare lucrările Societăţii Misionare Române, pentru gloria Lui.

În slujba Domnului Isus Hristos,
Dr. Livius T. Percy
Preşedinte SMR

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

26 de răspunsuri la Și Societatea Misionară Română a încheiat conturile cu Iosif Ţon

 1. Sali Sabri zice:

  Frate Vasilica, va citesc blogul cu drag si ma bucur ca avem pe cineva ca dvs. in Medgidia.

  In ultimul timp am observat ca ati postat mai multe subiecte pe acest blog care, in opinima mea, nu au nici o legatura cu tematica blogului. Gresesc? De exemplu, care este legatura acestei postari cu proiectul rascumpararea memoriei? Subliniez ca intrebarile mele nu sunt ironice. Este doar o curiozitate personala. Daca veti avea timp sa raspundeti m-as bucura. Daca nu raspundeti nu ma supar. multumesc
  cu respect,
  Sabri

  • Dragă Sabri,
   Eu cred că perioada comunistă și-a pus amprenta pe modul în care funcționează instituțiile românește, iar aici se includ și organismele bisericești (vezi, de exemplu, articolele despre alegerile din anul trecut) sau parabisericești (aici se include AGA-RVE, SMR). Multe reacții din scena publică amintesc de activiștii de partid, de agenții de influență și propagandă.
   Întrebarea care mă frământă este dacă eroziunea valorilor democratice este ireversibilă în generația care acceptă vânzarea fraților ca pe un fapt divers.

 2. Pingback: Și Societatea Misionară Română a încheiat conturile cu Iosif Ţon (via Răscumpărarea memoriei) « Methoughts, mefeats and medefeats

 3. gamaliel zice:

  Sunt câteva lucruri de precizat:
  1. Iosif Ţon nu mai era membru în bordul SMR de la ieşirea la pensie.
  2. Iosif Ţon era în echipa executivă ca misionar internaţional.
  3. Chairman-ul Bordului de directori ai SMR este Oliver Ghitea, ginerele lui Iosif Ţon.
  4. Comunicatul SMR nu face altceva decât informează că fr Iosif Ţon nu mai este în echipa executivă ca misionar, ca urmare a faptului că doreşte să se implice într-o altă lucrare.
  5. Iosif Ţon nu a fost dat afară de la SMR, sunt convins că singur a decis să se retragă pentru a proteja această misiune, ca urmare a ” presiunilor” ce s-au făcut asupra lor în ultima perioadă ( probabil inclusiv de către sponsorii direcţi).
  6. Spre deosebire de celelalte comunicate…acesta este unul de bun simţ…dovadă că se încheie cu o mulţumire pentru lucrarea făcută.
  7.Iosif Ţon şi SMR vor rămâne în aceiaş strânsă legătură, veţi constata.

 4. Corneliu Olan zice:

  Doar un pas făcut înapoi ne ajută să vedem „the big picture”. Spiritul înţelegător cât şi dorinţa de a da fratelui Ţon „libertatea” implicării în noua mişcare de trezire se traduc cam în felul acesta: să nu avem de a face cu furia antiţonistă a mişcării baptiste din România şi pentru a nu ne pune în joc viitorul noastru (adică distribuirea cărţilor şi proiectelor pe piaţa românească) mai bine ne scuturăm de Iosif Ţon, iar ginerelui lui dacă nu-i convine … să îi împărtăşească soarta.
  Aici se vede clar cum pericolul le ameninţa rău de tot perspectiva. Preferinţa din nefericire a călcat principiul. Politica foloseşte masca politeţei.
  De aceea … a apărut comunicatul.
  Ciudat este că pe blogul „Popas pentru Suflet”, un păstor din mişcarea mai sus menţionată se ridica vehenment împotriva SMR şi în special a teologiei din cărţile pe care le-a tradus sub preşedinţia lui Iosif Ţon!?!?!?!
  Care va fi soarta SMR în ce priveşte linia teologică a cărţilor pe care le va traduce de acum încolo? Va trebui supravegheată mai de aproape? Că deja a dovedit că greşeşte lăsată singură. Dacă da, de către cine?
  Mai sunt multe alte edituri la ora actuală care traduc şi publică .
  Ce se va întâmpla cu acele cărţi ale SMR care sunt deja pe piaţă de ani buni şi nu „corespund…”?
  Ce să înţelegem de aici? Că iataganul scos din teacă are să răteze tot ţonismul din jur iar SMR a înţeles mesajul de „păzea că vine” şi şi-au băgat capul la cutie în timp?
  SMR a devenit un instrument? Al cui? Ce vea să facă şi să obţină cu el?

 5. un fost ploiestean zice:

  Nici nu se putea altfel ca anuntul SMR sa fie altfel decat decent. L-am intalnit pe Livius Percy de cateva ori si pot sa spun ca este un om cu adevarat pocait asa ca nu avea cum sa reactioneze altfel decat a facut-o.

 6. Samue Benza zice:

  Macar cei de la SMR au cei 7 ani de acasa. Multumim pentru informare.

 7. Doru Radu zice:

  Dr. Liviu Percy e un om care tine la Tzon. Si dupa cum se vede, dragostea nu strica celui iubit, fie el chiar IT.
  La multi Ani!
  dr, un baptist tzonist

 8. Pingback: Iosif Ţon nu a fost dat afară de la Societatea Misionară Română « Istorie Evanghelica

 9. Pingback: Cazul Iosif Ton – Societatea Misionara Romana « Istorie Evanghelica

 10. Shifu zice:

  Nasol… comunicatul SMR nu prea miroase a lămâiță… E ca și când ai călca într-o balegă, dar apoi spui că, de fapt, ai călcat într-o substanță cu o constituție vâscoasă, de culoare predominant maronie, al cărei miros puternic este indefinibil (de fapt, incalificabil…) și care a rezultat în urma eliminării ei de către sistemul digestiv al unui mamifer numit bos primigenius din familia bovinae… Cam așa cu SMR-ul…

 11. George zice:

  Fr. Iosif Ton in tot ce a scris si a predicat a fost si este biblic. Eu prefer sa fiu mai bine biblic decat ……
  Referitor la acest episod, eu am vazut un episod asemanator in biblie ;Luca 23 ; 21
  Regret mult de tot ceace se intampla…

 12. Pingback: Societatea Misionară Română încheie conturile cu Iosif Ţon « Ungândbun

 13. Pingback: 3 postări în Top 10 WP (31.12.2010) « România Evanghelică

 14. Cristi zice:

  Sincer sa fiu nu inteleg fascinatia penticostalilor cu Iosif Tson. Mie (sunt baptist) mi-ar fi jena sa ma implic si sa comentez decizile penticostalilor daca ei decid sa excluda, sa onoreze, sau sa faca orice altceva cu un mebru de-al lor.

  Nu ma refer numai la acest post (puteti argumenta ca SMR nu e baptist, si e cred ca e adevarat) ci si la celalalte (sunt multe in spatiul penticostal) postari despre Tson si UBR etc.

  Oricum – sper sa va distrati! Blessings and joy!

  • Ianchis Ioan zice:

   Draga Cristi,
   Pe mine m-a fascinat Iosif Ton cu predicile si studiile Biblice pe care le-a tinut de-alungul vremii dupa intoarcerea lui de la Oxford. Eu sunt un penticostal si ca mine sunt multi inca fascinati de hrana spirituala pe care Dumnezeu ne-a administrat-o prin fratele I. Ton. El nu apartine unui cult. El apartine BISERICII LUI CHRISTOS. Intelegi acum fascinatia (penticostalilor, si in general a crestinilor evanghelici) cu Iosif Ton?

  • rodi zice:

   Ne-a fascinat si pe noi foarte mult in Chicago la Philadelphia Romanian Church of God in prima parte a anilor 1980’s cind ne-a spus de la amvon ca ‘in curind vine ziua cind comunismul va cadea’ (a dat de inteles ca se va intimpla rapid) si ne-a incurajat Biserica (Philadelphia) ca sa ne pregatim sa predicam evanghelia pe stadioane in Romania. In acea seara cind el a spus lucrul acesta, noi nici nu ne puteam inchipui ca comunismul ar putea cadea. Al doilea lucru care ne-a impresionat a fost ca dinsul ne-a chemat si pe noi Penticostalii sa ne pregatim pentru un astfel de timp de evanghelizare.

   Aseara, la predica din Portland, (urmarita prin video) l-am auzit pe fratele Iosif Ton spunind ca si in Biserica fratelui Nikki Pop a facut afirmatia asta (el a numit-o profetie) si mai tirziu si la Europa Libera. A mai spus ca sunt 6 Pastori Baptisti in fruntea Strajerilor care sunt botezati de Domnul cu Duhul Sfint.
   Nu suntem chiar atit de fascinati cu fratele Ton, pe cit suntem multumitori lui Dumnezeu ca fratele Ton ne indeamna la pocainta si la sfintenie; o teologie veche dar neglijata de atita timp.

 15. Pingback: 16 postări în Top 100 WP (31.12.2010) « România Evanghelică

 16. Bebe Ciausu zice:

  Vedeti „primul eseu explicativ al teologiei sale” scris de Iosif Ton
  http://gtgospel.wordpress.com/

 17. DanH zice:

  Avem de ales intre ciomagul lui Daniel Chiu & Marius Cruceru (emetiralul, Marius, emetiralul!) si stiletul otravit din maneca celor de la societatea misionara. Mda….asomarea implica o doza de eleganta. De ce nu, de vreme ce efectul este acelasi?

 18. SMR a iesit la interval cu declaratia asta, cum vine un copil la mama-sa dupa ce a umblat la priza si ii zice: Eu nu umblat la priza!!! Hai ma sa mai citim si printre randuri. Mai sus zice cineva ca doar se face o declaratie despre iesirea din SMR a lui Iosif Ton. Ma Gamaliel, maaa, din 2004 de cand s-a pensionat Iosif Ton, tam-nesam apar astia acum cu declaratia asta? hahaha. Pute!!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s