Răscumpărare în al XI-lea ceas (2)?

Reclame
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

5 răspunsuri la Răscumpărare în al XI-lea ceas (2)?

 1. Pingback: Vicepreşedintele care a încercat să se ascundă! « Ungândbun

 2. livio zice:

  Frate Vasilica ,este foarte adevarat ca Simon Petru nu si-ar fi putut continua slujirea fara o „intalnire clarificatoare cu Isus” insa Biblia nu precizeaza ca ar fi avut loc o astfel de intalnire.Desi stia bine ce s-a intamplat cu Petru,Isus nu-l ia la rost pentru cele intamplate si nici nu-i recomanda sa se marturiseasca public pentru a fi iertat.Scriptura nu ne spune ca toti ceilalti ucenici ar fi aflat de lepadarea lui Petru.Si chiar daca ar fi aflat ,lucrul acesta nu i-ar fi prejudiciat in mod irevocabil imaginea si nici dreptul de a fi ceea ce Isus a declarat ca va fi,si anume”piatra „pe care va fi zidita biserica.
  Tot ce ne spune Biblia e ca Petru” a plans cu amar”,ceea ce ne face sa credem ca el s-a pocait cu adevarat si Isus l-a iertat. Insa eu cred ca lepadarea lui Petru nu poate fi pusa pe acelasi cantar cu lepadarea „fratilor” colaboratori.Este totusi o diferenta. Eu as vrea sa cred ca toti cei care au colaborat cu securitatea, si-ar fi plans cu amar pacatul in rugaciunea tainica a sufletului si,chiar fara o marturisire publica evidenta ar fi simtit in cele din urma iertarea lui Dumnezeu (conform lui Simon Petru).Insa ceea ce nu mi-ar place sa cred ar fi ca toti acesti tradatori iertati sa fi incercat tainuirea si musamalizarea adevarului atunci cand acesta era gata sa iasa la iveala.Aici vad eu adevaratul pacat al „colaborarii”.Nu atat de mult l-a intristat pe Dumnezeu semnarea unor documente sau vanzarea unor informatii in timpuri comuniste, cat l-a indurerat fatarnicia si interesele meschine pe vreme de libertate.
  Acesti oameni care au colaborat intr-un fel sau altul cu structurile comuniste trebuie sa inteleaga ca iertarea divina a putut fi posibila in cazul lor,chiar daca pana acum nimeni n-a stiut ce au facut, insa aceasta iertare ramane valabila atata timp cat ei nu incearca sa-si ascunda sau sa-si nege pacatul atunci cand acesta este scos la iveala.
  Dumnezeu primeste slujirea unui pacatos iertat insa nu si a unui iertat fatarnic.
  Fie binecuvantarea Celui Preainalt pesta toti cei cu inima curata!

  • Vali Horlescu zice:

   Excelente observatii.
   As adauga ca, pe langa faptul ca Petru a plans cu amar, el are si o intalnire cu Domnul Isus, Ioan 21:15-17.
   Adevarat, ce au facut fratii nu poate fi pus pe acelasi cantar cu ce a facut Petru, acesta a tradat.
   Insa ce au facut fratii „colaboratori” sau cu „grade” chiar, poate fi pus pe acelasi cantar cu ce a facut Iuda; ei au vandut pe fratii lor si au primit arginti pentru asta.
   Aici nu inteleg teologic unii pastori si frati ca nu ajunge o confesiune in fata lui Dumnezeu , ca n-au gresit doar inaintea lui Dumnezeu. Ei i-au vandut pe fratii lor, de la cei pe care i-au vandut trebuie sa-si ceara iertare.

   Iuda macar a avut remuscari, dar fratii colaboratori vad ca nici remuscari nu au ci se justifica in continuare.

  • Florin N. zice:

   Livio….Petru si-a marturisit public pacatul..si pot dovedi biblic acest lucru.
   Citeste Marcu 14:66-72. Sa nu uiti in ce conditii a scris marcu evanghelia.
   In rest articol foarte bun.

 3. livio zice:

  Florin N…..da,cel putin un martor a existat ,altfel nu s-ar fi scris despre tagaduirea lui Petru.Insa eu nu m-am referit la existenta de martori ci la marturisirea publica a pacatului.
  Oricum,pacatul lui Petru l-am putea numi ca fiind „o cadere deodata intr-o greseala”avuta loc pe fondul unei credinte imature si incercate,si care are de-a face cu doua persoane:Isus si Petru.Pacatul „colaboratorilor”insa il vad ca fiind o urcare constienta,progresiva si extrem de riscanta pe taramul minciunii,animata de o credinta inselatoare si care are de-a face cu mai mult de doua persoane.Ceea ce complica mult responsabilitatile in vederea iertarii.
  Una e sa cazi deodata si alta e sa urci treptat.Cel cazut poate avea harul sa fie ridicat de unul din trecatori,insa cel urcat pe varfuri risca sa nu mai poata cobori si pune in pericol o intrega echipa de salvare.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s