Vasile Paraschiv, o lecție de curaj

Sursa: România liberă

Sursa: România liberă

Zilele acestea s-a stins din viață Vasile Paraschiv, un luptător anticomunist care a îndrăznit să-i spună lui Ceaușescu, „Așa nu se mai poate, tovarășe Nicolae Ceaușescu” (în timp ce slujitorii cultelor erau prelucrați în ședințele organizate de DC să se supună orbește planurilor statului ateu…)

După Revoluție (sau Loviluție, cum se exprimau alții), statul a refuzat să îi acorde despăgubiri pentru anii de suferință petrecuți în temnițe și spitale de psihiatrie, în timp ce securiștii care l-au anchetat și torturat, și cu care se întâlnea în oraș, încasau și pensii de o sută de milioane lei lunar!

În 2010, Paraschiv declara:

„Am avut parte de trei internări în spitale de psihiatrie pe criterii politice. Care m-au distrus complet. Dintr-un om normal, m-au făcut nebun, ca lumea să nu ia în considerare ce spun. Am fost răpit de Securitate când mă duceam la serviciu dimineaţa. M-au dus în pădure şi m-au bătut timp de şapte zile şi şapte nopţi, cu pumnii, cu bastonul, până când leşinam. Atunci am văzut şi eu că te doare de fapt creierul, când te bat la talpi.”

Sursa: România Liberă

Reclame
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

6 răspunsuri la Vasile Paraschiv, o lecție de curaj

 1. manu zice:

  Bunul Dumnezeu sa~i dea odihna!

 2. cosmin zice:

  si mai trebuie remarcat un fapt curajos si onorabil al acestui om,si anume faptul ca a refuzat sa primeasca o medelie din partea ultimei relicve comunist-securiste aflate la conducerea tarii si anume Basescu Traian,bravo lui,sper sa nu fie ultimul!

  • Fără îndoială că tot Băsescu este de vină și pentru perioada comunistă… Am văzut că și eclipsa a fost redusă în România tot din pricina lui.
   Lăsând ironia la o parte, cred că relicve comuniste mai sunt multe, și mișună fără rușine.

   • cosmin zice:

    okay,atunci comenteaza gestul lui Vasile Paraschiv de ai refuza medalia,daca n-are nici o treaba mister presidente cu fostul regim si poate,si cu eclipsa de care vorbeai,cine stie.
    ai uitat campania din 2004 cand se marturisea „sincer” ca este o relicva comunista tov. Basescu(posibil ofiter de securitate)!?

   • Este de notorietate nemulțumirea lui Paraschiv, și de altfel a majorității foștilor deținuți politici, față de modul în care statul post-decembrist i-a tratat. Deși Băsescu rămâne restant față de aceștia în mai multe privințe, cred că este de la mare distanță președintele care a făcut cel mai mult pentru a recunoaște, în numele Statului român, eroismul acestor oameni. Să nu uităm modul în care au fost tratați exponenții partidelor istorice în anii ’90. Comisia Tismăneanu și multe alte acțiuni ale președintelui, au mai spălat din rușinea pe care o poartă generația de după Revoluție pentru tratamentul acordat foștilor deținuți.

 3. Eh, nu numai autoritatile l-au uitat pe Vasile Paraschiv!
  Impresia finala este jubilatia activisto-securisto-cleptocrata ca n-avem miscare civica, sau e buna doar de protectia maidanezilor. Articol de circumstanta sau obligatie profesionala gasesti si in Jurnalul National! Generatia Pupici n-are de unde sa stie insa DIMENSIUNEA pierderii, faptul ca Vasile Paraschiv era in Est aproape tot atât de important precât Corneliu Coposu. Tocmai de aceea, sa nu se mai intâmple ca cu Marin Constantin, Autoelita ar fi trebuit sa fie TOATA la Ploiesti, la funeralii, lânga Ana Blandiana, Romulus Rusan, Doina Jela şi istoricul Mircea Stanescu. Atunci, televiziunile s-ar fi miscat si ele! Dar in semiintunericul plasmelor, dnii Liiceanu si Plesu apareau la fel de bine dispusi aseara precât Dan Diaconescu, Iliescu, Crin si Ponta. Si mai e si banuiala ca alti megaintelectuali nu s-au miscat din motive de criptobasescianism. Ingratitudinea cu care românii, atitudinarii mai ales, s-au despartit de Vasile Paraschiv anticipeaza cum se vor desparti si de Paul Goma, Doina Cornea, Dan Petrescu sau Radu Filipescu, ceea ce din aceste pacate va grabi asupra României Marele Cutremur Catastrofal anticipat statistic.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s