Proiectul „Răscumpărarea memoriei” după întâlnirea cu Comitetul Executiv

Așa cum am anunțat în postarea de joi, am apreciat ca utile și pozitive discuțiile de la Comitetul Executiv al Cultului. Teama cea mai mare era că vom sări de la un subiect la altul, de la informatori la legislație, la zvonuri, la bloguri, la acuzații etc., și nu vom putea să discutăm la rece niciun punct. Or, faptul că am avut ca temă principală Rezoluția CRPC din anul 2010, a conferit discuției un caracter foarte organizat. Rezoluția este structurată pe 5 puncte, într-o progresie logică, iar dialogul nostru a curs în ordinea în care au fost enunțate.

În condițiile în care am avut posibilitatea să vorbim fără restricții, iar frații ne-au promis și un răspuns scris, este de la sine înțeles că nu voi posta detaliile dialogului nostru. Cert este că față de întrunirile de la Brașov și Bistrița, întâlnirea aceasta a fost un pas uriaș înainte, frații arătând disponibilitate pentru dialog.

Totuși, fiindcă proiectul Răscumpărarea memoriei a fost adoptat de mulți credincioși din țară și din străinătate sunt dator față de aceștia să ofer câteva explicații și detalii. După discuția de la CEx au urmat telefoanele și mesajele de la cei care sunt foarte interesați de acest dialog. Nu voi putea răspunde tuturor, mai ales că acum sunt în călătorie în SUA, chiar dacă cei care au postit și s-au rugat vor să știe cum a decurs dialogul nostru.

Va urma o serie de postări, cu precizarea de la început că mă voi rezuma la substanța dialogului, la ideile puse în discuție, fără a face vreo referire la persoanele care le-au susținut sau combătut. Frații din CEx au o misiune importantă și am sentimentul că înțeleg de această dată complexitatea ei. Postările mele se vor axa, așadar, pe argumentele care fac parte din acest dialog vital pentru sănătatea Bisericii, căutând să evaluez, în lumina întâlnirii de la CEx, perspectivele proiectului Răscumpărarea memoriei.

Va urma

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

7 răspunsuri la Proiectul „Răscumpărarea memoriei” după întâlnirea cu Comitetul Executiv

 1. daniel zice:

  Ma gandeam inca de la prima postare (cu privire la CEX), fara a pune la indoiala puterea rugaciunii si a postului, ca raspunsul celor de la CEx va fi cu siguranta unul ambigu si fara esenta vis a vis de cerintele rezolutiei. Este foarte greu sa destelenesti un sistem greoi cum e cel din Cultul Penticostal doar in cateva luni; e nevoie clar de-o intreaga reforma pornind de la schimbarea programelor de organizare pana la schimbarea intregii mentalitati a celor ce conduc sistemul. Noi am functionat sau mai bine zis am supravetuit nu datorita faptului ca am fost foarte bine organizati ci datorita Bunului Dumnezeu care ne rabda si care doreste sa ne responsabilizam fata de Biserica si societate.

 2. Gherghel Virgil zice:

  Raspunsul nu putem sa-l criticam deoarece nu-l cunoastem dar cu privire la actiunea CEX putem sa spunem ca nu este pe masura asteptarilor cand identifica intre ei un semnatar al angajamentului de colaborare cu fosta securitate.

 3. ANDRUS IONEL zice:

  SPERANTA ,MOARE ULTIMA !

 4. Pingback: Proiectul „Răscumpărarea memoriei” după întâlnirea cu Comitetul Executiv « Istorie Evanghelica

 5. Pingback: (2) Proiectul RM după întâlnirea cu Executivul | Răscumpărarea memoriei

 6. vaipan zice:

  cititi blogul
  vaipang.wordpress.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s