O întâlnire cu Mihai Wurmbrand

Pe parcursul călătoriei în SUA am avut plăcerea să mă întâlnesc cu mulți oameni ai lui Dumnezeu de la care am avut de învățat foarte multe. V-am relatat deja despre întâlnirea cu Olimpia Răscol, soția lui Victor Răscol.

Am reușit în California să îl vizitez pe Mihai Wurmbrand, fiul pastorului Richard Wurmbrand. Mi-ar plăcea să citesc într-o zi o carte de memorii scrisă de Mihai, mai ales că informațiile despre familia sa abundă, însă rareori includ și perspectiva sa ca fiu al familiei Wurmbrand. El a asistat la percheziții, a suferit restricțiile impuse de autorități, s-a lovit mereu de cei care supravegheau fără întrerupere locuința părinților săi, dar mai ales, a fost educat în viață de acest bărbat unic în istoria bisericilor evanghelice din România.

Am fost însoțit în această vizită și de pastorul Lazăr Gog, despre care pot să vă anunț că este complet refăcut, prin harul și purtarea de grijă a Domnului!

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la O întâlnire cu Mihai Wurmbrand

  1. Pingback: Evanghelici în Top 100 WP (01.03.2011) « România Evanghelică

  2. ANA zice:

    IUBITI FRATI IN DOMNUL ISUS CARE VA LUPTATI CU ADEVARUL DIN TRECUTUL COMUNIST ……EU , CA O SIMPLA CRESTINA VA PUN O INTREBARE : CITI DINTRE DV. PLINGETI PENTRU SUFLETELE CARE SE PIERD ZILNIC SUB OCHI NOSTRI ( IN DROGURI, BAUTURA ,PROSTITUTIE ) CITE SUFLETE MOR FARA CA SA AUDA CUVINTUL DOMNULUI ??? CAUTATI OARE SA VESTUITI EVANGHELIA LA TIMP SI NELATIMP…ASA CUM ZICE CUVINTUL DOMNULUI SAU UMBLETI DUPA LUCRURI CARE SA VA LANSEZE PERSONAL ??? MA INTREB, OARE DOMNUL VA CALAUZIT SI VA CERUT SA FACETI ACESTE DESCOPERIRI….NE AJUTA CU CEVA SPRE BINE ??? NU VA JUDEC , MA ROG PENTRU DV. SI DORESC CA DUHUL SFINT SA VA LUMINEZE ,SA VA POCAITI SI SA NE INTILNIM IN RAI……AMIN

    • Ana, răspunsul în ceea ce mă privește, este că îmi pasă de oamenii pierduți. De aceea locuiesc în sudul României, fiindcă am acceptat să lucrez într-o zonă puțin evanghelizată. Dar trebuie să ne pese în egală măsură și de cei care sunt în Casa Domnului, fiindcă de acolo stă să înceapă judecata. De ce să ne ascundem lucrurile nerezolvate sub pretextul spritualității și al dorinței de a ajunge la cei pierduți? Dacă Isaia și Ieremia au vorbit cu precădere poporului, chemându-l la pocăință, au făcut-o că erau nespirituali și nu le păsa de „suflete care se pierd zilnic sub ochii noștri”? Întreb iarăși, pornind de la întrebarea pusă de tine: Faptul că Isaia a dat pe față păcatul poporului a fost spre bine?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s