Detroit – prezentarea cărții

Ieri am participat la evenimentul găzduit de Biserica Grace din Detroit. A fost o ocazie bună pentru a discuta pe tema relației dintre stat și biserică în perioada comunistă. Păstorul bisericii, fratele Pavel Pop, împreună cu păstorul asistent, Iulian Jecu, au fost niște gazde foarte primitoare și deschise pentru dialog.

Voi reveni în scurt timp cu detalii ale întâlnirii.

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

12 răspunsuri la Detroit – prezentarea cărții

 1. Daniel zice:

  Pare o Biserica mica! Ar fi fost frumos si la noi in Romania sa se faca prin biserici o prezentare a cartii …. dar probabil n-ati gasit interes din parte „fratilor” pentru asa ceva.
  Ma bucur pentru dumneavoastra si Domnul sa va binecuvinteze pentru demersurile pe care le faceti in legatura cu tristul nostru trecut.

 2. miazabalt zice:

  VIATA CRESTINA prin NOUL TESTAMENT al DOMNULUI si mantuitorului nostru ISUS HRISTOS CU PSALMII.Indrumari biblice si note culese de PORTER BARRINGTON. ” CUVANT INAINTE ” PASTORU AMERICAN JESS MOODY SPUNE „Pe piata mondiala exista doua feluri de carti.Primul fel se publica pentru a aduce un folos autorului;al doilea fel ca sa dea cititorului ceea ce el singur nu poate gasi.”

  • Răscumpărarea memoriei. Cultul Penticostal în perioada comunistă, de Vasilică Croitor, p.xvii: 🙂

   Mă aștept ca unii să atace proiectul acesta din rea-voință sau la comandă, după cum mă aștept ca alții să-l critice cu „bune” intenții, dat fiind că nu sunt capabili să înțeleagă libertatea de expresie, necesitatea aflării adevărului și transparența; despre aceştia se poate spune că se numără printre victimele târzii ale mașinii de propagandă comunistă care timp de jumătate de veac a tocat neîncetat valori, principii şi destine. Logica strâmbă, dezvăluită de Orwell în Ferma animalelor, îi caracterizează pe mulți români: dacă denunți o faptă rea, atunci negreşit ai intenții rele!

 3. Florin zice:

  Fr Vasilica te asteptam si la Seattle God bless you

  • david zice:

   cu ce scop il chemi pe Vasilica,
   La biserica,in familie ,sa il apreciez,sa il certi,sa intinzi o mina de ajutor,

  • Mulțumesc, dar în această călătorie nu voi ajunge în Seattle.

   • Mihail zice:

    Cred ca este o pierdere pentru fratii din Seattle, numai si pentru faptul ca mai multi frati din biserica din Kenmore afirma”sa nu citesti cumva cartea ca sunt sanse sa cazi de la credinta”.Aceasta arata cit de mult au fost „convertiti” la supunere acesti frati, care sub conducatorii iubiti si tradatori au ascultata multele slujbe din biserica. Si acest aspect este un rezultat indirect al muncii diabolice a securitatii, si acest aspect arata faptul ca au reusit destul de mult sa directioneze viata din cadrul cultului.Si va rog sa ma iertati, dar cind citesc postarea surorii Ana, ma cuprinde asa o stare de nedumerire.Adica sa lasam biserica asa murdarita de securisti si in aceasta mizerie sa aruncam in continuare msargaritarele bibliei.Pai surioara draga, permite-mi sa te intreb cum a fost posibil sa vinda din nou pe Isus in conditiile cind nu ti se lua viata.Si chiar si asa, ce ne spune biblia despre cei ce isi iubesc viata? Avem frati care in 10, 20, 30 si chiar 40 de ani de inchisoare(Rusia si China bat recordurile)nu au semnat nici macar o iota ca s-ar dezice de Isus, d-apoi sa mai si vinzi frati.Cum poti crede asa ceva, dar, sa ma ierti dar biblia imi da raspunsul de ce poti tu sa privesti cu asa usurinta aceasta problema majora despre care fr.Wurmbrand spune : comunismul este suflarea mortii asupra religiei. Ma cutremur cind ma gindesc ce s-ar fi imtimplat daca Domnul Isus ar fi cedat in lucrarea MINUNATA de pe Golgota. Unde am fi fost acuma la 2000 de ani de atunci? Sora Ana, daca numai citim si participam la programe „cuminti” si nu ne ingrijim ca haina Miresei lui ISUS sa fie curata nu prea cred ca v-a avea loc MAREA NUNTA, nu crezi? La fel m-a intristat un frate mai virstnic, cel care afirma”de mic am urit comunistii!”Cum este posibil un crestin sa urasca „materia prima” de cea mai buna calitate pentru a intoarce oameni la Hristos, or unii cred ca trebuie propovaduit la neprihaniti!Da Doamne din lumina ta sa intelegem ca misiunea n oastra este de a face ucenici si apoi sa ne bucuram de curatia credintei. Bunul Dumnezeu sa ne binecuvinteze sa putem duce lupta cea buna si la final sa putem fi declarati slugi vrednice.

 4. ANA zice:

  SINCER , AS FI MAI BUCUROASA SA AUD CA PRIN PREDICILE DV. SAU INTORS SUFLETE LA DOMNUL DECIT SA FACETI ATITEA INVESTIGATI SI PIERDERE DE TIMP CU ACEASTA CARTE…….BAZA E BIBLIA ,CUVINTUL CELUI ATOTPUTERNIC CARE SCHIMBA VIETI . OAMENI AR TREBUI INDRUMATI SA O CITEASCA SI SA O IMPLINEASCA ….CARTILE CE APAR NU DAU VIATA VESNICA ,CONTRARUI NE CONSUMA TIMPUL……OARE IN ANUL IN CARE ATI SCRIS CARTEA ATI PETRECUT 100% TIMPUL CU DOMNUL ??? TREZIRE ZICE DUHUL SFINT ….VINE DOMNUL ! AMIN

  • Vali Horlescu zice:

   Sora Ana, dumneavoastra care poate nu ati scris o carte anul trecut, cat la suta din timp l-ati petrecut cu Domnul?

  • Mihail zice:

   Soraa Ana Biblia trebuie intr-adevar citita de toti oamenii dar cartea fr.pastor Vasilica Croitor este clara pentru noi, pentru ca eu cred ca una din misiunile noastre este de a pastra curata haina Miresei lui Isus, CU ORICE CHIP, nu cred ca exista vreun motiv in aceasta lume care sa ne ingaduie noua ,crestinilor ,sa nu facem acest lucru cu toata staruinta si cu toata rivna de care suntem in stare. Cred ca avem si obligatii fata de biserica nu numai avantaje din biserica.Cred ca esti de acord cu mine ca Isus ne spune” cine ma iubeste, pazeste poruncile…” si de la poruncile Domnului Isus pina la tradare, of, imi vine sa pling si sa ma rog pentru cei ce au comis acest pacat. Cartea RM este necesara si ca un semnal de alarma: de cite ori auzim biblia in 5, 10 sau cine stie citi ani de biserica, iar ca invatatura sa ajungi sa-L vinzi pe Isus? Cum este posibil asa ceva? Nu crezi ca Dumnezeu vrea aceasta lumina si curatare , nu crezi ca este timpul ca sa se strige de pe acoperisul caselor ceea ce a fost „soptit” la securitate? Eu cred ca nimic nu se poate face(mai ales in biserica) fara voia lui Dumnezeu. Sa fii binecuvintata.

 5. Pingback: Prezentarea cartii la Biserica Betezda din Detroit | Răscumpărarea memoriei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s