Filmări la CNSAS

La începutul anului am însoțit la CNSAS o echipă de la o televiziune creștină din Olanda. Ei au filmat un documentar despre un om de afaceri creștin care a făcut multe afaceri cu guvernul comunist, motiv pentru care camioanele sale intrau săptămânal în România cu mărfuri. În acesta camioane a reușit să ascundă o mare cantitate de biblii. Hans Hamond a scris și o carte, ocazie cu care o televiziune creștină a decis să facă un documentar despre viața sa. Am fost la CNSAS unde am reușit să studiem împreună dosarul său.

Pentru tot timpul cât am cercetat dosarul, traducându-i detaliile din dosar, echipa de la televiziune a avut permisiunea de a filma. De asemenea, am avut posibilitatea să intervievăm pe mai mulți cetățeni care își studiau propriul dosar.

A fost o experiență interesantă să observăm reacțiile lui Hans în timp ce parcurgea filele din dosar, iar echipa TV a reușit acest lucru din plin. Personalul CNSAS a oferit ajutor, echipa din Olanda fiind foarte mulțumită de modul în care au decurs filmările.

De la CNSAS am fost și la Arhivele Naționale unde au obținut un interviu cu directorul instituției, Dr. Dorin Dobrincu.

În curând reportajul va fi difuzat în Olanda, iar cartea lui Hans Hamond va fi tradusă și în limba română.

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

16 răspunsuri la Filmări la CNSAS

 1. daniel zice:

  Am gasit un documentar interesant Golgota Basarabiei: http://www.youtube.com/watch?v=YcaZeZ3jD6E

 2. daniel zice:

  Un documentare care confirma inca odata sistemul diabolic a comunismului si totodata masinaria de propaganda bolsevica.

  • Robert zice:

   Matei 7 1-5
   1 Nu judecaţi, ca să nu fiţi judecaţi. 2 Căci cu ce judecată judecaţi, veţi fi judecaţi; şi cu ce măsură măsuraţi, vi se va măsura. 3 De ce vezi tu paiul din ochiul fratelui tău, şi nu te uiţi cu băgare de seamă la bîrna din ochiul tău? 4 Sau, cum poţi zice fratelui tău: ,,Lasă-mă să scot paiul din ochiul tău„, şi, cînd colo, tu ai o bîrnă într’al tău?… 5 Făţarnicule, scoate întîi bîrna din ochiul tău, şi atunci vei vedea desluşit să scoţi paiul din ochiul fratelui tău.

   Cit timp o sa mai traiti in trecut? Toti suntem de acord ca Comunismul a fost un sistem diabolic. Dar a trecut, am invins, toti vinovati au platit pentru pacate, ori sau pocait. E timpu pentru lucruri noi, e timpu sa crestem, sa ne concentram la present si la problemele spirituale personale.

   • Vali Horlescu zice:

    „Toti suntem de acord ca Comunismul a fost un sistem diabolic. Dar a trecut, am invins, toti vinovati au platit pentru pacate, ori sau pocait. ”
    Asta e o minciuna!
    Gurau abia dupa 20 de ani a recunoscut colaborarea si asta dupa ce-a fost „strans cu usa”. Oare cate mii de gurai mint in continuare si-si ascund trecutul?
    Daca ar fi fost adevarat ce spui tu, Vasilica nu ar mai fi inceput acest proiect .

    „E timpu pentru lucruri noi, e timpu sa crestem, sa ne concentram la present si la problemele spirituale personale.”

    Tocmai asta face Vasilica, cu sacrificiu si inteligenta, zidind pe o temelie noua, nu pe cea putreda a trecutului mincinos, exemplul lui ne poate inspira si pe noi.

 3. Pingback: Filmări la CNSAS | Răscumpărarea memoriei « Persona

 4. DanutM zice:

  Vasilica, sper ca vom putea vedea si noi cindva acest documentar.

 5. Pingback: 6 postări în Top 30 WP (14.03.2011) « România Evanghelică

 6. Pingback: 10 postări în Top 100 WP (15.03.2011) « România Evanghelică

 7. Mircea zice:

  Ne puteti da mai multe informatii despre documentar si despre cartea scrisa. Multumesc.

  • Nici eu nu am citit cartea, acum este la traducătorul care o traduce în engleză. Documentarul acoperă viața lui Hans Hamoen. Eu am ajutat în ceea ce privește filmările de la CNSAS. Am fost „ghidul” lor pentru a studia și înțelege dosarul lui Hans. Le-am explicat ce este CNSAS-ul și le-am răspuns la multele lor întrebări. Și o parte dintre cercetătorii de la CNSAS au fost foarte amabili în a le explica reporterilor din Olanda cum funcționează instituția și cum sunt păstrate dosarele în depozitul de la subsol.
   În aceeași zi i-am dus pe olandezi la mormântul lui Ceaușescu, ceea ce l-a făcut pe un stimat comentator de pe blog să mă considere neserios 🙂

 8. dumitru muresan zice:

  catr despre morti numai de bine..daca au facut bine si sau pocait..daca nu judecata i asteapta
  si iadul vejnic.frate vasilica CROITORUL SPER CA IN VARA ASTA SA TE POT INTLNI..SI SAT-I SPUN INTRE 4 OCHI.. MULTE LUCRURI PRINCIPALE.HARUL DOMNULUI ISUS SA FIE CU TOTII COPII LUI AMIN.

 9. Pingback: Distribuția secretă a bibliilor – reportaj la CNSAS și în bisericile din București | Răscumpărarea memoriei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s