Cine traieste in minciuna?

Am auzit saptamana trecuta un citat din Bill Johnson care mi-a plăcut foarte mult:

„Când ajungi să crezi că nu mai ai nicio ieșire, deja ai început să trăiești în minciună.”

Multi se intreaba care sunt sansele de innoire spirituala a Romaniei. Multi se indoiesc ca Dumnezeu mai poate da viata noua Bisericii Sale. Discutii pe aceasta tema am auzit de multe ori si marturisesc ca si mie imi este uneori mai usor sa cad prada deznadejdii. Dar cand pierdem din vedere abilitatea lui Dumnezeu de a izbavi poporul Sau, ajungem sa ne condamnam singuri la o viata de infrangere.

Zece dintre iscoadele care au venit din Canaan aveau dreptate in evaluarea pe care au facut-o. Tara era stapanita de niste locuitori fiorosi, salbatici. Si Iosua si Caleb au vazut aceeasi imagine, insa au vazut ceva in plus: ce poate Dumnezeu sa faca pentru poporul Sau. A ne indoi de puterea lui Dumnezeu doar pentru ca situatia pare de neschimbat este totuna cu a trai in minciuna.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la Cine traieste in minciuna?

 1. fr. Gheorghe zice:

  Cind doi sau trei se unesc sa ceara un lucru le va fi dat….
  Asa spune scriptura, sunt cuvintele mintuitorului si sunt reale si astazi.
  Sunt deplin convins ca sunt, asa cum a zis Dumnezeu lui Ilie … Mai am ca tine…care nu sa inchinat baalilor. (mai mult decit doi sau trei, sunt de ordinul miilor )
  Dar problema este ca trebue cei sinceri sa se uneasca si intii sa lupte in rugaciune ca spiritul de control si manipulare mostenit din regimul comunist sa fie alungat din bisericii; apoi spiritul de minciuna imbracat in mantie de carturari si farisei sa cada si doar atunci se poate vedea Lumina Lui Dumnezeu la lucru.
  Daca ar sti oamenii ce urit pute minciuna , oricit e de ascunsa tot iasa odata.

 2. Comparatia pe care o faci cu cele 10 iscoade nu cred ca se potriveste aici. Noi nu avem o promisiune din partea lui Dumnezeu de „reinoire spirituala a Romaniei”, sau a Cultului Penticostal, daca si la el te referi, pentru ca imi imaginez ca nu pui semnul de egalitate intre Cult si Biserica. Eu nu cred in reinoirea spirituala a tarilor, a continentelor, sau a Cultelor. Din cate inteleg eu, Biblia ne vorbeste de reinoirea spirituala a indivizilor si a bisericilor locale si pe ei trebuie sa-i atingem noi cu mesajul nostru.

  De exemplu, eu nu cred in trezirea Cultului Penticostal – care va mai dormi mult si bine! – dar cred cu tarie in trezirea bisericilor locale si ma lupt pentru asta.

 3. Dragă Laurențiu, Biblia ne vorbește despre trezirea personală. Nu avem temei biblic să sperăm nici măcar în trezirea unei biserici locale. Istoria ne arată că multe dintre acestea au dispărut fără să mai fie aduse la viață. În cartea Apocalipsa promisiunea restaurării unor biserici locale este condiționată de pocăința lor, deci nu este promisă.
  Nici eu nu pun egal între Biserică și Cult. Atâta vreme cât însă suntem în această organizație nu văd de ce să nu ne rugăm, să credem și să lucrăm pentru înnoirea ei. În acest context văd încă adecvată comparația cu cele 10 iscoade. Perspectiva unora era că nu se mai poate face nimic, în timp ce o minoritate a considerat că Dumnezeu poate interveni în acea situație care părea fără de ieșire. Aici țintește analogia mea: cred și eu că situația pare fără ieșire, și cred că de aceea numai ajutorul lui Dumnezeu poate să schimbe ceva. Consider că ne rămâne imperativul de a ne ruga și de a cere ca Dumnezeu să intervină pentru înnoirea Bisericii din România.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s