Lupul își schimbă blana, chiar și scrisul

Până unde pot merge cei care vor să ascundă colaborarea cu Securitatea? Un articol din EVZ ne dezvăluie că oamenii sunt gata pentru orice.

Fostul ministru al justiţiei ar fi ajuns la performanţa de a-şi schimba scrisul, la vârsta de 70 de ani, pentru a demonstra că nu a dat note informative Securităţii, cum susţine CNSAS.

Fostul ministru al justiţiei Rodica Stănoiu ar fi ajuns la performanţa de a putea să scrie cu totul altfel pentru a demonstra că nu a fost informatoare a Securităţii. Teoria este susţinută de un expert criminalist autorizat, specializat în străinătate, care a avut la dispoziţie toate documentele aflate în dosarul din instanţă al acesteia, constituit în procesul ei împotriva CNSAS.

Expertul consultat de EVZ susţine că, în România, este primul caz de deghizare a scrisului pe care îl întâlneşte în câţiva zeci de ani de activitate. „Este foarte greu, dar nu imposibil. Cu mult exerciţiu şi cu multă voinţă poţi ajunge, cum a ajuns doamna Stănoiu, să scrii în două feluri”, susţine expertul, ce a dorit să-şi păstreze anonimatul. […]

„În mod cert şi evident, declaraţia aşa-zis originală (trimisă de Senat instanţei – n.r.) este scrisă de aceeaşi persoană care a scris şi documentele de la ICJ. Este un scris deghizat al persoanei care a scris şi toate celelalte documente, deci al Rodicăi Stănoiu”, zice expertul. „Nu am cum să comentez asemenea prostii. Apucaţi-vă să faceţi articole de science-fiction”, a ripostat ieri Rodica Stănoiu.  […]

Expertiza în care se va folosi declaraţia de avere buclucaşă a Rodicăi Stănoiu se va face, foarte probabil, tot de INEC, creat în 1998, în subordinea Ministerului Justiţiei, condus atunci de Stănoiu. INEC a fost condus, până când a ieşit la pensie, de Lucian Ionescu, un expert despre care surse din institut susţin că ar fi un apropiat al lui Stănoiu. Anul trecut,Cătălin Grigoraş, fostul director adjunct al INEC, a acuzat presiuni politice asupra instituţiei, susţinând că în cazul „Stănoiu” experţii au refuzat să vadă că cele trei înscrisuri propuse pentru expertizare erau scrise cu acelaşi pix, deşi erau datate în decenii diferite.

Citiți mai multe detalii pe EVZ

Reclame
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

10 răspunsuri la Lupul își schimbă blana, chiar și scrisul

 1. Samuel Benza zice:

  Penibil pana la nu se mai poate. Dupa ca ce au modificat in asa fel legea ca sa nu dea nici o raspundere chiar si daca sunt dovediti, adica cu alte cuvinte nu au nimic a pierde din punct de vedere material sau pozitonal, nu vor sa isi piarda nici „cinstea”.

  Ei nu au cum sa o piarda, pentru ca nu au avut-o.

 2. ANDRUS IONEL zice:

  DESPRE STANOIU SE POATE SPUNE :….. VULPEA SI-A SCHIMBAT SCRISUL….

 3. alaxandra zice:

  „Expertul consultat de EVZ susţine că, în România, este primul caz de deghizare a scrisului pe care îl întâlneşte în câţiva zeci de ani de activitate.”

  Se pare ca prin alte parti se intampla putin mai des. 🙂

 4. miazabalt zice:

  Acest blog se declara „crestin neoprotestant”atunci ce aveti cu informatori care nu va apartin? Sa rezolvat cumva problema cu informatori neoprotestanti?

  • Ioan C. zice:

   Informatorii, din orice cult, au facut mult rau Romaniei.
   Merita, cu totii, deconspirati!

   • ciulca cornel zice:

    la ce ne ajuta ……..oamenilorrrrrrrrr

    • Vali Horlescu zice:

     Poate asa vor renunta la naravurile lor, ca se comporta la fel si astazi, ca in comunism, se baga in fata peste tot fara sa fie ceva de capul lor, mint, isi i-au docrorate plagiind, pacalesc stainii si pun mana pe fonduri, vrei sa-ti mai spun?

 5. pete zice:

  MIA nu cumva tot cautind dupa informatori sa se ajunga si la tine?

  • miazabalt zice:

   Daca vrei nume adresa cod numeric sunt de acord sa il public nu este nici un secret .Personal cred ca au fost informatori si sunt si astazi dar nu ma intereseaza sa ii condamn pe cei ce nu mai sunt in viata si nici sa ii apar pe cei de azi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s