Iată minunea: am primit răspuns de la Cult!

Într-adevăr, minunea s-a produs cu o săptămână în urmă, dar am așteptat câteva zile să mă conving că nu visez.

Ca orice minune, nici minunea asta nu a ținut decât… trei rânduri.

Atunci care a fost rostul întâlnirii din luna Februarie? Nouă păstori din Comunitatea Constanța și alți opt din restul țării (Executivul), ne-am deplasat la București pentru a afla apoi că punctele din rezoluție se vor discuta „la o dată ulterioară”? În 9 februarie ni s-a comunicat că vom primi un răspuns scris în urma celor discutate, în urma punctelor de vedere pe care noi le-am exprimat în cadrul întâlnirii.

De ce nu am fost convocați în acest caz direct la o întâlnire cu Consiliul Bisericesc? Doar știau textul rezoluției, știau solicitările noastre și cunoșteau prerogativele Consiliului și ale Executivului. Aici avem de-a face cu o tactică des folosită: Executivul nu își asumă deciziile sensibile, sub pretextul foarte înduioșător că preferă să le discute în Consiliul Bisericesc. Pare democratic, dar, totuși, care este rolul Executivului?

Răspunsul primit mai are și alte câteva puncte, cumplit de … minunate.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

45 de răspunsuri la Iată minunea: am primit răspuns de la Cult!

 1. Mitch C zice:

  Daca postai articolul maine puteam spune ca e o pacaleala. Daca l-ai postat azi se pare ca cei de la cult……. (mai bine era o pacaleala)

 2. Dan zice:

  Trist si dezamagitor … aceleasi tehnici ieftine de rezolvare a problemelor… De fapt s-a rezolvat ceva?

  Amanarea asta pentru mine e un semn ca nu se doreste nicicum rezolvarea problemei trecutului nostru… Cunosc din pacate stilul asta de lucru… nu ne onoreaza deloc…

  Ma intreb pana unde mai poate merge dezamagirea aceasata?

 3. biruitorul zice:

  …si nu sunt de spus acele puncte minunate? de ce mai arunci orzul pe giste? este doar pierdere de timp. cineva zicea: „decit sa inviez un mort,mai bine fac un copil”… ma rog sa ai calauzire

 4. Mihai zice:

  ” ca orice minune” …aceasta propozitie se gaseste numai in gura celor care nu cred in minuni…
  nu vrea cineva sa imparta minunile in „care tin trei zile” si „minuni definitive”?

  • Ion Radu zice:

   Da, sunt minuni facute de cei de unii lideri cand vor sa ascunda adevarul, asa cum a facut si David cu Urie, si apoi mai sunt minuni cum au facut oamenii lui Dumnezeu. Intre acestea nu prea este legatura.

 5. innsbrock zice:

  eu nu vad nici o minune aici,intalnire dintre CPRC si CECCP a avut loc in FEBRUARIE 2011,raspunsul primit face referire la dezbaterile care au avut loc in cadrul CB la TURDA atunci cand acesta se intalnea pentru ultima data in acea formula,pentru ca a urmat congresul din 19.11.2010,cand componenta CB sa modificat.Cum putea vechiul CB sa-si programeze o sedinta ulterioara,cand teoretic nu mai era timp pentru asa ceva?,sau cum putea acest organism de conducere al CCP sa puna pe masa de lucru al viitorului CB rezolutia CPRC?cel mai straniu de ce CECCP trimite ca raspuns un document care apartine unei structuri care si-a incheiat activitatea deci nu are temei juridic.Ne-am obisnuit deja cu raspunsuri evazive si fara atitudine.

 6. Sandu Roman zice:

  It may be true that you are not dreaming, but you are still a “dreamer”, (wishful thinker).
  If it gives you any comfort, you are not the only one. And who knows, maybe one day your dream may come true.

  Se pare că aveţi de-a face cu elita unei organizaţii în care diplomaţia, politica şi religia se contopesc şi unde nu se permite ca adevărul incomod să stea în calea “progresului şi a păcii”.

  • Well, it serves my well being to dream instead of grumbling.
   Nicio elită nu se poate pune pentru totdeauna în calea adevărului. O vreme le merge. Întrebarea este: cât?

   • Paul zice:

    Cât? Iată părerea mea.
    1. Încă patru ani, probabil, pentru că actuala conducere a CP nu agreează rezoluţia/rezoluţiile dvs.
    2. Poate opt ani, dacă la viitoarele alegeri, păstorii vor decide prin vot „liber”aceleaşi persoane în fruntea CP.
    3. Poate pentru totdeauna dacă viitoarele generaţii de păstori nu vor părea interesate de acest subiect.
    4. Şi ca să închei pe un ton mai optimist, le-ar ţine foarte puţin dacă păstorii din România ar fi cu adevărat fideli lui Dumnezeu, şi adevărului Său, şi nu unei organizaţii, numită Cultul Penticostal.
    Problema este că de la această organizaţie îşi primesc „pâinea” şi una destul de bună.

    Vasilică, nu descuraja, dar nici nu te aştepta la prea multe…

   • Sandu Roman zice:

    Este şi visul meu să se adeverească încă o dată, şi cât mai curând, vorba lui Abraham Lincoln: „You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”

    • Vali Horlescu zice:

     E trist ca s-a gasit un „pocait” care sa dea un vot negativ acestui mesaj ce contine un citat celebru al unuia dintre cei mai mari conducatori de stat pe care i-a avut omenirea.

    • Tim zice:

     Vali, pocaitul care a dat acest vot in primul rind nu a stiut engleza ,iar in al doilea deoarece Abraham Lincoln nu era din sat cu el nu l-a cunoscut.

   • ioanjoldes zice:

    Frate Vasilica, inteleg ca nu ai postat tot ceea ce fratii au raspuns. Era bine sa avem raspunsul complet.

    • Frate Ioan, sunt lucruri atât de adânci în acea scrisoare încât trebuie să menajez cititorii. Voi publica porțiuni mici, până voi ajunge la final.

    • Paul zice:

     Sunteţi pe post de avocat al Cultului Penticostal ?Să nu crede-ţi că mă deranjează opiniile dvs, sunteţi liber (?)să spuneţi ce doriţi, dar din atitudinea dvs denotă că faceţi lucrarea unei ” cârtiţe.”
     De apreciat îndelunga răbdare cu care eşti „tratat” de către Vasilică Croitor.

 7. Pingback: Evanghelici în Top 100 WP (01.04.2011) « România Evanghelică

 8. FB zice:

  Stii si tu ,stie toata lumea crestina ce zice Biblia”raspunsurile voastre sa fie cu da si nu ,ce trece peste aceasta vine din alta parte”.Limba de lemn ,asa bine utilizata in Romania nu a disparut deloc ,si in biserici si in lume este inca folosita cu scopul de a da un raspuns care sa nu aiba de fapt nici o valoare.Multa multa invatatura ,mereu vorbe,vorbe,practica mai nimic.Va inteleg tuturor desnadejdea ,deceptia ,schimbarea e la noi si vine de la Domnul,cind? Dl stie! Ea va veni sigur ,ramane de vazut daca generatia aceasta va avea parte de aceasta bucurie, ou pas.Nu stiu ce sa fie aceasta dar ieri citind pe blogul tau ma manca degetele sa-ti pun exact intrebarea aceasta ;ce mai stii de raspunsul pe care-l astepti? Si uite ca azi tu ni-l dai cu manie proletara bine intemeiata de altfel.interesnt ,foarte interesant!!!Mai rabda „zice cantarea”si cred ca sunt la asentimentul multora fr.Vasilica,vor veni si vremurile de inviorare.

 9. fr. Gheorghe zice:

  Daca ar trai I.L.Caragiale, precis s-ar face penticostal …

 10. Opris Victor zice:

  Am auzit ca Napoleon avea doua consilii,cand voia sa resolve o problema o punea in executiv ,cand nu o punea in cel largiti

 11. miazabalt zice:

  Eram sigur ca nu va fi nici un raspuns pe placul celor de la CONSTANTA, si cred ca asa este corect. RASCUMPARAREA MEMORIEI, ASUMAREA TRECUTULUI, COMISI DE JUDECATA LA CULT, COMISI DE JUDECATA LA COMUNITATI REGIONALE,COMISI IN BISERICI,acestea sunt vise care nu o sa se implineasca niciodata.Fiecare cu faptele lui bune sau rele se va infatisa in fata scaunului de judecata. Pacatele lor(colaboratorilor)si ale tale si ale mele in fata lui Dumnezeu sunt tot pacate.

  • Mă bucur că este răspuns pe placul dumitale. Măcar este cineva fericit. Sancta simplicitas.

   • miazabalt zice:

    Probabil ca cererea dv. nu este biblica , si atunci alesi judeca cu scriptura pe masa si va respinge cererea. Asa e democratic cand ceri ceva de la superiori . Dv aveti dreptu sa depuneti alta cerere , si sa asteptati raspuns.Nu toate cererile se rezolva favorabil in democratie.

    • Tim zice:

     Mia ,poti sa-mi spui si mie si tuturor celor care citesc aceste rinduri ce nu este biblic in acea cerere(rezolutie)?.Eu unul nu cred ca acesti domni din conducere judeca in prisma scripturii….ce ne spune pilda judecatorului nedrept?
     Pina la urma vad ca te legi mai mult de democratie pentru ca in ea totul este posibil,poti sa faci ce vrei ,chiar sa nu raspunzi la intrebari si sa nu iti pese de cei din jur. Care este rostul si locul democretiei in biserica,doar sa ne contrazicem?
     Noi ne aflam in mijlocul bisericilor si vrem rezolvari in lumina scripturilor nu a democratiilor.Acestor alesi le place in asa zisa democratie neocomunista dar dau raspunsuri contribuabililor si fratietatii precum in comunism.De cele mai multe ori societatile in care traim noi…E..V..S..N..sunt mult mai aproape de oameni si mai prompte in rezolvarea…cererilor….!!!!

  • Vali Horlescu zice:

   Erai sigur fiindca esti din acelasi aluat cu ei.

 12. Daniel H zice:

  Era de asteptat … asa oameni tot asa raspuns, adica in doi peri …. unii cam atata pot! Nu trebuie descurajat!

  • De ce ne-am descuraja? Pentru „minunile” altora? Nici vorbă. Acestea îmi adeveresc doar că realitatea este mai tristă decât cea descrisă în carte, iar prezentul nu se ridică deasupra trecutului.

 13. pete zice:

  MIA acum chiar ma-i convins ca te afli prin dosare

 14. FB zice:

  Stii uni,cand scriu si vorbesc de fratii si de biserica de la Constanta ar utiliza daca e posibil sa se faca intelesi ce representati, microscrisul ou poate nici nu stiu ce .Oricum duce a nebagare in seama ,ca si cum nu a-ti reprezenta mare lucru si nici nu a-ti merita nici un raspuns pe masura.Da mult sentimentul de lupta; a unui Goliat cu pipernicitul David.Si de altfel nici nu te astepta la victore de nu intervine Dumnezeu,nadasduieste si crede! E mare Ardealu si prea plin de cei cel conduc ,vorbesc bisericeste,nu ma refer la ceilalti! Poate,poate odata!se spune a nu zice „niciodata” ca nu se stie. Week-end placut tuturora!

 15. Pingback: 10 postări în Top 100 WP (02.04.2011) « România Evanghelică

 16. Remy zice:

  Scrisoarea aceasta e un alt fel de a spune: la anul şi la mulţi ani, ia mai mânaţi măi!!

 17. Mai asteptati. Poate… cine stie? Poate in Consiliu.

  Argumentele se uzeaza cand sunt folosite repetat si combatantii se obisnuiesc cu ele. Pe de alta parte, ele pot fi perfectionate intre timp. Sper sa intelegeti ce-am vrut sa spun. Succes.

 18. Dorin Pele zice:

  Imi pare rau de cei care mai cred ca in astfel de situatii „timpul le rezolva pe toate”. Din pacate timpul le va agrava pe toate ! E ca si cum ai avea o bomba in brate care este gata sa detoneze in cateva minute si cu nonsalanta spui : „Lasa ca despre asta vorbim maine.”
  Doamne ai mila de noi!

 19. Sandu Roman zice:

  Din nefericire, sau mai bine zis: din păcate, definiţia aflată la adresa de mai jos se poate aplica foarte bine şi unora dintre Consiliile Bisericeşti

  http://lascaupetru.wordpress.com/2011/04/02/in-fata-leilor-zambetul-de-sambata/#comment-5905

 20. Ianchis Ioan zice:

  De ce asteptati de la cult sa fie altceva decat ceea ce s-a nascut sa fie? Daca s-ar schimba n-ar mai fi cult.

 21. alin Duciuc zice:

  nu v-ati intalnit degeaba la Bucuresti. V-ati intalnit pentru a putea fr. Gurau sa recunoasca. E cruda soarta.

 22. Pettrusu zice:

  Brother Vasilica, asteapta ca si eu am asteptat zece ani si inca mai astept raspuns!

 23. ANDRUS IONEL zice:

  MA REPET ,

  COMUNISTII SUNT PRINTRE NOI, CHIAR MAI APROAPE DECAT

  CREDEM NOI CA SUNT !

 24. miazabalt zice:

  Domnilor TIM,PETE,V.HORLESCU dv. nu aveti nici un pic de curaj.Vorbiti despre anumite persoane(din acelasi aluat cu EI,asa OAMENI atata pot,DOMNI din conducere)dar nu le dati numele. Cine sunt in viziunea dv vinovati pentru acest raspuns.Daca aduceti acuzati asa grave dati si numele celor care va supara , nu vorbiti la general(ei,oameni, domni,etc.)Aveti curaj si vorbiti clar si pe fata, altfel nu sunteti credibili. Sa fiti binecuvantati cu intelepciune care vine de la domnul ISUS. AMIN………

  • Vali Horlescu zice:

   Domnule Mia, incepeti sa-mi deveniti simpatic prin perseverenta dumneavoastra.
   Nu trebuie sa ai curaj ca sa-i numesti pe cei din Comitetul Executiv al Cultului Penticostal, acestia sunt:Preşedinte: Pavel Riviş Tipei,Secretar general: Mocanu Romu,Membru: Ardelean Moise,Membru: Filip Ioan,Membru: Ianovici Florin,Membru: Moldovan Aurel,Membru: Moldovan Ioan, Membru: Şerban Costache.
   Daca acesti domni ar fi avut curaj n-ar fi pasat responsabilitatea la Consiliul Bisericesc.
   Mai mult, daca toti cei care au fost la conducerea Cultului Penticostal dupa 1990 ar fi avut curaj, ceea ce face Vasilica acum, ar fi facut ei inaintea lui si roadele bune n-ar fi intarziat sa apara.
   Domnul ne-ar fi dat taria sa ne iertam si sa ne iubim eliberati de umbrele trecutului.
   Multumesc pentru binecuvantarea transmisa in final mesajului.
   Domnul sa va sporeasca pace si bucuria.

  • Tim zice:

   Miaza eu ti-am pus niste intrebari la care nu prea ai raspuns.
   Din cate stiu eu in conducerea CP nu sunt 100 de persoane,iar in aceasta situatie cand spui conducere in mod sigur nu te referi nici la femeia de servici,nici la seful casei de pensii si nici la toti cei 600 de delegati care au fost la Bistrita.Conducerea este una f.f.f. restrinsa….2,3, persoane si nici acum nu le dau numele numai asa ca nu cumva sa uit pe unul si sa se supere!Cat priveste acuzele ramane de vazut intru-cat nu toata lumea are parerea ta ca de este democratie .In fata cui trebuie sa fim credibili?? ca tu oricum nu crezi nimic .

   • miazabalt zice:

    Dl TIM……………Nu stiu de ce intrebari vorbiti ,dar daca le mai puneti odata si sunt in masura raspund.Cand aduceti cuvinte de lauda la unele persoane,in special lui V.Croitor in scrieti frumos numele.Dv. va ascundeti cand aduceti acuzati dupa numele V.C ROITOR,lucru care nu este chiar corect. Dl V. Horlescu, nu este greu s-ai numesti , dar este greu sa aduci acuzati si sa fi si credibil in ce spui.Dv. personal cunoasteti un pastor pe care in puteti acuza ca a colaborat cu securitatea. Scrieti numele lui aici pe acest blog.V.Croitor ,este singurul care a dat nume de informatori , voi doar acuzati ,vreti sa fie judecati dar nu aveti curaj sa numiti doar un colaborator.Informatori pe care in vedeti dv. sunt ca teroristi la revolutia din 1989.Toata lumea a auzit de ei dar nu ia vazut nimeni.Sa fiti sanatosi cu toti……..

 25. FB zice:

  Pana la urma Mia cu atitudinea lui,ba de avocat,ba de procuror are si dreptate,cine? De fapt,e un secretariat(secretar) cel care a editat aceasta scrisoare.A merge pana acolo incat a se face rugaciuni de excorcizare a cultului,cu toti cei ce-i apartin ça si conducatori e prea mult,trebuie tratata probléma cu seriozitate si raspunsurile sa fie date cu intelepciune.Gasita tinta deconspirata apoi se poate lua atitudine dar asa la gramada nu merge,prea e amatorism.!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s