Executivul care l-a luat pe „nu” în brațe

Între întâlnirea de la Brașov (prealegeri) și cea de la Bistrița (alegeri), CRPC a trimis conducerii centrale a Cultului o sesizare privind modul în care au decurs evenimentele de la Brașov. Știu că au fost și alte comunități care au trimis în scris reproșuri față de cele întâmplate sub oblăduirea vechiului Executiv. Motivul pentru care a fost trimisă scrisoarea a fost simplu: dacă nu se punea capăt unor practici, era limpede că se vor repeta și la Bistrița. Or, după cum știți, la Bistrița lucrurile au decurs și mai rău.

Punctul al doilea din răspunsul primit de la Executiv vizează această scrisoare trimisă de CRPC. Noi nu am spus nimic despre ea pe blog, fiind un document intern adresat de o Comunitate conducerii centrale a Cultului. Iată ce ni se spune, la 4 luni de la trimiterea scrisorii:

Scrisoarea era înaintată „Conducerii centrale a Cultului Creștin Penticostal”, după cum scrie în acest răspuns. După cum am arătat în postarea precedentă, responsabilitățile pe care le au liderii din structurile centrale fac obiectul unor jonglerii atunci când cei votați și plătiți nu au interesul să judece cu dreptate. Luându-l pe nu în brațe, autorii acestui răspuns uită că din punct de vedere statutar aveau datoria să acționeze, fără să mai aștepte măcar să se întrunească Consiliul Bisericesc. Statutul Cultului Penticostal le dădea suficientă autoritate pentru a analiza acea scrisoare. Sublinierile din articolele din textul Statutului îmi aparțin.

Art. 87. – (1) Comitetul executiv este însărcinat cu conducerea curentă a Cultului Creştin Penticostal – Biserica lui Dumnezeu Apostolică din România prin Biroul permanent şi se compune din: preşedinte, 2 vicepreşedinţi, secretar general, trezorier şi 2 membri.
B. Atribuţiile Comitetului executiv
Art. 88. – (1) Atribuţiile Comitetului executiv sunt:
a) conduce activitatea curentă a Cultului Creştin Penticostal – Biserica lui Dumnezeu Apostolică din România;
b) duce la îndeplinire hotărârile Consiliului bisericesc;
c) rezolvă, la solicitarea comunităţii regionale, teritoriale sau etnice, problemele deosebite care apar în cadrul bisericilor;
(3) Comitetul executiv se convoacă de către preşedintele Cultului Creştin Penticostal – Biserica lui Dumnezeu Apostolică din România şi se întruneşte trimestrial sau ori de câte ori este nevoie.
Art. 89. – (1) În desfăşurarea activităţii sale, Comitetul executiv este ajutat de către Biroul permanent, care este format din: preşedintele cultului, vicepreşedinţi şi secretar general.
(2) Biroul permanent este un instrument de lucru, ajutător în susţinerea activităţii Comitetului executiv.
(3) Biroul permanent soluţionează probleme cu caracter urgent, de natură administrativă, prezintă referate, rapoarte, informări din partea departamentelor de specialitate sau orice alt tip de documente în vederea informării corecte şi exacte a Comitetului executiv.
(4) Biroul permanent analizează şi investighează problemele ivite şi prezintă concluziile Comitetului executiv, care decide asupra modului de soluţionare a acestora.

De îndată ce scrisoarea a ajuns la conducerea Cultului, normal era să fie declanșate aceste căi statutare de a răspunde în timp util.

Și mai normal era să se sesizeze dumnealor până să scriem noi sau alte comunități o scrisoare, fiindcă ce s-a petrecut acolo a fost în văzul lumii.

Dacă admitem că ar fi avut voința de a acționa, dar nu au avut timp sau nu au știut că Statutul le dă dreptul să acționeze, acțiunile ulterioare dovedesc faptul că NU au vrut să acționeze. Dacă ar fi vrut, într-adevăr, să pună problema în Consiliul Bisericesc, ar fi putut să o facă în ianuarie, și atunci să ne trimită răspunsul. De ce nu au prezentat scrisoarea în CB din ianuarie?

Îmi scapă logica acestei metode de lucru: „Nu am acționat noi, Executivul sau Biroul Permanent, fiindcă aveam nevoie de CB. Acum însă, în luna martie, trimitem totuși un răspuns pe care în luna noiembrie nu am putut să îl trimitem.”

Reclame
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

6 răspunsuri la Executivul care l-a luat pe „nu” în brațe

 1. Pingback: 10 postări în Top 100 WP (05.04.2011) « România Evanghelică

 2. Daniel H zice:

  Sa-i vedeti si pe cei din regionale ce „vioi” se misca cand trebuie rezolvata o problema in bisericile locale…. tre sa te ploconesti la ei ca la oficialitati! Nu mai spun ca daca incerci sa-i contrazici risti sa fii dat afara din „biroul oval”.

 3. miazabalt zice:

  Va rog primiti cateva versuri…… Imi pare asa ciudat Ca avem atata vreme pentu „URA” Cand viata n-ui decat o picatura Intre acest moment si celalalt Si e neinteles de trist ca nu culegem flori Ca nu privim la cer mai des ca nu „iubim” Noi care atat de repede murim……………..

 4. Pingback: 12 postări în Top 100 WP (06.04.2011) « România Evanghelică

 5. Catmiel zice:

  Iubirea de sine ,de interese propri, de pozitii privilegiate, de putere, de bani ,de… intotdeana a condus, conduce si va conduce la ura si rautate fata de ceilati. Deasemenea rautatea este asociata cu viclenia, ca doar ” nici un rau nu vine singur”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s