Răspunsul integral la discuția de la Executiv

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

26 de răspunsuri la Răspunsul integral la discuția de la Executiv

 1. Mitch C zice:

  La punctul 4 au vrut sa spuna 2011 sau au inceput scrisoarea prin iulie anul trecut si acum au terminat-o?

 2. Daniel H zice:

  Vai de cel ce a tehnoredactat scrisoarea, saracul a incurcat-o, il inghit Rechinii. 🙂

 3. miazabalt zice:

  Dupa ce am citit acest raspuns eu cred ca este foarte corect . Am doar o singura nedumerire ca la pumctul 3 ultima parte se vorbeste de unele tensiuni creiate la Brasov si la Bistrita , fara sa se aminteasca cine a creiat aceste tensiuni.Aici frati care au scris si semnat acest raspuns au gresit , trebuia scrisi cu nume si prenume toti care au creiat tensiuni ,si sanctionati corespunzator , pentru nesupunere fata de conducerea aleasa prin vot secret.As ruga presedintele cultului , secretarul general si pe toti membri comitetului executiv sa ia atitudine si sa intervina pentru a opri denigrarea BISERICI PENTICOSTALE SI A CULTULUI PENTICOSTAL. Pana cand mai suportati oameni buni? ……… Rezolvarea problemei e la voi . BOALA LUNGA MOARTE SIGURA.

  • 🙂
   Mia, mă declar de acord cu tine. Cei care au creat tensiunile trebuiau sancționați. Din păcate, ar fi fost prea mulți și prea sus-puși. Și nu pot să își dea sancțiunile chiar singuri. Pentru că tensiunile sunt rezultatul unei promisiuni solemne făcute la Timișoara cu peste 5 ani în urmă, că va fi înființată o comisie și că vor aborda serios acea chestiune. Ei bine, uite că am ajuns să te și citez, spunându-le fraților ceea ce spui și tu: „Rezolvarea problemei e la voi . BOALA LUNGA MOARTE SIGURA.”

   • miazabalt zice:

    Pt. V. Croitor. Eu nu o sa apar niciodata un informator care a dat informati la securitate ,iar cei despre care sa dat informati au avut de suferit. Dar trebuie dovedit corect cu documente si marturi.Informatia data de BRADIN GHEORGHE(presedintele cultului la acea vreme) despre SUTEU IOAN de la Cintei, precum nu a reparat combina si tractoru ca sa participe la recoltat,este dupa opinia mea un fals grosolan , facut de securisti si preluat de dv. in R.M. Cum persoanele vinovate de tensiunile creiate au nume si anumite functi , de ce nu le dati pe fata ,precum pe cei din carte(RM). Am spus si mai spun odata sa nu uite nimeni; VASILICA CROITOR ESTE SINGURUL CARE A DAT NUME DE INFORMATORI ,CARE AU FOST SAU SUNT PASTORI IN BISERICA PENTICOSTALA. Daca mai este cineva care cunoaste si poate dovedi sa spuna sa ii cunoastem si noi ,daca nu terminati odata cu informatori. EU NU CUNOSC NICI UN INFORMATOR (pastor penticostal) SI NICI NU CRED CA AU FOST…………….

    • Mia, aștepți în zadar să pun pe blog mărturii despre păstori informatori și alte asemenea informații. Ceea ce am avut de spus despre fenomenul colaborării am pus în carte, iar ceea ce voi avea de adăugat voi pune în alte cărți. Însă blogul servește altei cauze. Vreau să știi că au fost persoane care au vrut să răspundă la solicitarea pe care o faci de multă vreme, de a posta informații despre păstorii care i-au vândut, iar eu nu am permis publicarea acelor mesaje. În fapt, tu și alții insistați să fac ceea ce ați strigat în gura mare că nu trebuie făcut: să fac din blog un târg de zvonuri sau acuzații.

     Vreau să mai subliniez modul ieftin în care lecturezi cartea Răscumpărarea memoriei. Nu uita că vorbești, totuși, cu autorul cărții, nu cu niște oameni care nu au auzit de carte și vor lua de bun ceea ce spui. Iată ce scrii mai sus:

     „Informatia data de BRADIN GHEORGHE despre SUTEU IOAN de la Cintei, precum nu a reparat combina si tractoru ca sa participe la recoltat,este dupa opinia mea un fals grosolan , facut de securisti si preluat de dv. in R.M.”

     Citește atent la pagina 174. Acolo scrie altceva. Securitatea nu spune că a primit aceste informații de la Bradin! Dimpotrivă, Securitatea l-a informat pe Bradin de aceste acuzații (care pot să fie în totalitate false!), dar Bradin a fost montat de Securitate să îl excludă pe Șuteu din Cult! Iar această afirmație nu putea să fie falsă, o bravură a unui securist de duzină, fiindcă dosarul era analizat de mai mulți ofițeri, la o direcție specială din aparatul de Securitate.
     Dacă acestea sunt „defectele” pe care cu perspicacitate ai reușit să le dai în vileag, ar fi bine să începi să ții cartea invers, poate cine știe, începi să-i înțelegi mesajul. Așa zice proverbul, ori stai strâmb și judeci drept, ori te ții foarte bățos, dar judeci strâmb.

    • Daniel zice:

     Mia iti dau un sfat bun, daca te intereseaza sa afli pastori informatori, exista o singura solutie… sa faci o vizita in arhive si sa cauti ce te intereseaza … :)))

 4. Csontos Jozsef zice:

  Pace, frate Vasilica,

  Noi, cei din din Hunedoara, cunoastem bine cazul acestui fost securist, „fratele Gheorghita”. Pot sa spun doar atat, ca daca te vei interesa de el (de fapt el a murit), vei afla multe lucruri, care te vor pune pe ganduri, si nu vor face din el un „martir”, mai degraba un fals pocait, pentru ca a deraiat rau de tot.
  Daca cineva asculta doar atat, cat este postat aici, va afla un martir, dar daca vei cunoaste intreaga poveste, se va convinge de contrariul.

  Cat despre fratele Petrica Dugulescu, pe care el il elogiaza in marturia sa, stim cu totii ca a avut angajament semnat cu securitatea, de fapt a murit in urma deconspirarii sale. (A se vedea cartea Pigmei si uriasi de Daniel Mitrofan, pg. 142-145

  Daca esti dispus, mai putem povesti, pentru ca ar mai fi cateva aspecte de lamurit.
  Cu dragoste frateasca, fratele Csontos

  • Dragă frate Jozsef,
   Chiar recent am primit un email de la un frate care l-a cunoscut și mi-a confirmat că informațiile erau corecte. Dar indiferent de cine este și ce a mai făcut acest om, fie că a fost serios sau nu, el nu spune nimic nou. Cred că nu vă îndoiți de faptul că au fost informatori în biserici, că Securitatea a pătruns până la vârf etc.
   Cu privire la Dugulescu, este un caz care nu mă privește, este din alt „staul” pe care nu l-am cercetat.
   Mi-ar face plăcere să mai putem povesti, așa că am să vă vă contactez prin email.

  • Vali Horlescu zice:

   Am auzit de zicala asta, Mia, la cine te gandesti ca va muri sigur?

   • miazabalt zice:

    PROIECTUL –R.M.–

    • Vali Horlescu zice:

     Mi-am dat seama de mult timp ca asta va doriti , insa acest raspuns nu poate fi si concluzia logica la ce-ati spus dumneavoastra, va citez:
     „As ruga presedintele cultului , secretarul general si pe toti membri comitetului executiv sa ia atitudine si sa intervina pentru a opri denigrarea BISERICI PENTICOSTALE SI A CULTULUI PENTICOSTAL. Pana cand mai suportati oameni buni? ……… Rezolvarea problemei e la voi .BOALA LUNGA MOARTE SIGURA.”
     Proiectul RM nu poate fi si boala si pacient in acelasi timp, e adevarat ca boala „moare” odata cu pacientul, dar cine e pacientul care poate muri din cauza bolii lungi RM?

     P.S. Un doctor in teologie a dat candva un raspuns la o asemenea intrebare, chiar a intocmit o fisa a pacientului cu date despre varsta, examinare medicala, rezultatele examinarii, etc., dar eu nu cred ca avea dreptate.

  • Vali Horlescu zice:

   Frate, Csontos Jozsef, urarea dumneavoastra de pace din inceputul mesajului adresat pastorului Vasilica Croitor nu avut acest dar si asupra mea atunci cand am citit urmatorul pasaj:
   „Cat despre fratele Petrica Dugulescu, pe care el il elogiaza in marturia sa, stim cu totii ca a avut angajament semnat cu securitatea, de fapt a murit in urma deconspirarii sale.”

   E o minciuna sa spui ” stim cu totii ca a avut angajament semnat cu securitatea”. Uite eu nu stiu, ci stiu altceva, ca securitatea a incercat sa-l lichideze in mai multe randuri, ca a fost batut de securitate si familia lui traumatizata.

   Si daca prin expresia „de fapt a murit in urma deconspirarii sale” ati vrut sa insinuati ca deconspirarea ar fi fost cauza mortii pastorului Dugulescu, aceasta ar fi chiar diabolic.

   Sper ca aceste expresii sa fi fost doar niste nefericite exprimari stangace, altfel cuvinte ca pace, dragoste frateasca le-ati folosi intr-un mod naiv daca nu ipocrit.

 5. miazabalt zice:

  Daca dv nu publicati ce spun oameni, atunci nu are nici un rost sa mai scriu . Daca continuati asa , VA UREZ NOAPTE BUNA SI LUNGA .

 6. pete zice:

  mia nu te necajii ca nu plinge nimrni dupa tine goodbye

 7. europa zice:

  Daca nu scrie Mia nu aveti ce comenta ……..

 8. pete zice:

  Europa dupa un comentariu bun nu mai ai ce comenta, si de cind esti avocatul sau putatorul de cuvint al lui Mia

 9. Flavius zice:

  Stimati frati !

  Referitor la adresa sus prezentata , era de asteptat ca raspunsul sa fie de acest gen. Trebuie sa fim realisti . Daca in trecut personalitati importante din biserica au avut legaturi cu securitatea (acest lucru il spun din propria experienta deoarece stiu presiunile facute asupra tatalui meu , in urma „scurgerilor de informatii din adunare”) astazi lucrurile stau cu mult mai rau . Oficialii cultului penticostal , impreuna cu foarte multi pastori , au fost promotorii campaniilor electorale PNL (in trecut ) respectiv PDL in ultima perioada . Cati dintre noi nu stim cum candidatii la diferite functii politice , au fost prezentati cu pompa in bisericile noastre ,au fost facuti fratii nostrii , fara a fi pusa problema moralitatii acestor persoane . Ca o paranteza , la ultimele alegeri , unul din fratii pastori de la noi , vazand ca la unii din popor nu le prea convine si ca sa multumeasca ambele tabere sustinea urmatorul exemplu „fratilor , imaginati-va un om care sta pe marginea unui lac legat la maini , iar in zona multi tantari care navalesc peste el ; daca ii lasi pe omul respectiv la un moment dat se satura si nu mai musca dar daca ii alungi vor veni altii care vor musca iar lucrul acesta se va repeta ” facand referire ca cei care sunt acum la putere sunt satui si „nu vor musca” . Revenind la aceasta adresa , emisa de Cultul Penticostal , raspunsul nu putea fi altfel , eu ma ateptamsa fie chiar mai rau deoarece logic analizand lucrurile constatam ca :
  1. Punerea lucrurilor in lumina ar fi afectat imaginea multor pastori care fac parte si actualemnte din grupurile politice iar acest aspect ar fi avut efect asupra viitoarei campanii electorale .

  2. Este imposibil sa cerem dreptate si lumina unor persoane care nu sunt interesate de lumina deoarece li se vor vedea faptele . Analizarea situatiei si santionarea unor personalitati ar conduce la mari dezvaluiri de fapte ascunse deoarece s-ar ajunge in situatia in care sa se divulge unii pe altii . Incerc sa fiu cat mai generalist insa nu se poate sa nu vorbim de faptul ca personajele bisericesti de la care asteptam sustinere / povatuire/ indrumare / etc ( unii pastorii , presedintii, etc ) nu sunt ei corecti din cum sa mai faca dreptate altora (este ca si in cazul lui ELI care stia de copii lui dar nu lua atitudine ba mai degraba se bucura impreuna cu ei – 1 Samuel 3 : 13-14) . Intreaga presa vuieste despre „retelele penticostale politice ” si internetul este plin de mizeriile si prejudiciile aduse Bisericii lui Christos . Iata doar cateva linkuri :

  http://www.cotidianul.ro/scandalul-tower-implica-universitatea-agricola-cluj-141772/
  http://www.cotidianul.ro/filiala-sau-banda-de-la-arad-161035/
  http://stiri.rol.ro/Sexy-cantareata-alesilor-religiosi-148892.html

  Beneficiile financiare si nunumai au corupt oameni pe care comunismul nu a reusit cu mari terori . Discutam cu un prieten care a participat la un congres penticostal si foarte impresionat imi spunea ca a avut parte de o adevarata expozitie de autoturisme de clasa ! Masini car valoareaza in medie peste 30 -40.000 euro !!! De unde resurse financiare ? Sunt convins a fi slujitor nu este un lucru simplu si sunt multi oameni cu mana larga insa totusi mi se pare exagerat ! Personal sunt implicat in afaceri , sunt partial actionar si conduc trei firme stiind cbine ca banii albii se fac foarte greu – ratele de profitabilitate in economia rela se ridica in medie la 3-4 % din cifra de afaceri . De ex : la o cifra de afaceri de 1.000.000 euro profitul brut mediu este de 30.000 euro din care daca il luam corect trebuie sa platim un impozit de 16 % plus sanatatea de 5.5 % si alte contributii (pensie , somaj , etc), ramanand cu un net de 22-23.000 euro . Insa sa nu uitam ca de vre-o 3 ani economia mmerge in regres si firmele profitabile sunt extrem de putine ! Asadar bani albi se fac geu !
  Strategia de actiune este foarte interesanta si anume ca imediat ce se ridica cate o persoana care sa spuna aceste lucruri este urgent anihilata , pusa de o parte , chiar mesaje profetice cu privire la scopul dezbinarii si uite asa se dezvolta reteaua . Este trist si faptul ca sunt pastori si alti lucratori care cunosc aceste lucruri (personal am vb cu unii dintre ei ) insa nu spun nimic deoarece la multi le este frica sa nu isi piarda scaunele iar altii sunt inlaturati cu diverse acuzatii nerealiste . Cu mare durere si tristete subliniez si faptul ca sunt astazi prorooci folositi in acest sens si poporul este derutat , bombardat cu diverse amenintari , daca nu cauta „pacea si daca se razvratesc ” . Nu de mult am avut o discutie cu doi pastori cunoscuti la nivel national , chiar si afara , referitor la o problema grava care afecteaza imaginea bisericii si in care sunt implicati direct ei iar . Rezultatul a fost interesant . La finalul discutiei mi s-a spus de unul din ei ca nu este adevarat iar pentru ca aveam dovezi le-am pus pe fata – raspunsul a fost : „si ce daca ! ce-mi pasa mie de…. !” . Celalalt nu a spus nimic , insa dupa doua – trei zile m-a cautat si mi-a zis ca am dreptate , insa pacea e mai importanta si trebuie sa fim intelepti ca toti suntem oameni …… .

  Este foarte trist ceea ce se intampla ! CHRISTOS A MURIT SA FIM UN SINGUR TRUP ! CHRISTOS A NEA MANTUIT SA URMAM MODELUL LUI DE VIATA . SUTE SAU POATE CHIAR MII DE MARTIRI SI-AU DAT VIATA CA SA AJUNGA CREDINTA LA NOI . NOI CE FACEM CU EA ? A AJUNS SA FIE OARE O SURSA DE CASTIG ?

  Trebuie sa ne unim toti cei care simtim aceasta chemare ,la lupta ! Penticostalismul , pocaiti si implicit Biserica lui Christos , au ajuns sa fie cele mai denigrate datoita diverselor extreme atat pe perioada comunismului cat si acum . Este ingrozitor sa vezi ca imaginea pocaitilor este asociata cu hoti , micinosi , tepari , psihopati si alte categorii specifice ! „Moda charismatica ” non conformista , extrema celor ingusti care nu cunosc si nu vor sa cunoasca deoarece ei „asa au invatat” , iar pe de alta parte ipocritii , fatarnici care stiu sa pozeze in lucratori adevarati si interiorul lor este putred si lipsit de orice fel de prejudecati , formeaza asta imaginea generala pe care o vad oamenii . Exista o vrba in poporul nostru : „nu exista padure fara uscaturi ” insa parca astazi te intrebi daca padurea nu este formata doar din uscaturi iar vegetatia este asemena oazelor in pustiu .

  Inchei cu credinta ca este adevarat ceea ce zicea Domnul Isus in Matei 16 cu 18 si anume ca portile locuintei mortilor nu vor birui Biserica si totodata asteptand ceea ce apostolul Petru in a doua sa epistola cap. 3 : 9 -14 sunea .

 10. Vali Horlescu zice:

  @Flavius
  „ratele de profitabilitate in economia rela se ridica in medie la 3-4 % din cifra de afaceri . De ex : la o cifra de afaceri de 1.000.000 euro profitul brut mediu este de 30.000 euro din care daca il luam corect trebuie sa platim un impozit de 16 % plus sanatatea de 5.5 % si alte contributii (pensie , somaj , etc), ramanand cu un net de 22-23.000 euro”
  Nu stiu de unde ai aceasta informatie , dar daca presupunem ca lucrurile stau asa, mai bine toti cei care fac astfel de afaceri le-ar inchide si si-ar depune banii la banca.
  Dobanda de 3,5-4,25 % (2,94-3,78 dupa impozitare cu 16%) le-ar aduce cam aceiasi bani sau chiar mai multi decat cei obtinuti dinafacere.Fara efort, fara nopti nedormite, fara sa polueze si ar avea timp sa se ocupe si de proiecte sociale.
  Eu spun ca daca dintr-o afacere nu obtii un profit brut de minim 15% , ceea ce inseamna 10,58 % catig net in mana(dupa 16% impozit pe profit si 16% impozit pe dividende , nu sanatate si alte contributii ), atunci lucrurile sunt critice si trebuie sa ai in vedere sa schimbi ceva ca sa obtii mai mult sau sa faci altceva.
  Poate ceva ce a facut Cornel Nistorescu care e milionar in euro.
  Pomenesc acest nume fiindca l-ai folosit ca una din surse mai sus.
  Oare ce a facut de are atata avere si acum isi permite sa faca munca in folosul comunitatii pe post de lup moralist la REALITATEA , ANTENA 3 si pe net la Cotidianul?

  Apropo, stie cineva in ce stadiu se afla dosarul de cercetare penala privind accidentul facut de acest domn?
  Pentru cine nu stie despre ce e vorba sau vrea sa-si reaminteasca poate sa acceseze urmatorul link: http://www.220.ro/video-news/Cornel-Nistorescu-A-Accidentat-Doi-Tineri/e45gnB7IG8/

  • flavius zice:

   Stimate domn ,

   1. Subiectul mesajului postat de mine , nu este legat de rentabilitatea afacerilor in Romania . Referitor la rentabilitatea afacerilor , respectiv la situatia economico-financiara , v-as sugera sa studiati statisticile privind economia nationala in perioada – 2008 – prezent (bilant la iunie 2011).Daca nu va descurcati , societatea pe care o reprezint este acreditata sa va ofere consultanta in afaceri . Asa cum am precizat mai sus , discutia este in contextul crizei economice , iar ceea ce sustineti dvs. este o aberatie – peste 50 % din intreprinderile din Romania , au inregistrat pierderi in aceasta perioada . Asta ce inseamna ca vindem tot si punem banii in banca ? De asemenea am vrut sa subliniez faptul ca anumite persoane , care fac parte din „curtea noastra ” au avut „binecuvantari ” extraordinare in urma implicarii politice iar aceasta situatie ii determina sa trateze adevarul altfel .
   2. Subiectul nu vizeaza activitatile sau afacerile d-lui Cornel Nistorescu . In exemplele prezentate am vrut sa subliniez faptul ca in zilele noastre incepe sa fie o rusine sa te numesti penticostal deoarece , foarte multe fapte de coruptie si in special mizerii politice , sunt legate de personalitati care activeaza in biserici . Sper ca nu v-am jignit . Daca s-a intamplat asa , imi cer scuzele de rigoare.
   3. Adevarul intotdeuna are doau probleme :
   a. costa
   b. doare

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s