Răspuns unuia care s-a hotărât să nu înțeleagă

Un tânăr care se semnează pocsoara daniel a pus un comentariu lung pe blog. Răspunsul meu este redat mai jos:

Dragul meu,

Mesajul tău mi-a stârnit interesul prin faptul că ai declarat că ai căutat să înțelegi în mod obiectiv istoria bisericii, citind și studiind de-a lungul anilor. Am început citirea sa cu mare atenție. Din păcate, ideile prezentate sunt superficiale și contradictorii. În afară de faptul că se încearcă atingerea unei corzi sensibile, nostalgice, mesajul nu oferă nicio temă serioasă de dezbatere. Ori nu ai citit cartea, ori, așa cum afirmi la un moment dat, refuzi să citești cu mintea deschisă. Iată zece dintre afirmațiile pe care le faci în comentariul tău:

1. „De unde atâta ură?”

Ai putea să mă lămurești unde ai observat tu ură, în cele 460 de pagini ale cărții mele, în cele peste 200 de postări de pe blog, în interviurile acordate etc.?

2. „orice s-ar scrie la aproape 50 de ani de la plecarea in vesnicie a fratelui bradin, noi stim ce sa credem fiind convinsi k a fost un om a lui Dzeu, cu plusurile si minusurile sale”

Acest mod de a lectura cărțile de istorie este pierdere de timp. Dacă „orice s-ar scrie” pentru tine nu are importanță, atunci nu înțeleg de ce mai citești. Normal ar fi să verifici, să analizezi, să cercetezi, și apoi să iei ceea ce este bun. În fine, oricine are dreptul de a-și închide mintea la orice argumente, iar unii se pare că își folosesc acest drept din plin…

3. „nu cred k sii imagineaza cineva scriind despre cineva de rau(nici despre dusmanii lor)”

Poate că ar fi bine să lecturezi puțin Biblia, să îți amintești că în Cartea sfântă sunt scrise multe fapte rele ale slujitorilor lui Dumnezeu.

4. „dumneavoastra luati sistemul comunist drept martor de buna credinta si ne scrieti noua bisericii penticostale istoria acestor ani”

Este falsă presupoziția ta că iau drept martor de bună credință sistemul comunist. Acesta este un martor imperfect. Deși nu sunt de acord că toate dosarele sunt 100% adevărate, nici nu putem accepta că sunt 100% false. Despre modul în care trebuie utilizate informațiile din dosarele Securității am mai vorbit. Documentele trebuie studiate cu ochi critic, comparate cu alte surse etc. Istoria este o știință și trebuie respectată ca atare.

5. „…noua, bisericii penticostale arhiva securitatii ne este singura sursa de a ne descoperii trecutul…”

Dacă ai spus că ai citit cartea, atunci mă întreb cum se face că nu ai observat că am folosit multe alte surse, multe documente din diferite arhive, nu doar de la CNSAS, precum și studii de specialitate?

6. „nu era mai corect oare sa fie chestionati traitorii acestori vremuri?”

Nu ai observat că am intervievat pe câțiva dintre „trăitorii” acelor vremuri? Văd că te referi la Caraman, uitând faptul că el nu a fost recunoscut ca un erou al credinței. Te-ai întrebat de ce nu ne cunoaștem eroii?

7. „sunt mahnit pt k mai faceti afirmatia k tot ce apartine bisericii penticostale inainte de 1951, este traditie, adica?”

Unde ai citit asemenea afirmație!!! Chiar ai citit cartea Răscumpărarea memoriei sau o altă carte?

8. „arestati si cu averile confiscate(asa k fratele bochian si k fratele bradin)”

Poți să îmi oferi și ceva mărturii care să susțină afirmațiile tale?

9. „un crestin nu vb de rau pe nimeni”

În loc de răspuns, am să citez cuvintele unui creștin de care sper că ai auzit. „Să păstrezi credinţa şi un cuget curat, pe care unii l-au pierdut, şi au căzut din credinţă. Din numărul lor sunt Imeneu şi Alexandru, pe care i-am dat pe mâna Satanei, ca să se înveţe să nu hulească.” Se pare că Pavel avea altă părere când era vorba de cunoașterea adevărului.

10. „si chiar de ar fii adevarat ce s-a scris in cartea aceasta nu uitati k dragostea acopere totul”

Dragul meu, versetul la care faci referire l-ai prezentat trunchiat și în afara contextului. Dacă sunt persoane care greșesc față de noi, suntem datori cu dragoste să le oferim iertarea. Aici nu este vorba de un conflict între noi și altcineva. Nu e vorba de iertarea pe care trebuie să o acordăm în mod individual. Aici este vorba de înțelegerea istoriei noastre, de acceptarea compromisurilor, și de îndreptarea noastră. Când vorbești despre David, nu spui fraților, textul acesta nu-l putem citi, fiindcă dragostea acoperă păcatele, hai să citim doar Psalmii săi…

În încheiere, am să pun și eu o întrebare, mai degrabă retorică: Dacă dragostea acopere cu așa ușurință păcatele, cum se cheamă oare atitudinea care a făcut să se acopere douăzeci de ani mai cu seamă faptele de eroism ale unora carea au murit aproape anonimi, precum Constantin Caraman?

Reclame
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

13 răspunsuri la Răspuns unuia care s-a hotărât să nu înțeleagă

 1. David Damian zice:

  Ne suparam pe dumneavoastra frate Vasilica pentru ca suntem nostalgici si cartea atenteaza la amintirile noastre fie ele chiar si lipsite de obiectivitate. Spre bine sau spre rau , ne bucuram azi de o libertate fara precedent , libertate care permite concurenta de idei si pe de alta parte o emancipare a demagogului . Oricit de saraci suntem in cuvinte , oricit de eronat ne exprimam nemultumirile, intuitia chiar si fara argumente obiective ne indeamna la crez. CREZUL ca comparativ cei de azi nu arata deloc mai bine ca cei de odinioara. Crezul ca mai multa lume stie cine a fost fratele Pavel Bochianu decit cine este actualul conducator CP sau cei interimari . Crezul ca Pavel Bochian a fost iubit in procentaje mai mari decit actuali conducatori . Nu e nimic gresit sa ne iubim inaintasi . Nu stim care au fost regretele lor sau daca si-au marturisit greselile . Ca si noi , sunt sigur ca si-au facut procesele de constiinta de rigoare. Biserica noastra , cum si celelalte au la baza CREDINTA nu argumente obiective. Oricit de tentat ar fii sa matematicizam comportamentul spiritual bazat pe evidente scrise si uneori manipulate, imi este imposibil sa cred ca ” Credinta in Dumenezu nu ar avea de suferit. Dar cred din tot sufletul ca actuala conducere a cultului functioneaza in metode invechite, ea ne avind societatea comunista care sa ii inhibe dezvoltarea si reformarea. Eu zic ca ar trebui sa ne asumam trecutul cu bunele si relele lui ..asa cum spune comunicatul CP, dar mai frumos ar fii sa ne asumam prezentul , comportamentul postrevolutionar. Sa examinam modul in are CP a inteles sa ceara retrocedari. Unde cred eu sau comis abuzuri . Patrimoniul biserici CP a crescut simtitor, bisericile sau dezbinat si inmultit. La Sibiu CP a obtinut prin litigiu bunuri zic eu ilicite care nu leau apartinut niciodata. Banul contribuabililui a mers departe in unele situatii intro tara in care coruptia judiciara este si a fost in floare pe timp de tranzitie. Imbogatirea clasei conducatoare a CP duce la multe semne de intrebare..Aveti material foarte mult si se pot scrie multe carti despre comportamentul prezent care nu aduce cu nimic mai multa cinste CREDINTEI comparativ cu modul in care a fost condus CP pe vremea comunista. Poate asta vrem sa exprimam ori de cite ori ne frustreaza atacurile vis a vis de frati care neau fost dragi

 2. Vaisamar zice:

  Vasilică, ar trebui să-ţi faci un principiu ferm: nu răspunzi comentatorilor care siluiesc cu sânge rece limba română, scriind în mod repetat „k” în loc de „că” (ori alte blazgonii) şi care îi „prescurtează” pe Dumnezeu şi pe Isus, că probabil îi dor degetele ori n-au timp să scrie cuvintele întregi, fără a le ciopârţi. Aceasta e generaţia twitterizată şi facebookizată care habar nu are de istorie şi de lucruri serioase. Slavă Domnului că există Twitter şi Facebook, dar, dacă oamenii nu au lecturi decât din ceea ce se postează pe Twitter/Facebook, trebuie pur şi simplu ignoraţi. Aşa e drept: ignoranţii trebuie ignoraţi.
  .
  Cât despre reproşul „De ce aţi folosit atât de mult arhivele şi n-aţi făcut interviuri de istorie orală”, trebuie spus clar că, venind din partea unuia care abia leagă bine ideile şi literele, el este neobrăzat. Un asemenea reproş poate veni din partea unui cercetător care a lăsat în urmă volume serioase de istorie, nu din partea unui semialfabetizat. A-i spune cuiva: „De ce n-ai făcut tu ceea ce nici eu n-am făcut” intră lejer în categoria „Tupeu cu premeditare”. Cine îl împiedică pe acest frate pasionat de istorie să-şi ia reportofonul la subraţ şi să colinde ţara în lung şi în lat pentru a aduna mărturii de la cei care au trăit decenii bune sub comunism? Sau măcar din judeţul în care locuieşte? Admit critica din partea unuia care deja a făcut asta şi care ştie ce travaliu presupune munca de cercetare. În schimb, critica unuia care nu face nimic e de drept „nulă şi neavenită”.
  .
  Să mi se ierte asprimea, dar comentariul meu nu vizează persoana comentatorului, ci atitudinea în sine, care are o răspândire destul de mare între confraţii noştri.

  • David zice:

   Doresc sa incep prin a felicita pe Fratele Pocsoara Daniel din comuna Paulis pentru curajul exprimat. De ce sa placa tuturora cartea Fratelui Vasilica Croitor? Dinsul se afla in majoritate va asigur eu . Nu va pot asigura ca are dreptate. Din cite stiu , prieteni si familia mea au o admiratie deosebita si pentru talentul de scriitor a Fratelui Vasilica, precum si pentru initiativa aceasta minunata de a ne oferi o perspectiva asupra unei perioade dificile. Ma bucur daca fratele Pocsoara a cumparat cartea. Istorici si scriitori nu sunt renumerati adecvat educatiei si efortului depus. E timpul sa li se recunoasca meritele . Noi am ajuns in diaspora pentru ca am fost in minoritate in Romania , deci marginalizati. Asta nu inseamna ca nu am avut dreptate!!!. Al doilea punct pe care vreau sa il aduc in discutie este dezapropul fata de propunerile fratelui ” Vaisamar”. O sa retractez in momentul in care dinsul ofera meditatii in mod gratuit tuturor fratilor Penticostali fara a pretinde vreo renumeratie finaciara. Eu spun ca referinta la generatia Twiterizata este deplasata , si el stie de ce o face. Sigur nu crede despre fratele Daniel ca posteaza pe Twiter sau pe Facebook . Ignorantii trebuie ajutati sa ajunga la lumina. Cum altfel vom putea razbi, darami-te progresa. O persoana neobrazata este una care cu buna stiinta ofenseaza. Din nou ma indoiesc ca fratele ” Vaisamar” ar crede ca fratele Daniel o face cu rea intentie, cel mult putem specula ca este instictiv!!. Frate Vaisamar , tupeu cu premeditare? Pai eu mai postez si ma feresc sa fiu in vreo extrema de teama ca posturile mele nu vor trece scrutinul blogului . Citesc cu mult interes toata postarile tale, ele find cu citeva trepte mai sus decit cele obisnuite, insa data asta trebuie ca ai beneficat de influenta si ai reusit sa depasesti o cenzorizare. Spre final final iti doresti o iertare a asprimi. M-am bucurat desi este tare neclar cum putem separa comentatorul de o atitudine atit de clar exprimata. Te rog mie sa nu imi dai o replica la fel de dura. Eu chiar imi doresc toate postarile publicate. Pe Twitter sau Facebook la generatia tinara ma duc degeaba. Scindatul cuvintelor a evoluat asa de mult incit cred ca este necesara predarea in scoli si reglementarea noilor forme de expresie inainte sa ajungem sa nu mai intelegem nimic din babiloniada lor. In rest, multa pace si success in munca pe care o depui . Postarile tale sunt intotdeauna ” refreshing” si nu mi-as ierta intransigenta de a te ” critica” daca asa ceva te indeparteaza de pe site.
   Multa pace!!

   • Vaisamar zice:

    Nu mă deranjează dacă dezaprobaţi ori criticaţi atitudinea mea din comentariul anterior. Sunt extrem de revoltat că oameni care nu ştiu / nu pot /nu vor să scrie corect româneşte se apucă să caute nod în papură altora. Altfel spus, sunt sătul de atotştiutori habarneavuţi.
    .
    Am văzut la viaţa mea tupeişti şi ignoranţi care spun „să mi se ierte incultura” sau „din subcultura mea” şi care se bagă fără rezerve în subiecte care îi depăşesc complet. Răspunsul pe care l-aş da acestor oameni e: „Îţi iertăm incultura, dar nu te băga în discuţii dacă nu te pricepi”.
    .
    În principiu, sunt extrem de caustic cu toţi cei care se trezesc ei să-i spună autorului cum trebuia scrisă cartea, în condiţiile în care ei n-au scris nici măcar un articol ştiinţific la viaţa lor!
    .
    Oamenii au dreptul să spună: „Aşteptăm o carte de interviuri, o istorie care să ia în calcul mărturiile celor aflaţi în viaţă etc”. Dar nu: „Nu trebuia aşa, ci aşa”. Cine crede că trebuia altfel, să facă altfel!
    .
    Arătaţi-mi şi mie o persoană din generaţia veche (fără Twitter, Facebook etc.) care scrie „k” în loc de „că”!

    • alaxandra zice:

     Cred ca prescurtarile de gen tin de generatia sms si mIRC.

     Oameni carora le e lene sa scrie pana la capat, uneori le e lene sa gandeasca pana la capat. Cam aici e marea lor problema.

     Nu mai zic de cei din generatia veche, care au aterizat pe bloguri + retele sociale si care „au prins” moda cu cu scrierea asta minunata. (Il dau ca exemplu pe tata, caruia i se pare amuzant sa invete sa scrie asa…).

     Pe de alta parte si eu am citit cu greu comentariul fratelui Daniel. Am apreciat rabdarea fratelui Vasilica Croitor, de a raspunde si de a o face detaliat.

     OK. Ii ignoram. Si vor deveni din ce in ce mai multi. Si apoi?

    • David Damian zice:

     @ Vaisamar :Am văzut la viaţa mea tupeişti şi ignoranţi care spun “să mi se ierte incultura” sau “din subcultura mea” şi care se bagă fără rezerve în subiecte care îi depăşesc complet. Răspunsul pe care l-aş da acestor oameni e: “Îţi iertăm incultura, dar nu te băga în discuţii dacă nu te pricepi.
     Acesti oameni se insuleaza impotriva replici devansind critica prin a admite incultura in prealabil. Totusi postarile lor ar trebui admise din mai multe motive. In primul rind avem dreptul la replica sa le demontam. In al doilea ele ne trezesc din monotonie. Si apoi in al treilea rind, sa nu uitam ca cei ignoranti daca tot vorbim de istorie au trecut prin foc si ghilotina clasa intelectuala. Ma gindesc ca a fii caustic cu ei este perfect justificat istoric vorbind insa in ratacirea mea sper ca tolerarea si educarea celor care stiu mai putin este de dorit. Cred ca am fost inteles gresit. Eu apar dreptul fratelui Pocsoara Daniel de asi spune parerea dar nu am exprimat ca sustin si punctul dinsului de vedere. Nu cred ca am postat niciodata dezaprobul fata de lucrarea fratelui Vasilica Croitor. O admir sincer si in plan spiritual si in plan istoric. Ba chiar sunt de parere ca nu este sustinut suficient nici din punct de vedere material si nici spiritual. RM rascoleste si indeamna la trezire. Ori CP in somnul sau adinc numai de asa ceva nu are nevoie. Acesta este motivul pentru care eu cred ca RM are rezonanta in minoritate, din nefericire

   • Vali Horlescu zice:

    „O sa retractez in momentul in care dinsul ofera meditatii in mod gratuit tuturor fratilor Penticostali fara a pretinde vreo renumeratie finaciara.”
    Va ofer eu un argument la care sa va ganditi daca puteti retracta.
    Emanuel ofera aceste meditatii mai mult decat gratuit de ceva timp. Trebuie doar ca fratii penticostali sa acceseze blogul sau si vor afla lucruri foarte utile ce le-ar putea rispi in timp ignoranta si deasemenea pot vedea cum se scrie foarte corect romaneste.

 3. Ioan C. zice:

  ” Deci nu vă temeţi de ei, căci nimic nu este acoperit care să nu iasă la iveală şi nimic ascuns care să nu ajungă cunoscut.”
  ( Matei 10: 26).

 4. Daniel G zice:

  Si daca dreptatatea nu este la voi!?
  Nu am nimic cu cei ce muncesc intelectual, dar se da o tenta de superioritate celor cu diplome fata de „plebeii” de rand. Fiecare are dreptul la opinie, mai ales ca suntem frati. Mie unul putin imi pasa daca cineva scrie sau vorbeste cu greseli gramaticale, unii insa, se simt deranjati si ii desconsidera pe cei nescolati, atat de mult… Ma deranjeaza aroganta: eu sint doctor tu esti plebeu de rand, nici nu ai dreptul sa deschizi gura in fata mea daca n-ai scris un articol! Toti ar trebui sa fim una in Hristos! Dar in realitate sint semizeii cu carti si doctorate si muritorii ordinari, inculti sau semidocti pe de alta parte.
  S-ar putea prea bine sa nu aveti dreptate fratilor. Nu am alt argument decat atitudinea burzuluita si modul in care va aparati identitatea personala si bravurile. Rascumpararea memoriei este o secure a razboiului la care Dumnezeu este un simplu spectator, actorii sint altii, altii trag si sforile…

 5. @Daniel, nu am intervenit până acum în comentariile lansate pe blog, din diverse motive, însă le-am citit cu atenție. Este adevărat că fiecare are dreptul la opinie, este adevărat că am acceptat mesaje și din partea unora care după cum scriau arătau că nu au multe în comun cu școala sau nu au respect pentru interlocutor (cu excepția celor care nu trăiesc în România și nu mai folosesc limba maternă decât rar – pe aceia i-am scuzat).
  Cu toate acestea, când oameni lipsiți de o pregătire temeinică nu își cunosc „măsura” și se aventurează să dea lecții pe un tărâm de care sunt străini, atunci este cazul să li se mai amintească nițeluș că mai au de făcut niște teme. De exemplu, interlocutorul care m-a determinat să îi răspund prin această postare, îmi reproșa că nu am făcut interviuri cu eroii pe care îi cunoaște el, ignorând total că în carte sunt menționați mulți martori oculari, că aceștia au fost intervievați. El dă lecții despre cum se scrie istoria, fără să înțeleagă ce este aceasta. Mai mult, el îmi spune ce ar trebui să scriu, fără însă a uita să menționeze că el nu ia în serios oricum ceva care contrazice ideile lui preconcepute: „orice s-ar scrie la aproape 50 de ani… noi stim ce sa credem fiind convinsi …”. Să am pardon, acest tip de ignoranță trebuie sancționat, fiindcă este IGNORANȚĂ CALIFICATĂ. O ignoranță asumată, de care omul este fudul.
  Și chiar dacă ar fi să luăm de veridică acuzația ta, precum că noi cei care postăm și comentăm suntem aroganți, numărul mare de epitete și calificative din comentariul tău, precum „plebei”, „semizei”, „aroganți”, „inculți”, „burzuluiți”, „bravuri” etc. nu face decât să arate că te numeri printre cei care disprețuiesc cu îndârjire partenerii de dialog. În timp ce ești nemulțumit de modul în care intelectualii îi tratează pe neintelectuali, arați același tratament în sens invers. Cu alte cuvinte, îi disprețuiești pe disprețuitori…
  Preocupă-te de bârna ta…

 6. Daniel G zice:

  Ma bucur ca ati inteles mesajul meu. Eu locuiesc in diaspora, acest lucru ma face sa vad mai bine mentalitatea si felul vostru de a actiona, care este diferita. Se vede cu ochiul liber ca s-a creeat un conflict, un razboi. De ce va simtiti obligat sa raspundeti oricarui om ignorant si mandru? Nu cumva exista o placere in aceasta polemica? Parerea mea este ca se seamana vant si se culege furtuna. Eu am mai spus o data pe acest blog: de ce nu va separati de cultul penticostal? Pe mapamond sunt sute de organizatii penticostale, nu cumva inca avem mentalitatea comunista de centralizare, ideea de cult si de presedinte, care sunt denumiri puse de comunisti!? La conventia recenta a UP din USA si Canada stiu ca s-au discutat denumirile conducerii: sa nu mai fie presedinte ci episcop etc. Ceea ce m-a uimit este ca au fost in jur de 50 de cereri ale unor biserici din Romania pentru a se afilia Uniunii Penticostale din SUA. (nu stiu daca cifra este reala, dar asa mi s-a spus) E mai usor sa creezi ceva nou decat sa incepi o lupta de gherila care face victime. Si cam asta se intampla, s-a pornit un razboi civil. De aici concluzia este simpla: nu este calauzire divina, nici la unii, nici la altii. Cand exista placerea de a genera conflicte si a dezgropa mortii, este clar ce fel de dorinte sunt in acele inimi. Biserica lui Hristos trebuie zidita, CP cel putin la nivel de conducere numai biserica nu poate fi numit, deci indemnul meu este: iesiti din mijlocul lor, ziditi biserica Domnului!
  In ce priveste cuvintele folosite de mine, stiu bine de ce le-am scris asa. Intr-adevar mandria este cel mai mare pacat cu care luptam. Va doresc calauzire de sus!

 7. descumpanitu zice:

  Urmaresc comentariile de pe acest blog de o buna bucata de vreme cum deasemenea citesc cu placere postarile si comentariile fratelui Emanuel.Daniel Pocsoara isi exprima parerea lui,la nivelul lui de intelegere asupra carti RM, cum a facut-o la randul lui si Mia (intamplator cunosc pe cei doi frati).Vreau sa va spun ca nu impartasesc opiniile exprimate de cei doi in privinta cartii(da, am citit-o)dar as recomanda mai multa ingaduinta fata de noi muritorii de rand.Daniel cel putin nu merita a fi numit „neobrazat” chiar daca o mai fi lipsit la orele de limba romana.Sunt convins ca fratele Emanuel daca l-ar cunoaste personal pe Daniel si familia din care provine si-ar cere iertare pentru cele spuse .
  In ceea ce il priveste pe Mia, ultimul raspuns din partea Pastorului Vasilica Croitoru chiar nu l-am putut intelege cum nu am inteles de altfel continuitate dialogului . Aici are dreptate Vaisamar,ignorati comentariile care vin din partea unor „ignoranti” .
  Multa pace

 8. Mihail zice:

  Sa fiti binecuvintati, dar, citind tot mai mult pe blogurile crestine imi vine incet un soi de nemultumire. Blogoslovanii nostri au inceput sa exceleze in idei cultiste (nu prolet),sa-si arate coltii(diplomele)de arama, sa fie unul mai doctor ca altul, toti stiu unde vine virgula si unde punctul, fr.Daniel este incult, obraznici suntem toti oricum, ignoranta pentru dragostea lui Dumnezeu este aproape totul in toti, dar, mai ramine sa ascultati pe mama mea care se roaga atit de frumos si plinge atit de doctorand in fata lui Isus, macar ca nu are scoala (s-a maritat la 14 ani) incit stai si te dumiresti cum poate da Dumnezeu unora atit de mult. Fratilor, haideti sa ne iubim ca fratii si sa ne gindim serios cite lucruri nu puteaa Isus sa le spuna celor din jurul lui si de fapt ce le-a spus si cum? Mi-ar place sa am titlurile lui Isus, dragosstea data de EL, MINTUIREA ,darul lui nemasurat. Dumnezeu sa ne trezeasca la timp, cit despre scolii, toti stiu ca pocaitii sunt inculti (intrebati pe cei din jur) de ce am vrea noi sa demonstram altceva? Va iubeste un pocait care ar vrea ca 40 de zile sa citeasca pe bloguri numai despre rugaciune si inchinare (ori acest lucru este greu pentru intelectuali, stiu ca pocaitii o fac usor ,devotional, fara ignoranta)Fiti binecuvintati.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s