Un comentariu despre Consiliul Consultativ al Cultelor

Un cititor a scris un mesaj pe care l-am găsit în această seară. Merită semnalat sub forma unei postări.

Ma intreb acum care a fost actiunea presedintelui CCP la aceasta intrunire,a stat numai si a luat notite,sau a si predicat ?De ce spun asta deoarece in momentul in care fratele Pustan a propovaduit evanghelia in biserica ortodoxa,mare parte din actuala conducere a Cultului nu a fost de acord cu lucrul acesta.Si atunci cine a gresit presedintele sau Pustan???.Poate nici unul dar cel putin fr.Pustan a semanat ceva, ramane de vazut cu ce indicatii s-a intors in teritoriu presedintele

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

10 răspunsuri la Un comentariu despre Consiliul Consultativ al Cultelor

 1. ioanjoldes zice:

  Fratele Pustan si-a facut si semnul crucii si a mai facut si alte gesturi subtile care scapa celor neavizati.
  Pe fratele presedinte al CCPR il vedem in fotografie cu Biblia, nu facandu-si semnul crucii!
  Si discutia abia incepe!

  • Nelu Bactan zice:

   Cate semne nu mai fac si ai nostrii pe sub masa. Daca ar face semnul crucii ar fi cel mai mic pacat al lor, daca este.

  • Vali Horlescu zice:

   Sa-ti faci semnul crucii si alte gesturi subtile, da, asta este o hrana mai tare, greu de digerat de catre cei avizati.

  • Daniel zice:

   Dã bine cand porti Biblia asa in vazul tuturor… nu!? 🙂

  • Frate Joldes ce e grav sa calci in picioare pe frati,[a se vedea activitatea pastorilor penti la secu ] sau sa sameni saminta in orce loc ,daca ar fi sa fim sinceri in bisericile noastre a disparut amin si aleluia demult ,Pustan a reusit sa-i faca pe ortodocsi sa tresalte la cercetarea DUHULUI SFINT nu cumva acestia nu trebuie sa auda Cuvintul acum cind si penti sint in C.C.B alaturi de bisericile traditionale sub obladuirea prea fericitului teoctist

 2. Mihail zice:

  Cred ca in primul rind ca cineva are interes de a se infinta acest consiliu consultativ.Biblia nu ne spune nimic despre asemenea consilii, de fapt biblia este mult mai simpla in ceea ce priveste cirmuirea bisericii lui Isus, dar fiindca avem si biserica guvernului si biserica presedentiei, avem si biserica securitatii, normal este sa fie controlate toate aceste biserici deodata cu efort minim, nu? Oricum se dovedeste ,daca mai era nevoie, ca ceea ce a descoperit fr.Vasilica in arhivele securitatii, nu sunt lucruri la intimplare si o data descoperite, acum avem ocazia sa vedem noile forme de perfectionare a controlului bisericilor.Asa din intimplare sunt curios ce norme de lucru vor adopta informatorii nostri, fiindca am inteles ca acest comitet consultativ are doar menirea de a informa cu parerile specifice fiecarui cult, sau am inteles gresit.Oricum normele metodologice de aplicare sunt un alt instrument mostenit de la comunisti , acestea de fapt avind menirea de a asigura eludarea legilor, atunci cind se impunea aceasta. Si oricum, vedem cu cit „respect” trateaza conducerea cultului penticostal marea masa a credinciosilor, intrucit nu raspund interpelarilor unor pastori, d-apoi masei de credinciosi!!! Grea poveste cu puterea.Cit este ea de orbitoare,inrobitoare, nesimtitoare, jignitoare, amagitoare, si ,cine doreste poate continua lista, oricum ,un asemenea comportament numai crestinesc nu este. Domnul sa ne binecuvinteze cu intelepciune si putere sa o rupem cu paginatatea.

 3. Pingback: 14 postări în Top 100 WP (13.05.2011) « România Evanghelică

 4. isac filip zice:

  situatia este mult mai grava
  poza consilului consultativ s a facut sub icoana maici Domnului.
  intalnirea si constituirea consilului s a stabilit si s a discutat cu mult inainte, au fost discutii bilaterale destul de lungi cu strangeri de mana si binecuvantari reciproce, cu cadouri reciproce. constituirea s a anuntat cu patru zile inainte la Consilul European. Chiar daca Consilul Bisericesc nu a fost de acord legatura in acelasi duh exista, principile vor fi puse in aplicare de presedinte, iar patriarhul Daniel il v a consulta pe presdintele penticostal si se vor intalnii la masa sub aceasi icoana si acelasi duh. Duhul est duhul ecumenismului de culoare umanista care nu are nimic cu Hristos si este descris in cuvantarea lui Daniel la consilul Europei si pe care presedintele penticostal si l a insusit in totalitate. cuvantarea este cel mai anticristic discurs tinut pana acum. Pozitia presedintelui la consilul bisericesc a fost aceasi ca intodeauna, lasandu i pe ceilalti sa se ceorovaiasca sa se dea tacit cu cei mai multi. de facut osa faca tot ce stie el. nu este nici un paragraf in statut s l sanctioneze pentru asta. Intrebarea, nu mai se pune cine a colaborat cu securitatea? si cine colaboreaza cu masoneria?

 5. irimie zice:

  dupa cuvantul domnului biserica locala ar trebui sa aiba autonomie.nici pavel nu si-a aratat autoritatea nici chiar in bisericile plantate de el;autoritatea si influenta lui se bazau doar pe dovada puterii vietii lui traite si pe dorinta ca bisericile sa-i urmeze exemplul.cat despre ccc personal nu sunt de acord dar totusi trebuie sa se intample acest lucru in mod oficial ca reprezentantii cultelor sa infirme credinta mantuitoare ca unica ,facand acest compromis de dragul” intelegerii”,ceea ce de fapt biblic inseamna lepadarea de credinta! de fapt pe” sefii” cultelor nu noi i-am ales ci sistemul lumesc ne-a indemnat sa-i avem sa aiba cu cine trata.ar fi ideal ca copiii lui dumnezeu sa refuze participarea la acest ccc pt ca in viitorul statut se va ingradi foarte finut exprimarea credintei unice pe care noi o traim de cand ne-am intors la domnul isus!

 6. isac filip zice:

  asa este, dar ceea ce putem face este sa fim treji si sa i atentionam si pe alti despre pericolul amagirii.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s