A fost sau n-a fost? Un nou episod în procesele lui „Felix”

Mă văd nevoit să întrerup seria postărilor din seria „A fost sau n-a fost”, pentru a vă semnala un caz-școală. De fapt, este o ilustrare din lumea politicului a chestiunii despre care am vorbit în postarea anterioară. Foștii informatori jonglează cu procedurile, profitând de faptul că statul de drept este încă insuficient de puternic, împărțind de multe ori dreptatea ca în anii comunismului. La Timișoara, apoi la Bistrița, am văzut și noi cum pot fi organizare Adunările Generale pentru a bloca dezbaterile libere. Iată cum funcționează lucrurile în mediile politice. Articolul de mai jos este preluat din EVZ, autor: Cristian Şt. Vasilcoiu

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) efectuează verificări la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României (ICCJ), după ce revista Kamikaze a semnalat nereguli organizatorice, menite a „dirija” contestaţia în anulare depusă de Dan Voiculescu, împotriva verdictului de colaborator al Securităţii, către un complet care, statistic vorbind, se pronunţă în defavoarea CNSAS.

Curtea Supremă a decis: Dan Voiculescu a colaborat cu Securitatea

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a României a decis, printr-o hotărâre definitivă şi irevocabilă, că Dan Voiculescu a fost turnător al Securităţii, sub pseudonimul „Felix”. Acesta a atacat hotărârea printr-o cale extraordinară de atac, şi anume contestaţia în anulare. Numai că, a depus-o şi personal, a trimis-o şi prin poştă, contestaţia fiind, astfel, înregistrată de două ori.

“De ce a depus Dan Voiculescu două cereri? E deja o cutumă: în cele mai multe dosare, cererile de judecată se depun atît în persoană, cît şi prin poştă, tocmai pentru a primi numere diferite de înregistrare şi a nimeri la două complete diferite; în funcţie de care complet consideră avocaţii că e mai favorabil, se păstrează doar una dintre cereri, iar cealaltă e retrasă”, scrie Kamikaze, care mai notează: „În cazul lui Felix, s-a întîmplat ceva şi mai amuzant: numărul de înregistrare (17.725) de pe cererea depusă personal pe 18 mai a fost şters cu pastă corectoare şi s-a scris pe deasupra un nou număr: 2.662. Adică un număr mult mai vechi, special ca dosarul să ajungă la Completul VII. Asta deşi toate numerele de la Registratura Generală din zilele de 18 şi 19 mai au cinci cifre şi pornesc de la 17.000 în sus”. 

Toate acestea pentru ca: “Dosarul lui Dan Voiculescu a nimerit la Completul VII de la Înalta Curte, cel mai binevoitor şi îngăduitor complet al instanţei supreme în raport cu turnătorii şi ofiţerii fostei Securităţi. La o consultare a listei de şedinţe a ÎCCJ, se observă că acest complet a judecat, preponderent, în favoarea celor acuzaţi de CNSAS de colaborare cu Securitatea”, concluzionează Kamikaze.

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la A fost sau n-a fost? Un nou episod în procesele lui „Felix”

  1. ANDRUS IONEL zice:

    VULPOII BATRANI AU RADACINILE ADANC INFIPTE,SUNT GREU DE SCOS DIN SISTEM.

    LA FEL SI IN MEDIU BISERICESC.

  2. Pai da, gaseste el un mijloc sa fie drept si curat, fiindca de la oameni e verdictul. Cand va fi dreapta judecata a lui Dumnezeu, nu vor mai exista instante de judecata cum ii place omului.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s