A fost sau n-a fost? Concluzii (4)

Scuzele invocate de către cei care nu au spus adevărul la Timișoara sunt inacceptabile. Degeaba discutăm azi dacă au fost trei întrebări distincte sau numai una singură. Pentru toți era clar când au vorbit consilierii ce anume ne interesa. Toți au răspuns, dar nu toți au spus adevărul.

Doamne, cine va locui în cortul Tău? Cine va locui pe muntele Tău cel sfânt? Cel ce umblă în neprihănire, cel ce face voia lui Dumnezeu, şi spune adevărul din inimă. (s.n.)

Mult e dulce și frumoasă limba care… ne scapă din încurcătură. Cei care și-au permis să inducă în eroare participanții la Congres, ascunzându-se după jocuri de cuvinte, după vorbe cu două înțelesuri, au făcut-o în schimbul adevărului.

Adunarea Generală știa exact de dorea să audă din partea membrilor din Consiliul Bisericiesc, chiar dacă persoanele cu probleme de dosar au spus adevărul lor. Conștiința lor știa realitatea, dar gura a spus altceva, fiindcă știau care era reacția sălii dacă ar fi cunoscut adevărul. Dacă ar fi putut cunoaște adevărul, și anume că unii au avut angajament de colaborare cu Securitatea, decizia Adunării Generale ar fi fost legitimă și nu avea rost să o comentăm. Bună sau rea, decizia era luată în cunoștință de cauză, în mod transparent și democratic.

Dar fiindcă s-au opus cu toate puterile semnării unei declarații scrise, este clar că nu s-a dorit decât ascunderea adevărului. Au reușit la Timișoara, le-a mers și la Turda, la Brașov, la Bistrița și probabil vor mai reuși încă o vreme.

„Veţi cunoaşte adevărul, şi adevărul vă va face slobozi.”

Când vezi cu câtă insitență unii vor să ascundă adevărul, îți dai seama că până și întrebarea „A fost sau n-a fost” este perimată. Ea trebuie rescrisă:

„Mai sunt?”

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la A fost sau n-a fost? Concluzii (4)

  1. ruben zice:

    …si totusi, stiu de la tatal meu care a fost la congres ca un frate pastor a marturisit public despre relatia lui cu Securitatea.

    • Este foarte adevărat și jos pălăria pentru gestul său. Cu atât mai mult sunt de neacceptat jongleriile semantice și semiotice ale altora care pretind că au spus adevărul la Timișoara, dar au amăgit audiența.

  2. Deci ei sunt in continuare in functii si predica si dau lectii? Bun asa…

  3. Tiberiu Lucescu zice:

    „Mai sunt” … al lui Dumnezu? O intrebare care ar trebuie sa ne-o punem toti… si mai des. Vremurile pe care le traim sunt dominate de (doar) predici in biserici, discursuri manipulatoare ale mass mediei, iar lucrurile importante cum ar fi trairea Cuvantului sunt lasate mai pe la urma, ca vorba aia, ce-i in inima nu vad oamenii, doar Dumnezeu. De Rusaliile acestea mi-am dorit o trezire spirituala: MIE!!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s