Guest post – traducerea mesajului lui Cameron Wilson

Nu am reușit să mă ocup de traducerea promisă, dar am primit în seara asta de la altcineva prin email textul în limba română. Mulțumesc!

Dragi prieteni în Cristos,

Împreună cu Marvel, tocmai ne-am întors acasă după 5 zile de experienţe spirituale în care cerul a părut să coboare pe pământ, în tabăra Peniel de vest, care a avut loc în Munţii Sierra ai Californiei, în interiorul Parcului Naţional Sequoia. 

În fiecare zi, valuri de glorie spirituală au cuprins atât organizatorii, cât şi pe toţi tinerii români prezenţi, mulţi dintre ei primind botezul cu Duhul Sfânt în timpul programelor prelungite cu cântări, rugăciuni şi aşteptare în prezenţa Domnului.

Tinerii au venit în principal din bisericile române din Los Angeles, Sacramento şi Phoenix. Ne-am întâlnit la tabăra „Quaker Meadows” localizată la 2,200 de metri altitudine. Pe această proprietate se află şi magnificul  „William Penn”, uriaşul arbore Sequoia.

Deseori, sesiunile planificate la această tabără organizată de Peniel International Ministries au deschis uşa dorinţei aprinse a tinerilor de a aştepta în prezenţa Domnului şi de a se ruga unii pentru alţii. A fost aşa de înviorător să vezi tinerii din diferite biserici slujindu-se unii pe alţii în unitate spirituală. Mulţi taberişti au spus că aceasta a fost cea mai bună tabără Peniel de până acum.

Evenimentele Peniel din Romania, din 1995 au atras deseori mii de tineri români şi au binecuvântat nenumăraţi alţii. O altă tabără Peniel pentru statele din est va avea loc în Tennessee mai târziu în această vară. Pentru mai multe informaţii, scrieţi la <penielcampusa@yahoo.com> sau direct lui Paul Oniga, 16250 No. 40th Lane, Phoeniz, AZ, 85053.

Lucrarea de tineret Peniel a început în România în 1994, când doi studenţi ai unei şcoli biblice au simţit nevoia de a atrage grupul de tineri din biserica lor locală într-o relaţie mai strânsă cu Dumnezeu Duhul Sfânt. Lucian Oniga, din Bistriţa, şi George Găvruş, din Satu Mare, au avut parte de nişte profesori deosebiţi, veniţi de peste hotare, la şcoala biblică ai cărei studenţi erau. Profesorii aceştia le-au deschis celor doi tineri orizontul spre marile mişcări ale Duhului Sfânt care aveau loc în rândul tinerilor creştini din întreaga lume.

Fiind lideri de tineret în bisericile lor, cei doi au dorit cu ardoare să împărtşească viziunea lor privitoare la o viaţă spirituală mai profundă tinerilor care frecventau bisericile româneşti în acei ani de după Revoluţie. Intenţia lor era aceea de a lucra împreună cu bisericile locale, pentru ca experienţa „Penielului” să devină o realitate în viaţa cât mai multor tineri români sinceri. Cuvântul „Peniel” descrie un eveniment din viaţa lui Iacov, menţionat în Geneza 32:24-30. Acolo, Iacov a avut parte de o întâlnire faţă în faţă cu Dumnezeu şi a fost transformat, devenind un slujitor plin de putere al lui Iehova.

Astfel, mişcarea de curând născută şi susţinută în rugăciune a căutat să aducă tinerii creştini din România, rând pe rând, în faţa unei experienţe de tip Peniel. De-a lungul anilor, Dumnezeu a binecuvântat lucrarea aceasta într-un mod deosebit. Pentru a sluji cu adevărat noii generaţii, Peniel a rămas „strâns legat de Stâncă, dar ancorat totodată  în mod creativ în contemporaneitate.” După cum spunea psalmistul: „Vom vesti neamului de oameni care va veni laudele Domnului, puterea Lui şi minunile pe care le-a făcut” (Psalmi 78:4).

De aproape douăzeci de ani, pe soţia mea, Marvel, şi pe mine ne leagă o prietenie strânsă de România. Suntem cu adevărat încântaţi să vedem această manifestare bogată de tip „Peniel” a Duhului Sfânt, revărsând atâta viaţă în tinerii români de astăzi.

În 1990, un păstor din Oradea a rostit nişte cuvinte rămase celebre: „Sunt entuziasmat la gândul noilor noastre libertăţi, dar mă cutremur văzând cât de nepregătiţi suntem să folosim această mare oportunitate. Noi, cei din est, avem dedicarea, însă biserica din vest are experienţa practică. Dacă am reuşi să îmbinăm cumva dăruirea celor din răsărit cu abilităţile celor din apus, nici nu-mi pot închipui ce s-ar întâmpla. Cred că în România ar începe o trezire care s-ar răspândi în întreaga Europă şi chiar dincolo de hotarele ei.” Cred că Penielul face parte din ţelul pentru care pleda acel păstor înţelept cu aproape douăzeci de ani în urmă; este o scânteie sfântă, care ar trebui să fie încurajată şi susţinută, până când întreaga Românie şi Europă vor fi cuprinse de vâlvătaia ei.

Invităm toţi păstorii şi liderii bisericilor române să-şi încurajeze tinerii să-şi dea toate silinţele să participe la o tabără Peniel. Ba mai mult, de ce nu aţi merge chiar dumneavoastră, oferindu-vă sprijinul spiritual? Suntem convinşi că veţi avea parte, ca şi noi, de câteva zile de „cer pe pământ”, văzându-L pe Dumnezeu lucrând cu putere în rândul generaţiei care se ridică astăzi în Biserica Sa.

Cameron şi Marvel Wilson
Discover Your Mission, Emeritus

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la Guest post – traducerea mesajului lui Cameron Wilson

  1. George zice:

    Iata un articol care aduce speranta ca se poate sa mai si gandesti, nu doar sa fii plin de patima:
    http://dorupope.com/2011/07/nietzche-pastorul-si-cultul

  2. Pingback: 7 postări în Top 20 WP (03.07.2011) « România Evanghelică

  3. Pingback: 11 postări în Top 100 WP (03.07.2011) « România Evanghelică

  4. Pingback: 11 postări în Top 50 WP (03.07.2011) « România Evanghelică

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s