Rugați-vă pentru Vegard

Vegard Løkhammer este un tânăr din Norvegia care a venit pentru a sluji în Dobrogea alături de alți 50 de tineri. Au sosit lunea trecută și s-au împărțit pe diverse echipe și activități, ajutând la construcția unei case în Satu Nou, la evanghelizarea copiilor, în proiectele sociale de la Centrul Comunitar sau de la Biserica Turcă etc.

Din nefericire, pentru Vegard misiunea s-a încheiat brusc și devreme, la două zile după sosirea în zonă. În timp ce se afla în localitatea Peștera, pe un câmp, o mașină condusă de un (…) s-a apropiat în mare viteză de grupul de tineri – în jur de 30 –  și l-a lovit din plin pe Vegard. Putea să fie oricare dintre noi. Așa a rânduit Cel care ține toate în mâna Sa, ca Vegard să fie cel încercat.

Vegard este încă în București, în comă, cu multiple fracturi și leziuni, inclusiv la cap. A fost dus pe la spitale în Medgidia, Constanța și București, iar dacă vremea o va permite, astăzi la prânz va fi transportat cu un avion sanitar în Norvegia.

La cei 19 ani ai săi, Vegard este un tânăr pasionat de Scriptură, foarte dedicat Împărăției. Biserica noastră a început un lanț de rugăciune care a acoperit de atunci vreo 6 zile. Grupul care a rămas a continuat să sujească în zonă, reușind să lucreze chiar cu dăruire mai departe, în timp ce fiecare avea ora rezervată și pentru mijlocire în rugăciune pentru Vegard. A doua zi a sosit de urgență și un cuplu de consilieri ai organizației Youth With A Mission care ne-au fost un real sprijin, atât celor din grupul norvegian, cât și Bisericii Betleem care a fost alături de ei. Astăzi dimineață grupul a plecat spre București și de acolo spre Norvegia. O altă dramă îi așteaptă acasă, povestea atentatelor.

Individul care a făcut accidentul cu mașina a rămas liber, deși acul kilometrajului Daciei se blocase la 120 km/h. Poliția ne-a declarat că victima (aflată încă în comă) nu a depus plângere… Pe de altă parte, consulul Norvegiei la Constanța, un cetățean de origine română, ne-a dat o lecție fantastică de omenie, implicându-se în a-l ajuta pe Vegard cu mult peste ceea ce îi cerea funcția. A sosit la câteva minute de la primirea veștii, a stat la spital până după miezul nopții, a mers să cumpere medicamente, a plecat în spatele ambulanței spre București, cu soția sa, a intervenit peste tot pentru a oferi ajutorul său.

A fost o săptămână nepereche, o săptămână pe care nu o vom uita niciodată. De acum numai o intervenție mai poate schimba ceva: o minune de la Însuși Dumnezeu. Vă invităm să mijlociți alături de mii de credincioși din România, Norvegia și din bazele de misiune YWAM pentru vindecarea lui Vegard.

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

26 de răspunsuri la Rugați-vă pentru Vegard

 1. Pingback: Rugați-vă pentru Vegard un tânăr din Norvegia care a venit pentru a sluji în Dobrogea « Istorie Evanghelica

 2. zaharia b zice:

  Domnul sa se indure de el. Din pacate din aceste lucruri se intampla in Romania in care si noi ne pregatim sa mergem in scop umanitar. Ne rugam pêntru toti misionarii din Roimania, ii purtam in inima pe toti cei care indragesc Romania…

 3. Pingback: Stiri Crestine.ro » Motiv urgent de rugăciune. Un tânăr din Norvegia venit în misiune în România a fost lovit de o maşină şi este în comă în spital la Bucureşti.

 4. Tim Squires zice:

  Vom fi ruga aici, în Statele Unite, precum! Aşa cum a spus pastorul Vasi, ar fi putut fi oricare dintre noi!

 5. IONEL ANDRUS zice:

  DUMNEZEU SA INTERVINA .

 6. Emi Zarnescu zice:

  Salutare, din ce oras este din Norvegia…?

 7. viorel chis zice:

  Dupa cum DOMNUL ISUS HRISTOS in mod miraculos sa atins de trupurile multor persoane doresc sa se atinga si de el si de toti cei in astfel de suferinte !!!!Vindecarea lui sa aduca multa bucurie celor din jur si celor dragi!!!!!

 8. Emi Zarnescu zice:

  Salutare… revin.. tocmai am gasit informatia si in ziarul local din Bergen.. http://www.bt.no.. inteleg ca este din Bergen ?

 9. Pingback: 13 postări în Top 100 WP (28.07.2011) « România Evanghelică

 10. Domnul să îl vindece şi să lucreze după Voia Lui!
  Mă voi ruga pentru el şi voi anunţa pe toţi cei care îi cunosc!
  Domnul să întărească familia lui Vegard!

 11. Pingback: 6 postări în Top 20 WP (28.07.2011) « România Evanghelică

 12. În 1925, la Sofia s-a petrecut unul dintre cele mai sângeroase atacuri teroriste din istorie. Sunt puțini români care cunosc acest lucru, deși capitala Bulgariei e mai aproape de București decât Iașiul… mai multe detalii aici:
  http://despredemnitate.wordpress.com/2011/07/26/sofia-aya-sofia/
  și partea a doua aici:
  http://despredemnitate.wordpress.com/2011/07/29/7-kilometri/

 13. Pingback: 13 postări în Top 100 WP (29.07.2011) « România Evanghelică

 14. Pingback: Rugati-va pentru Vegard | Pur si simplu misiune...

 15. Alex Pop zice:

  Any updates about his condition?

  • A fost transportat în Norvegia, încă în comă. Organismul a dat ceva semne de activitate, nu mai este sub respirație artificială. Medicii sunt îngrijorați de o posibilă infecție și de pneumonia care stă să înceapă.
   Toți spun că e nevoie de o minune. Iar Domnul poate aceasta.

 16. Pingback: Update – Vegard are nevoie de rugăciunile noastre în continuare | Răscumpărarea memoriei

 17. carmenella zice:

  Domnul sa asculte rugaciunile si sa intervina.Ma voi ruga pentru aceasta cauza,deoarece stiu cum este,am trecut si eu anul trecut in 23 august printr-o incercare asemanatoare,dar D-l mi-a dat vindecare deplina.Fie ca D-l sa dea izbavire,vindecare si mangaiere lui,si familiei tanarului!

 18. daca doctori au spus ca nu mai are sanse…..atunci DOMNU DUMNEZEU sa ISI fac lucrarea prin acest copil al SAU……SI s_AL tina an viata ca este nevoie de lucratori la SECERISUL LUI
  IN PRIMUL RAND ….FACESE VOIA TATALUI nu a noastra ….noi vrem multe ….MA ROG CA DUMNEZEU SA AIBA MILA DE EL…..SI SA_L MAI LASE SA LUCREZE LA SECERIS

 19. Pingback: Vegard Løkhammer a pășit dincolo… | Răscumpărarea memoriei

 20. Remus zice:

  Si daca nu l-a trimis Domnul pe acest tanar din Norvegia sa vina in Romania, in conditiile in care Domnul stia ca, acest tanar va fi lovit de masina ?

  • Remus, am să îți răspund după măsură:
   Și dacă nu te-a pus Domnul, chiar în ajunul morții, să discuți despre motivația care l-a adus pe Vegard în România, în condițiile în care Domnul știa că dacă vei vorbi, vei vorbi prostii?

  • Pop Alexandru zice:

   Fr. Remus, probabil din lipsă de cunoaștere a Cuvântului lui Dumnezeu te năpustești să faci haz de necaz într-o situație destul de tragică. Îți aduc aminte de două cazuri din Noul Testament:
   1) Cazul Apostolului Iacov, fratele lui Ioan. După trei ani și jumătate de umblare cu Domnul Isus, la doar câțiva ani de la nașterea Bisericii, este omorât de despotul Irod. Oare nu era el un om de bază, cu perspective in lucrarea lui Dumnezeu? Oare de ce a îngăduit El așa ceva?
   2) Cazul lui Ștefan, diaconul. Un om (probabil) tânăr, plin de Duhul Sfânt, ales de curând în grupul Celor Șapte, și totuși Dumnezeu consideră că și-a încheiat misiunea (înainte de vreme, am zice noi) încredințată. Judecă te rog în dreptul acestor două cazuri, și vei ajunge la concluzia că Dumnezeu vorbește când într-un fel, când într-altul.

 21. Daniel Medre zice:

  Prietene Remus,
  Chiar daca ai fi […] ai avea ceva mai bun de spus. Imi dau seama ca nu ai nici cel mai mic respect pentru o fiinta umana. Motivatia ta este sa fii negativ, abraziv si recalcitrant. Ti-as sugera sa te retragi complet de pe bloguri! (1. pana te civilizezi; si 2. pana se roaga fratii pentru tine, sincer si cu staruinta ca Dumnezeu sa-ti vindece „veninul” de care suferi)…
  Domnul sa se indure de familia indoliata si s-o mangaie, El sa-si continue lucrarea ce a inceput-o acolo, in Romania, cu acesti tineri.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s