Proiectul de istorie orală – interviu cu George Galis

De George Galiș își amintesc mulți credincioși din Ardeal sau din SUA. Mulți l-au cunoscut mai recent, prin intermediul internetului, luând parte la discuțiile purtate  pe bloguri. A fondat și păstorit biserica Philadelphia din Chicago, slujind cu dedicație și echilibru comunitatea imigranților români.

L-am vizitat în februarie când am fost la Chicago. Deși sănătatea nu îi este în cea mai bună formă, spiritul este viu și ager. Iubește adevărul și nu se sfiește să spună ce gândește. Locuința sa este o combinație între muzeu și bibliotecă, un sanctuar în care fiecare obiect are o istorie a sa. Am avut plăcerea să conversăm despre biserica penticostală, cea pe care și-o amintește din anii în care era încă în România. Mi-a povestit lucruri inedite despre biserica persecutată din România, precum și despre trimișii Securității în Diaspora. Am filmat dialogul nostru ca un prim pas concret în proiectul „IN MEMORIAM”, prin care doresc să adunăm mărturii ale istoriei orale.

Astăzi păstorul George Galiș împlinește 75 de ani și îi dorim multă sănătate și putere pentru a duce până la capăt lucrarea pe care Dumnezeu i-a încredințat-o. Fiți binecuvântat de Domnul, frate Galiș!

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

16 răspunsuri la Proiectul de istorie orală – interviu cu George Galis

 1. John Tipei zice:

  La mulţi ani! frate Galiş. Domnul să vă binecuvânteze cu sănătate şi putere de muncă mulţi ani de aici înainte.
  Fratele Galiş a fost omul pe care Dumnezeu l-a folosit să mă promoveze în lucrare, un slujitor prin care Dumnezeu a binecuvântat sute de români, atât din punct de vedere spiritual dar şi în ce priveşte integrarea lor în comunitatea românească din America şi în societatea americană.
  Aprecieri deosebite şi mii de mulţumiri, frate Galiş. Vă iubim.

 2. DanutM zice:

  Felicitari, Vasilica, pentru perseverenta.

 3. Corneliu Olan zice:

  La Mulți Ani frate Galiș!
  Domnul să vă binecuvinteze cu sănătate pentru anii care vin.
  Amintirile fumoase pe care le-ați lăsat nu se vor șterge niciodată.

 4. Petru Amarei zice:

  La multi ani frate Galis! Domnul sa va binecuvateze cu sanatate si mult har. Va apreciz pentru tot ce ati facut pentru Domnul dar si pentru semenii dvs. Fiti binecuvatat de Domnul

 5. viorel chis zice:

  Astfel de personalitati merita aprecieri si binecuvintari din partea DOMNULUI ISUS HRISTOS SI A TATALUI CERESC.Binecuvintarile divine si Harul DOMNULUI ISUS HRISTOS sa fie in personalitatea fratelui de credinta George Galiş care a deschis oportunitati pentru foarte multe familii romane in orasul Chicago si un loc de inchinare si lauda DOMNULUI ISUS HRISTOS SI TATALUI CERESC.Intradevar se poate scrie ca a fost si este un slujitor smerit si plin de evlavie al DOMNULUI ISUS HRISTOS !!!Exemplul lui ramane scris in cartea vietii dupa cum a ramas si a sfintilor descrisi in SFINTELE SCRIPTURI!!!LA MULTI ANI CU SANATATE ,BUCURIE DIVINA SI SFINTENIE DEPLINA!!!Harul Domnului Isus Hristos, şi dragostea lui Dumnezeu, şi împărtăşirea Sfîntului Duh, să fie cu voi cu toţi! Amin

 6. gabi bogdan zice:

  la multi ani frate Galis.Daca vreodata va hotariti sa faceti un „garage sale” cu cartile dumneavoastra, anuntati-ma sa va vizitez cu un U-HAUL!

 7. mike o zice:

  Draga frate Galis, va doresc in continuare,,Multi ani Fericiti” si multa sanatate.A-ti fost primul meu pastor din America.Din pacate doar pentru o perioada scurta, din cauza mutari mele din Chicago.
  Va multumesc, pentru bunatatea si dragoste mare de care a-ti dat dovada tot timpul, nu numai fata de mine si familia noastra, dar si fata de toti romani ajunsi in Chicago.D-zeu sa va rasplateasca toate eforturile d-voastra, cu multa sanatate si tot ce altceva aveti nevoie.God bless you and yours.
  Cu deosebit respect,
  Mike O and family.

 8. La mulți ani cu sănătate, frate Galiș!
  Cei aproape 17 ani de lucrare împreună au așternut amintiri care nu se vor șterge niciodată. Vă păstrez recunoștință pentru dragostea și devotamentul unui prieten și frate adevărat.
  Știu că răsplătirile Domnului vor fi singure în măsură să egaleze sacrificiul unei iubiri adevărate pe care ați arătat-o față de mine și familia mea. Dumnezeu să vă dăruiască sănătate trupului și pace sufletului dumneavoastră!

 9. Dan Blidar zice:

  La multi ani, frate George din partea mea si a familiei mele.

  Dan B

 10. Pingback: 12 postări în Top 100 WP (03.08.2011) « România Evanghelică

 11. ARON zice:

  Dumnezeu sa va insoteasca fr.VASILICA ne rugam pentru tine.

 12. OPRIS VICTOR zice:

  Va respect si va doresc din partea Domnului si a mea sanatate cu drag OPRIS

  SATU MARE

 13. pete zice:

  Vasilica sa asteptam pina creste micuta sa scrie ea cite ceva pe aici?

 14. Reut Eugen zice:

  Dumnezeu sa-l binecuvanteze cu multa sanatate sufleteasca si trupeasca.

 15. Pingback: La revedere, frate George Galiș! | Răscumpărarea memoriei

 16. Pingback: Despartirea – Fratele George Galis a plecat la Domnul – Ultimele Informatii si link “In direct” « agnus dei – english + romanian blog

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s