Scoala Biblica „Sabia Duhului”

Vineri a avut loc la Biserica „Betleem” din Medgidia lansarea in Romania a cursurilor Scolii Biblice „Sabia Duhului”. Initiata de pastorul Colin Dye din Londra, scoala este o unealta excelenta pentru formarea de ucenici in cadrul bisericilor locale, oferind posibilitatea fiecarei biserici sa devina un centru pentru instruire.

Viziunea scolii este pregatirea de ucenici care sa slujeasca prin puterea Duhului Sfant, in ascultare de Cuvantul lui Dumnezeu.

Cele douasprezece module ale scolii acopera subiecte foarte practice si utile in ucenicia biblica. Ca o particularitate, cursurile se țin lunar, câte trei zile consecutiv, de vineri pana duminica. Studenții din afara Medgidiei sunt cazați în Medgidia pe toată durata cursurilor, fiind deconectați de celelalte preocupări cotidiene.

Impletind studiul cu rugăciunea zilnică de cel puțin 30 de minute (o cerinta valabila pe tot anul de instruire), studenții sunt ajutati sa deprinda disciplina rugăciunii. Nu intamplator, primul curs este intitulat „Principiile biblice ale rugaciunii.”

La cursurile din Medgidia s-au inscris aproximativ 20 de studenti, iar luna viitoare vor incepe aceleasi cursuri in Constanta, cu participarea credinciosilor din zona de misiune a Bisericii Betel. Si alte biserici din judet si-au manifestat dorinta de a folosi materialele acestei scoli (manualele, prezentarile Power Point, clipurile video, examenele, ghidul profesorului etc.)

Vineri si sambata predarea a fost impletita cu activitati practice, slujirea prin care ucenicii ajung sa puna in practica invataturile dobandite. Azi am mers impreuna in localitatea „Valea Dacilor” unde am mijlocit pentru oamenii din sat, chemand Numele lui Dumnezeu peste familiile din localitate.

Si sistemul de notare este diferit de cel al altor scoli biblice. Condiții necesare pentru absolvirea unui curs:

 • Prezența la cursuri
 • Rugăciunea zilnică de minim 30’
 • Citirea cursului si a citatelor din Biblie
 • Citirea unei cărți recomandate de profesor
 • Examenul scris

Scoala aceasta este un vis devenit realitate. Atmosfera din ultimele doua zile mi-a dat nadejdi noi cu privire la dezvoltarea spirituala a bisericilor care au luat fiinta in zona noastra de misiune.

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

7 răspunsuri la Scoala Biblica „Sabia Duhului”

 1. Cristi zice:

  E vorba de seria de cursuri pentru liderii de grupuri (training track) folosite de KT? Daca da, m-ar interesa sa aflu mai multe – lucram cu grupuri celula si suntem in stadiul de a stabili un parcurs de instruire pentru potentialii lideri.

  • Nu cred ca acest material este folosit la grupurile celula, ci mai degraba la institutul lor. Am studiat si materialul de la SOL (School of Leaders) pe care il utilizau cei de la KT dar nu se aseamana. O prezentare a acestui material gasesti pe pagina de internet de la KT. http://www.swordofthespirit.co.uk/

   • Cristi zice:

    Știu că ei nu fac nimic la întâmplare ci totul e prins într-o viziune – ce a a grupelor celulă. Pentru ce nivel de slujire echipează acest institut, știi cumva? P.S. Apropo, s-ar potrivi materialele pentru un fel de SOL? Voi ce folosiți (dacă folosiți)? Poți să-mi scrii și pe e-mail direct, dacă dorești. Mersi.

    • Noi am folosit materialul SOL pe care il foloseau la inceput cei de la Vienna Christian Center (cu ei am făcut intâlnirile de Encounter la inceput). Insa materialul acesta s-a părut foarte slab liderilor nostri, astfel că am incetat predarea pe baza SOL. Materialele din seria Sabia Duhului sunt mult mai profunde, mai practice si bine alcatuite din punct de vedere teologic. Cred că ele sunt incluse in prezent intr-o programă mai amplă, cea oferită de IBIOL. Ei ofereau licentă, dacă imi aduc bine aminte.

 2. Pingback: Sword of the Spirit in Romania | Londra Evanghelica

 3. Pingback: Domnia lui Dumnezeu – o nouă apariție la Editura Succeed Publishing | Răscumpărarea memoriei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s