In Memoriam: Ion Diaconescu

In Memoriam: Ion Diaconescu. Nu știu ce părere aveți despre omul politic Ion Diaconescu și despre rezultatele nefericite ale guvernării CDR, dar scrierile sale merită citite. Vă ofer azi câteva citate din volumul Temnița.

Scoaterea la anchetă părea însă, după felul cum se manifestau ofițerii, o sarcină extrem de importantă. Ni se puneau cu multă atenție ochelari negri ca să nu putem zări nimic, ni se atrăgea atenția că n-avem voie să scoatem vreo vorbă sau să facem vreun zgomot special cât dura deplasarea până la biroul de anchetă și apoi eram împinși din spate cu mâna. În deplasare trebuia să traversezi fel de fel de coridoare, să urci și să cobori scări etc., obstacole care sunt foarte dificile pentru cineva care poartă asemenea ochelari.

Ofițerul însoțitor te prevenea, din când în când, că urmează asemenea obstacole, dar, de multe ori, fie din neglijență, fie mai degrabă din amuzament, nu-ți spunea nimic și te pomeneai cu piciorul călcând în gol sau izbindu-te de o treabă. Câteodată, în bătaie de joc, te prevenea că este un prag jos ridicai piciorul să-l depășești și tocmai atunci te izbeai cu fruntea de pragul de sus. Ofițerul bufnea în râs și îți arunca un ¨pardon!¨ în batjocură.

(p. 263)

Reclame
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la In Memoriam: Ion Diaconescu

  1. sadLink zice:

    Interesant de vazut cum cineva pentru o ideologie, o idee, poate face puscarie 17 ani. Iar altii „s-au dat pe brazda” cu securistii…pentru Hristos normal, ca sa aiba Evanghelia propasire ne-am compromis…RM clarifica intr-o oarecare masura lucrurile. Va urez mult succes in continuare!

  2. Pingback: In Memoriam: Ion Diaconescu « Delia Filip

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s