Bulgaria – trecut sau prezent?

Câtă vreme am lucrat la Răscumpărarea memoriei, mi-am dorit să fac o vizită într-o țară comunistă – Cuba, China, Vietnam, Coreea de Nord, Laos, oricare. Nu am avut ocazia, dar iată că sunt încă locuri în Bulgaria care amintesc foarte bine de ˝epoca de aur˝. Clădirea aceasta este chiar lângă șoseaua principală dintre Ruse și Sofia. După cum se vede, deși clădirea este în ruină, peisajul așijderea, simbolul comunismului pare a fi întreținut de o mână harnică.

Parcă sunt mai simpatici comuniștii lor, ne spun în față ce gândesc. Ai noștri au tras o vopsea peste 45 de ani de comunism chiar a doua zi după Revoluție. Harasho!

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

5 răspunsuri la Bulgaria – trecut sau prezent?

  1. Ioan C. zice:

    Daca va e dor 🙂

  2. Luca zice:

    Pana mai ieri Bulgaria era consolarea noastra. Era totusi o tara, fosta comunista, pe care o vedeam intotdeauna in urma noastra, din aproape toate punctele de vedere. In ciuda faptului ca ei sunt mai balcanici decat noi, sunt mai aproape de turci si sunt mai rusi decat noi, astazi lucrurile nu mai stau asa. Spun asta, deoarece de foarte multe ori acestea erau scuzele noastre atunci cand incercam sa ne justificam de ce suntem in coada Europei. Dupa 21 ani de democratie suntem in aproape toate clasamentele in spatele Bulgariei. In situatia aceasta cred ca procentul nostalgicilor dupa perioada comunista este mult mai mare in Romania decat in Bulgaria.

    Apropo de peisajul comunist, acel desen din Bulgaria este nimic in comparatie cu muzeul de la Craiova, pus la punct de Staicu, in cinstea perioadei comuniste si a familiei Ceausescu. Cred ca am gresit cand am spus ca suntem in urma Bulgariei, scuze, in acest domeniu suntem campioni. Toti presedintii si aproape toti premieri din Romania au fost si sunt fosti nomenclaturisti comunisti. Basescu, protejatul sistemului, detasat la Anvers. Boc, ultimul presedinte UTC a facultatii Babes – Cluj. Cred ca nu are sens sa ma duc mai in urma: Iliescu, Adrian Nastase, Stolojan, Petre Roman etc. Asa ca merge salutul Vasilica,… Harasho!

  3. Pingback: 14 postări în Top 100 WP (19.10.2011) « Romania Evanghelica

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s