Alianța Evanghelică… reloaded

Pe blogul Suceava Evaghelică este reprodus un document trimis de Alianța Evanghelică premierului Emil Boc.

Scrisoarea mă bucură din două motive:

1. Premierul Emil Boc pare să fie înconjurat de consilieri destul de rezonabili. Vă imaginați ce ar fi fost dacă omul ar fi sus că pot fi întrebați despre cei care lipsesc de acasă crâșmarii? Având în vedere că acolo românii își deschid sufletul și se spovedesc mai abitir ca la preot, este de apreciat faptul că dl. Vergil Voineagu nu a recurs la această metodă rapidă și sigură de a încheia recensământul din România.

2. La modul cel mai serios, văd în acest document un indiciu că pacientul numit Alianța Evanghelică din România și-ar putea reveni, totuși, din moartea clinică. După exprimarea din document: “dl. Voingeanu ar trebui să-și dea demisia“, ai spune chiar că Alianța mai are sânge în vine! Mare minune!

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la Alianța Evanghelică… reloaded

 1. asterix zice:

  Subscriu in totalitate la ceea ce ai spus mai sus, Vasilica, doar cu o mica completare…AER a fost in aer total in ultimii ani, dar la fel ca si cultele care o compun, se complace in starea asta…si doar din cand in cand are cate o zvacnire…dar ma tem ca proverbul…boala lunga,moarte sigura…sa nu aiba dreptate si in cazul nostru. Sincer sa fiu, eu, ca si penticostal sunt oarecum revoltat pt ca Uniunea nu a luat atitudine pana acum la marturiile din cartea Rascumpararea memoriei,dar si multe altele, care, ma duc la concluzia ca la nivel inalt cultul se conduce mult mai neortodox decat un partid politic(vorbesc ca si politician). Sincer sa fiu mi-este lehamite de multe lucruri care se intampla. Cred ca uneori(a se citi adeseori), unii lideri trec si peste Cuvantul lui Dumnezeu numai sa „apara ei bine in poza”. Sunt multe de zis…dar se pare ca ar trebui sa fim altfel, sa ne recunoastem greselile atunci cand le avem, dar, preferam sa ne ascundme dupa deget sau sa ducem politica strutului. Intr-adevar,cum spuneai, merita sa fie felicitata aceasta iesire a strutului AER, dar ma intreb de cate ori putea sa isi expuna pozitia prin scrisori deschise,prin declaratii de presa…si strutul a stat cu capul in nisip…pacat! mare pacat!

  • Vali Horlescu zice:

   Stiu ca orice om politic doreste sa obtina cat mai multe voturi asa ca ti-am acordat votul meu pentru aceasta postare. Dar, o sa-ti dau si un sfat: nu mai folosi forma „ca si” .
   Chiar daca se foloseste des ( am auzit-o spusa si de la amvoane), uneori cu scopul de a evita cacofoniile, asta nu inseamna ca e corecta. In plus, suna urat, ” ca si” acustica.

 2. asterix zice:

  multumesc frumos frate Vali. Am prins ideea! Doamne-ajuta!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s