Ce pui a născut ¨Primăvara arabă¨

Primăvara arabă a scăpat lumea de câțiva dictatori excentrici sau nebuni. Din păcate, cutia Pandorei s-a deschis numai cât să lase alte nenorociri să iasă în lume. În Tunisia islamiștii au câștigat duminică primele alegeri după căderea regimului lui Ben Ali. Liderii libieni au anunțat recent că în țara lor va fi ridicată la rang de constituție Legea Shariah. Ura! Am am scăpat de dictator, dar apoi ne dezicem de cele mai elementare drepturi ale omului.

Am scris ieri aici despre atacurile la care au fost supuși creștinii din Egipt, în urma cărora au murit peste 25 de oameni.

Conducătorii militari ai țării au căutat să nege acuzațiile, însă dovezile oferite de societatea civilă au demonstrat că a fost vorba de o suprimare brutală a unei manifestări pașnice. 

Jurnaliștii au depus mărturie în fața Consiliului Suprem al Forțelor Armate că vehiculele armatei au trecut peste protestatari, fapt atestat și de certificatele de deces. În aceste condiții, armata a decis să pună capăt investigațiilor civile, preluând pe cont propriu verificările, având astfel grijă să ascundă toate dovezile și să se disculpe. (Pentru o amplă prezentare a faptelor, consultați situl Barnabas).

După ce Occidentul a oferit sprijin militanților și rebelilor din aceste țări, este vremea ca liderii marilor cancelarii occidentale să îi mai ia și la întrebări pe acești pui de dictatori.

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

6 răspunsuri la Ce pui a născut ¨Primăvara arabă¨

 1. Luca zice:

  Nu este surprinzator. Ce este surprinzator este ca s-a asteptat la alt rezultat. Sa parafrazez o expresie Americana, „Poti sa-l scoti pe arab de sub dictator, dar nu poti sa scoti dictatorul DIN arab.”

 2. sadLink zice:

  Felicitari!!! Bine scris…

 3. davidcdamian zice:

  Deocamdata referinta la Sharia Law pe care dinsi vor sa o aplice cu moderatie a fost facuta express cu intentia de a permite Haremuri si Poligamia. Desigur avind in vedere faptul ca barbatii musulmani detin puterea e lesne de inteles dorinta lor de a demonta interdictia lui Kadafii impotriva poligamiei. Cu siguranta Libia va invata foarte curind costurile unei astfel de abordari . Pina atunci crestini din Libia vor suferi persecutia majoritati musulmane si va trebui sa ii sustinem pe cit ne este ingaduit!!

 4. Nelu Bactan zice:

  Este o iluzie caci aceste tari pot fi conduse democratic. Nu spun caci dictatura extrema este solutia dar democratia este o iluzie. Acesti oameni traiesc pentru a lupta, e insasi esenta credintei lor.

 5. Pingback: 10 postări în Top 100 WP (27.10.2011) « Romania Evanghelica

 6. Pingback: Ce pui a născut ¨Primăvara arab㨠| "Politichie" actuala

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s