Soarta tragică a creștinilor din Egipt

Organizația Baranbas relatează tragedia prin care trec creștinii din Egipt după „primăvara arabă”. Filmul de mai jos prezintă imagini ale unui atac brutal al forțelor de securitate asupra unui grup de protestatari în piața Maspero din Cairo. Creștinii erau acolo pentru a cere guvernului să pună capăt abuzurilor și violențele împotriva lor.

Din păcate, mass media occidentală nu mai este la fel de interesată să ia atitudine când este vorba de suferința creștinilor.

Bilanțul: 25 de morți și peste 100 de oameni răniți.

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

12 răspunsuri la Soarta tragică a creștinilor din Egipt

 1. dave007 zice:

  Ar trebui un pic de ajutor din partea unor jurnalisti care mai au un pic de bun simt si sa mediatizeze si aceste crime…impotriva crestinilor

 2. Liviu M zice:

  Mi se pare ca asta e rezultatul imediat al „primaverii arabe” in viata crestinilor din zona.
  Poate fi un semnal ca viata crestinilor in statele arabe ne-laice (cum par sa devina mai toate „beneficiarele” primaverii arabe, si nu numai), se va inrautati semnificativ.
  Trist, dar adevarat.

 3. Remus zice:

  Fr. Croitor,

  nu mai numiti crestini pe niste oameni rataciti si eretici. Crestinii autentici nu se bat cu scutierii si nu fac pagube materiale, distrugand bunuri publice.
  Copiii lui Dumnezeu nu fac ceea ce fac acesti oameni in video de mai sus.

  • Remus, oare care sunt mai buni. Cei care se luptă cu scutierii, sau cei care îi disprețuiesc pe niște oameni persecutați, aruncând în ei cu pietre (dar mai finuț, prin comentariile de pe bloguri)?
   Copiii lui Dumnezeu nu fac ceea ce face comentatorul de mai sus, adică să judece ceea ce nu cunosc, aruncând etichete și catalogându-i eretici pe creștinii din Egipt. Dacă ai pretenția că ai reușit să îi diferențiezi în mod automat pe creștinii autentici de cei eretici, prin simpla vizionare a unui filumeț pe Youtube, atunci să știi că atentezi la poziția Dreptului Judecător. Lasă-i în pace pe creștinii din Egipt care au fost măcalăriți în timpul slujbelor din biserici, au fost prădați și violați, au fost calomniați și judecați în toată mass-media. Dacă nu poți spune o rugăciune pentru ei, atunci măcar abține-te de la îi judeca.

   • Remus zice:

    Erau grupurile acelea de protestatari din adunari neoprotestante ? Si daca nu, atunci de ce faci acuzatii nefondate? Se pare ca uneori, unii din partida Ortodoxa, pe care voi o numiti intodeauna ” Biserica ” Ortodoxa, judeca mai corect ca, unii dintre voi care numiti crestini pe toti cei ce fac parte din partide ratacite, si cu, care Biserica lui Dumnezeu, nu are nimic a face!!!
    Asa vorbiti si la inmormantari si va adresati ortodocsilor care participa la inmormantare cu apelativul: ” crestini ortodocsi sau fratii ortodocsi „. De cand acesti rataciti idolatrii si morti in pacate, sant frati cu noi?
    Vorbiti prostii si le conferiti unor oameni morti in pacatele lor, statutul de copii a lui Dumnezeu, folosind acest apelativ si in acest fel, puneti inca o piedica in calea celor ce trebuie sa se pocaiasca de pacatele in care traiesc.

    • davidcdamian zice:

     Remus , te sfatuiesc sa iti deschizi propriul tau blog. Ale tale postari le citesc cu foarte mult interes deoarece sunt palpitante. In lipsa ta se instaleaza normalitatea care sincer sa fiu plictiseste mult mai rapid!!
     God Bless You,
     David

    • Remus, ai început foarte bine comentariul tău, punând două ÎNTREBĂRI. În mesajul anterior porneai de la certitudini. Când nu cunoști răspunsul, nu știi cine sunt acei oameni (nu știu nici eu), nu e cazul să te hazardezi la judecăți. Se prea poate să fi fost din adunări neoprotestante, se poate să fi fost din biserici tradiționale, se prea poate să fi fost o mulțime amestecată cu de toți. Important este că acei oameni au mers într-o piață publică să ceară încetarea persecuției împotriva minorității creștine, fiind victimele unor grave atacuri din partea autorităților. Cum ai reacționa dacă fiica ta ar fi violată sau bătută de către oamenii legii, nu de către nu știu ce borfași? Unde te-ai mai duce să cauți dreptatea? Pentru oamenii aceștia s-a umplut paharul și faptul că atunci când au mers să dea glas suferinței lor au fost întâmpinați de o armată gata să îi omoare fără discernământ, asta spune multe. Tehicile de manipulare și înscenare folosite de serviciile de securitate egiptene nu sunt noi. I-au instigat, i-au infiltrat cu câțiva agitatori, iar apoi au avut motive să îi atace. Însă chiar jurnaliștii musulmani prezenți la eveniment au spus despre creștini că erau pașnici și acei jurnaliști au depus mărturie la tribunal în favoarea creștinilor.
     Cu privire la folosirea cuvântului creștin, dacă te aștepți ca societatea să folosească cuvântul creștin pentru a se referi doar la tine și la alți super-sfinți, asta este treaba ta. În dicționarul limbii române cuvântul creștin desemnează o religie foarte largă și cu multe denominații. Așadar este absolut corect a vorbi despre creștinii ortodocși. Dacă nu ești de acord cu așa ceva, atunci au dreptate cei care vor spune că ești sectant, nu creștin.

 4. Pingback: Ce pui a născut ¨Primăvara arab㨠| Răscumpărarea memoriei

 5. pete zice:

  Daca musulmanii ar fii tratati astfel fii sigur ca s-ar gasii destui jurnalisti sa arate ce li se intimpla dar ce sa facem astea sint vremurile care le traim Domnul sa aiba mila de toti

 6. Alin Cristea zice:

  Da, da, să-și deschidă Remus bog.

  Așa va afla, în sfîrșit, ce puțini îi citesc comentariile…

 7. Pingback: 12 postări în Top 100 WP (27.10.2011) « Romania Evanghelica

 8. Pingback: Ce pui a născut ¨Primăvara arab㨠| "Politichie" actuala

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s