La Scornicești. Ceaușescu e pe val (2)

Mă așteptam să dau de o casă dărăpănată, gata să cadă, eventual cu un graffiti cu referiri picante la marele conducător. Când colo, casa este îngrijită, iar în curte tronează o statuie impunătoare, cu un Ceaușescu zâmbitor, veșnic tânăr, de un alb imaculat.

Din ce ne-au spus câțiva trecători, urmașii dictatorului, mai precis fratele său Ilie și alte rude de-ale Bărbuleștilor vor să utilizeze leagănul ceaușismului în scopuri… capitaliste. A trebuit să facem pozele de la distanță, fiindcă deja la poartă este un lacăt, iar în curând va fi o… taxă de intrare.

Hmmm, capitalismul întinează cele mai nobile idealuri!

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

34 de răspunsuri la La Scornicești. Ceaușescu e pe val (2)

 1. Pingback: Hawt Post – 30 octombrie 2011 (4) « Romania Evanghelica

 2. Pingback: Hawt Post – 30 octombrie 2011 (4) « Romania Evanghelica

 3. Daniel Medre zice:

  Frate Croitoru
  Am citit cartea scrisa de dumneavoastra (Rascumpararea memoriei) nu doar pentru considerentul ca baza credintei mele este penticostala dar si pentru ca tatal meu a fost detinut politic in timpul regimului comunist si orice carte pe aceasta tema imi poate deschide o usa in istorie. Mai mult am citit in aceasta carte cum „frati” de-ai nostrii pentru pozitii, scaune si o bucata de ciolan si-au vandut apoapele, pe cel pe care ei trebuiau sa ii cheme la mantuire, pe cei care la urma urmei ii pastoreau. Cu parere de rau pot sa spun ca imaginea aceasta a pastorului roman penticostal din acea vreme a lasat un gust amar in viata mea. Un Nicky Pop, Pavel Bochian, Trandafir Sandru, Gheorghe Bradin, Eugen Bodor, Constantin Gross si multi altii chiar daca Dumnezeu ii poate, sau i-a iertat, daca si-au recunoscut vinovatia,(desi nu cred ca majoritatea au facut-o), rana ce au creat-o, lasitatea si ticalosia, multi din cei ce au suferit din pricina lor, si de ordinul generatiilor lor nu stiu cat de mult ii pot ierta. Chiar am urmarit in aceasta seara, fara sa fi cunoscut dinainte, ca in biserica penticostala Philadelphia din Portland, Oregon, fostul „pastor” tradator, Nicky Pop si-a pierdut nu numai „scaunul” dar si onoarea despre care se va mai vorbi, indiferent cat de mult ar incerca sa si-o salveze; chiar am auzit recent, ca a fost in tara, sa incerce sa isi „curete” imaginea de noroiul care va fi foarte greu peste numele lui ca si cenusa si cladirile din jurul perimetrului exploziei nucleare de la Chernobil. Mai am o intrebare, la pagina 216 ati mentionat ca in momentul plecarii din tara a lui Constantin Gross, in 1987, acesta l-a lasat instalat in functia de supraveghetor al filialei Suceava pe Costica Macoveiciuc, caruia, va citez „i-a incredintat o dubla mostenire: functia de conducere si pe cea de informator al Securitatii…” Aveti dovezi sa suportati acesta afirmatie, pentru ca acest „pastor” a fost prin America lunile trecute, a predicat si tinut studii pe la unele biserici, si un prieten de-al meu chiar mi-a spus cat de „adanc” interpreteaza acest om Biblia. Daca este adevarat ceea ce ati afirmat in cartea dumneavoastra, si acest individ este una si aceeasi persoana cu cel ce-a vizitat aceste biserici, si poate va mai voi sa revina (ori poate nici n-a plecat inapoi – nu stiu despre soarta lui) dar daca e adevarat, trebuie sa punem pe fratii si bisericile noastre in garda sa se pazeasca de acesti lupi in piele de oi… In rest, felicitari pentru efortul dumneavoastra in campul Evangheliei, Domnul sa va dea putere si succes in continuare.

  • Vali Horlescu zice:

   Pana sa va raspunda fratele Vasilica, o sa-ti ofer eu cateva opinii personale. L-am intalnit in mai multe randuri pe fratele Costica Macoveiciuc( si inainte de 90 chiar, cand eram student) si l-am auzit predicand. Pot spune ca m-a fascinat prin maniera si adancinea cu care aborda tema din predica Are o capacitate de a argumenta si a contextualiza fromidabila si cred ca are si o anumita ungere de sus. Este unul dintre cei mai inteligenti pastori din mediul evanghelic. Toate aceastea nu inseamna ca nu este si el om si ca nu poate gresi, si deci, sa fi fost informator al securitatii. E de apreciat ca a recunoscut-o singur fara sa fie constrans.
   Asa ca daca mai revine prin bisericile dumneavoastra, primiti-l cu toata dragostea pentru a va bucura de lucrarea Duhului Sfant facuta in fratele Costica Macoveiciuc iar pe omul care a colaborat cu securitatea, de care s-a dezis, aveti puterea sa-l iertati.

  • Costică Macoveiciuc este un caz singular între liderii de la vârful ierarhiei penticostale, în sensul că a auvt tăria de a recunoaște colaborarea sa, menționând chiar numele de cod. A făcut aceasta în plin congres, în fața delegaților, la microfon. Apoi a avut și demnitatea de a își da demisia din Consiliul Bisericesc și din Comitetul Comunității Suceava.
   Trist este că de atunci și până astăzi, deși au fost dovezi clare și în alte situații, nu a existat voința creării unei comisii care să investigheze fiecare caz în parte, recomandând, după caz, pași spre restaurare personală. Astfel, cei care au reușit să împiedice crearea acestei comisii, au făcut imposibilă repetarea cazului Macoveiciuc. Cum să te mărturisești dacă nu este nimeni care să se ocupe de analiză, consiliere, restaurare? Cei care s-au mărturisit devin niște perdanți, în timp ce lupii îmbrăcați în piei de oaie sunt bine acoperiți de sistem.

   Pentru a oferi un răspuns mai simplu întrebării dumneavoastră, voi spune că eu l-aș primi bine pe Costică Macoveiciuc în biserica în care slujesc și i-aș da ocazia să slujească din Cuvânt. Există un temei biblic puternic pentru iertare, fiindcă și noi am fost iertați de Domnul.

   • Luca zice:

    Vasilica, ti-am mai pus aceasta intrebare pe un lat forum, inca n-am primit raspuns la ea, asa ca sunt nevoit s-o pun din nou. Pregatesti volumul 2 la cartea „Rascumpararea memoriei”, volum care va contine mult mai multe nume a celor care au colaborat cu securitatea comunista? Daca da, atunci, acei lupi imbracati in piei de oaie nu vor mai fi multa vreme acoperiti de sistem.:):)

    • Nu știu pe ce forum mi-ai pus întrebarea. Răspunsul este simplu. Lucrez în paralel la două proiecte. La vremea potrivită voi face cunoscute detaliile.

    • Luca zice:

     Pe acest forum, http://www.facebook.com/groups/110679815693278/, Oli a postat un material scris de tine, iar acesta era mesajul: Dragul meu frate Vasilica, toate acele cuvinte le-am spus din inima, cuvinte care se nasc din durerea pe care o port in suflet pentru tot ceea ce se intampla in Romania, cu atat mai mult pt. tot ceea ce se intampla in CP. Apreciez modestia ta, dar stiu ca orice schimbare cere riscuri si sacrificii enorme. Vasilica, am o intrebare: Lucrezi acum la al II-lea volum „Rascumpararea memoriei”, volum care va contine si alte nume (a celor in viata) care au colaborat cu securitatea comunista?

     Sunt convins ca-ti aduci aminte acum.:):)

   • Remus zice:

    Fr. Croitor,

    dumneata te amesteci prea mult in chestii cu comunismul, fara sa fi fost persecutat absolut deloc. Ia spune-mi: ai luat vreodata bataie de la comunisti pe motive politice sau de credinta? Ai fost vreodata privat de libertate, pe aceleasi motive? Ai fost urmarit vreodata de securitatea comunista ?

    In ce privieste cazul Macoveiciuc ca, l-ai primi BINE in Biserica si l-ai pune si la predica, asta denota ca, dumneata nu prea cunosti bine Scriptura pe latura aceasta. Pai decand ai dumneata drept de veto in Biserica pe cazul Macoveiciuc, cu privire la dreptul de predica ? Dumneata nu ai comitet, membrii in Biserica, care ar trebui intrebati si sa fie si
    ei deacord ca, acel om sa slujeasca la predica ? Si ce are a face iertarea si dragostea cu, dreptul de a sluji din nou in aceeasi slujba?
    Ia mai citeste dumneata in VT sa vezi daca Dumnezeu i-a mai pus pe Levitii care s-au departat de El cand ratacea Israel, in aceleasi slujbe!!!

    • Remus, ești un personagiu atât de exotic, că oricât îmi mă sfătuiesc unii să nu îți mai aprob comentariile, tot mai dau drumul la câte unul.
     De ce mă amestec eu în ¨chestii cu comunismul¨? Tu de ce te amesteci? Ai dat vreodată informații la Securitate?

     Remus, s-ar putea să ai ceva cunoștințe din Scripturi, după cum vrei să dai de înțeles. Dar pe Dumnezeul Scripturilor nu dai semne a-L cunoaște. Exemplul din VT este atât de nepotrivit! Acolo era o altă lege: ochi pentru ochi și dinte pentru dinte… Vrei să aplici această lege? Nu înțelegi ce rost are iertarea sau dragostea față de slujitorii care au greșit?
     Petru s-a lepădat de Isus după ce a umblat pe apă, a cinat cu El și a văzut schimbarea la față, iar apoi Isus l-a pus să-i îngrijească turma Sa. Eu după acest Isus vreau să merg. Remus, mergi tu liniștit după Moise și după cei care aruncă pietre. Aici pe blog ai aruncat deja destule.

    • Remus zice:

     Fr. Croitor,

     las-o moale cu ” personagiu „. Daca vrei sa arati ca tu il cunosti pe Domnul atunci, da dovada de gentleman in vorbire si fi mai respectuos. Nu vorbi cu mine de sus, fiindca nu functioneaza.
     Deci, nu mi-ai raspuns la niciuna din intrebarile puse, ca atare se intelege ca nu ai experimentat niciuna din repercursiunile comuniste expuse mai sus. Morala este asa: pai nene, daca tu n-ai gustat deloc persecutie comunista, atunci lasa pe altii sa vorbeasca despre aceasta si mai bine vezi de turma. Ciobanul angajat la oi nu merge si-n piata sa vanda branza. Acolo merge Seful lui. Si de aici tre sa intelegi ce vreau sa spun.
     Pai nu vi dumneata sa ne povestesti noua de persecutie comunista, care am avut de suferit de pe urma acestui regim si mai vorbesti si aberant, auzi: ai dat vreodata informatii la Securitate??? Poate ai vrut sa spui daca am fost interogat de securitate sau obligat sa ma prezint saptamanal regulat la prezenta, la Militie!!! Pai bineinteles ca am fost si interogat si batut. Ori tu ai impresia ca eu vorbesc gogosi aici pe blog!!!

     Apoi cat despre exemplul dat de tine, este total irelevant si scos din context. Am vorbit eu de regula veche: dinte pentru dinte si ochi pentru ochi ? Ori vrei sa spui ca si un pastor care a trait in curvie, mai poate fi din nou reabilitat sa slujeasca ca si pastor?

    • Remus,
     Poate că îți amintești de politicianul de după Revoluție care s-a rățiot la un jurnalist: vorbește frumos, băi animalule! Cam așa este postarea ta, îmi ceri să fiu gentelman în vorbire și mai respectuos, să nu te iau de sus, iar apoi mă iei cu ¨pai nene¨.
     Spui că nu ți-am răspuns la întrebări, deși am făcut-o, dar apoi eviți întrebările mele. Ai dat informații la Securitate?
     Dacă nu, atunci dezvăluie-ți clar identitatea și facem o verificare, apoi mai povestim.

     Apropos, PERSONAGIU s.n. = personaj. Punct.

    • Vali Horlescu zice:

     Domnu’ Remus, ce dacă Vasilica n-a fost dat cu capu de pereți de securiști și milițieni, trebuie sa vii tu aici sa faci instrucție cu el și sa ai pretenția să-ți răspundă la întrebările tale primitive și insolente?
     Într-un fel era de așteptat sa ajungă aici unul ca tine.
     Prea a aruncat cu mărgăritare și s-a purtat cu mănuși Vasilica în timp ce tu ai pângărit pe unii care tocmai s-au dus la Domnul s-au ai ponegrit pe unii și pe alții făcând recurs la referințe biblice după cum iți convenea.
     O data te-ai rățoit la Vasilica ca ți-a șters un comentariu în care scrisese-i niște prostii, dar ai uitat unde l-ai postat, nu era șters.Dar fiindcă ai vrut sa fii […] pana la capăt l-ai mai postat într-un alt loc același fals, asa ca sa fie scris și sa ne ne înveți tu minte,
     Stai puțin, ce dacă ai luat deprinderi de inchizitor și primitivismul de la milițienii și securiștii cu care ai venit în contact, nu ne impresionezi și nu ne speriem de tine!
     De ce ai impresia ca noi toți avem tot timpul ceva de învățat de la tine, iar tu,nu,le știi pe toate fiindcă te-au bătut securiștii?
     Eu cred ca se impune sa te lepezi cat mai repede de o asemena impresie ca prea ne-ai sufocat. Asta-i și spre folosul tău.Bine ar fi sa faci asta.
     Pana atunci auf Wiedersehen und gute Straßenlage.

    • Luca zice:

     Remus, esti intr-o grava eroare. De unde este ideea ca doar cei care au fost persecutati de sistem pot sa scrie o carte despre acea perioada. Dimpotriva, atunci poti sa fi suspectat de subiectivism, atunci poti sa ai rezerve fata de acea carte deoarece poti sa consideri ca a fost scrisa dintr-un spirit de razbunare. In cazul cartii „Rascumpararea memoriei” nu se poate discutata despre asa ceva. Cartea a fost scrisa doar pe baza de documente si marturi. Asa ca Vasilica trebuie apreciat pentru efortul lui de a cunoaste noi toti adevarul despre Biserica Penticostala din perioada comunista.

     In ceea ce priveste retragerea sau nu a dreptului de la predica, Remus, statultul spune ca pastorul are responsabilitatea de a conduce toate slujbele din biserica. Daca un pastor isi asuma la un moment dat sa puna sau nu pe cineva la predica este problema lui. Acelui pastor, ulterior, comitetul poate sa-i ceara explicatii de ce a luat o astfel de decizie.

 4. Bogdan p zice:

  Costica macoveiciuc si a recunoscut colaborarea inainte de publicarea cartii RM si si a cerut iertare, din cate cunosc eu. A circulat o scrisoare deschisa din partea lui

 5. Daniel Medre zice:

  Intrebarea mea este: daca si-a tradat o data fratii, pe ce considerente a facut-o? Daca si-a cerut iertare, pe ce considerente a facut-o? Daca merge si incearca sa se mentina inca in lucrare este el ca un Baker, Swagger, discreditat ce nu mai poate fi luat in serios? Avem ceva dovezi practice ca nu doreste din nou sa ajunga la varful piramidei prin orice metode? Chiar nu mai sunt pastori neintinati care pot sa predice cuvantul lui Dumnezeu? Eu inteleg daca esti sot, orice lucrator in Biserica ori la locul de munca, daca gresesti, poti fi iertat si prin gratia familei a oamenilor si a lui Dumnezeu poti primi inapoi locul de munca. Dar in cazul in care tradezi pe fratii tai cand esti in varful piramidei, doar pentru a-ti tine postul, sau pentru alte interese meschine e periculos. As vrea sa vad dovezi ale celor din jurul lui ca e schimbat pe deplin, si totusi o functie de conducere intr-o biserica nu i-as da. In multe denominatii cei ce au ajuns pastori ori evanghelisti au fost din „pleava” societatii; Chuck Smith, unul din initiatorii bisericilor Calvary Chapel spunea despre multi dintre cei ce Dumnezeu i-a scos pentru lucrarea de Evanghelizare si au fost in trecut „the bottom of the barrel” dar Dumnezeu i-a transformat si ei slujesc total schimbati. Cat despre cei ce-au cunoscut pe Dumnezeu si si-au vandut fratii dupa acea transformare in bine care trebuia sa fie in viata lor, sa ma ierte Dumnezeu, dar sunt mult mai circumspect. Vorba romanului:”Cand te arzi cu lapte dulce sufli si-n iaurt…”

  • Dragă Daniel,
   Ai spus că ai citit cartea, așa că îți voi expune motivația mea mai pe larg.
   1. Judecata trebuie să fie a bisericii. Dacă biserica nu este în stare să judece aceste cauze, evitând să își împlinească menirea, atunci vina nu este la cei care nu au de cine să fie judecați.
   2. Macoveiciuc a evitat pozițiile ¨de vârf¨ în ierarhia bisericească după Revoluție. Sunt din Suceava și îmi amintesc de faptul că de fiecare dată trebuia împins de la spate să candideze, deși mulți îl susțineau. Știa ceva și a dovedit bun simț.
   3. Noi predicăm pocăința și iertarea. Ne bucurăm de iertare și trebuie să o oferim cu dragoste.
   4. Comparația cu Baker sau Swaggart este dintr-un alt context. Erau păcate evidente, biserica știa cum să le sancționeze, ei au mers de capul lor și nu au respectat nicio autoritate. O dezbatere serioasă despre cadrul în care se poate face reabilitarea unui fost informator este tot datoria liderilor cultului.
   5. Faptul că a recunoscut la Timișoara, când nici eu nu știam că voi scrie o carte pe această temă. A făcut un pas corect.
   Repet, eu nu am nicio rezervă să îl invit să predice Evanghelia în biserica în care slujesc.

 6. Daniel Medre zice:

  Frate Croitoru
  Va multumesc, pe mine m-ati lamurit. Daca s-a recunoscut si este sincer in continuare cu cei ce-l invita si cu Dumnezeu, eu cred ca merita sa fie reprimit si eu personal nu i-as mai imputa acest lucru ce l-a facut si sper ca a fost iertat si de Dumnezeu. Mult succes in lucrare pentru dumneavoastra si nu va fie teama sa scoateti adevarul la suprafata si sa stati de partea Cuvantului Lui, Dumnezeu sa va dea biruinta.

 7. pete zice:

  Daniel pe fr. Niki l-au iertat fratii chiar daca nu si-a cerut iertare si nu a recunoscut , cu atit mai mult fr. Macoveciuc trebuie iertat pentru ca a cerut iertare si s-a marturisit Domnul sa-l binecuvinteze .

  • Luca zice:

   Daca spui, Domnul sa-l binecuvinteze pe fr. Macoveiciuc ca si-a recunoscut colaborarea cu securitatea, oare ce ar trebui sa facem, ce cuvinte ar trebui sa spunem despre cei care n-au acceptat colaborarea cu sistemul si au stat ani grei in inchisorile comuniste, altii au fost executati, altii au murit in chinuri groaznice. Cata reverenta ar trebui sa avem fata de acesti oameni? Pt. ei colaborare cu sistemul insemna pact cu Diavolul sau pact cu Anticristul. Daca trecem asa usor fata de astfel de fapte va intreb, cat blamat va fi gestul de primire a semnului Fiarei? Oare tot asa de intelegatori vom fi?

 8. Pingback: 15 postări în Top 100 WP (01.11.2011) « Romania Evanghelica

 9. pete zice:

  Luca se vede ca pentru tine cartea a fost scrisa in scopuri de razbunare sau pedepsire , ceea ce cred ca nu e cazul , cit priveste despre semnul fiarei roagate Domnului in dreptul tau, caci te asigur ca atunci nu vom ma stii unul de altul , datorita prigoanei ce se va dezlantui.

  • Luca zice:

   Nu, pt. mine cartea nu a fost scrisa in scopuri de razbunare si nici Nu am pt. ce sa ma razbun. Eu eram prea tanar, am fost doar la liceu in perioada comunista. Atat eu cat si persoane din familie nu au fost persecutate de sistem, asa ca nu am nici un sentiment de razbunare, dar sentimentul dreptatii, echitatii cred ca il am. De aceea cred ca este corect sa-i amintim mai mult pe cei care au luptat impotriva sistemului decat pe cei care au colaborat cu sistemul. Am toata aprecierea fata de Richard si Sabina Wurmbrand, Elisabeta Rizea, Nicolae Steinhardt, Ion Ioanid si altii, care merita tot respectul nostru.

   Este adevarat ce spunea Vasilica, „Petru s-a lepădat de Isus după ce a umblat pe apă, a cinat cu El și a văzut schimbarea la față, iar apoi Isus l-a pus să-i îngrijească turma Sa. Eu după acest Isus vreau să merg.” Sunt de acord cu el, la fel cred si eu. De aceea apreciez cartea, deoarece Vasilica n-a scris-o dintr-un spirit de razbunare, cum spun unii, ci din dorinta de a cunoste adevarul. „Adevarul de face slobod”, tocmai de aceea cei care au colaborat si n-au recunoscut pana in prezent ar fi trebuit inlaturati din slujire pt o vreme, pana se pocaiesc. Fariseii, fatarnicii, ipocritii, intodeauna au fost detestati si blamati de Domnul Isus. Eu cred ca si in acest detaliu trebue sa-l urmam pe Isus.

   In legatura cu prigoana, Pete, imi pare rau pt tine, eu nu voi fi acolo.:) Eu cred ca Biserica va fi rapita inaintea Necazului cel Mare.

 10. Pingback: 7 postări în Top 25 WP (01.11.2011) « Romania Evanghelica

 11. Remus zice:

  Vali Horlescu,

  de cand te-a angajat pe tine Vasilica Croitor, avocatul lui ? Dupa ce ca, te bagi in seama ca, musca-n lapte acru, mai vorbesti si batjocoritor cu, cuvinte in limba germana, vezi doamne ca, prin asta arati ca, esti un roman inteligent!!!
  Eu zic mai bine sa te pocaiesti, de atitudinile tale batjocoritoare si rasiste!!!

  • Remus, uite că mă prind eu avocat la Vali Horlescu, pentru a îți oferi răspunsul meritat. Răspunsul care ți se cuvine la acest comentariu penibil este cel pe care mi-l sugerai tu ieri:
   Daca vrei sa arati ca tu il cunosti pe Domnul atunci, da dovada de gentleman in vorbire si fi (sic!) mai respectuos.

  • Vali Horlescu zice:

   Cine esti tu, Remus, sa ma intrebi daca sunt avocatul lui Vasilica,asta nu-i batjocura?
   Ce trebuie sa fiu avocatul lui Vasilica, ca sa nu stau impasibil cand tu de fapt te bagi ca musca si faci pe atotstiutorul , pui la punct pe orcine, de la David Wilkerson la tanarul din Norvegia intr-un mod sententios?

   Nu-mi fa recomandari tu mie ca din tot ce-ai postat pe aici nimic nu te califica la asta!

 12. misionarul zice:

  Dumnezeu l-a iertat pe fratele Macoveiciuc dar o persoana f,f,f, apropiata mie a suferit mult de pe urma lui.

 13. Vremea... zice:

  Frate Vasilica am cartea dumneavoastra e fascinanta dar as vrea sa va intreb 2 lucruri – Are invatatura cartea sau este doar o carte istorica care aduce la lumina anumite lucruri??? Am vazut pe alte situri ca se vorbeste despre volumul 2 aveti de gand sa faceti???

 14. un pastor- informator trebuie sa.si dea demisia sau sa fie demis cat mai repede posibil din momentul desconspirarii si sa stea pe ultima banca toata viata . Aceasta datorita faptului ca si.a pierdut cinstea ,reputatia si demnitatea .Ce nu este clar in cuvintele Domnului Isus?daca sarea isi pierde gustul …?nu mai este buna la nimic.E clar.La intoarcere Fiul Risipitor a spus-,,Mi-am pierdut vrednicia ,primeste.ma ca pe un argat nu ca fiu .Din moment ce ti.ai vandut oile (fratii)lupilor(securitatii)ce vrei sa mai pastoresti? Problema iertarii nu se pune ,este posibila. Apreciez in mod deosebit cartea scrisa de pastorul Vasilica Croitor este cea mai buna carte pe care am citit-o,scrisa de un om intelept.Adevarul a iesit la lumina-detest insa pe cei ce iubesc mai mult intunericul sau refugiat acolo si arunca cu pietre .

  • Chiar dacă spui că apreciezi cartea RM, observ că fie nu ai ajuns cu cititul la partea în care ofeream sugestii pentru rezolvarea problemei colaboraționismului sau poate că nu ești de acord cu acea abordare. Dacă nu s-ar pune problema iertării, Evanghelia pe care o predicăm și-ar pierde utilitatea!

 15. Cartea R.M am citit-o si am recitit-o.Am considerat-o atat de importanta incat nu se merita sa lasi necitit vre-un capitol .Este cea mai buna lectie de teologie in ce priveste relatia dintre frati-care te indeamna sa fii preventiv.Cand citesti cartea nu se poate sa nu te duci cu mintea la cap. 9 din Ieremia vers.4-9 .Iubite frate pastor , apreciez munca si curajul d-voastra.Ati castigat simpatia fratilor dornici de adevar ati pierdut-o pe cea din partea ipocritilor -nu trebuie sa va para rau . Oricum trebuie sa va spun un mare adevar-oameni ca dv sunt foarte putini in tara noastra . Felicitari!!!!!!!!!

 16. Viorel zice:

  Fr Vasilica,
  am si eu o intrebare. Ati verificat daca Securitatea nu avea si documente false folosite pentru incriminarea unor frati care n-au colaborat cu ei? Sau cu alte cuvinte ce alte dovezi exista de identifica in mod defiintiv ca adevarate ,anumite concluzii care le-ati exprimat in carte despre o anumita persoana care ea insasi nu este de accord cu concluzia respectiva. Multumesc,V

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s