În România, viitorul turnătorilor la Securitate şi al activiştilor PCR arată bine

Reproduc mai jos un articol de Mircea Mihăieș.

În România, viitorul turnătorilor la Securitate şi al activiştilor PCR arată bine.

Dacă mai aveau vreo spaimă, ea a fost spulberată recent de intervenţiile-şoc, în serii scurte, ale celor doi cai breji care se visează înscăunaţi peste ţară (am decis să-i ignor, aşa că-i pomenesc doar cu iniţialele, P. şi A.) Cu două săptămâni în urmă, P. dădea o indulgenţă pontificală care-i exonera pe turnători de orice vină: aşa erau vremurile, oamenii turnau de nevoie! Poate că aşa era în lumea în care s-a învârtit el. Dar a existat şi o altă Românie, majoritară, a celor turnaţi, despre care fostul procuror nu suflă o vorbă. Spre a nu se lăsa mai prejos, A., celălalt membru, inferior, al binomului, decretează: „Simbolic, Ion Iliescu şi PSD […] s-au despărţit definitiv de comunism.” Asta a văzut el în Parlamentul României cu ocazia discursului Regelui. Oamenii normali au văzut altceva: o adunătură de membri de partid aflaţi în misiune, pe chipul cărora citeai orice, numai anticomunism nu. Sau poate că „simbolica despărţire” constă în refuzul Regelui de a-i întinde mâna lui Iliescu. La capacitatea liderilor uslaşi de a batjocori realitatea e cât se poate de posibil.

Astfel de sfidări neruşinate ale memoriei colective, istoriei şi adevărului se petrec zi de zi, pentru că societatea românească a ales calea sinuciderii lente. Nu ne pasă ce se întâmplă cu noi acum, de ce ne-ar păsa de lucruri petrecute acum treizeci ori patruzeci de ani?

Abandonaţi plăcerii perverse de a ne huli unii pe alţii, ne scufundăm în nimicnicie şi oroare. Politicieni iresponsabili, interesaţi exclusiv de acapararea puterii (capitol la care P. şi A. excelează, după cum se vede din dictatura instaurată deja în propriile partide) n-au niciun scrupul să arunce vorbe care-i fac să se întoarcă în mormânt pe sutele de mii de români distruşi de criminalii comunişti. Cum s-a despărţit Iliescu de comunism? Alegând să se gudure pe lângă Rege? Patronând intrarea pe uşile mari ale Parlamentului a particularului Duda? Ce am văzut a fost o despărţire prin îmbrăţişare. Iar îmbrăţişarea aducea suspect de mult a sufocare. Din fericire, nu toată lumea e oarbă şi decerebrată în România. Citesc de mai multă vreme admirabilele mărturisiri ale lui Neculai Constantin Munteanu despre relaţiile lui cu Securitatea. Recomand tuturor cartea publicată în 2007, „Amintiri din zăpezile de-altădată”. Un ziarist în dosarele Securităţii (editura Curtea Veche), un model de raportare la propria biografie şi la strategiile de corupere practicate de comunişti. Recomand, în aceeaşi măsură, textele recente ale serialului „Top 5 cei mai scârboşi informatori”, unde sunt evocate secvenţe care-ar trebui să-i facă pe uslaşi să le crape obrazul de ruşine. Iată părerea lui N. C. Munteanu despre turnătorii de vârf a căror „operă” supravieţuieşte în dosarul său de Securitate: „Toţi sunt sau par a fi produsul schizofreniei generalizate pe care o presupunea viaţa într-un regim totalitar comunist. Toţi au slujit cu zel Securitatea, făcând naveta între imoralitate şi amoralitate, cu o anumită voluptate perversă a ticăloşiei. Niciunul nu pare a avea remuşcări.”

Întâmplarea face să-l fi văzut la lucru pe unul dintre „scârboşii informatori”, pe la începutul anilor 2000, cu prilejul alegerilor de la Uniunea Scriitorilor. Atunci, Nicolae Balotă, pentru că despre el e vorba, m-a lăsat cu gura căscată prin capacitatea de a mistifica, în văzul lumii, nişte informaţii şi date care conduceau la trucarea rezultatului alegerilor. Nu m-am putut abţine să nu-i adresez, în focul discuţiilor, câteva „cuvinte necugetate” (pe care ulterior le-am amendat public), prin care-i reproşam jocul murdar. Sprinten ca o nevăstuică, Balotă s-a îndreptat glonţ spre micul grup de scriitori care-i împărtăşeau opiniile şi i-a alertat, ţipând: „Mihăieş a vorbit la tribună în favoarea unui candidat, dar a votat pentru celălalt!” Din fericire, am doi martori care ştiu cu precizie că n-a existat nicio diferenţă între ce susţinusem public şi votul meu. Am rămas atunci uluit că, în doar câteva secunde, individul se dovedise capabil să confecţioneze un scenariu menit să mă decredibilizeze în faţa găştii lui zgomotoase. Nu m-am abţinut să nu-i spun, la rându-mi: „Domnule Balotă, dumneavostră sunteţi ori ticălos, ori securist!” Într-adevăr, numai cineva cu experienţa metodelor kaghebiste în sânge putea fabrica fulgerător o intrigă atât de josnică. Că ea nu avea nicio logică, nu conta: important era că Balotă reuşise să iasă din împresurare, împingând în gura haitei devoratoare de bârfe un nou subiect „gras”. Nu aveam, atunci, nici cea mai vagă ştire despre relaţiile cu Securitatea ale lui Nicolae Balotă. Se vede însă că onctuosul intelectual ardelean nu se rupsese deloc de metodele instituţiei pentru care lucrase, şi continua, la zece ani după căderea comunismului, să-şi exercite cu aplomb îndemânarea securistică.

Iată de ce nu cred în „lecuirile”, „rupturile” şi „despărţirile” de comunism şi securism, dacă nu sunt premerse de mărturisire. Când vom afla chiar din gura turnătorilor şi activiştilor că-şi regretă trecutul, putem sta de vorbă. Până atunci, păcatele lor cad pe capetele ticăloşite ale celor care le acordă, ca în convertirile petrecute pe stadioane, iertarea. 

Reclame
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

28 de răspunsuri la În România, viitorul turnătorilor la Securitate şi al activiştilor PCR arată bine

 1. Luca zice:

  Domnule Mircea Mihaies, va intreb, cine il opreste pe T.B. si pe E.B. sa rezolve o data pentru totdeauna problema securistilor si a turnatorilor? Este o ciudatenie in articolul dumneavoastra, un detaliu care din pacate va scapa, un amanunt care nu se leaga. Pe de-o parte il acceptati pe Rege ca anticomunist, pe de de alta parte, atunci cand vorbiti de turnatori si securisti, nu faceti nici o trimitere la cei care detin la ora actuala puterea si care erau marii absenti la discursul Regelui. Acestia, marii absenti, Basescu si Boc, pot rezolva problema turnatorilor (oare de ce n-o fac?). Dimpotriva, dumneavoastra faceti aluzie la unul din liderii USL care cu două săptămâni în urmă, dădea o indulgenţă pontificală care-i exonera pe turnători de orice vină. Va intreb, ce putere are acest om sa-i exonereze pe turnatori de orice vina? Oare ati uitat cine conduce la ora actuala Romania? Cat de prost trebuie sa fi ca sa crezi o asemenea aberatie? Este hilar, cum adica, domnul P., care era doar elev in perioada comunista, sa-si doreasca exonerarea turnatorilor. Adica, tocmai sa-i exonereze pe competitorii lui, pe cei care se afla la varful politicii la ora actuala, adica pe T.B. si E.B.? Ciudata logica domnule Mircea Mihaies!!! Oare cine a fost pe timpul lui Ceausescu detasat, prin semnatura Elenei Ceausescu, la Anvers? Domnul P. , domnul A. sau domnul Traian B.? Cine oare a fost pe timpul lui Ceausescu seful UTC la Facultatea Babes din Cluj? Domnul P. , domnul A. sau domnul Emil B.?

  Asa ca domnule Mircea Mihaies cand mai scrieti in EVZ nu mai manipulati opinia publica la comanda patronului Paunescu care, la randul lui, serveste puterea.

  • Vali Horlescu zice:

   Daca discutam de marii absenti la discursul Regelui si care trebuie blamati, lucru pe care il fac si eu, se impune sa spunem ca, totusi, am fost consolati de marii prezenti la acest discurs, cei care sunt ultimii veniti in fan-clubul Regelui Mihai.

   In privinta manipularii facute de Mircea Mihaies, nu trebuie sa-ti faci griji, fituica asta e citita de maxim 0.5 % din populatia Romaniei si oricum majoritate dintre acestia gandesc cam la fel cu el, printre ei ma numar si eu de cele mai multe ori.
   Nici faptul ca, din cand in cand, Vasilica se pune in slujba lui Bobby Paunescu,cel care serveste puterea,ca sa te citez, si mai posteaza cate un articol din evz, nu poate sa aiba un efect de manipulare asupra opiniei publice, fiindca imediat se gaseste cineva care vine si pune lucrurile la punct, asa cum foarte bine ai facut-o tu acum.
   Mai mult, unii au si protestat si l-au amenintat pe Vasilca ca-i pierde de „clienti” daca mai posteaza articole din presa portocalie.

   Problema manipularii se pune la cei care au rating semnificativ, unde in mod sistematic se prezinta lucrurile intr-o anumita maniera iar celora care au alta parere nu le e premisa exprimare sau le e limitata.

  • Luca, problema legii deconspirarii dosarelor sta in mana parlamentului, nu a presedintelui. O asemenea lege are nevoie de sustinere parlamentara masiva. Mai tii minte ce a patit cand a mers in Parlament ca sa condamne comunismul? Acolo s-a vazut cata sustienere are in Parlament pentru lustratie, deconspirare etc.
   PSD-ul si nu Basescu a impus un amendament in Legea Ticu Dumitrescu, astfel ca preotii sa nu poata fi deconspirati la cererea societatii civile.
   Mai recent, PNL l-a luat in brate pe Voiculescu, cel care are o sentinta de politie politica.
   Orice ai spune, Basescu a salvat CNSAS-ul de la atacurile lui Voiceulescu & Co, el a fortat mana SRI sa predea dosarele de la Securitate. De la asta i s-a tras mania celor 322 si suspendarea. Are si Basescu pacatele lui, si nu or fi putine, dar in privinta clarificarii trecutului a facut mai mult decat toti inaintasii lui la un loc.

   • Luca zice:

    OK. Spui ca problema deconspirarii dosarelor sta in mana parlamentului, iar o asemenea lege are nevoie de sustinere parlamentara masiva, concret, ce inseamna sustinere parlamentara masiva? La ora actuala Parlamentul este controlat de Traian Basescu, prin care a votat legi mult mai grele, asa ca nu vad absolut nici o piedica in a trece legi de genul acesta. Legea lustratiei care a fost adoptata la un moment dat de Camera Deputatilor, iar la cateva zile Curtea Constitutionala a decis cu majoritate de voturi ca Legea lustratiei este neconstitutionala. Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a declarat ca Parlamentul va modifica Legea lustratiei astfel incat aceasta sa fie in acord cu Constitutia.

    Din pacate nici pana astazi n-au modificat legea lustratiei pt. a fi in acord cu Constitutia. Oare de ce? Oare de ce C.C. a decis ca aceasta lege este neconstitutionala, iar altele au fost constitutionale, chiar daca au fost impotriva poporului roman? Simplu, o astfel de lege ii lustra chiar pe ei. Stiti cine este presedintele CC? Un fost securist, obedient si astazi regimului. Este de la mine din judet, il cunosc foarte bine. Inainte de a ajunge la CC l-am avut si in cateva emisiuni, impreuna cu un alt fost (si actual) securist, colegi de partid la vremea respectiva, Ioan Oltean.

    Momentul acela, al condamnarii comunismului, a fost gandit foarte bine. A fost vorba doar de manipulare. Eu raman la convingerea ca Vadim a fost folosit in acel moment tocmai sa-i dea o aura de erou lui Basescscu. Se pare ca le-a reusit.

    PSD-ul n-a fost mai presus decat PDL-ul si acolo sunt securisti si comunisti, ca de alt fel in toate partidele. Asta a si fost strategia Securitatii dupa 89. Dar, exista totusi un dar semnificativ, este atat de tragic atunci cand esti condus de un om cheie din aceste structuri, in cazul nostru T. B. In partea cealalta avem niste oameni care n-au fost in acele structuri. Chestia cu Voiculescu a fost mai mult una de interes mediatic. Sti f. bine ce s-a intamplat ulterior, cu relatia lor, atunci cand s-a discutat cine sa candideze la Primaria Bucuresti.

    Pt. mine Basescu ramane cel mai diabolic politician pe care l-a avut Romania dupa 89. Este dizinformatorul, manipulatorul si mincinosul nr. 1 din politica romaneasca.

    .

    • Opiniile și preferințele politice pot varia și nici nu cred că este cazul să polemizăm pe ele.

     În postarea ta nu ai făcut decât să mai evidențiezi încă un factor de frânare al lustrației: Curtea Constituțională.

    • Luca zice:

     Da Vasilica, dar tocmai asta iti spuneam, si Curtea Constitutionala este controlata de Basescu, sau PDL sau fostii securisti, cum vrei sa le spui. Basescu daca ar fi vrut sa treaca Legea lustratiei si de Curte ar fi trecut-o fara probleme.

     Vasilica, sti de ce sunt atat de dezamagit de Basescu? Atunci cand ai asteptari mari de la cineva, atunci cand ai vazut in el o mare speranta a Romaniei, atunci cand promiti vrute si nevrute oamenilor si nu te ti de cuvant…, ci dimpotriva, faci tocmai ce ai criticat la ceilalti, inca mai rau; risti foarte tare sa-ti atragi o antipatie la fel de mare pe cat a fost simpatia sau chiar mai mare.

     Vasilica, pt. mine nu conteaza ce preferinte politice ai atata timp cat faci ceea ce faci cu inima curata. Eu iti respect si inteleg simpatia pt. Basescu. Experientele si informatiile tale sunt din alta zona, diferita de a mea, asa ca este normala diferenta de opinie.:) Unde gandim la fel, umblam la fel, si crede-ma, avem multe lucruri unde gandim la fel.

    • Care Curte Constituțională este controlată de Băsescu, aia care a fost de acord cu suspendarea lui?
     Simpatie pentru Băsescu este mult spus. Îl apreciez pentru ceea ce a făcut în vederea condamnării comunismului, iar dușmanii pe care și i-a câștigat prin acest demers sunt porniți să îl mănânce de viu.

   • Remus zice:

    Da!!! Si problema deconspirarii turnatorilor si securistilor activi si inactivi care se gasesc actualmente in adunarile penticostale, in mana cui sta ???

    • Asta era și problema pe care voiam să o ridic și eu. Dacă Biserica nu a reușit să facă un pas ferm spre lustrație, ce să mai așteptăm de la politicieni? Din acest punct de vedere, Băsescu a avut mai mult curaj și mai multă dorință de a scoate adevărul la lumină decât mulți dintre liderii denominațiilor din România.

 2. Alin Cristea zice:

  Ba e cazul să polemizăm pe opiniile și preferințele politice, altfel oricînd poate să apară un nou Hitler!

  Nu e cazul să polemizăm… PREA MULT!

  Pe blogul unui pastor evanghelic (care o fi ocupat cu altele)…

  Asta e altceva!

  • Nu spun că nu trebuie dezbătute subiecte politice. Însă nu aceasta este vocația mea. Nu mă văd în postura de propovăduitor al băsismului sau al pedelismului. Le văd și lor limitele foarte evidente, chiar dacă pentru moment dreapta românească mi se pare o opțiune nițeluș mai decentă decât ceea ce oferă agora politică.

   • Vali Horlescu zice:

    Da, si pdl-ul e din acelasi aluat cu psd-ul, sunt doar cateva nume pe care putem miza si pe acelea de cele mai multe ori doar punctual.

 3. Lucian zice:

  Exista posibilitatea guvernului de a isi asuma raspunderea pe anumite legi ,in fata Parlamentului.Guvernul Boc a facut ,ca sa zic asa,abuz de aceasta prevedere constitutionala.De ce nu si-a asumat raspunderea si pe legea Lustratiei? Personal ,consider ca Basescu a fost cel care a inceput circul in Parlament ,atunci la „condamnarea comunismului”.In realitate se poarta ca un comunist de cea mai joasa speta.Umileste pe Rege si il ridica pe un bastard.Continua asfel eforturile comunistilor impotriva Regelui.

  • Vali Horlescu zice:

   Circ in parlament a facut Vadim , nu Basescu,
   Lucian, cunosti cumva comunisti de inalta speta?
   Daca da, printre astia e cumva si Iliescu, cel care la arestat pe Rege pe autostrada apoi l-a expulzat din tara?
   Voiculescu, noul intrat in fan-clubul Regelui, de ce speta e?
   Stii cummva cine au fost nasii de cununie ai bastardului?

   • Remus zice:

    Vali Horlescu,

    Domnul Basescu, care este presedintele Romaniei acum, a facut ceva mai grav, decat circul lui Corneliu Vadim Tudor.
    Ia priveste aici:

    http://nogovernment.wordpress.com/2010/08/23/video-traian-basescu-promovand-casatoriile-intre-homosexuali-si-adoptia-de-copii-de-catre-acestia-%e2%80%a6/

    Domnul Basescu, este marioneta masonilor internationali de promovare a lucrurilor satanice.

    • Remus,
     Pentru mine, episodul acela este cel mai întunecat din toată prestația lui Băsescu. În 2004 el însă candida împotriva unuia despre care se spunea că este nu doar susținător, ci chiar practicant. Vorba lui Băse, ăsta este blestemul poporului român, să aleagă dintre astfel de oameni.
     Am spus în alte comentarii care sunt aspectele pozitive din activitatea lui, dar am spus și că el este un politician ca majoritatea politicienilor români, departe de valorile creștine și morale pe care le împărtășim noi.

    • Vali Horlescu zice:

     Baseascu marioneta?
     Omul asta nu are nici oamenii nici ideologii in spate, are doar scopuri.
     Aici a incercat sa para ca el e singurul om politic care e preocupat de soarta unei categorii de oameni si in felul asta sa le smulga voturile.
     El aprecia ca acestia ar fi cam 20% din populatia Romaniei, chiar contracandidatul sau era acuzat prin Romania Mare si alte publicatii ca ar fi printre ei.
     Dupa aia si-a dat seama ca a facut-o de oaie si a inceput sa nuanteze.
     Da, e un lucru grav ce a facut Basescu in cazul acesta, dar asta nu inseamna ca trebuie sa-l absolv pe CVT, la el lucrurile grave repezinta ceva aproape intrinsec.
     P.S.
     Ma mir ca inca nu a aparut Alin Cristea sa-ti amendeze virgula de la ultima fraza cu expresia care se pare ca a inceput sa faca cariera.

 4. Luca zice:

  Bune mesaje, imi place modul vostru de abordare, cu exceptia lui Vasilica!:):) Glumesc. Faptul ca scriu pe acest blog cred ca este un semn al respectului meu fata de tine. Dar Vasilica, nu trebuie sa ramai blocat la anul 2007, atunci cand a fost suspendat Basescu, atunci cand CC a fost de acord cu suspendarea lui Basescu. De atunci si pana astazi s-au schimbat multe. Daca vrei pot sa-ti dau toata configuratia CC si iti spun exact care sunt oamenii controlati de Basescu. Iti spuneam mai sus, intr-un alt mesaj, ca il cunosc foarte bine pe presedintele CC, Augustin Zagrean. Este jurist de meserie, din 1990-1992 a fost senator de Bistriţa-Năsăud din partea FSN, apoi deputat din partea PD. Din 13 iulie 2007 este judecător al Curţii Constituţionale, numit la propunerea preşedintelui Traian Băsescu. În data de 17 iunie 2010 a fost ales, cu cinci din nouă voturi, în funcţia de preşedinte al Curţii. Asa ca din acel moment Traian Basescu controleaza in cel mai mic detaliu si Curtea Constitutionala.

  Vasilica, inca o chestiune, spui ca Băsescu a avut mai mult curaj și mai multă dorință de a scoate adevărul la lumină decât mulți dintre liderii denominațiilor din România. Ma intreb, chiar asa sa fie? Daca se simte totusi o diferenta este doar una la nivel de mesaj, una mica, in final rezultatul este acelasi, adica fara lustratie. Conducerea Cultului P. nu-si permite sa fie pe fata fatarnica cum este TB, una sa spuna si alta sa faca. Basescu este expert in asta. Acum pun cateva intrebari pe care mi le-am pus si mie, poate ma ajutati voi cu cateva raspunsuri: Acum, oare in ce barca se afla conducerea Cultului P., oare cu ce partid este intr-o relatie buna? Din partea carui partid este deputat fiul presedintelui Cultului? Si acum, am o intrebare mai personala pt. tine Vasilica, in vremea carui regim ti s-a interzis sa ai acces la dosarele pastorilor penticostali? Prin ce filiera crezi ca a reusit conducerea CP sa-ti blocheze accesul? Oare de ce s-a aprobat asa ceva? Daca Basescu este dornic sa-i deconspire, sa-i lustreze pe „ciripitori” (si in aceasta meserie, de ciripitor, a fost expert) nu avea nimeni curajul sa-ti interzica asa ceva, daar au fost sfatuiti sa te inlature elegant. Sa nu ti-o spuna in fata ca nimeni nu este deacord cu deconspirarea, ti-au inventat povestea cu infintarea unei comisii. Sti ca acesta era practica securistilor atunci cand doreau sa ascunda ceva!

  Acum o intrebare pt tine Vali Horlescu: Cine este mai periculos pt democratia din Romania, cel ce i-a intrzis pt o vreme Regelui accesul in Romania, sau cel care il face pe Rege „tradator si sluga la rusi”?

  • Vali Horlescu zice:

   Nu-i atat de sigur ca Zeus era expert in meseria de ciripitor, insa cred ca presupui asta, si din antipatie iti place sa o faci cu atat mai mult, in baza faptului ca toti cei care mergeau in misiuni in strainatate erau obligati sa o faca.
   Multa vreme am avut si eu tendinata de ai de ai acuza in mod aprioric si fara drept de apel pe toti cei care au facut parte din anumite caste privilegiate ale regimului comunist.Apartenenta la casta imi oferea justificarea.
   Totusi, in timp, am incercat sa judec de la caz la caz lucrurile. Am vazut la unii o evolutie surprinzatoare in comportamentul democratic, ba chaiar mai mult, in plan profesional au avut un aport foarte pozitv pentru Romania.
   Iata cateva nume; Mihai Tanasescu, Misu Negritoiu,Bogdan Baltazar,Teodor Stolojan, Mugur Isarescu.
   Cred ca-i bine sa facem diferentieri dar nu asa cum a facut Crin Antonescu
   In timp pentru turnatoarea Mona Musca( cea care era cat pe ce sa impuna legea lustratiei) a cosiderat ca e just sa fie exclusa din PNL, pe domnul Dan Voiculescu l-a iertat de trecutul securist(probabil a luat in considerare statutul de monarhist de ultima ora) si au construit impreuna Alianta de Centru Dreapta.
   Acum in privinata interebarii, intai de toate iti multumesc pentru ea.
   Nici Iliescu si nici Basescu nu reprezinta un pericol pentru demomcratie.
   Insa,de la mineriadele din 90 si pana la gratierea lui Miron Cozma pe ultimile zile de mandat de presedinte in 2004, Iliescu a reprezentat,
   In schimb de cand a fost invins de ”prostanac” in alegeriele din mai 2005 pentru functia de presedinte al PSD nu mai este dacat un element nociv pentru democratie.
   Nociv a fost si Basescu, in mai multe randuri.
   Cand a introtus taxa de drum care o incasa direct Ministerul Transporturilor(ore cat de nepriceput sa fi fost Ciorbea de-a fost pacalit?)si nu de Ministerul de Finante asa cum se face in orce stat deomcratic, atunci cand un hotel al Min. Transporului l-a scos din patrimoniu,l-a dat sa fie locuit de copii strazii si in scurt timp a fost devastat, atunci cand si-a atribuit casa din Mihaileanu s-au atunci cand s-a implicat ca sef la CNSAS sa nu fie Ticu Dumitrescu ci un ”fost colaborator”,Corneliu Turianu si exemple pot sa-ti mai dau.
   Spre deosebire de anti-basisti, eu care sunt un sustinator punctual al sau, pot sa-i aduc acuze pertinete si puternice, nu asa ca alea cu flota, unde adevaratii vinovati si vanzatori au fost ministrii din guvernarea Vacaroiu, 92-96.
   Chestia aia cu sluga la rusi si ca n-ar fi parasit puntea, tine de boala lui profesionala, sef de barca, care cunoscand foarte bine cei la suprafata apei crede ca poate sa spuna cu exactitate cei pe fundul marii nepasandu-i de scafandrii care-l pot verifica.

   Scuze, cred ca am scris cam mult numai pentru o intrebare, sa auzim numai de bine!

 5. Luca zice:

  ….sau, trebuia sa formulez intrebarea putin diferit: Cine ia construit Regelui, timp de peste 40 de ani, o imagine de tradador de neam? Sigur, in stilul caracteristic al lui Basescu, trebuia sa faca alaturarea si cu „sluga la rusi”, ca altfel asemanarea lui cu fostii comunisti era prea evidenta.:)

  • Vali Horlescu zice:

   Propaganda comunista, evident.
   Aici, cu tot trecutul sau, Traian Basescu n-ar fi putut sa aiba vreo contribuitie, nici n-ar fi fost in stare, la vreamea aia cred ca nu stia nici cei aia monarhie
   Iliescu, da, in activitatea sa de inalt demnitar comunist a facut munca ideologica pentru a convinge masele de superioritarea noi oranduiri socialiste fata de un regim asupritor burghezo-mosieresc patronat de Coroana..
   Denigrarea Regelui a facut-o si dupa 90, chiar mai abitir, asta pana cand Constantinescu, in mandatul sau de presedinte, a restabilit adevarul prin decizii politice.
   Astfel Iliescu a trebuit sa se recunoasca infrant si sa se consloeze prin a sta coada sa dea mana cu Regele la discursul in Parlament. Dar n-a mai prins, cum nu prindeam nici eu lapte, fiindca tocmai se termina inaintea mea, cand sateam la coada inainte de ’90.
   Frumoasa ironie a istoriei.
   In ce priveste atributul de ”sluga la rusi” cu siguranta n-ar fi putut fi sa fie dat de comunistii romani, cum ai evidentiat foarte bine. Ar fi insemnat o declaratie de razboi la adresa Kremlinului.
   Aici trebuie sa-i recunosc lui Traian Basescu drepturile de autor cu toate beneficiile si costurile aferente.
   Din partea mea beneficiaza de o bila neagra fara sa-l invit la o emisiune 100%.

   P.S.
   Vad ca dupa acea decalaratie cu pricina un lucru foarte imbucurator, procentul de monarhisti a crescut semnificativ si daca cumva asta o sa conduca la revenirea monahiei, eventual cu printul Charles pe tron, ca tot isi face veacul pe la noi si e nepot de-al Regelui Mihai, atunci o sa-mi reconsider pozitia si-o sa-i dau o bila alba.

 6. Luca zice:

  Vali, din cate pot sa-mi dau eu seama, din ceea ce scrii, tu esti o persoana inteligenta, asa ca nu cred ca tu aderi la povestea cu venirea pe tronul Romaniei a printului Charles. Cred ca-ti dai seama ca este o „gogorita” inventata in laboratorele securiste? Este imposibil asa ceva. Daca eram in sec al XIX-lea se mai putea repeta istoria, acum este ridicol sa promovezi un astfel de scenariu. Sigur, la unii „dintre cei multi” s-ar putea sa prinda si o astfel de poveste.

  Dar acum, sa facem un exercitiu de imaginatie, sa zicem ca ne-am intoarce cu 150 de ani in urma si as avea de ales intre Basescu si printul Charles, credeti-ma, fara absolut nici o ezitare l-as alege pe Charles. Poate noua ne este mai usor acum sa facem o astfel de afirmatie tinand cont de informatiile pe care le avem din istorie, evenimente care s-au petrecut in anul 1866 cu venirea lui Carol I pe tronul Romaniei. Ideea liberalilor de atunci, prin Bratianu si Rosetti, a fost una geniala de a aduce pe tronul Romaniei un principe strain si asta n-o spun eu ci o spune realitatea evenimentelor care s-au succedat dupa acel moment. De atunci Romania a cunoscut multe momente de prosperitate. Din pacate, nu se poate spune acelasi lucru de perioada basasciana, ci dimpotriva, Romania a cunoscut saracia, umilinta si dispretul. Imi pare rau pt. sustinatorii lui Basescu.

 7. Lucian zice:

  Stii cummva cine au fost nasii de cununie ai bastardului?
  Răspunde Chiar asa cine sunt nasii de cununie ai bastardului(Printul Paul)?

 8. Vali Horlescu zice:

  Vad ca mi-ai ignorat întrebările,în schimb, îmi întorci una.
  Te rog sa le ignori în continuare.Mulțumesc!

 9. Luca zice:

  Nasii de cununie au fost omul de afaceri George Constantin Paunescu si sotia sa, iar nasii de botez al fiului lor au fost Traian Basescu si sotia.

 10. Lucian zice:

  Cei care il sustin pe Basescu ,spun ca i adevar are multe lipsuri ,dar are si lucruri bune ,pentru care merita sa fie sustinut.Eu zic ca nu merita.Si mie mila de intelectualii care il sustin.E un golan si in suflet si in caracter ,mai ales in comportament .Lucruri bune ,daca a facut ,pai pentru ce ocupa functia suprema in Stat ? Dar modul lui de comportament l-a descalificat demult.L-am avut presedinte pe Constantinescu.A avut nevoie de sustinerea noastra .A fost un adevarat Presedinte.Cand trebuia sa fie sustinut mai mult ca oricand ,l-ati abandonat in ghiarele unora de teapa lui Basescu.Dece serviciile secrete il sustin cu indarjire pe Basescu .Pentru ca e unul de al lor.

  • puteti sa spuneti dar intrebati intii PE DUMNEZEU zice:

   Sa spuna cine ce vria ? Despre Domnu Basascu este Presedintele rominilor ales cu 75/100
   si daca ar mai candida tot el ar fi ales presedinte ..Or ce om are si lucrur si bune si rele
   ,,,,,,Stiu ca nul iubesc,comnisti -turnatori si coruptui ,ori ce om are si preteni si dusmani
   Daca vreti sa gasiti mai multe despre Basascu intrati pe R-M ? Pe cumprins acolo am
   dat mai multe detalii despre el.
   DUMNEZEU SA IL BINE CUVINTEZA PE BASASCU CU SINATATE SA II DEA
   INCELEPCUNE SA CONDUCA TARA. RUGATIVA EL LUI DUMNEZEU

 11. Luca zice:

  Imi pare rau pt. simpatizantii lui Basescu dar…, Lucian are dreptate.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s