Chemarea – o mișcare de rugăciune pentru America

Oare când vor descoperi și evanghelicii români pasiunea de a se uni în mijlocire pentru țara lor? Se tot predică din pasajul arhicunoscut deja: dacă poporul Meu… se va smeri… voi vindeca țara. Se spune că există un punct de cotitură, un punct până la care ne simțim bine chiar dacă totul în jur este dezolat. Probabile că nu am ajuns încă acolo. Ne-am obișnuit cu starea din societatea românească, cu corupția, avorturile, imoralitatea, lipsa de speranță. Ne-am obișnuit și cu cu starea căldicică a bisericii, cu valori diluate, slăbită și fără impact în societate. Americanii au experiența aceasta a se întoarce cu fața către Dumnezeu măcar când vine necazul. Au făcut-o președinți și guvernatori în istorie, o fac și astăzi lideri pe care Dumnezeu îi folosește pentru a pune o stavilă în calea stricăciunii.

Videoclipul de mai jos prezință o chemare la rugăciune, în Detroit, la 11.11.2011. Mi-aș dori să pot fi acolo. Dar și mai mult aș dori să văd o asemenea mișcare în România. Vă puteți imagina ce s-ar întâmpla dacă evanghelicii din România ar urma acest exemplu, căuta fața lui Dumnezeu cu post și pocăință? Dacă am lăsa la o parte sprijinul vremelnic pe care ni-l oferă politicienii și politica bisericească, dacă am vedea adevărata stare spirituală și nevoia de ajutor de sus, și dacă am striga către Dumnezeu, oare nu ar vindeca El țara de bolile cronice de care suferă?

Reclame
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

17 răspunsuri la Chemarea – o mișcare de rugăciune pentru America

 1. Luca zice:

  Sunt convins ca Dumnezeu ar transoforma Romania intr-un loc binecuvantat. Imi aduc aminte acum de documentarul „Transformari”. Cred ca se poate intampla asa ceva si in Romania chiar daca este aproape imposibil, tinand cont de contextul cultural si religios, tinand cont de asperitatile, tensiunile, care se dezvolta intre bisericile evanghelice din aceeasi localitate, sa nu mai vorbesc de dispretul promovat unul fata de celalalt in bisericile traditionale cat si cele evanghelice. Evanhelicii sunt „ereticii” sau in cel mai bun caz „pocaitii”, iar ortodocsi sau catolicii sunt „necrestinii”, „nepocaitii” sau in cel mai rau caz „paganii”.

  Am avut astfel de actiuni in care au fost implicate toate bisericile evanghelice. Am avut o saptamana de rugaciune in care ne intalne-am pe rand in fiecare biserica evanghelica pt a ne ruga in vederea campaniei de evanghelizare cu Misiunea Speranta. A fost bine, dar nu suficient. Pt un ogor arid nu este suficienta o singura ploaie. Este nevoie de mult mai mult. Noi nu ne-am oprit aici, mai organizam uneori, din pacate destul de rar, doar de Craciun, seri de colinde, la Casa de Cultura, cu toate bisericile din oras, inclusiv si cele traditionale (greco-catolice si ortodoxe). Si asta, d.p.m.d.v. nu este suficient, cred ca estee nevie de o relatie de prietenie intre liderii bisericilor din acea localitate. Poate ar fi o solutie ca o data sau de doua ori pe luna sa se adune toti reprezentantii bisericilor la rugaciune. Dupa o perioada de partasie intre lideri este foarte simplu sa inviti tot orasul la cateva zile sau la o saptamana de rugaciune.

  Suna frumos dar cred ca nu imposibil!

 2. Remus zice:

  Uneori si unele cereri de rugaciune nu sant indeplinite in orice conditii. Exista niste reguli stabilite de Dumnezeu ca, El sa raspunda si sa implineasca anumite cereri, altfel este numai timp pierdut si enegie consumata degeaba, fiindca El isi intoarce fata de la acel om ca, sa-l asculte.
  Cititi in Scripturi conditiile in care un om poate fi ascultat si ajutat de Dumnezeu.
  Intelept ar fi ca, un om sa implineasca criteriile stabilite de Dumnezeu pentru a fi ascultat si abia apoi sa vina cu cereri inaintea Lui!!!

  • Remus, eu cred că pentru ca Dumnezeu să asculte rugăciunile, ar fi de mare folos părerea ta. Se pare că tu știi bine când cineva care se roagă consumă timp și energie degeaba. Iar pentru că stăpânești așa de bine criteriile pe care le are în vedere Dumnezeu când ascultă rugăciunile, socotesc că ai fi potrivit pentru a sta la poarta raiului. Am văzut că ai deja păreri bine consolidate despre cine va intra acolo și cine nu.
   Înțelept ar fi fost ca la vizionarea acestui clip să te oprești o clipă din a-i judeca pe alții și să faci o rugăciune ca Dumnezeu să ne dea și nouă harul pocăinței, dorința de a îl căuta și de a ne întoarce la El cu toată inima.

   • Remus zice:

    Fr. Croitor,

    este asa de trista atitudinea ta fata de cele expuse de mine. Cuvintele tale modifica contextul celor expuse de mine si ca atare nu cred ca, este corect sa induci pe cei mai slabi in eroare prin raspunsurile pe care le dai.
    Ca unul care, esti scolit la ITP cu diploma de pastor ( probabil ai si masterat ) sti foarte bine ca, ceea ce, eu am expus este foarte corect din punct de vedere teologic. Nu inteleg de ce faci sicane!!! La cine foloseste repulsia ta nefondata pe adevar? Cine intra in imparatia lui Dumnezeu, nu este greu de aflat. Cred ca, este expus destul de clar in Biblie, in ce conditii poate intra cineva in Imparatia lui Dumnezeu. Radiografia poti sa ti-o faci si tu personal sa vezi daca esti pe Calea cea buna, care duce spre Imparatie sau nu.
    Eu cred ca, am fost destul de explicit in expresiile pe care le-am folosit: ” uneori si unele cereri „, nu ? Ori tu ai nevoie de translator in romana ?
    Da, ” uneori si unele cereri ” nu se aproba asa cum visam noi de multe ori. Si sant atatea clarificari pe latura aceasta, atat in VT, cat si in NT.

    • Remus zice:

     Si ca, o mica completare iata un suport biblic la ceea ce am afirmat, ca sa iti reimprospateze memoria cu aceste cuvinte:

     ” Dacă vreunuia dintre voi îi lipseşte înţelepciunea, s-o ceară de la Dumnezeu, care dă tuturor cu mână largă şi fără mustrare, şi ea îi va fi dată.
     6 Dar s-o ceară cu credinţă, fără să se îndoiască deloc: pentru că cine se îndoieşte seamănă cu valul mării, tulburat şi împins de vânt încoace şi încolo.
     7 Un astfel de om să nu se aştepte să primească ceva de la Domnul,
     8 căci este un om nehotărât şi nestatornic în toate căile sale. ”

     Deci, daca un om se roaga fara credinta cand cere intelepciune, el nu va primi absolut nimic si ca atare, el isi va consuma timpul si energia in rugaciune degeaba.

    • Ceata fariseilor stă și azi la ușa Templului să vadă ce caută păcătoșii ăia de vameși de se roagă pentru iertare, fără să îndeplinească… condițiile. Pentru că vezi Doamne, noi fariseii le-am îndeplinit pe toate și putem acum să arătăm cu degetul către alții: dacă nu îndeplinesc condițiile, mai bine nu se roagă. Remus, îmi pare rău că trebuie să ți-o spun atât de direct, dar pe Domnul Isus l-au iritat aceste atitudini ale fariseilor pe care le arăți și tu neobosit pe acest blog, mai mult decât l-au iritat păcatele vameșului și a femeii prinse în preacurvie laolaltă.
     Pentru știința ta, fiindcă tot ți-am spus că vorbești despre ce nu cunoști:
     – nu am diplomă de pastor,
     – nu am master,
     – nu te mai îngriji de ¨cei mai slabi care vor fi duși în eroare¨ de postările mele (asta este o expresie modernă a spiritului fariseic de superioritate). Cititorii mei sunt mai inteligenți decât crezi tu.

     Spiritul de judecată și de superioritate care degajă din comentariile tale, faptul că poți să pui atât de ușor etichete unor oameni despre care nu știi mai nimic și mai ales abordarea legalistă, lipsită de orice manifestare a harului și dragostei – acestea sunt motivul pentru care îți răspund așa.

 3. Pingback: 10 postări în Top 100 WP (05.11.2011) « Romania Evanghelica

 4. Catau Adrian zice:

  Numai cine plange si se roaga pentru trezire poate sa inteleaga povara oamenilor lui Dumnezeu. Pentru restul nu este nimic interesant de dezbatere, daca nu este o batalie doctrinara sau ceva care sa ne divizeze atunci o lasam moale. Ce socant! Subiectele care ne divizeaza ne provoaca la dezbatere, subiectele care cu adevarat ar trebui sa ne preocupe nu ne intereseaza. Asa cum zicea Vasilica, bisericile sau acomodat cu toate, cu coruptia, cu pacatul, cu pasivitatea, cu lenevia, cu idolatria. La inceputul secolului 20 au fost cinci treziri care au influentat biserica si lumea pentru o suta de ani. Dumnezeu a ajutat si inflacarat biserica prin focul acelor trezirii sa treaca prin doua razboaie mondiale si 50 de ani comunism. Astazi jarul acelori treziri s-a stins, doar focul fumegand mai palpie pe ici pe colo, in Europa de Vest pe unele locuri a ramas doar fumul, iar in alte locuri doar istorie. Noi (romanii) nu am experimentat inca nici o data o trezire care sa transforme natiunea. Avem seri inflacarate de rugaciuni, ne laudam cu binecuvatari ale darurilor duhovnicesti, dar cand iesim de la partasie, mai ales a doua zi reluam modul corupt de viata. Cuvantul nu ne patrunde. Ramanem reci la starea deplorabila a natiunii noastre. Nu ne pasa. Astazi mai fumega sau inca ard bisericile noastre, daca nu ne vom trezi noi, acum, atunci ce mostenire vom lasa generatiei viitoare? Vom lasa macar un jar al unei treziri de proportii? Oare nu va trebui noi sa experimentam o trezire ca sa aruncam toate sedimentarile traditionale sau liberale si pentru a avea un impact in lumea in care traim? O daca fiecare ne-am gandi la tara noastra unde traim! O daca am lasa conferintele, cultele, concertele, o daca am trimite toti „profesorii in tarile lor”, daca am lasa cartile. O daca am simti ca nu mai avem nici un sprijin pentru religiziozitatea noastra, pentru a mentine a aceasta stare de handicap spiritual, daca am simti ca nu nu mai avem pe nimeni decat pe Dumnezeu. Atunci poate am plange, ne-am pocai, ne-am marturisi pacatele, ne-am apleca cu genunchii la pamant si cu fata in sus si Dumnezeu in mila Sa ne-ar binecuvanta natiunea si ar lasa o intoarcere cu impact in tara noastra. M-am saturat sa tot aud cine vine in orasul nostru, vin cu proiecte, programe, cursuri, show-uri, nu vine nimeni din „cei ascultati” cu influenta intre evanghelici sa zica ” haideti cu totii sa ne rugam si sa ne marturism starea inaintea lui Dumnezeu. Haideti sa ne iertam, haideti sa mai lasam lucrurile lumii, haideti sa ne pocaim. Si nu vin pentru ca ei sunt interesati de adevarata trezire, fiecare vine sa-si faca treaba, mai castiga ceva popularitate si mai adauga ceva in palmaresul carierei sale si tara noastra sau orasul nostru uitand ca tara lui, orasul lui, satul lui e in stare jalnica. Oare nu ne va cere Dumnezeu socoteala de starea jalnica a societatii noastre contemporane, sau de starea bisericii noastre, sau a localitatii noastre? Un prim pas pentru trezire pe data de 11.11.2011, haideti sa ne adunam si noi romanii, haideti sa plangem si noi, haideti sa provocam familiile sa se intoarca la Dumnezeu, haideti pana atunci sa postim si sa ne smerim, haideti sa-L rugam pe Dumnezeu sa aiba mila de Europa, din Europa au inceput atatea treziri, tot din Europa trebuie sa inceapa si ACUM. O ce mare privilegiu ar fi pentru noi romanii sa inceapa din Europa, din Romania, din Bucovina, din judetul Suceava, din orasul meu Suceava ! Roaga-te si tu sa fie din orasul tau. Asculta-ne Doamne Isuse! Doamne Isuse atinge si Estul Europei, poate ca acum e sansa noastra. Ai mila de natiunea noastra Doamne!

 5. angie zice:

  Daca ar fi chemati la oala cu sarmale toti ar veni ,dar la post ,lacrimi ,rugaciune, smerenie ,pocainta,jertfa vor veni numai cei ce au pe Domnul in inima.Fratilor porniti voi o lucrare in Romania ,eu sunt departe de tara de ani de zile dar port mereu in rugaciune poporul Domnului din Romania.Cred ca Domnul va asculta toate rugaciunile facute dupa voia Lui de oameni placuti Lui.

 6. Pingback: Și pentru România ne putem ruga! « Petru Burac

 7. Luca zice:

  Cine ia initiativa? Cine aprinde focul?

 8. angie zice:

  de ce nu tu? Daca fratele V.Croitoru ar initia in Biserica care o pastoreste o astfel de lucrare cu siguranta si alti ar pune umarul…Domnul cauta un OM

 9. Val zice:

  Asta ar fi cu siguranta cel mai folositor lucru. Toti o stim, dar mai nici unul nu o prea practicam. Oare de ce? Probabil e cea mai grea lupta de luptat in acest trup…
  De ceva vreme simt ca, cumva, cumva, trebuie sa incep o asemenea lucrare. Nu situ cand si unde, nici cu cine, inca, dar stiu ca e ceva imperativ.

 10. angie zice:

  Domnul stie ca este greu si ca atat de putini mai au pe inima sa se roage pentru poporul Sau.Dar mai stiu ca a fost un Ieremia ,un Ezra ,un Daniel,care au fost singuri in lupta dar Domnul a fost cu ei.Privind la inaintasi nostri sa fim motivati pentru a ne ruga….

 11. Pingback: Rugăciunea pentru trezire! 11.11.2011 Detroit(SUA) – Suceava – România | Trezire şi Reformă

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s