Evadări miraculoase din România comunistă

Un prieten din Olanda mi-a trimis un link către un site care redă informații despre intervenția lui Dumnezeu în viața credincioșilor din multe zone ale lumii. Printre mărturiile de acolo sunt relatate și unele care îi au ca protagoniști pe credincioși români. Relatările sunt în limba engleză.

http://www.godreports.com/testimony-view/1245

Reclame
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

9 răspunsuri la Evadări miraculoase din România comunistă

 1. the new hope zice:

  Da, adevarat este. Evenimentul a fost in 25 August 1979. Eu am fost unul dintre cei trei. Cel mai tanar Roman care a trecut sigur( minor fara familie) vreodata si nu a fost dat inapoi de sarbi. Numele meu a ramas scris pe zidurile inchisori din Iugoslavia cat timp au existat ca un simbol al libertatii si biruintei, cu mottoul…si totusi se poate…
  Rev. Doru Levi Ilioi

 2. Remus zice:

  Aici se gaseste istoria fugii mele din Romania in 1989. Vreau sa mentionez ca, prietenul meu Ovidiu Hada, a uitat destule amanunte din calatoria noastra spre Jugoslavia, calatorie plina de peripetii ( dar si periculoase ). Imi pare rau ca acum la 22 de ani de la acel eveniment nu mai pot reda 100% toate evenimentele petrecute, insa cele mai multe au ramas in memorie.
  Mai demult am vorbit cu el sa facem un documentar televizat legat de calatoria noastra ( chiar sa reproducem traseul de trei zile parcurs prin munti ), in care am trecut muntii Herculanei, iar Dunarea am trecut-o nemancati de o zi jumate.
  Macar ca, nu-l cunosteam pe Dumnezeu in acel timp, El a facut o mare minune cand eram undeva pe la mijlocul Dunarii si anume ca: datorita faptului ca Ovidiu in timpul inotului a inceput sa se departeze de mine ne-mai inotand in linie dreapta, atunci am inceput sa strig dupa el ( ca sa nu ne departam in inot unul de celalalt ) fiindca nu-l mai vedeam din cauza intunericului, cand la un moment dat s-au aprins niste reflectoare mari de undeva, care luminau Dunarea ca, ziua, moment in care am zis ca, este gata de noi si vom fi prinsi pe mijlocul Dunarii. Cand s-au aprins reflectoarele ne-am oprit din inot si palmam apa cu mainile stand in pozitia in picioare, intorsi cu ceafa spre reflectoare. Dumnezeu a facut sa nu fim vazuti in apa, macar ca, era o lumina foarte puternica care venea de la acele reflectoare. Dupa un timp reflectoarele s-au stins, iar noi ne-am continuat drumul inainte sa ajungem pe malul sarbesc, care parca nu se mai termina.
  Romania este o tara care nu si-a respectat cetatenii nici in regimul comunist si nici in regimul democratic si oricand merita parasita.

  • Remus zice:

   Aici se gaseste istoria fugii mele din Romania in 1989. Vreau sa mentionez ca, prietenul meu Ovidiu Hada, a uitat destule amanunte din calatoria noastra spre Jugoslavia, calatorie plina de peripetii ( dar si periculoase ). Imi pare rau ca acum la 22 de ani de la acel eveniment nu mai pot reda 100% toate evenimentele petrecute, insa cele mai multe au ramas in memorie.
   Mai demult am vorbit cu el sa facem un documentar televizat legat de calatoria noastra ( chiar sa reproducem traseul de trei zile parcurs prin munti ), in care am trecut muntii Herculanei, iar Dunarea am trecut-o nemancati de o zi jumate.
   Macar ca, nu-l cunosteam pe Dumnezeu in acel timp, El a facut o mare minune cand eram undeva pe la mijlocul Dunarii si anume ca: datorita faptului ca Ovidiu in timpul inotului a inceput sa se departeze de mine ne-mai inotand in linie dreapta, atunci am inceput sa strig dupa el ( ca sa nu ne departam in inot unul de celalalt ) fiindca nu-l mai
   vedeam din cauza intunericului, cand la un moment dat s-au aprins niste reflectoare mari de undeva, care luminau Dunarea ca, ziua, moment in care am zis ca, este gata de noi si vom fi prinsi pe mijlocul Dunarii. Cand s-au aprins reflectoarele ne-am oprit din inot si palmam apa cu mainile stand in pozitia in picioare, intorsi cu ceafa spre reflectoare. Dumnezeu a facut sa nu fim vazuti in apa, macar ca, era o lumina foarte puternica care venea de la acele reflectoare. Dupa un timp reflectoarele s-au stins, iar noi ne-am continuat drumul inainte sa ajungem pe malul sarbesc, care parca nu se mai termina.
   Romania este o tara care nu si-a respectat cetatenii nici in regimul comunist si nici in regimul democratic si oricand merita parasita.

   http://www.replicahd.ro/replica_db/index.php?pagerun=2&title=ovidiu_hada_si_evadarea_lui_din_lagarul_&more=1&c=1&tb=1&pb=1

 3. viorel chis zice:

  Fiecare persoana care a ajuns sa evadeze din regimul socialist(comunist)detine o istorie scrisa in inima sa si intelege puterea divina de care a fost protejat si calauzit.Trist este ca multi au uitat de juruinta facuta si de ajutorul primit in calauzire!Dumnezeu -Tatal alaturi de Domnul ISUS HRISTOS mereu deschide o cale de binecuvintare celor cu credinta si chiar celor pacatosi ,dar sa nu ajungem sa ne impietrim inimile dupa cum a facut poporul Israel care in loc de 40 de zile au calatorit 40 de ani si chiti au ajuns sa intre in tara promisa?In acele momente grele de incercare prin care am trecut fiecare in momentul chind am ajuns la fisia marcata ,fiecare stim ce am simtit si ce simtim chind meditam la acele timpuri ,dar oare ne aducem aminte de rugaciunile si promisiunile facute?Intrebari care pe multi nu ii mai deranjeaza si cred ca nu mai au o importanta ,dar sa nu uitam ca viata noastra este la fel ca viata lui Avraam si daca dorim sa ajungem adevarati prieteni si fii ai TATALUI CERESC si slujitori ai DOMNULUI ISUS HRISTOS,sa nu uitam de mesajul Scripturii scris de apostolul Pavel sub inspiratie divina;
  „1. Va sfatuiesc, dar, eu, cel intemnitat pentru Domnul, sa va purtati intr-un chip vrednic de chemarea pe care ati primit-o,
  2. cu toata smerenia si blandetea, cu indelunga rabdare; ingaduiti-va unii pe altii in dragoste
  3. si cautati sa pastrati unirea Duhului, prin legatura pacii.
  4. Este un singur trup, un singur Duh, dupa cum si voi ati fost chemati la o singura nadejde a chemarii voastre.
  5. Este un singur Domn, o singura credinta, un singur botez. 6. Este un singur Dumnezeu si Tata al tuturor, care este mai presus de toti, care lucreaza prin toti si care este in toti. 7. Dar fiecaruia din noi harul i-a fost dat dupa masura darului lui Hristos.
  8. De aceea este zis: „S-a suit sus, a luat robia roaba si a dat daruri oamenilor.”
  9. Si acest: „S-a suit” ce inseamna decat ca inainte Se coborase in partile mai de jos ale pamantului? 10. Cel ce S-a coborat este acelasi cu Cel ce S-a suit mai presus de toate cerurile ca sa umple toate lucrurile. 11. Si El a dat pe unii apostoli; pe altii, proroci; pe altii, evanghelisti; pe altii, pastori si invatatori,
  12. pentru desavarsirea sfintilor, in vederea lucrarii de slujire, pentru zidirea trupului lui Hristos,
  13. pana vom ajunge toti la unirea credintei si a cunostintei Fiului lui Dumnezeu, la starea de om mare, la inaltimea staturii plinatatii lui Hristos; 14. ca sa nu mai fim copii, plutind incoace si incolo, purtati de orice vant de invatatura, prin viclenia oamenilor si prin siretenia lor in mijloacele de amagire; 15. ci, credinciosi adevarului, in dragoste, sa crestem in toate privintele, ca sa ajungem la Cel ce este Capul, Hristos. 16. Din El tot trupul, bine inchegat si strans legat, prin ceea ce da fiecare incheietura, isi primeste cresterea, potrivit cu lucrarea fiecarei parti in masura ei, si se zideste in dragoste.
  17. Iata, dar, ce va spun si marturisesc eu in Domnul: sa nu mai traiti cum traiesc paganii in desertaciunea gandurilor lor, 18. avand mintea intunecata, fiind straini de viata lui Dumnezeu, din pricina nestiintei in care se afla in urma impietririi inimii lor. 19. Ei si-au pierdut orice pic de simtire, s-au dedat la desfranare si savarsesc cu lacomie orice fel de necuratie. 20. Dar voi n-ati invatat asa pe Hristos; 21. daca, cel putin, L-ati ascultat si daca, potrivit adevarului care este in Isus, ati fost invatati
  22. cu privire la felul vostru de viata din trecut, sa va dezbracati de omul cel vechi care se strica dupa poftele inselatoare; 23. si sa va innoiti in duhul mintii voastre, 24. si sa va imbracati in omul cel nou, facut dupa chipul lui Dumnezeu, de o neprihanire si sfintenie pe care o da adevarul. 25. De aceea, lasati-va de minciuna: „Fiecare dintre voi sa spuna aproapelui sau adevarul”, pentru ca suntem madulare unii altora.
  26. „Maniati-va, si nu pacatuiti.” Sa n-apuna soarele peste mania voastra
  27. si sa nu dati prilej diavolului.
  28. Cine fura sa nu mai fure; ci mai degraba sa lucreze cu mainile lui la ceva bun, ca sa aiba ce sa dea celui lipsit.
  29. Niciun cuvant stricat sa nu va iasa din gura; ci unul bun, pentru zidire, dupa cum e nevoie, ca sa dea har celor ce-l aud.
  30. Sa nu intristati pe Duhul Sfant al lui Dumnezeu, prin care ati fost pecetluiti pentru ziua rascumpararii.
  31. Orice amaraciune, orice iuteala, orice manie, orice strigare, orice clevetire si orice fel de rautate sa piara din mijlocul vostru.
  32. Dimpotriva, fiti buni unii cu altii, milosi si iertati-va unul pe altul, cum v-a iertat si Dumnezeu pe voi in Hristos”
  Mesajul nu merita filozofat ,nici interpretat ,ci invatat si in viata aplicat si astfel ca fii ai lui Dumnezeu -Tatal si slujitori ai Domnului Isus Hristos sa ajungem desavarsiti si cu totul destoinici pentru orice lucrare buna. Sa nu uitam sa lepadam, dar, orice rautate, orice viclesug, orice fel de prefacatorie, de pizma si de clevetire; si, ca niste prunci nascuti de curand, sa dorim laptele duhovnicesc si curat, pentru ca prin el sa crestem spre mantuire, daca am gustat in adevar ca bun este Domnul. Fiinca astfel evitam criza,dezbinarile ,inselatoriile si in tarile straine in care am ajuns sa traim noua viata sa implinim mesajul apostolului Petru din 1 Petru capitolul 2;”11. Preaiubitilor, va sfatuiesc ca pe niste straini si calatori, sa va feriti de poftele firii pamantesti, care se razboiesc cu sufletul. 12. Sa aveti o purtare buna in mijlocul neamurilor, pentru ca, in ceea ce va vorbesc de rau ca pe niste facatori de rele, prin faptele voastre bune pe care le vad sa slaveasca pe Dumnezeu in ziua cercetarii. 13. Fiti supusi oricarei stapaniri omenesti, pentru Domnul: atat imparatului, ca inalt stapanitor, 14. cat si dregatorilor, ca unii care sunt trimisi de el sa pedepseasca pe facatorii de rele si sa laude pe cei ce fac bine. 15. Caci voia lui Dumnezeu este ca, facand ce este bine, sa astupati gura oamenilor nestiutori si prosti. 16. Purtati-va ca niste oameni slobozi, fara sa faceti din slobozenia aceasta o haina a rautatii, ci ca niste robi ai lui Dumnezeu.
  17. Cinstiti pe toti oamenii, iubiti pe frati; temeti-va de Dumnezeu…” si astfel o sa ajungem o istoire scrisa pentru urmasii nostrii ,dar cu un exemplu aparte fata de cei care ne-au vindut si ne-au tradat pentru a ajunge persecutati si injositi pe nedrept in fata autoritatilor si celor din jur .Deci ..”Paziti-va bine sa nu pierdeti rodul muncii voastre, ci sa primiti o rasplata deplina. Si sa intelegem ca oricine o ia inainte, si nu ramane in invatatura lui Hristos, n-are pe Dumnezeu. Cine ramane in invatatura aceasta are pe Tatal si pe Fiul. ..Harul, indurarea si pacea sa fie cu voi din partea lui Dumnezeu Tatal si din partea Domnului Isus Hristos, Fiul Tatalui, in adevar si in dragoste!

 4. Isaia 41 -10 ; ,,Nu* te teme ** Eu sunt cu tine ; nu te uita cu igrijorare , caci Eu sunt Dumnezeul tau ; Eu te intaresc , tot Eu iti vin in ajutor . Eu te sprijinesc , cu dreapta Mea cea biriutoare ”

 5. pete zice:

  Parca in engleza scria ca 23 aug, si intuneric la 6;30 ? cam cusuta cu ata alba.

 6. Primul atentat a fost pe 23 August 1979 si a esuat. Al doilea a fost pe 25 August pe la 6:30 cand a inceput sa se inopteze, si a fost succes.
  Pete, care ai vent poate cu pasaport din Romania, si nu ti-ai riscat viata pe granita, nu if un penticostal plin de ura. ” Cam cusut cu ata alba” Nu ti-e rusine sa comentezi in articol public, riscul vietii fratilor tai. Sa discretitezi tu experienta si minunea prin care Dumnezeu ne-a scapat.
  Ar trebui tot public sa-ti spun in fata tuturor cititorilor ” Sa te mustre Domnul”

 7. pete zice:

  Doru unde ai fost tu de se inopteaza la 6:30 in luna august mai ales ca ora e data inainte ?De fapt tu esti acela care ai facut semnul masonic alaturi de Diaconescu cind ai urlat ca ai lumina si viziune ,remember?So sa te mustre Domnul pe tine ca nu spui adevarul

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s