Legea lustrației, în sfârșit!

Deși aceasta nu mai poate produce efecte importante în viața societății românești, după 22 de ani s-a reușit votarea în parlamentul român a legii lustrației. Deșigur, ciuntită și amețită încât să nu mai însemne vreo amenințare pentru nimeni… Redau mai jos articolul din ziarul Adevărul de azi:

Proiectul Legii lustraţiei, care are în vedere interzicerea unor drepturi pentru cei care au făcut parte din aparatul de partid în vremea regimului comunist, a fost adoptat marţi pe articole de plenul Camerei Deputaţilor – for decizional în acest sens.

Deputaţii au acceptat două amendamente.

Astfel, cei care au făcut parte din fostul UTC nu vor fi lustrabili. Un alt amendament este ca un fost procuror comunist care a făcut poliţie politică să nu mai facă parte din actuala viaţă politică.

Amendamentele au aparţinut deputaţilor Mircea Toader (PDL), Mate Andras (UDMR) şi Mircea Grosaru – minorităţi naţionale

Iniţial, amendamentele au fost respinse de comisia juridică, fapt care a provocat protestul unui fost deţinut politic, Constantin Soare. Acesta a îngenuncheat în faţa uşii comisiei juridice, explicându-le deputaţilor că nu este de acord ca foştii procurori comunişti, care au bătut oameni în închisoare să fie exceptaţi de lege.

Reclame
Acest articol a fost publicat în comunism, informator, Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

7 răspunsuri la Legea lustrației, în sfârșit!

 1. Ovidiu Marinca zice:

  Si Cultul Penticostal Romanesc, atat din Romania cat si din diaspora a adoptat o astfel de lege?

 2. marian zice:

  Nu-i cam tarziu pentru o astfel de lege ? daca era adoptata …macar in ’96…mai puteam intelege dar asa…Las deoparte faptul ca noi cei ce sintem predati Domnului n-ar trebui sa ne amestecam in treburile lumesti dar, sincer, chiar ca nu cred ca aceasta lege va mai rezolva ceva din ” necazurile ” acestei tari…este prea tarziu, sau in orice caz…tarziu.Si raspunde frate…nu mai da commentariile mele la spam. Nu cred ca asa trebuie sa se comporte un adevarat crestin.Mai mult chiar mi-ar face placere sa am cateva informatii despre comunitatea penticostala din Medgidia, orasul in care am petrecut ceva timp prin anii…’70, si in plus sa pot „discuta” cu un membru marcant al acestei comunitati .Domnul sa te binecuvanteze frate Vasilica!

  • Este foarte târziu. Legea are doar valoare simbolică. Interesant este că nu prin faptul că reușește să schimbe ceva, ci ne arată care sunt forțele nostalgice comuniste din politica românească: cei care amenință că vor contesta legea la CC, pentru că la CC al PCR nu mai au trecere … 🙂

   Comentariile neadecvate le voi trimite în continuare la spam.
   Comunitatea penticostală din Medgidia nu are membri marcanți. Nu suntem decât copii ai Domnului și ne bucurăm de acest statut. Câteva detalii, e drept, foarte puține, sunt și pe situl http://www.betleem.ro

   • marian zice:

    Frate Vasilica, eu sint foarte bun prieten cu fratele Bochian pastorul comunitatii penticostale Emannuel din bucuresti . Sin de asemenea bun prieten cu pastorul Nicolescu de la comunitatea adventistilor de ziua a saptea Brancoveanu de asemenea sint bun prieten cu fratele pastor George Berevoianu de la comunitatea baptista …evident tot din Bucuresti. Eu ca membru al comunitatii penticostale Emannuel sint mandreu sa afirm ca acestia sint ” membrii marcanti” si ma laud pe unde pot cu …relatiile mele .Nu te supara si…nu cred ca fac commentarii neadecvate. Mai mult cred ca si aceste comentarii …neadecvate , sau mai ales acestea trebuiesc analizate si dat raspuns la ele. Domnul Iisus n-a dat NICIODATA la spam vre un comentariu , vreo , intrebare a cuiva ci…dimpotriva a dat INTOTDEAUNA raspunsul adecvat , fara sa se supere , fara sa se plictiseasca ci asi putea afirma ca…dimpotriva.Cat de placut este cand copii Domnului isi pun unul altuia problemele lor, necazurile lor…Cum spune apostolul Pavel ” Marturisiti-va unul altuia si ascultati-va asa cum eu v-am ascultat .Iar Pavel nu facea altceva decat sa spuna ce si Domnul ar fi spus…LAUDAT FIE-I NUMELE DE TATA ,FIU SI DUH SFANT ACUM SI-N VECI !Sa nu te superi pe mine dar…te voi mai ” deranja”. Domnul sa te binecuvanteze si sa te calauzeasca in lucrarea pe care o faci in cadrul comunitatii..

    • Marian, mă bucur că ești înconjurat de oameni marcanți. Trebuie că ești foarte norocos.
     E nostimă ideea că Isus n-a dat spam la comentarii. Nu ai citit Ev. după Matei, cap. 23.

 3. Pingback: 14 postări în Top 100 (29.02.2012) « Romania Evanghelica

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s