La alții se poate! Președintele plagiator al Ungariei a demisionat

Acolo unde mai există o minină onoare, dar și un stat de drept care să funcționeze, plagiatorii, colaboratorii și alții care căpușează societatea românească de douăzeci de ani, puși în fața probelor, trebuie să își dea demisia. La alții se poate. La noi se pare că e invers…

Articol preluat din EVZ.

Şeful statului ungar, Pal Schmitt, implicat într-un caz de plagiat legat de teza lui de doctorat, şi-a prezentat, azi, demisia, după ce iniţial a indicat că nu va părăsi funcţia, informează agenţiile internaţionale de presă.Sursa: Reuters

Şefului statului ungar i s-a retras, în 29 martie, titlul de doctor de către Universitatea Semmelweis, care a calificat drept „plagiat” teza lui asupra istoriei Jocurilor Olimpice, susţinută cu douăzeci de ani în urmă.

Partidele de opoziţie au cerut toate demisia preşedintelui, care s-a întors, joi, la Budapesta, dintr-o vizită în Coreea de Sud, dar a evitat presa care îl aştepta la aeroport.

Săptămânalul ungar HVG a publicat, la începutul lunii ianuarie, extrase din teza lui Pal Schmitt, care par o traducere din limba franceză a unei lucrări aparţinând unui expert bulgar, Nikolai Gheorgiev.

„Reproducerea lucrării bulgarului Gheorgiev, pe 180 de pagini din cele 215 ale tezei lui Pal Schmitt, permite să se presupună că este vorba despre un plagiat”, a scris publicaţia amintită.

Pal Schmitt a fost ales în funcţie, de către legislativ, în 2010, pentru un mandat de cinci ani. El a declarat azi că „o problemă personală divide naţiunea, în loc să o unească”. „Este datoria mea să pun punct mandatului şi să demisionez din funcţia de preşedinte”, a preciazt el, în faţa Parlamentului de la Budapesta.

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la La alții se poate! Președintele plagiator al Ungariei a demisionat

  1. Pingback: 10 postări în Top 100 WP (03.04.2012) « Romania Evanghelica

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s