George Wood despre gruparea Adunările lui Dumnezeu din România

Mai multe persoane m-au întrebat care este statutul organizației care se prezintă în România sub titulatura Adunările lui Dumnezeu din România. Președintele Assemblies of God, Dr. George Wood, a clarificat fără echivoc opinia sa față de Adunările lui Dumnezeu din România, în introducerea mesajului de miercuri dimineață. El și-a cerut iertare pentru ceea ce AG a făcut în trecut în România. Citez traducerea (fidelă) a mesajului său:

Nicio biserică nu este perfectă. Niciun slujitor nu este perfect. Relațiile dintre Assemblies of God SUA cu Uniunea Penticostală* din România nu au fost întotdeauna perfecte.

Eu vă cer iertare pentru lipsurile noastre. Îmi cer iertare pentru greșelile pe care le-am făcut în trecut, în relația cu Uniunea Penticostală*.

Apreciez în mod profund curajul președintelui Tipei de a mă invita să vin aici.

Și spun bun venit unei noi zile, care să nu se mai termine, de părtășie și apropiere față de penticostalii români.

Sunteți în inimile noastre, vă iubim și ne rugăm pentru voi.

* Așa s-a exprimat George Wood la Cluj: Uniunea Pentiocostală din România. Cum altfel? În 2005, pe când eram cununați (în taină!) cu Church of God, unii s-au străduit și au reușit să impună în Statut denumirea kilometrică de Cultul Creștin Penticostal Biserica lui Dumnezeu Apostolică din România. Acum istoria s-a răzbunat pe ei, fiindcă în limba engleză, traducerea numelui actual al cultului este Romanian Apostolic Church of God. Era greu ca după divorțul cu sigi, să revină la numele dinaintea căsătoriei, nu-i așa? Să schimbi iarăși toate ștampilele, autorizațiile, coduri fiscale… 

Vă dați seama că e nevoie de niște traducători super-experimentați, cum numai pe meleaguri mioritice poți găsi, care să le explice americanilor că Cultul Creștin Penticostal Biserica lui Dumnezeu Apostolică din România înseamnă, în limba lui Shakespeare,  Pentecostal Union, nu Romanian Apostolic Church of God. To be or not to be?

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

5 răspunsuri la George Wood despre gruparea Adunările lui Dumnezeu din România

 1. In articolul ” Eigi și Sigi, dilema penticostalismului românesc” Vasilica Croitor a mentionat noua orientare a relatiilor Cultului Penticostal dinspre CoG inspre AoG. A fost subliniat faptul ca titulaturile si pozitiile sub care au fost prezentati cei doi americani Dr. George Wood, presdintele AoG si John Ashcroft au fost mult umflate. Astfel din presedintele AoG Dr George Wood, reprezentand 64 milioane de penticostali, a fost presentat ca „presedintele mondial al penticostalilor”, reprezentand 650 milioane de penticostali, iar la Cluj John Ashcroft a fost prezentat ca „al doilea om de pe planeta”, la care „presedintii multor state din lume stau la rand si nu au acces cu lunile, nici macar printr-un telefon”. Acest detaliu in legatura cu John Ashcroft nu-mi amintesc sa-l fi mentionat Vasilica Croitor in articolul sau, dar eu fiind prezent la intalnirea de la Cluj l-am retinut.
  Nu voi relua ceea ce Vasilica Croitor face convingator in articolul sau si anume demontarea acestor neadevaruri (a se citi articolul).
  Este, totusi, o intentie si o motivatie ascunsa a celor (Pavel Rivis Tipei si Radu Tarle) care au creat aceasta situatie neverosimila.

  De fapt trebuie spus ca programul complet al vizitei delegatiei inaltilor oficiali AG International prevedea si primirea la Presedentia Romaniei, respectiv intalnire cu Traian Basescu, dar si primire la Presedintele Senatului si al Camerei Deputatilor.
  Inaltii oaspeti americani urmau sa fie insotiti la Bucuresti de Presedintele Comitetului Executiv al Cultului Penticostal Pavel Rivis Tipei, de Presedintele Consiliului Judetean Bihor Radu Tarle, gazda inaltilor oaspeti, si de catre deputatii P.D.L. Mircea Lubanovici, Lucian Rivis Tipei si Marius C. Dugulescu. Dar in ultimul moment agenda presedintelui Traian Basescu a fost bulversata de intervenirea unui deces in familie si deplasarea la funeralii in Moldova.

  In vederea realizarii intalnirilor mai sus mentionate, vizita si sederea inaltilor demnitari americani a fost prelungita la 6 (sase) zile. Totusi intalnirile la nivel inalt de la Bucuresti nu au mai avut loc desi anul trecut Presedentia Romaniei a oferit o mare atentie vizitei unei delegatii a conducatorilor baptisti americani in Romania, veniti cu ocazia congresului Uniunii Baptiste din Romania.

  Putem concluziona ca lovitura de imagine pregatita de Pavel Rivis Tipei si Radu Tarle a fost doar partiala.
  In vederea economiei acestor intalniri de la Cotroceni si de la Parlament au fost umflate titlurile lui George Wood, facandu-l Leaderul mondial al penticostalilor, si pozitia lui John Ashcroft ca al doilea om de pe planeta pentru impresionarea mass-mediei nationale si a electoratului aflat in prag de alegeri locale si nationale.

 2. Catmiel zice:

  Si cine ar fi fost impotriva denumiri biserici din care facea parte,ca fiind ” Biserica lui Dumnezeu ” ca doar toti suntem ( sau vrem sa fim ) ai lui Dumnezeu . Cine si-ar fi imaginat pe vremea acea ca defapt o denumire , inocenta si biblica in aparenta, defapt reprezinta, pe plan international , o organizatie cu multe afilieri de/si denominatiuni ,si inseamna mult mai mult decat stiam noi. Acum cand ni s-au deschis ochii si multi au trait in USA nu mai incape indoiala ca frati au aflat cu ce ” Biserica a lui Dumnezeu” au de a face si si-au schimbat opiiniile, preferand sa fie independenti in unele cazuri.

 3. ionutbna zice:

  Si pazeste-ne Doamne de super-traducatori care i-au „tradus” pe multi cu traducerea lor!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s