Constructia unei biserici la sat, cum procedam ?

În România s-au construit mii de biserici evanghelice în anii care au urmat Revoluției din 89. Au fost mai multe etape în construcția de biserici din România. Mai întâi au construit case de adunare cei care nu reușiseră să obțină o autorizație în perioada comunistă. În unele cazuri, construcția a început chiar în ianuarie 1990. Apoi au început să se deschida biserici noi în multe localități, și cei care au pornit o lucrare nouă au început cu entuziasm să înalțe case de rugăciune.

Nu voi detalia aici și despre etapa aceea în care în unele locuri s-a construit și pentru a depăși înălțimea sau confortul celorlalte din oraș. Se întâmplă, fiindcă suntem oameni…

Vreau, în schimb, să vorbesc despre o etapă necesară pentru bisericile mici din România. Sunt multe localități, mai ales în Dobrogea, în Oltenia, în sudul Moldovei, unde eforturile de evanghelizare au dus la înființarea unor mici comunități de credincioși evanghelici. Pentru aceste mici comunități de credincioși, visul unei case de rugăciune este foarte îndepărtat. De exemplu, în județul Constanța avem 50 de puncte de lucrare ale bisericii penticostale (aici se includ biserici, filii și puncte de misiune), dintre care mai puțin de 30 de grupuri au un loc de adunare. Ceilalți se roagă și nădăjnduiesc în ajutorul Domnului.

Cu câțiva ani în urmă se discuta ca în România să fie conceput un model mai simplu de clădire, pentru a ușura munca acestor comunități, niste clădiri practice, dar și adaptabile în funcție de nevoile locale, de relief, de condițiile urbanistice. Din păcate, planurile acelea au murit din fașă.

<p style="text-align:justify;">Vreau să vă rog pe cei care aveți un proiect ieftin de construcție pe care l-ați folosit într-un sat, pentru o sală de până la 70-80 de locuri, să mă contactați. Aș vrea să ne consultăm, să vedem ce variante se preteaza cel mai bine pentru aceste sate care au resurse putine. Cred ca sunt sute de sate la nivelul tarii in aceasta situatie.

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Constructia unei biserici la sat, cum procedam ?

  1. $@m! Cociorvan zice:

    Reblogged this on Vanitas Vanitatum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s