Ioan Ceuță: omagiu adus Bisericii Ortodoxe (3)

Autorul Recursului este evident un nostalgic al perioadei comuniste. El nu face vreun efort pentru a-și disimula satisfacția pentru modul în care Biserica Ortodoxă l-a plasat pe Laurențiu Tănase în Colegiul CNSAS, cu scopul de a îngreuna accesul la dosarele preoților. Dacă vă era dor de un text scris în stil păunescian, iată un mic fragment:

„Doresc pe această cale să îmi exprim mulțumirea față de conducerea Bisericii Ortodoxe pentru înțelepciunea de a-l propune pe Domnul (așa a scris Ceuță cuvântul „domnul”, cu majusculă! n.n.) Laurențiu Tănase să facă parte dintre membrii Colegiului și să reprezinte în CNSAS viața religioasă.” (p. 10)

De fapt, aceasta este dezvăluirea cea mai senzațională a cărții lui Ceuță. El afirmă, fără perdea, că BOR l-a montat acolo pe Tănase, deși, oficial, PSD-ul l-a delegat acolo (după ce a fost secretar de stat la culte, în timpul guvernului Năstase). Aflăm, așadar, că Biserica Ortodoxă are un om în CNSAS, chiar dacă legea nu prevede așa ceva! 

Nu știam că la CNSAS trebuia reprezentată „viața religioasă”! Credeam că acolo trebuie reprezentată comunitatea cercetătorilor, a istoricilor, fără partipriurile vreunei biserici sau al vreunui grup de interese. Din nou, gura păcătosului adevăr grăiește.

Ceuță îl judeca aspru pe Pustan pentru că și-a făcut semnul crucii, ca acum el să pupe sutanele celor care au jurat să îi apere pe informatori. Săru-mâna PSD! Săru-mâna BOR!

Acest articol a fost publicat în carti, Ceuta, comunism, cultul penticostal, informator, Ioan Berar, John Ceuta, Marinel Ceută, politice, Succeed Publishing, umor. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s