Ioan Ceuță: acuzatorul care se acuză (6)

Nu am mai întâlnit vreodată o carte care să spună ceva așa de bombastic în titlu, ca apoi în conținutul ei să se combată singură. Încercând să se folosească de Constantin Caraman și publicând aproape integral dosarele acestuia, procesul intentat de domnul Ceuță merge tare prost. El invită la bară un martor care nu are nimic de spus în apărarea colaboratorilor, ci îi pune categoric sub acuzare! Ba chiar însuși autorul Recursului se află în mai multe rânduri în situația în care trebuie să recunoască adevărul care a fost enunțat în Răscumpărarea memoriei. Iată o serie de citate din cartea lui Ioan Ceuță:

„Autoritățile comuniste au forțat unirea acestor 3 organizații în una singură.” (p.13)

Afirmația este corectă și este susținută puternic de Răscumpărarea memoriei, pe care el încerca să o combată. Nu știu ce a urmărit prin această propoziție, dar este clar că  ea confirmă nevoia demitizării istoriei.

„Pastorul Constantin Caraman a fost exponentul liderilor penticostali care nu au acceptat niciodată Comunismul (sic! – de ce scrie cu majusculă comunismul?!?), și nici colaborarea cu organele comuniste.” (p. 14)

„Comuniștii controlau activitatea penticostalilor și se foloseau de oameni din biserică pentru a-i informa cu privire la locul în care se adunau credincioșii, ce discutau, precum și planurile de viitor ale acestora.” (p. 14)

Aceste fraze confirmă rezultatul cercetărilor mele, dar când eu mi-am făcut publice opiniile, acestea au fost etichetate de domnul Ceuță drept „murdărirea memoriei”. Acum el își însușește teza cărții mele! Totuși, parcă el se lăuda că vrea să combată cartea mea, nu-i așa?

„Bradin a avut meritul de a obține legalizarea Cultului Penticostal. Activitatea sa însă, a fost umbrită de rolul pe care l-a jucat în înlăturarea intelectualilor din preajma lui, și în închiderea în București a două biserici localizate ultra central…Părerea celor care l-au cunoscut personal a fost că: «era răutăcios și neiertător. Nu a fost un penticostal convins niciodată, nu a crezut în botezul cu Duhul Sfânt și nici în folosirea darurilor spiritual (sic!). Tendința lui a fost de a-i înlătura pe cei mai buni decât el din jurul său.»” (p.69)

Cuvintele de mai sus îi aparțin celui care spunea la apariția Răscumpărării memoriei că eu am defăimat mișcarea penticostală și pe fondatorii ei! Ba chiar anunța că mă va da în judecată în numele „mișcării penticostale”!

„Cei doi (Caraman și Șandor, n.n.) considerau că Bradin Gheorghe, președintele CP, s-a depărtat de adevăr.” (p.144).

Și această afirmație întărește teza Răscumpărării memoriei și subminează Recursul inițiat în cartea domnului Ceuță. Desigur, este sub demnitatea de doctor cercetător a domnului Ceuță să ne spună într-o notă de subsol de unde are acea informație, cine a spus acele cuvinte, în ce studii sau arhive pot fi consultate sursele sale.

Domnule Ceuță, ați reușit o performanță remarcabilă, publicând o carte în care v-ați contrazis cu sârguință. Dacă tot vă place postura în care să vă combateți singur ideile exprimate anterior, eu vă recomand să vă luați și mai în serios, să vă acuzați de colaborare cu Securitatea și să scrieți o carte în care să vă deconspirați singur.

Va urma

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la Ioan Ceuță: acuzatorul care se acuză (6)

  • nick damian zice:

   alexandra ziceam sa te contactez in 6 luni nu a trebuit nici 1 week scrie ceva despre circul psd ca ai ce scrie sau iti e rusine ?????

 1. isacfilip zice:

  si asta exprima o trasatura de caracter a domnului doctor.

 2. angie zice:

  Eu m-am intors la Domnul dupa revolutie ,de aceea numele care apar in aceste fragmente nu-mi sunt familiare ,dar sunt foarte intristata de aceste fapte ale unor lideri penticostali.Din nefericire se pare ca samanta acestor turnatori nu a disparut din Biserica Domnului,si astazi sunt destui lideri care pentru un scaun inalt ,pentru o slava desarta,pentru un castig murdar se lupta impotriva prorocilor,oamenilor calauziti de Domnul.Astazi multe lacasuri de cult sunt mai degraba cluburi cu denumiri crestine ,dar in care se canta ,se spun poezii fara a se mai pune accent pe lucrarea Duhului Sfant,fara a se mai dori rugaciuni pline de putere…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s