Ponta s-a pregătit pentru avalanșă, modificând legea din timp

Am găsit azi, pornind de la un articol mai vechi de pe Contributors.ro, un indiciu interesant că Ponta și echipa sa au luat măsuri de blocare a comisiei pentru plagiat chiar înainte de izbucnirea scandalului. Cumva au știut că vine această avalanșă și și-au laut măsuri de precauție din timp.

Băieții deștepți de la Ministerul Educației au știut că în Consiliul General al Consiliului National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare sunt mai multe persoane care au coloană vertebrală decât le-ar fi plăcut lor, astfel că au modificat pe neobservate componența comisiei. Ordinul 3760 din 9 februarie 2011 (Ordinul 3760/2011) a fost înlocuit de un alt act normativ, Ordinul 3955 din 3 mai 2012 (Ordinul 3955/2012). Prin acest nou ordin era introdusă în comisie încă o persoană, astfel încât numărul de membri creștea de la 19 la 20, iar cvorumul necesar validării ședințelor creștea de la 13 la 14. PSD-ul știa pe câți dintre cei 19 îi manevra, știa că poate bloca lucrările comisiei dacă ar crește cvorumul de la 13 la 14, de aceea a mai introdus înainte de izbucnirea scandalului încă un om (a cărui misiune era să stea acasă, doar să împiedice alcătuirea cvorumului). Peste câteva săptămâni, când comisia a trebuit să se adune pentru a judeca plagiatul lui Ponta, Liviu Pop a declarat, surprinzător, că au participat doar 13 persoane, iar cvorumul era de 14.

Puteți compara modificările legislative urmărind aceste două linkuri: Legea veche și legea nouă.

Reclame
Acest articol a fost publicat în politice, Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Ponta s-a pregătit pentru avalanșă, modificând legea din timp

  1. isacfilip zice:

    ce se intampla in romania este halucinant…o clasa politica infantila,,, niciodata nu am avut clasa politica ci numai oameni politici… si oamenii acestea au trecut prin bisericile noastre…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s