Referendumul în versiunea USL (1)

Se pare că vom avea multe de scris în următoarele săptămâni despre modul în care USL organizează Referendumul pentru demiterea președintelui.

Astăzi ministrul  Ioan Rus ne-a spus că preferă DOUĂ ZILE de referendum. De ce nu o lună? Să fie declarată o chermeză națională, cu mici și bere, cu dans și voie bună, fiindcă asta era ultima piedică în calea bunăstării la români. Până când se va face această modificare (să nu fiți surprinși dacă va fi pe ordinea de zi a Parlamentului la ședința extraordinară de săptămâna viitoare), astăzi au făcut altceva: au blocat în proporție de 90% participarea românilor de peste hotare la vot. Iată o dovadă:

13 Iulie 2012
PROTEST

În calitate de cetățean român din diaspora cu drept de vot și de reprezentant în Parlamentul României al românilor de pe 3 continente, protestez vehement față de abuzul comis de actualul guvern de la București, prin reducerea numărului de secții de votare pentru românii din diaspora.
În circumscripția electorală pe care o reprezint, care include SUA, Canada, Australia și Noua Zeelandă, din 36 de secții de votare, câte au fost la ultimele alegeri, actualul guvern le-a redus la 10, lucru care este inadmisibil. Dintre acestea, 28 de secții de votare au fost pe teritoriul Statelor Unite, fiind acum reduse la doar 4.
Având în vedere că – prin art. 36 – Constituția României garantează dreptul de vot tuturor cetățenilor, indiferent de reședință sau domiciliu, statul român are obligația să creeze toate condițiile pentru ca cetățenii români care au domiciliul sau resedința în afara țării să-și poată exercita acest drept constituțional. Prin lipsa înființării unui număr suficient de secții de vot peste hotare, se îngrădește, în fapt, dreptul de vot pentru majoritatea cetățenilor români din străinătate!
Prin desființarea majorității secțiilor de votare, dar și prin modul cum este organizat acest proces de demitere a Președintelui României, actualul guvern manifestă un dispreț total față de cetățenii români și față de regulile democratice.
Solicit public, pe această cale, domnului Prim-Ministru Victor Ponta și domnului Ministru de Externe Andrei Marga, să revină asupra deciziei de reducere a secțiilor de vot pentru românii din diaspora și să pună la dispoziția comunității românești din diaspora cel puțin atâtea secții de vot câte au existat la scrutinul din 2009.
Fac, de asemenea, un apel pe această cale românilor din diaspora, să petiționeze Guvernul României și Ministerul de Externe, solicitând păstrarea numărului de secții de votare de la ultimul scrutin electoral. Adresa de email unde pot scrie este referendum@mae.ro.
Nu în ultimul rand, celor care vor participa la referendumul din 29 iulie le recomand să voteze “NU” demiterii Președintelui Traian Băsescu, spunând astfel “NU” bolșevizării României.

Mircea Lubanovici
Deputat – Colegiul 3 Diaspora

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în politice, Uncategorized și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Referendumul în versiunea USL (1)

  1. Pentru cei interesati sa semnati o petitie catre MAE in legatura cu acest abuz al guvernului, mergeti la http://www.causes.com/actions/1666717

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s